QUOTE(klopedija @ 2014 09 23, 18:04)
Apie viską! Tiesiog be polemikos išsakant nuomones.
Pvz., niekam nekyla klausimų, kas yra medis, bet imam diskutuoti: "man medis yra..." "O man medis - ..."
Sakyčiau, ne ginčuose gimsta tiesa, o diskusijose. (Diskusija ir ginčas - nėra tapati sąvoka.) Iš daugybės nuomonių kiekvienas individualiai išsifiltruojam tai, kas mums priimtina. Taip pilnėja ir platėja individualus požiūris, formuojasi individuali tiesa.
Pvz., niekam nekyla klausimų, kas yra medis, bet imam diskutuoti: "man medis yra..." "O man medis - ..."
Sakyčiau, ne ginčuose gimsta tiesa, o diskusijose. (Diskusija ir ginčas - nėra tapati sąvoka.) Iš daugybės nuomonių kiekvienas individualiai išsifiltruojam tai, kas mums priimtina. Taip pilnėja ir platėja individualus požiūris, formuojasi individuali tiesa.
Polemika visada atsiranda diskutuojant, tai nėra blogai,ji yra diskusijos dalis, kiekvienas turi savo požiūrį, matymą, svarbu, kad būtų argumentuojama, juk mūsų "diskusijos" objektas nebuvo visiems suprantamas dalykas kaip medis:) Aišku, kad ginčas netapatu diskusijai,bet ginčijantis argumentuotai - tai jau diskusija,o jei kyla tik noras ginčytis dėl ginčo, tai diskusijai nėra vietos.