Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(klopedija @ 2014 09 23, 18:04)
Apie viską!  biggrin.gif   Tiesiog be polemikos išsakant nuomones.
Pvz., niekam nekyla klausimų, kas yra medis, bet imam diskutuoti: "man medis yra..."  "O man medis - ..."  mirksiukas.gif
Sakyčiau, ne ginčuose gimsta tiesa, o diskusijose. (Diskusija ir ginčas - nėra tapati sąvoka.) Iš daugybės nuomonių kiekvienas individualiai išsifiltruojam tai, kas mums priimtina. Taip pilnėja ir platėja individualus požiūris, formuojasi individuali tiesa.
mirksiukas.gif

Polemika visada atsiranda diskutuojant, tai nėra blogai,ji yra diskusijos dalis, kiekvienas turi savo požiūrį, matymą, svarbu, kad būtų argumentuojama, juk mūsų "diskusijos" objektas nebuvo visiems suprantamas dalykas kaip medis:) Aišku, kad ginčas netapatu diskusijai,bet ginčijantis argumentuotai - tai jau diskusija,o jei kyla tik noras ginčytis dėl ginčo, tai diskusijai nėra vietos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 23 rugsėjo 2014 - 18:39
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 23, 19:34)
(...) svarbu, kad būtų (...)
doh.gif
Ar mes čia rašom disertacijas? doh.gif
Aš į šią temą ateinu ne argumentuot, o pasidomėti, praplėst literatūrinį akiratį, pareikšt vieną-kitą nuomonę. Nei ginčytis, nei kritikuot nesinori. Leidžiu sau pabūti pajacu, pajuokaut ir kitus pajuokit.
O jei jau polemizuoti, tai man gyvenime sveikas humoras svarbiau už argumentus kiekvienu klausimu.
Taigi, už humorą! 4u.gif Jis gyvenime padeda labiau nei "kieti" argumentai.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 23, 20:27)
doh.gif
Ar mes čia rašom disertacijas?  doh.gif
Aš į šią temą ateinu ne argumentuot, o pasidomėti, praplėst literatūrinį akiratį, pareikšt vieną-kitą nuomonę. Nei ginčytis, nei kritikuot nesinori. Leidžiu sau pabūti pajacu, pajuokaut ir kitus pajuokit.
O jei jau polemizuoti, tai man gyvenime sveikas humoras svarbiau už argumentus kiekvienu klausimu.
Taigi, už humorą!  4u.gif  Jis gyvenime padeda labiau nei "kieti" argumentai.

Gal kas ir rašo, negali žinoti smile.gif

Humoras gerai,ypač saviironija, bet argumentai irgi gerai, ir tikrai ne visais klausimais man svarbiau sveikas humoras nei argumentai, žiūrint, ko tuo metu reikia, koks klausimas, kiek jis svarbus , rūpimas, tu evienaip,( ne visada su humoru, nors sakai, kad prisiimi pajaco vaidmenį, o pajacai irgi verkia),o kažkas užsigauna, jaučiasi menkinamas ar ne taip supranta, ką kitas turėjo omeny, taigi juk galima turėti teisę paaiškinti, o be diskusijų apskritai nuobodus gyvenimas būtų. Negi dabar reikia bijot sakyti, ką manai? Juk ir pati paprieštarauji (čia ir gimė, berods, dėl gėjų šitas "ginčias", bet šaknys giliau, nukrypom į rimtas temas).

Aš už taiką, diskusijas be įžeidinėjimų, etikečių klijavimo, be įsižeidimų.

Ir, aišku, už knygas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 23 rugsėjo 2014 - 20:23
Oi, Akmenskelte, atsipalaiduok. irnesakyk.gif
SM-e yra vos viena-kita tema, kur matau prasmę kalbėti argumentuotai. Bet ir ten nelinkus "mirtinai" įrodinėti savo tiesų, nes kiekvienas teisus arba klysta savo teorinės ir praktinės patirties ribose. biggrin.gif
Mano patirtis tokia: jei jau verkti, tai iš juoko. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 23, 22:18)
Oi, Akmenskelte, atsipalaiduok. irnesakyk.gif 
SM-e yra vos viena-kita tema, kur matau prasmę kalbėti argumentuotai. Bet ir ten nelinkus "mirtinai" įrodinėti savo tiesų, nes kiekvienas teisus arba klysta savo teorinės ir praktinės patirties ribose.  biggrin.gif
Mano patirtis tokia: jei jau verkti, tai iš juoko.  lotuliukas.gif

Kaip norėčiau verkti tik iš juoko, rimtai smile.gif

Aš labai jautriai pati į viską reaguoju, todėl dažniausiai nutyliu, sąmoningai nesiveliu į diskusijas, o jei tai padarau, dažnai pasigailiu, nes po to graužiuosi, kam reikėjo nervus gadintis, nemoku žiūrėti nerimtai, ypač jei kažkas supyko, įsiskaudino ir t.t.

Kaip sakoma"Tyla - gera byla, ir dūšiai ramiau", alia vis nepasimokau, kas norės, tas ateis iki atsakymo, arba jį atves kažkas iki tol, jei reikės, na bet kartais irgi nutylėt negerai, tačiau man, taip nemokančiai netgi forume ramiai reaguoti, geriau patylėt. Gyvas bendravimas lengviau, matai akis, girdi intonaciją, visai kas kita.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 23 rugsėjo 2014 - 21:24
Įsivaizduojat? Neturiu ką skaityti, mezgu doh.gif lotuliukas.gif

Akmenskelte, rimtai, atsipalaiduok mirksiukas.gif

QUOTE(klopedija @ 2014 09 23, 19:27)

Taigi, už humorą!  4u.gif 

Sakyčiau beveik į temą (apie tikėjimą ir mirtingumą): iš "Rožės vardo", jeigu nemaišau - kodėl tik žmogus gali juoktis? Nes tik žmogus suvokia savo mirtingumą (ai, galima ginčytis, ypač kai priimta pataisa apie gyvulių skerdimą neapsvaiginus - vakar visą vakarą man iš galvos neišėjo "Neleisk man išeiti" - gal jau pereiti į vegetarus? g.gif ) - tataigi - jeigu jau tik žmogus tą savo ir kitų mirtingumą suvokia, tam priešpastatyti lieka tik juokas. O kas daugiau? Prieš neišvengiamybę.

Bent jau Kaune šviečia saulė. Graži rudens diena 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 23, 16:22)
Apie ką galima diskutuoti, jei nekyla klausimų?

diskusija tai ne klausimų - atsakymų serija.

jei tave įžeidžia tai, kad tavo pacituota nuomonė manęs nepriverčia permąstyt savo gyvenimo vertybių ir kelt sau egzistencinių klausimų, tai čia gal problema gilesnė...

QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 24, 08:39)
Neturiu ką skaityti, mezgu doh.gif  lotuliukas.gif

o aš neriu ax.gif sugalvojau sau užuolaidą nusinert, bus matyt kas gausis

o jei į temą, skaitau T.Bernhard "Grimzdėjas".
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 09 24, 10:29)
.
o aš neriu  ax.gif sugalvojau sau užuolaidą nusinert, bus matyt kas gausis

doh.gif lotuliukas.gif

reiks pateikti prie metinių ataskaitų cool.gif
Atsakyti
o aš iš vieno puslapio parsivariau visą Fantastikos aukso fondą. O tai turėsiu skaitymo.. kada nors..
Kol kas pertrauka nuo detektyvų - 'Svetimšalės' kažkuri dalis lotuliukas.gif

Mergai iš Vilniaus - tai kaip ten su susitikimu rytoj? Bus?
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 24, 09:36)
doh.gif  lotuliukas.gif

reiks pateikti prie metinių ataskaitų cool.gif

Ir as lotuliukas.gif bobuciu kvadratu lovatiese lotuliukas.gif

Tiesa, perkaiciau "Bado zaidyniu" antraja dali. Galejau ir neskaityti. Nezinau kaip kiti visas 3 perskaito. Pradzia dar dar, bet logikos skyliu labai daug.

Jau isejo filmas su Nicole Kidman pagal SJ Watson "Kol nenuejau miegoti", kazkada pries tai minejau.
https://www.youtube....h?v=I9QNAJm8E5g
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 24 rugsėjo 2014 - 11:08
QUOTE(Gemma @ 2014 09 24, 11:29)
diskusija tai ne klausimų - atsakymų serija.

jei tave įžeidžia tai, kad tavo pacituota nuomonė manęs nepriverčia permąstyt savo gyvenimo vertybių ir kelt sau egzistencinių klausimų, tai čia gal problema gilesnė...
o aš neriu  ax.gif sugalvojau sau užuolaidą nusinert, bus matyt kas gausis
o jei į temą, skaitau T.Bernhard "Grimzdėjas".

Nesusikalbam visai, tiek to,pavargau tą patį kaip užsukta radija aiškinti ax.gif

Pasinaudosiu patarimu -atsipalaiduosiu smile.gif

Labai naudingą vieną dalyką šiandien perskaičiau, kuris privertė susimąstyti mane....apie aistras. Tai susiję su knygom.

Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2014 09 24, 11:07)
Jau isejo filmas su Nicole Kidman pagal SJ Watson "Kol nenuejau miegoti", kazkada pries tai minejau.

kaip tik Kidman ir įsivaizdavau pagrindiniam vaidmeny smile.gif
Atsakyti