Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(klopedija @ 2014 09 18, 16:17)
Kol kas nesigirdi.  verysad.gif

Šitą. Nes mane irgi domina.  mirksiukas.gif

Tai gal žmones skirstyčiau kaip knygas: įdomus arba neįdomus.  biggrin.gif

Gaila. Tai lauksim metų pabaigos. Jeigu vertimas bus geras, tai atleisim, kad taip užtruko cool.gif

Šiaip ją ir galvoju imt, kažkaip įdomu apie tą nemirtingumą paskaityt biggrin.gif

drinks_cheers.gif "Ištekėsiu arba vesiu, nesvarbu. Svarbu, kad žmogus geras būtų." biggrin.gif Bet šiaip tai sutinku, nes koks skirtumas kokia žmogaus orientacija jei tau įdomu su juo bendrauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nihilistė: 18 rugsėjo 2014 - 16:13
QUOTE(nihilistė @ 2014 09 18, 13:13)
Man tai bibliotekoj po ranka Kiera Cass "Atranka" pasitaikė, tai pasiėmiau biggrin.gif Tik nežinau ar tikrai skaitysiu.

Mano dvylikametės šiemet pačiausia smile.gif
Kas ten jai taip patiko, neaišku...to ėmėsi išsiaiškinti močiutė, t.y. mano mama dabar skaito biggrin.gif
QUOTE(zis @ 2014 09 18, 13:52)
ir jau maciau, kad antra dali greit numatoma isleisti smile.gif Skaitysiu ir antra biggrin.gif

O tas "greit" turbūt į metų metus sutilps..žadėjo vasaros pradžioje, dabar žada toliau g.gif
Atsakyti
Aš nusiteikusi jums perduoti šviežiausius įspūdžius iš seminaro, kuriam šiandien pabuvojau. Šiaip jis buvo skirtas kūrybiškumui, karpėm karpinius ir klijavom lėles. Bet įžanga buvo apie patį kūrybiškumą. Dabar neprisimenu lektorės pavardės, bet neištvėriau su ja nepasiginčijus vienu klausimu. Ji mat teigia, kad negalima nebaigti skaityti knygos. Aš ir sakau, o jeigu knyga visiškas šlamštas, ir aš nieko iš jos negaunu? Tada ji paprašė paaiškinti, kas yra šlamštas. Kažkas sako, pvz. Devero. lotuliukas.gif Tipo, jeigu žmogus sukaupia daug nebaigtų darbų, jo gyvenimo kreivė sminga žemyn. Ir jeigu nebaigi skaityti knygos, neesi kūrybiškas. Tiek ir argumentų. Bet aš jaučiuosi teisi (nors galbūt ji ir kokia profesorė).
Oi, dar vieną dalykėlį ji mums papasakojo. Kad vienas vaikas jai pasakė, jog Karlsonas yra vaikų tvirkintojas (svarbiausias argumentas - mygtukas ant pilvo). Čia aš nenorėjau vieno žodžio rašyt, tai parašiau du. lotuliukas.gif Kiek skaičiau tą knygą, niekada net tokia mintis į galvą nešovė. Turbūt aplinka žmones veikia. Na pasakykit, ar kam nors Karlsonas iš tikrųjų sukelia tokias mintis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giluze: 18 rugsėjo 2014 - 19:50
QUOTE(zis @ 2014 09 18, 12:52)
Labos 4u.gif
Ei, vilnietes, gal jau laikas i meeta rinktis? Seniai nebuvom susitikusios 4u.gif Ka manot apie kita ketvirtadieni? 4u.gif
Saintlina, is taves laukciau gylibiu n-tosios dalies biggrin.gif  4u.gif Ir nesuprantu kam tu save kankinti nori biggrin.gif Jei nesiskaito dabar rimtos knygos, tai ir neskaityk 4u.gif Knygomis reikia megautis mirksiukas.gif

aha, laikas, laikas drinks_cheers.gif Man kol kas tinka ketvirtadienis smile.gif
Žinok, neradom dar doh.gif Namie nėr, o sodyboj remontas, visos knygos kažkur. Bet savaitgalį dar pasiknisiu.
Gerai, mėgausiuos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 09 18, 18:30)
      Oi, dar vieną dalykėlį ji mums papasakojo. Kad vienas vaikas jai pasakė, jog Karlsonas yra vaikų tvirkintojas  (svarbiausias argumentas - mygtukas ant pilvo). Čia aš nenorėjau vieno žodžio rašyt, tai parašiau du.  lotuliukas.gif Kiek skaičiau tą knygą, niekada net tokia mintis į galvą nešovė. Turbūt aplinka žmones veikia. Na pasakykit, ar kam nors Karlsonas iš tikrųjų sukelia tokias mintis?

Vienas mano buves kolega labai panasus i Karlsona, viskuo. Isvaizda, jumoru, net snekejimo maniera biggrin.gif Anglas jis, violetines aplinkos nemates. Tai vat radau internete filmuka su angliskais titrais. Perziurejo viskas. Sake, kad labai isizeide, nes as ji su kazkokiu pedofilu sutapatinau lotuliukas.gif Vidutinio amziaus vyras, ima vaikus ant savo stogo, su jais zaidzia, tortus valgo bigsmile.gif Sake, kad sunki mano vaikyste sunki buvo, jei tokius multikus ziurejau.

Viska skaitykit su jumoru, kolega labai linksmas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 19 rugsėjo 2014 - 01:11
QUOTE(giluze @ 2014 09 18, 19:30)
    Kiek skaičiau tą knygą, niekada net tokia mintis į galvą nešovė. Turbūt aplinka žmones veikia. Na pasakykit, ar kam nors Karlsonas iš tikrųjų sukelia tokias mintis?

gyvenime nesugalvočiau blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2014 09 19, 01:11)
Vienas mano buves kolega labai panasus i Karlsona, viskuo. Isvaizda, jumoru, net snekejimo maniera  biggrin.gif  Anglas jis, violetines aplinkos nemates. Tai vat radau internete filmuka su angliskais titrais. Perziurejo viskas. Sake, kad labai isizeide, nes as ji su kazkokiu pedofilu sutapatinau  lotuliukas.gif Vidutinio amziaus vyras, ima vaikus ant savo stogo, su jais zaidzia, tortus valgo  bigsmile.gif Sake, kad sunki mano vaikyste sunki buvo, jei tokius multikus ziurejau.

Viska skaitykit su jumoru, kolega labai linksmas.

šiaip tikrai keista, kad anas iškart tokius dalykus įžvelgė pas mus LT paskutiniu metu negyvenęs biggrin.gif Ale jei jau taip žiūrėt, tai tikrai ir Snieguolė su septyniais vyrais gyveno, ir Pelenė naktim su bernais valkiojosi, ir Miegančioji Gražuolė tinginė nematyta buvo..
Atsakyti
Labos 4u.gif
QUOTE(Rasma @ 2014 09 18, 18:33)
Mano dvylikametės šiemet pačiausia smile.gif
Kas ten jai taip patiko, neaišku...to ėmėsi išsiaiškinti močiutė, t.y. mano mama dabar skaito biggrin.gif
O tas "greit" turbūt į metų metus sutilps..žadėjo vasaros pradžioje, dabar žada toliau g.gif

Na, jau knygu klubo anonsuose atsirado, o tai reiskia, kad tikrai greit pasirodys, nes nuo ju paskelbimo anonsuose iki knygos atsiradimo prekyboje ne daugiau kaip savaite praeina. Bent jau as taip esu pastebejusi 4u.gif
Vakar atnaujinau savo rysius su biblioteka biggrin.gif Tai per vakara knyga suskaiciau (gerai, kad MB kartais su vaiku uzsiima ir leidzia man toki mlonuma) smile.gif Ech, visgi jau buvau pasiilgus bibliotekines atmosferos, kai gali vaikscioti tarp knygu, jas visaip ciupineti ir neskubant rinktis... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2014 09 19, 10:59)
Na, jau knygu klubo anonsuose atsirado, o tai reiskia, kad tikrai greit pasirodys, nes nuo ju paskelbimo anonsuose iki knygos atsiradimo prekyboje ne daugiau kaip savaite praeina. Bent jau as taip esu pastebejusi 4u.gif

Nemačiau anonsuose, reik eit žiūrėt iš naujo smile.gif
Bet tai smagi žinia, jei jau greit, labai noriu padovanot dukrai kol dar pirmosios knygos neužmiršo. O ir pirma knyga, kurią skaitė visą dieną-visą naktį (kaip man bebūtų keista, bet skaityti ji nelabai mėgsta..nuolat reikia "priminti", kad gal knygą paimk į rankas)
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2014 09 18, 20:30)
Tada ji paprašė paaiškinti, kas yra šlamštas.
Na pasakykit, ar kam nors Karlsonas iš tikrųjų sukelia tokias mintis?
Na, nėra šlamšto, visos knygos geros: vienos skaityti, kitos stalo koją paremti. lotuliukas.gif (Kažkada jau buvo temoj išsakyta ši mintis.) biggrin.gif
Kiekvienas mąsto pagal savo sugedimo laipsnį. lotuliukas.gif
Mikė Pūkuotukas - labai menko protelio meškiukas, bet jis - mielas personažas, kurį priimu tiesmukiškai, be jokių "pogrindinių" minčių.

O Karlsono būdavo truputį gaila, truputį pikta, kad jis toks savanaudis, bet iš esmės personažas unikalus, knyga turininga, vietomis net didaktiška.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 19, 13:49)
Na, nėra šlamšto, visos knygos geros: vienos skaityti, kitos stalo koją paremti.  lotuliukas.gif 

biggrin.gif o pagal Ranevskają, žmonės kaip žvakės - vieni šviesai ir šilimai, kiti - mediciniais tikslais į .... cool.gif
Atsakyti
... o dar kiti, pasak a.a. V.Orvydo, "kaulams panešioti" biggrin.gif

Kartais, kai apima savigaila ir užvaldo kokia tai "blue" nuotaika, ir aš galvoju, kad man nieko daugiau šioj žemėj neskirta... Va, jūs tokias čia temas gvildenat, tokias knygas skaitot, o aš nieko paskutiniu metu ypatingo neskaitau, kuo galėčiau pasigirti ar rekomenduoti. Visokį popsą prieš miega pavartalioju, perskaičiau "Trobelę" (maniau, bus prastesnė), bandau perprasti ka galvoja Murakamis, kai kalba apie begima (gal kartais ir mane itikintu padet knyga i sali ir apsiaut sportinius batelius?.. Bet kol kas tai ne... Raso, kad jis visados buvo stiprios sveikatos ), eilinis S.Montefiore meiles romanas "Dvasiu medis" (jauciuosi, kaip skaityciau I.Allende, bet pats romanas neveza, kaip "Sodininkas is Prancuzijos").
Žodžiu, pačios matot, iki ko nusiritau. Bet užtat turiu namie pirmoką ir lankau italų k.kursus po darbo. Tai ko dar iš tokios moters galima reikalauti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2014 09 07, 11:14)
Žiūriu, niekas nieko nerašo, tai bandau atgaivinti temą. FB sklando 10-ties svarbių knygų iššūkis.
(...)
Tikiuosi, kad prisijungsite visos

Oi, geras issukis! thumbup.gif Bandau sudelioti savaji.

1. Ziulio Verno kuriniai - uz galimybe "keliauti" ir svajoti.
2. Aleksandro Diuma "Trys muskietininkai" - uz Prancuzijos istorija ir nuotykius.
3. Hermanas Hesse "Sidharta" - knyga pakeitusi poziuri i gyvenima.
4. Gabrielis Garsija Markesas "Simtas metu vienatves" - uz magiska poveiki iki siol...
3. Ievos Simonaitytes knygos - myliu lietuviska kaima ir sios rasytojos stiliu.
4. Colleen McCullough "Erskeciu pauksciai" - uzdrausto vaisiaus paragavimas ir pirmoji seimynine melodrama.
5. Margaret Mitchel "Vejo nubloksti" - uz "rytoj bus kita diena" ir meile, nugalincia bet kokias kliutis.
6. Kobo Abe "Moteris smelynuose" - uz jausmu imperija "uzdaroje erdveje".
7. Haruki Murakamio kuryba - nauju laiku atradimas naujai.
8. Stiveno Kingo romanai - uz rasytojo geniju.
9. Jeffrey Eugenides "Midlseksas" - uz Amerikos istorija "kitaip".
8. Sophie Kinsella "Parduotuviu maniakes" serija - uz lengvo, linksmo ir atpalaiduojancio turinio moterisku romanu malonuma.
9. Frank McCourt trilogija "Andzelos pelenai", "Tataigis", "Tamsta mokytojas" - uz zmogaus likima, kuriame telpa tiek daug...
10. Visos Picoult knygos (kiek skaiciau) - uz puikiai piesiama dabartini pasauli.

tiesa, jog sudeliojus desimtuka paaiskeja, kad jis galetu buti ilgesnis... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutele: 20 rugsėjo 2014 - 13:39