O as labai popsiskai "Bado zaidyniu" antra dali skaitau. Tiesiog po ranka pasitaike.
QUOTE(saintlina @ 2014 09 16, 16:48)
pradeda atrodyt, kad skandinavų rašytojai ant detektyvų perėjo
manyčiau, kad ne rašytojai ant detektyvų persimetė, o mūsų leidyklos aukso gyslą atkasė detektyvai juk patrauklesni kur kas didesnei tikslinei auditorijai nei rimtesnė grožinė literatūra
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 16, 20:30)
Jei kam tikrai įdomu, cituoju bičiulio filosofo mintis apie valią, Maslow piramidę, religiją, tikėjimą.
mintys įdomios, kaip ir bet kuri kita nuomonė, bet neįtikinančios.
QUOTE(klopedija @ 2014 09 16, 21:20)
Aš jų nebijau.
Aš jų tiesiog nepastebiu. Greičiausiai tai susiję su smegenų/organizmo chemija.
Man visada buvo mįslė, kaip homoseksualai vienas kitą pastebi. Protu suvokiu, kad, kaip minėjau, suveikia "chemija", o, bet, tačiau...
Įdomu ir nors tu ką.
Aš jų tiesiog nepastebiu. Greičiausiai tai susiję su smegenų/organizmo chemija.
Man visada buvo mįslė, kaip homoseksualai vienas kitą pastebi. Protu suvokiu, kad, kaip minėjau, suveikia "chemija", o, bet, tačiau...
Įdomu ir nors tu ką.
na, bet vyrus gėjus juk atskiriam tiesiog jaučiasi, kad kažkas ne taip, tuo šeštuoju pojūčiu pagauname "kitokias" bangas
QUOTE(Gemma @ 2014 09 17, 11:58)
manyčiau, kad ne rašytojai ant detektyvų persimetė, o mūsų leidyklos aukso gyslą atkasė detektyvai juk patrauklesni kur kas didesnei tikslinei auditorijai nei rimtesnė grožinė literatūra
Ir kuo įdomios, kuo neįtikinančios? Nė vienas klausimas nekilo? :)Jaučiasi ar tai pyktis, ar kas :"kaip ir bet kurio kito" - negi visų nuomonė turi būti svarbi ir įdomi? Įdomumas įdomumu, bet dar reikia ir pasigillinti, stengtis suprasti.
P.S. Jei žmogus nenori tikėti, jo niekas neįtikins, jokie argumentai. Tik man norėtųsi bendrauti nuoširdžiai, atmetus asmeniškumus, be užgauliojimų ir įžeidinėjimų, tačiau, kaip matau, sudėtinga (davatkiškumas, etc).
Rašiau, rašiau, ir neužsaugojau.
Grįžtant prie tos knygos, man labiau užkliuvo ne herojaus homoseksualumas, o tai, kad autorius labai daug sudėjo į vieną asmenį: musulmonas, gražuolis, kurčnebylys, poetas ir homoseksualas. Kažkaip man nerealu.
O va čia realybė - lietuvis, aistringas krepšinio žiūrėtojas, alaus gėrėjas, taigi - pilvotas, visai ne gražuolis, ir visai ne poetas
Papildyta:
Akmenskelte, o ką tu citavai? (ar paslaptis?)
Man patinka mintis, kad poreikiai yra minimalūs, o va norai - begaliniai.
O dėl sekso.... hmm, yra - gerai, nėra - nemirsiu, geriau knygą paskaitysiu
Grįžtant prie tos knygos, man labiau užkliuvo ne herojaus homoseksualumas, o tai, kad autorius labai daug sudėjo į vieną asmenį: musulmonas, gražuolis, kurčnebylys, poetas ir homoseksualas. Kažkaip man nerealu.
O va čia realybė - lietuvis, aistringas krepšinio žiūrėtojas, alaus gėrėjas, taigi - pilvotas, visai ne gražuolis, ir visai ne poetas
Papildyta:
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 17, 13:17)
Papildyta:
Papildyta:
Ne paslaptis, Gintaras Sungaila toks, čia jo "blogas" http://www.ortodoksas.lt/
Dar youtube yra jo pasisakymų, paskaitėlių. https://www.youtube....ntaras sungaila
Jaunas žmogus, bet labai išmintingas, protingas, nepasipūtęs, taktiškas. Smagu, kad galima pasitarti su juo įvairiais gyvenimo klausimais, be to, gali atsakyti praktiškai į visus klausimus. Aš tokia diletantė, labiau emocijų, širdies žmogus, o jis gali argumentuotai paaiškinti, supažindinti ir pan. Greit jo knyga išeis iš bakalauro darbo, redagavom su vyru. Filosofine-religine tematika.
Apie poreikius - visų skirtingi, bet ir panašūs tuo, kad visi siekiam malonumo, vieni skaitydami, kiti alų gerdami, treti bėgiodami. Malonumo, ramybės, saviaktualizacijos, kaip sako Gintaras. Žmogui tikrai neužtenka vien maisto, pastogės, sekso. Man geriau duok pakalbėt, pakeliaut, nuotykių, nei pavalgyt Kiekvienam savo.
Man irgi panašiai - ilgai galėčiau gyventi be sekso, bet be knygų sunkiai, įsivaizduoju, kad jei būčiau ligota ir pan, man vienintelė viltis ir malonumas liktų knygos, dar filmai, muzika, taigi, norėčiau išlikti bent ne akla Nors nesakau, kad lytiniai santykiai yra blogai, juk ir vaikai iš to gimsta
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 17, 12:24)
Man irgi panašiai - ilgai galėčiau gyventi be sekso, bet be knygų sunkiai, įsivaizduoju, kad jei būčiau ligota ir pan, man vienintelė viltis ir malonumas liktų knygos, dar filmai, muzika, taigi, norėčiau išlikti bent ne akla Nors nesakau, kad lytiniai santykiai yra blogai, juk ir vaikai iš to gimsta
ausys irgi svarbu - gulėčiau ir klausyčiausi.
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 17, 14:10)
ausys irgi svarbu - gulėčiau ir klausyčiausi.
audio knygų
Sugalvojau - kol galyčiau, skaityčiau, kai taptų jau ir tai per sunku, žiūrėčiau filmus, o kai jau to nebegalėčaiu, klausyčiausi muzikos
QUOTE(saintlina @ 2014 09 17, 09:04)
Dėl Raganos ir man toks pat įspūdis liko.
Gal todėl, kad apie vaikus Skriaudžiamus.Kažkaip nejaudina manęs labai visokie žiaurumai knygose,kai juose suaugę aprašomi.O va vaikai bais jautri tema...
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 17, 14:30)
Sugalvojau - kol galyčiau, skaityčiau, kai taptų jau ir tai per sunku, žiūrėčiau filmus, o kai jau to nebegalėčaiu, klausyčiausi muzikos
Po gero sekso Čia aš ne apie tą, kuris skirtas tik vaikam daryt
Papildyta:
Papildyta:
O Tu manai dailūs poetai krepšinio nežiūri? Nežinau, kaip su poezija, bet stilingų ir nepilvotų arenoje tikrai netrūksta.
Žiūrėk, Plaza irgi knygą parašė. tiesa, aš neskaičiau, įvertinti negaliu.
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 17, 12:17)
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 17, 12:24)
Ne paslaptis, Gintaras Sungaila toks, čia jo "blogas" http://www.ortodoksas.lt/
Dar youtube yra jo pasisakymų, paskaitėlių. https://www.youtube....ntaras sungaila
Čia turbūt visų knygų mylėtojų bendras bruožas be sekso galiu gyventi, o be knygų nieku gyvu Aš irgi tokia. Beje, mėgstu skaityti kokias tris knygas vienu metu
Ir dar baigiu parašyti vieną savo
Nes neištveriu be skaitymo ir be rašymo.
Įdomu, ar yra tokių vyrų, ar tik moterims tai būdinga?
Ačiū už nuorodą į Gintarą Sungailą, mielai paskaitysiu ir pasižiūrėsiu.
O dėl knygų draugė rekomendavo Elif Shafak 40 meilės taisyklių. Paprasta, nepretenzinga knyga, labai sudomino gerai parodytas virsmas poetu. Oi, kaip noriu tokio jausmo, kad žodžiai patys liejasi, o tu juos tik užrašinėji...
QUOTE(adija5 @ 2014 09 17, 13:44)
Gal todėl, kad apie vaikus Skriaudžiamus.Kažkaip nejaudina manęs labai visokie žiaurumai knygose,kai juose suaugę aprašomi.O va vaikai bais jautri tema...
Mane šioj temoj kai kurios net nerspėja, kad kažkokios knygos neskaityčiau, nes paliesta būtent ši tema. Nu labai jautriai reaguoju.. Kol neturėjau savų vaikų, taip nebuvo, ale dabar bevelyčiau akyse tokių knygų nematyt.
Va užrodė Langana naują puslapį, tai spėk, ką pirmiausia parsisiunčiau - ogi Marininos naują knygą Reik kažkaip susikaupt ir nors prie kažko rimtesnio sugrįžt
Papildyta:
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 17, 12:17)
Grįžtant prie tos knygos, man labiau užkliuvo , kad autorius labai daug sudėjo į vieną asmenį: musulmonas, gražuolis, kurčnebylys, poetas ir homoseksualas. Kažkaip man nerealu.
o man visai realu atrodo Viens kitam visai nemaišo Tik kurčnebylių gal ne taip dažnai būna, o visas kitas komplektas turbūt visai ne retas
autorius labai daug sudėjo į vieną asmenį: musulmonas, gražuolis, kurčnebylys, poetas ir homoseksualas. Kažkaip man nerealu.
Primink, apie kokį laikmetį knyga?