Iš širšių lizdo nelįsiu, neturiu ką pasakyti šia tema.
Bet pabaigiau skaityti M. Kallentoft "Viduržiemio kraujas". Visai neblogas detektyvas, bus įdomu paskaityti kitas knygas su inspektore Malina Fors. Kai jas išleis, aišku (arba jeigu rasiu rusų kalba). Hario Hūlės neperspjauna, bet nieko, užkabina gerai. Jūs čia skundžiatės, kad negalit prie rimtos literatūros pereit po detektyvų. Man pačiai užeina noras pakeisti temą. Ir dar. Knygos gale žada pažintį su garsia švedų detektyvų rašytoja Carin Gerhardsen, žada išleisti net 6 jos knygas. Einu pasižvalgyt, kas ji tokia.
QUOTE(prieplauka @ 2014 09 16, 12:59)
jei gyveni ir nori myli, nori ne, ir tai isplaukia naturaliai, tai tiesiog gyveni ir viskas ok...jei pastoviai sau primeni ir primeni taisykles, kuriu TURI laikytis, nes kitaip nusizengsi doram gyvenimui ar pan. tada jau atsiprasau, bet kvepia poza ir kitokio gyvenimo panieka gal...
o man kvepia paranoja. belieka užsidėti ašutinius marškinius ir plakti save už kiekvieną nuodėmę, tikrą ar tariamą...
Aš irgi įsipainiojau tarp detektyvų. Juokingiausia, kad jų net rimčiau nemėgstu. Tiesiog norėjau pailsėti nuo rimtesnės literatūros. Ir - poilsis užsitęsė. Dabar skaitau Katzenbacho "Ne tas žmogus". Supratau, kad sena meilė nerūdija. Dabar aš juo džiaugiuosi panašiai kaip Nesbo, nors skaitant potyriai skirtingi.
Ketinau į diskusiją apie seksą nesikišti, bet beskaitydama replikas supratau, kad egzistencinių klausimų sau nekeliu, o seksą mėgstu. Tai dabar nė sielos nebeturiu, tik sieliūkštę? Jaučiu, palūšiu. Ir kaip tyčia tokį gražų rudenį.
Ketinau į diskusiją apie seksą nesikišti, bet beskaitydama replikas supratau, kad egzistencinių klausimų sau nekeliu, o seksą mėgstu. Tai dabar nė sielos nebeturiu, tik sieliūkštę? Jaučiu, palūšiu. Ir kaip tyčia tokį gražų rudenį.
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 16, 07:04)
Valia gali nugalėti viską.
Griūk negyvas! Negirdėjau, kad valios pastangomis būtų nugalėtas koks dauno sindromas ar kiti chromosominiai sutrikimai.Žmogus, valios pastangomis, religijos ir moralės normų įtakojamas, gali įsisprausti į rėmus, jei yra biseksualus.
Pabandysiu supaprastintai paaiškinti, kas yra homoseksualumas.
Vaisius užsimezga, susijungus dviem ląstelėms ir tų ląstelių xx ir xy. Iš karto susiformuoja derinys, kuris nulemia smegenų orientaciją. Būtent smegenų veikla lemia būsimą kūdikio seksualinę orientaciją praktiškai nuo vaisiaus užsimezgimo.
Kaip žinome, iki tam tikros stadijos vaisius vystosi vienodai, nėra jokių lytiškumo požymių. Vaisiaus lytis (ne seksualinė orientacija! seksualinė orientacija jau užkoduota smegenyse!) diferencijuojasi apie 11-12 savaitę. Pasitaiko, kad šiuo laikotarpiu kažkur chromosomų grandinėj "trach!" kažkas "persisuka" - ir vaisiaus lytis ima formuotis priešingai smegenų orientacijai.
Nėštumas, gimdymas sklandus, visi džiaugiasi gražia mergaite, bet niekas neįtaria, kad jos smegenys ir endokrininė sistema užkoduotos gaminti testosteroną, t.y., jūsų mergaitė yra vyras!
Ir atvirkščiai, berniukas gimsta su moteriškomis smegenimis, kurios sako organizmui: "gamink estrogenus!" Jūsų berniukas - moteris!
Kas kaltas dėl šios chromosomų klaidos? Gamta? Šėtonas? Dievas?..
Taigi, retorinis klausimas: ar pajėgus žmogus valios pastangomis pergalėti tai, ką jam davė gamta, likimas, Dievas?..
QUOTE(giluze @ 2014 09 16, 15:28)
Bet pabaigiau skaityti M. Kallentoft "Viduržiemio kraujas". Visai neblogas detektyvas, bus įdomu paskaityti kitas knygas su inspektore Malina Fors.
Knygos gale žada pažintį su garsia švedų detektyvų rašytoja Carin Gerhardsen, žada išleisti net 6 jos knygas.
Knygos gale žada pažintį su garsia švedų detektyvų rašytoja Carin Gerhardsen, žada išleisti net 6 jos knygas.
pradeda atrodyt, kad skandinavų rašytojai ant detektyvų perėjo
Ale teks ir man susipažint, kad jau išvien detektyvų karaliai ir karalienės..
QUOTE(gintarelia @ 2014 09 16, 17:13)
Tai dabar nė sielos nebeturiu, tik sieliūkštę? Jaučiu, palūšiu. Ir kaip tyčia tokį gražų rudenį.
Tik dabar suvokiau, ką parašei. Gintarelia, laikausi krikščioniškų priesakų ir myliu artimą, kaip save pačią. Mylėsiu Tave ir palūžusią.
QUOTE(klopedija @ 2014 09 16, 18:05)
Tik dabar suvokiau, ką parašei.
Gintarelia, laikausi krikščioniškų priesakų ir myliu artimą, kaip save pačią. Mylėsiu Tave ir palūžusią.
Gintarelia, laikausi krikščioniškų priesakų ir myliu artimą, kaip save pačią. Mylėsiu Tave ir palūžusią.
Paguodei. Tikiuosi. Davatkiškas teisingumas mane vis dar užkabina.
Grįžtant prie skandinavų - jie juk tiek gražių knygų rašydavo. Dabar jau ima atrodyti, kad tik detektyvus. Ir kai kada tiesiog žiaurius dėl žiaurumo. Net etiketė atsiranda "skandinaviški detektyvai", kaip skandinaviškas stilius interjere. Būtų gaila, jei knygose tik ikėjinis lygis liktų.
QUOTE(gintarelia @ 2014 09 16, 18:14)
Grįžtant prie skandinavų - jie juk tiek gražių knygų rašydavo.
Pavyzdžiui, Torgny Lindgren...
QUOTE(klopedija @ 2014 09 16, 17:39)
Kliopke, nesikabinėk. Man, pvz, Torgny patiko
QUOTE(saintlina @ 2014 09 16, 19:27)
Kliopke, nesikabinėk. Man, pvz, Torgny patiko
O kuri labiausiai? Aš nieko jo neskaičiusi O detektyvus trumpam atidėsiu, jau kaip ir persisotinau ir skandinavų, ir amerikonų.Nes dar pati nupilsiu kokį kaimyną, nesigilindama nei į orientaciją, nei į sielos grožį.A ko be kepurės vaikšto ?
QUOTE(adija5 @ 2014 09 16, 18:48)
O kuri labiausiai? Aš nieko jo neskaičiusi
aš tik Tapytoją Margalapį
QUOTE(adija5 @ 2014 09 16, 19:48)
O kuri labiausiai? Aš nieko jo neskaičiusi
Aš iš lietuviškai išleistų tik "Betsabėjos" neskaičiau, bet nieko neprisimenu, nors "Tapytojo..." kažkokios užuominos, giliai užkastos atmintyje, šmėsčioja. Man skandinavai apskritai patinka, pradedant Vasmo Dina, nežinau kieno "Ana, Hana ir Johana" ir dar ta serija apie protiškai atsilikusį vyruką, nors nė vienos knygos pavadinimo jau nepamenu. Jiems tikrai nebūtina tiek detektyvų rašyti.