Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 16, 06:04)
P.P.S. Tų "Maslow" tikrai ne vienas tongue.gif

tai gal pavardink? nes nuo to, kad penkiskart tą patį sakinį parašysi įtikinamiau nenuskambės.

mano akimis, Maslow labai tiksliai viską "sudėliojo į stalčiukus" ir jo poreikių hierarchija ganėtinai aiški.

o potraukis vienai ar kitai lyčiai toli gražu nėra reguliuojamas vien laisva valia. tai nepalyginama, pvz. su valia valgyti sveiką/nesveiką maistą. tai nėra mintis, ar įsikalbėjimas, ar juo labiau liga, kurią galima išgyvendinti valios pastangomis. ir išrauti ar nukirsti šaknis tikrai nepavyks. aišku, galima sau meluoti, bet kas iš to?

neįsivaizduoju žmogaus, kuris valios pastangomis nusprendžia, pvz. ką jam mylėti, kas jį traukia...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 16, 00:17)
O su tuo dešimtuku tai tikrai iššūkis,niekaip neišrenku pačių pačiausių.Vis tik pauglystėj ar jaunystėj skaitytos padarė didžiausią įspūdį.Paskui jau atsiranda kritika, priekabės ir vis kažkas netinka arba galėtų būti geriau...

Valios neturiu,seksas svarbu.Aš Maslow egzempliorius, taip išeina  g.gif

net pasitikrinau, ar ne aš parašiau lotuliukas.gif

Aš irgi tą dešimtuką bandžiau pasidėliot - akurat, ir pas mane visos pačios pačiausios knygos paauglystėj ir jaunystėj skaitytos. Ir atrodo, kasmet gerų knygų skaitau, bet va tokio neišdildomo įspūdžio, kad po n metų prisiminčiau, nebelieka.

Ir dėl perėjimo nuo detektyvų prie rimtesnių knygų kaip tik dabar tą pačią bėdą turiu. Nesiskaito, norstu ką blink.gif Pavarčiau vieną, pavarčiau kitą, ir pagavau save, kad vėl tarp Nesbo ir Lackberg renkuosi doh.gif
Atsakyti
Pajudinau širšių lizdą? cool.gif

QUOTE(klopedija @ 2014 09 15, 16:54)

Man kliūva pigus heteroseksualumas ir blogai užmaskuota prostitucija, kurių pilnos mūsų knygynų ir prekybos centrų lentynos.

Apie šitą jau ir nebekalbu.

O kaip apie valią nemylėti? Iš vis susilaikyti nuo lytinių santykių? Bet kokių? Taip pat neįmanoma? Skaistybės samprata į Maslow piramidę neįtelpa? biggrin.gif

Šiaip ar taip - kalbant apie valią, ir ypač laisvą valią - žmogus, pavyzdžiui paauglys juk turi galimybę pasirinkti - seksas su apsisaugojimo priemonėmis ar visai jokio sekso? Man tai didžiulis skirtumas. Lygiai kaip pasidavimas seksualiams poreikiams ir visiškas susilaikymas. Kodėl vis labiau einama prie to, kad galima viskas, ko tik norisi? Juk čia toks pats skatinimas vartoti - tik kad savo kūną.

Man netinka mintis, kad prigimties nenugalėsi. Žmogus nėra tik kūnas.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 16, 09:54)
Šiaip ar taip - kalbant apie valią, ir ypač laisvą valią - žmogus, pavyzdžiui paauglys juk turi galimybę pasirinkti - seksas su apsisaugojimo priemonėmis ar visai jokio sekso? Man tai didžiulis skirtumas. Lygiai kaip pasidavimas seksualiams poreikiams ir visiškas susilaikymas. Kodėl vis labiau einama prie to, kad galima viskas, ko tik norisi? Juk čia toks pats skatinimas vartoti - tik kad savo kūną.

Tu lygiai taip pat darai ka nori, tik ivelki tai i grazesni ruba. "Teisingiau" "po susilaikymo" "po vestuviu" ir pan. O is esmes, tas pats instinktas, lygiai ta pati darai, tik sau turi teisingesnius pasiteisinimus. Va tu gali susituokti ir po to daryti, ir sakyti, kad tai teisinga. Gejai, lygiai taip pat myledami kaip tu, kad ir ka bedarytu, bus "blogesni".

Is esmes, ta tema diskusija buvo ne karta. Bet ji beverte, nes jus tikejima pateiksite kaip argumenta, o man cia joks ne argumentas.
Papildyta:
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 16, 09:54)
Pajudinau širšių lizdą? cool.gif

Man netinka mintis, kad prigimties nenugalėsi. Žmogus nėra tik kūnas.

Tai, kad jau kalbet ir perkalbeta. Tik vat kaip visada kliuna, kad kiti "blogesni". Puikybe viena didziausiu nuodemiu!

O tai palauk, palauk, kaip tavo vaikas atsirado bigsmile.gif dabar pasakyk, kad seksas cia ne prie ko bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 16 rugsėjo 2014 - 11:04
Tiesa, tema sena. Bet seniai garsiai ginčijomės cool.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brūkšniukas: 16 rugsėjo 2014 - 11:20
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 16, 10:54)
O kaip apie valią nemylėti?

kažkaip man atrodo, kad šitoj vietoj valia bejėgė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 16, 12:24)
kažkaip man atrodo, kad šitoj vietoj valia bejėgė  smile.gif

Tai čia gal tik mum,bevalėm,taip atrodo g.gif O valingos nori-myli,nori-ne,valią ugdo...
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 09 16, 13:36)
Tai čia gal tik mum,bevalėm,taip atrodo  g.gif O valingos nori-myli,nori-ne,valią ugdo...

drinks_cheers.gif

jei gyveni ir nori myli, nori ne, ir tai isplaukia naturaliai, tai tiesiog gyveni ir viskas ok...jei pastoviai sau primeni ir primeni taisykles, kuriu TURI laikytis, nes kitaip nusizengsi doram gyvenimui ar pan. tada jau atsiprasau, bet kvepia poza ir kitokio gyvenimo panieka gal...

filmas toks buvo..sedi dviese, vaziuoja atostogu-medaus menesio. ji sako: zinai , as tokia laiminga as tokia laiminga as tokia laiminga. o jis sako: kodel tu save itikineji, kad esi laimiga?

jei save reikia itikineti net viesai, tai kaip yra? gal is tikro nera taip kaip teigiama? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieplauka: 16 rugsėjo 2014 - 12:59
Tai jau ką? negalima garsiai paputoti, kad knygos herojus nepatiko? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 16, 14:41)
Tai jau ką? negalima garsiai paputoti, kad knygos herojus nepatiko?  biggrin.gif

Tai aišku,kad galima.Jei tik noras yra , tai netgi privaloma,pasakyčiau biggrin.gif Aš asmeniškai,jei ko labai labai noriu,vadinasi galima.Nekalbu apie smurtą ,prievartą ar pan. Bet labai dažnai mano gyvenimas neatitinka standartų.Va čia bevalių pliusas gyventi kaip norisi, o ne kaip reikia pagal kažkieno sugalvotas normas....
Atsakyti
Norėjau pasakyti kažką protingo, bet pamiršau ką.

Šiaip aš tiesiog piktas žmogus. Labai. O jau kokia būsiu senatvėje, net pagalvoti baisu. Bet gal jos nesulauksiu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 16, 14:52)

Šiaip aš tiesiog piktas žmogus. Labai.

eik jau, netikiu irnesakyk.gif
Atsakyti