Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 89 laida

Na, ziuresiu, gal reikes pabandyti kuria nors Azimovo knyga. Bredberio apsakymai labai patinka, Pieniu vyno dar nebandziau.
Siandien pabaigiau klausytis Конран Ширли "Дикие" apie 5 aukstuomenes moteriskes pakliuvusias i dziungles ir bandancias ten isgyventi. Knyga gal kiek istempta, bet visai nebloga laisvalaikiui. Siuo metu mazai turiu laiko skaitymui, tai gelbeja audioknygos. Vis neatsidziaugiu, kazkada Klopedijos deka jas atradusi ax.gif
Atsakyti
Dvi dienos iš gyvenimo.

Richard Zimler, Paskutinis Lisabonos kabalistas, Vilnius, 2004

Bibliotekoje stovėjo detektyvų lentynoje, o įžagoje rašoma, kad knyga parašyta pagal rastus rankraščius. Veiksmas vyksta XVI a. Portugalijoje.

Įdomi, kupina grožio, žiaurumų ir prasmių knyga. Religinga.

Tačiau - tai man užkliuvo jau perskaičius - tarp herojų pakankamai aktyvios, dirbančios žydės (perrašinėtojos), atviras seksualumas (pamatėm vienas kitą, patikom ir be žodžių sugulėm), ir visai nesmerkiamas homoseksualumas - tarp musulmonų (o man vis atrodė, kad tradicinės religijos draudžia seksualumas) - be to vienas iš pagrindinių herojų yra kurčias ir nebylys, be to poetas, gražuolis, super protingas, o ir homoseksualus.

Ar tik man atrodo, kad šios detalės - duoklė šiuolaikiniam skaitytojui? cool.gif

prie grožių - pagalba sielos, kūno grožiui, šeimai, tradicijoms, ir svarbiausia - tradicijų prasmei.

Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 12, 09:39)
Richard Zimler, Paskutinis Lisabonos kabalistas, Vilnius, 2004
Po tokio apibūdinimo ir man kilo noras skaityti. hihihi.gif

Brūkšniuk, na, paskaityk Homoseksualizmo prigimties istoriją mirksiukas.gif . Paaiškės, kad ne toks jau naujas, šiuolaikiškas, draudžiamas ir retas reiškinys. Visais amžiais, visose kultūrose buvo ir bus homoseksualių žmonių. Tik požiūriai į juos skyrėsi/skiriasi/skirsis. mirksiukas.gif

Langana, prašom!
Aš ir šiemet dar neišklausiau nė vienos audio. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2014 09 11, 22:44)
Bredberio apsakymai labai patinka, Pieniu vyno dar nebandziau.

Pienių vynas tikrai įeitų į mano knygų dešimtuką wub.gif
Atsakyti
As iki siol siemet gana mazai klausiau, bet dabar, kai laiko trukumas pradejo kelt knygu bada, tai vel audio knygos tapo tikra atgaiva.
Pradejau siandien Михаил Елизаров "Билиотекарь". Knyga apie knygu daroma poveiki smile.gif Gyveno tarybinis niekam neidomus rasytojas, rases politiskai teisingas knygas apie kolukiecius ir darbininkus. Jau jam mirus ir tarybinei santvarkai sugriuvus staiga atsiranda zmoniu, atradusiu jo knygu galia smile.gif Ivykdzius pora paprastu salygu viena is ju ikvepia skaitytojui dziaugsma, kita jega, dar kita kantrybe ar ziauruma. Toliau nepasakosiu bet visai nieko fatastika.
Atsakyti
Nežinau ar į temą, skubiai ieškau II, III ir IV dalių...jei kas paskaitė ir padėjo į lentyną, mielai nupirktume, tik parašykite. Geros dienos.

Michael Grant ciklo "Išnykę" knygos
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2014 09 12, 15:05)

Brūkšniuk, na, paskaityk Homoseksualizmo prigimties istoriją  mirksiukas.gif . Paaiškės, kad ne toks jau naujas, šiuolaikiškas, draudžiamas ir retas reiškinys. Visais amžiais, visose kultūrose buvo ir bus homoseksualių žmonių. Tik požiūriai į juos skyrėsi/skiriasi/skirsis.  mirksiukas.gif

Klopedija, aš nesakau, kad nebuvo! Mane tiesiog glumina homoseksualių herojų pabrėžtinas teigiamumas šiuolaikinėje literatūroje. (heteroseksualus gali būti teigiami, nors būna visokių, o va homoseksualūs - pabrėžtinai geriečiai).

Liksiu prie nuomonės, kad žmogus turi valią, o kūniškumas ir seksualiniai poreikiai nėra pirmoje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2014 09 15, 15:28)
o kūniškumas ir seksualiniai poreikiai nėra pirmoje vietoje.
O čia tai klysti. tongue.gif
Pagal Maslow poreikių piramidę seksas - vienas pamatinių žmogaus ir visos gyvosios gamtos poreikių. Žmogus pagal savo anatomiją yra menkiausiai prisitaikęs išvyventi, tačiau būtent dėl fiziologijos bei seksualumo išgyveno, išliko ir paplito visoje planetoje. Nė vienas gyvis Žemėje nėra toks seksualus, kaip žmogus.
Valia - vienas iš aukščiausių jausmų, kurie slopina ir menkina seksualumą. Nesiplėsiu, iškart apibendrinsiu: kuo labiau išlavinti aukščiausieji jausmai, kuo labiau vertinama moralė, tuo labiau menkinamas seksas kaip žmonijos išlikimo pagrindas.

Manęs neglumina homoseksualų teigiamumas. Tiesiog vyksta idėjinis-vertybinis karas, todėl jie stengiasi pasirodyti iš pačios geriausios pusės.
Manyčiau, homoseksualai gerokai daugiau nukentėję nuo heteroseksualų, nei heteroseksualai nuo homoseksualų. Tai kodėl homoseksualai turėtų būti blogiečiai?
Ir apskritai, geriečių-blogiečių auras mes patys nudažom baltai arba juodai, priklausomai nuo mūsų požiūrių ir vertybių.
biggrin.gif

Beje, man nekliūva homoseksualai literatūroje. Man kliūva pigus heteroseksualumas ir blogai užmaskuota prostitucija, kurių pilnos mūsų knygynų ir prekybos centrų lentynos.
Atsakyti
Bet ne vienas Maslow yra pasaulyje.....

Žmogus yra daugiau už gyvūną. Ir valia, sąmonė jį išskiria iš visų kitų. Mes turime laisvą valią. Ir tai yra visų dramatizmų priežastis. Sunku turėti sąmonę, būti mąstančiam, tačiau kartu ir žavu.

P.S. Valia tikrai nėra jausmas smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 15 rugsėjo 2014 - 19:35
QUOTE(Akmenskeltė @ 2014 09 15, 20:31)
Valia tikrai nėra jausmas smile.gif
Taip, tai ne jausmas. Tai vyksmas, kai žmogus priešinasi jausmams, įpročiams, pagundoms, sieka užsibrėžto tikslo. Valia - aukščiausia moralės ir sąmoningumo išraiška. Ji ugdoma ilgomis, nuosekliomis pratybomis.
Tačiau jokia valia nenugalės prigimties. Prigimtį valios jėgomis galima tik nuslėpti, kaip buvo slepiamas homoseksualumas tarybiniais laikais, siekiant išvengti kalėjimo ar psichiatrijos ligoninės. Arba buko linčo.

Aš ne už homoseksualumą, bet ir ne prieš. Aš už tai, kad žmonės būtų pakankamai sąmoningi ir išsiaiškintų, kas tai yra ir kaip tai ištinka. Kaip niekas neapdraustas nuo VCP, DS, AS, taip ir nuo H...

Beje, kiek tų "Maslow" yra?.. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 09 12, 17:29)
Pienių vynas tikrai įeitų į mano knygų dešimtuką  wub.gif

Neskaičius šitos schmoll.gif O su tuo dešimtuku tai tikrai iššūkis,niekaip neišrenku pačių pačiausių.Vis tik pauglystėj ar jaunystėj skaitytos padarė didžiausią įspūdį.Paskui jau atsiranda kritika, priekabės ir vis kažkas netinka arba galėtų būti geriau...
QUOTE(klopedija @ 2014 09 15, 17:54)
O čia tai klysti.  tongue.gif 
Pagal Maslow poreikių piramidę seksas - vienas pamatinių žmogaus ir visos gyvosios gamtos poreikių. Žmogus pagal savo anatomiją yra menkiausiai prisitaikęs išvyventi, tačiau būtent dėl fiziologijos bei seksualumo išgyveno, išliko ir paplito visoje planetoje.   Nė vienas gyvis Žemėje nėra toks seksualus, kaip žmogus.
Valia - vienas iš aukščiausių jausmų, kurie slopina ir menkina seksualumą. Nesiplėsiu, iškart apibendrinsiu: kuo labiau išlavinti aukščiausieji jausmai, kuo labiau vertinama moralė, tuo labiau menkinamas seksas kaip žmonijos išlikimo pagrindas.

Valios neturiu,seksas svarbu.Aš Maslow egzempliorius, taip išeina g.gif .Einu šviestis kas tas Maslow tada biggrin.gif

Kaip sunku po detektyvų,nuotykinių,fantastinių ir kitų bezobrazijų paimt rimtesnę knygą blink.gif Niekas nieko nežudo,ateiviai neskraido,šnipai nelaksto,raganų ir kitokių siaubakų nėr .Nuobodybė,nieko normalaus nevyksta biggrin.gif A dar paėmiau J.Ch.Grondahl Spalio Tylėjimas. Nus,visai nieko nevyksta,net dialogo nei vieno nėra,nors ir stilius geras,ir vertimas neblogas,ir jo Keturios kovo dienos labai gera knyga. Ir lyg įdomu,ko ta žmona jį staiga paliko po kažinkiek metų,o tas abelis nesugebėjo paklaust, kai ji išvažiavo kažkur,kodėl ana taip pasielgė g.gif ...Danai,ką iš jų paimsi,net skandalo nemoka iškelt padoraus irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adija5: 16 rugsėjo 2014 - 00:21
QUOTE(klopedija @ 2014 09 16, 00:02)
Taip, tai ne jausmas. Tai vyksmas, kai žmogus priešinasi jausmams, įpročiams, pagundoms, sieka užsibrėžto tikslo. Valia - aukščiausia moralės ir sąmoningumo išraiška. Ji ugdoma ilgomis, nuosekliomis pratybomis.
Tačiau jokia valia nenugalės prigimties. Prigimtį valios jėgomis galima tik nuslėpti, kaip buvo slepiamas homoseksualumas tarybiniais laikais, siekiant išvengti kalėjimo ar psichiatrijos ligoninės. Arba buko linčo.

Aš ne už homoseksualumą, bet ir ne prieš. Aš už tai, kad žmonės būtų pakankamai sąmoningi ir išsiaiškintų, kas tai yra ir kaip tai ištinka. Kaip niekas neapdraustas nuo VCP, DS, AS, taip ir nuo H...

Beje, kiek tų "Maslow" yra?.. hihihi.gif

Valia gali nugalėti viską.Kai yra tikslas,konkretus žinojimas, žmogus gali nesuvokiamai daug. Yra daugybė dalykų, kurie nėra prigimtiniai, žmogų "puola" įvairios aistros, gali būti įvairių potraukių, bet tai nereiškia, kad tai prigimta. Išugdyta stipri valia gali viską. Bet tai labai sunkus kelias. O pats lengviausias iš jų - iškart nukirsti šaknis, vos tik kilus minčiai, neleisti išsikeroti šaknims.

P.S. Nebent prigimta laikytume viską, nes viskas (potraukiai, mintys ) kyla dėl prigimtinės nuodėmės

P.S. Svarbu, kuo žmogus maitinasi, ar maitinamas tik kūnas, ar ir dvasia, jei žmogus mąsto minimaliai, jo nedomina egzistenciniai klausimai, jo sieliūkštė yra "uždusinta",tai žinoma, kad dominuos fiziologiniai poreikiai, "duonos ir žaidimų", bet yra daugybė pavyzdžių, daugybė asmenybių, iš įvairių epochų, kurių fiziologiniai poreikiai atlieka kūno, kaip priemonės, palaikymo funkciją, kūnas gerbiamas, bet jam nepataikaujama, jis tik priemonė, o ne vergaujama kūnui. Sekso nereikia nei sureikšminti, nei sumenkinti.

P.P.S. Tų "Maslow" tikrai ne vienas tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akmenskeltė: 16 rugsėjo 2014 - 06:18