Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 08 03, 10:13)
Aš visad šarlot darau, man viskas gerai gaunasi. Gal per trumpai laikot šaldytuve?


O kiek laikot šaldytuve prieš dengiant? Ar viską darot pagal receptą? Sakau gal mažiau pilti to kiaušinio pieno plakinio į sviestą, gal jis man viską suskystina per daug? Aš paskutinį kartą laikiau apteptą sviestiniu tortą kokias 6val., bet galiu pirštu durti ir bus skylė, labai menkas tvirtumas.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2014 08 03, 10:42)
O kiek laikot šaldytuve prieš dengiant? Ar viską darot pagal receptą? Sakau gal mažiau pilti to kiaušinio pieno plakinio į sviestą, gal jis man viską suskystina per daug? Aš paskutinį kartą laikiau apteptą sviestiniu tortą kokias 6val., bet galiu pirštu durti ir bus skylė, labai menkas tvirtumas.. g.gif

Aš 3-4 valandas ir man būna kietas, kad ilgai reikia stengtis, kol sušyla ir apsilygina nuo rankų. Šaldytuve 6 laipsniai yra, jei reikia skubiai, sumažinu iki 4 laipsnių ir užtenka 2 valandas palaikyti. O jei supylus pakaitintą plakinį į sviestą jis gaunas per minkštas, dedu į šaldytuvą ir kas 10 min permaišau, kad kiek apstingtų. Net nežinau, kodėl jums nesigauna. Kiek sviesto dedat?
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 08 03, 10:13)
Sveikos, reikia padaryti atidarytą kriauklę su perlais viduj perlinėms vestuvėms, bet niekur neradau, kaip daryti. Pinterest ir youtube yra tik paprastos kriauklės sudėtos, kurios su moldais darosi. Gal kuri darėt ir galit padėti?
Aš visad šarlot darau, man viskas gerai gaunasi. Gal per trumpai laikot šaldytuve?

Man kai reikejo kriaukles, tai paemiau tikra didele kriaukle, ant jos uzdejau maistine plevele ir prispaudziau iskociota laksta teslos. Taip ant kriaukles liko tikros kriaukles ranteliai, tada greit, kol ji minksta apverciau kita puse, kad lygi puse butu apacioj, o grazus ranteliai liktu virsuj ir vel uzdejau ant tos pacios kriaukles tikros, kad isgautu forma ir isdziutu smile.gif Na, tikiuosi supratot, nes labai sunku paaiskint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2014 08 03, 10:42)
O kiek laikot šaldytuve prieš dengiant? Ar viską darot pagal receptą? Sakau gal mažiau pilti to kiaušinio pieno plakinio į sviestą, gal jis man viską suskystina per daug? Aš paskutinį kartą laikiau apteptą sviestiniu tortą kokias 6val., bet galiu pirštu durti ir bus skylė, labai menkas tvirtumas.. g.gif

laikau puse valandos, kai aptepu sviestiniu kremu, ir buna kietas, paskui dar karta aptepu plonai, ka tik priliptu mase, ir dengiu
Ar domina, kiek laiko tortas buna saldytuve, kai surinktas , tai laikau minimum 6h, bet geriau 12h ( cia apie sutepta kremais), o pries dengia su mase, uztenka pusvalandzio
trupinuku imaisyk, mase bus tvirtesne ax.gif

QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 08 03, 10:55)
Aš 3-4 valandas ir man būna kietas, kad ilgai reikia stengtis, kol sušyla ir apsilygina nuo rankų. Šaldytuve 6 laipsniai yra, jei reikia skubiai, sumažinu iki 4 laipsnių ir užtenka 2 valandas palaikyti.

Ar tortukai tau nerasoja vasara ? kai toks temperaturu skirtumas ?
pas mane 10-12siluos, ir per pusvalandi jau kietas tortukas pries dengima mases
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2014 08 03, 13:49)
Man kai reikejo kriaukles, tai paemiau tikra didele kriaukle, ant jos uzdejau maistine plevele ir prispaudziau iskociota laksta teslos. Taip ant kriaukles liko tikros kriaukles ranteliai, tada greit, kol ji minksta apverciau kita puse, kad lygi puse butu apacioj, o grazus ranteliai liktu virsuj ir vel uzdejau ant tos pacios kriaukles tikros, kad isgautu forma ir isdziutu smile.gif Na, tikiuosi supratot, nes labai sunku paaiskint smile.gif

Supratau, reikės ieškotis tikros kriauklės, o kaip ją sutvirtinot? Darėt atidarytą ir krapštukais tvirtinot, ar paprastą vienpusę?

QUOTE(Cola 777 @ 2014 08 03, 13:51)
Ar tortukai tau nerasoja vasara ? kai toks temperaturu skirtumas ?
pas mane 10-12siluos, ir per pusvalandi jau kietas tortukas pries dengima mases

Rasoja, bet pas mane virtuvėj apie 30laipsnių... Plius 10-12 šilumos šaldytuve maisto produktams nėra gerai, jiems per šilta.
Atsakyti
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 08 03, 10:55)
Aš 3-4 valandas ir man būna kietas, kad ilgai reikia stengtis, kol sušyla ir apsilygina nuo rankų. Šaldytuve 6 laipsniai yra, jei reikia skubiai, sumažinu iki 4 laipsnių ir užtenka 2 valandas palaikyti. O jei supylus pakaitintą plakinį į sviestą jis gaunas per minkštas, dedu į šaldytuvą ir kas 10 min permaišau, kad kiek apstingtų. Net nežinau, kodėl jums nesigauna. Kiek sviesto dedat?


Dedu 250g, kaip recepte g.gif

QUOTE(Cola 777 @ 2014 08 03, 13:51)
laikau puse valandos, kai aptepu sviestiniu kremu, ir buna kietas, paskui dar karta aptepu plonai, ka tik priliptu mase, ir dengiu


O jūs irgi šarlot darot? Ir trupinukų dedu, tai nežinau, mistika kažkokia doh.gif Bandysiu dabar sviestą tik su kondensuotu pienu maišyti, gal bus tvirtesnis kremas unsure.gif

Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
Tinginiaujat biggrin.gif

Žirgai

user posted image

Šviesūs biskvitai, migdolinis, pasiflorų, apelsinų kremai, pasiflorų želė, apelsinų džemas,2,9 kg
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2014 08 03, 15:20)
Tinginiaujat  biggrin.gif



Dirbam, dirbam smile.gif
Grazus labai tortas.. wub.gif

Maniskiai:
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaldiDiena: 03 rugpjūčio 2014 - 20:48
Karamelinis medutis
user posted image

Bananinis, 1,3 kg
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaldiDiena: 03 rugpjūčio 2014 - 21:01
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 08 03, 14:15)
Supratau, reikės ieškotis tikros kriauklės, o kaip ją sutvirtinot? Darėt atidarytą ir krapštukais tvirtinot, ar paprastą vienpusę?

Dariau atidaroma, tvirtinau pagaliukais ir tirpintu pastilazu.

likta, SaldiDiena, superiniai torciukai wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2014 08 01, 13:50)

Ačiū 4u.gif

QUOTE(SaldiDiena @ 2014 08 01, 19:49)
Viliuosi, grazus tortai smile.gif, su poniais toks idomus, keistokas smile.gif tas su balionais matytas, bet vis tiek lb lb grazus..



Ačiū 4u.gif . Dauguma mano tortų idėjos skolintos ax.gif Jūsų taip pat labai gražūs torčiukai.

QUOTE(Doremina @ 2014 08 02, 11:17)
Viliuosi, jūsų krikštynų torčiukas labai labai wub.gif , toks pastelinis.


Ačiū 4u.gif

Likta jūsų vėlgi labai mielas tortas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viliuosi: 03 rugpjūčio 2014 - 21:59
vis dažniau pasigendu mygtuko "patinka" po tokiais postais biggrin.gif

QUOTE(likta @ 2014 08 03, 17:20)



Atsakyti