QUOTE(AIRA @ 2014 08 03, 10:42)
O kiek laikot šaldytuve prieš dengiant? Ar viską darot pagal receptą? Sakau gal mažiau pilti to kiaušinio pieno plakinio į sviestą, gal jis man viską suskystina per daug? Aš paskutinį kartą laikiau apteptą sviestiniu tortą kokias 6val., bet galiu pirštu durti ir bus skylė, labai menkas tvirtumas..
laikau puse valandos, kai aptepu sviestiniu kremu, ir buna kietas, paskui dar karta aptepu plonai, ka tik priliptu mase, ir dengiu
Ar domina, kiek laiko tortas buna saldytuve, kai surinktas , tai laikau minimum 6h, bet geriau 12h ( cia apie sutepta kremais), o pries dengia su mase, uztenka pusvalandzio
trupinuku imaisyk, mase bus tvirtesne
QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 08 03, 10:55)
Aš 3-4 valandas ir man būna kietas, kad ilgai reikia stengtis, kol sušyla ir apsilygina nuo rankų. Šaldytuve 6 laipsniai yra, jei reikia skubiai, sumažinu iki 4 laipsnių ir užtenka 2 valandas palaikyti.
Ar tortukai tau nerasoja vasara ? kai toks temperaturu skirtumas ?
pas mane 10-12siluos, ir per pusvalandi jau kietas tortukas pries dengima mases