Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Sveiki. Turiu klausima. Ar agar ( o gal kokia kita ne gyvulines kilmes zelatina) tinka pastilazo gamybai? Kiek jos deti, ko is pastilazo tiketis? Please, pagelbekit, turiu uzsakyma vegetarui, negaliu naudoti iprastos zelatinos, o labai nori pastilazinio puosimo
Atsakyti
SaldiDiena, aš tai nerizikuočiau ir nedaryčiau, bet radau užsieniečių bloge, kad yra bandžiusių, masė kaip rašo ne tokia elastinga gaunasi ir trapi, kai kurie meta šį reikalą iš karto, kiti bando dar žaisti ir sako, kad nedidelį tortuką įmanoma padengti
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2014 08 02, 11:17)
Iš ko darėte gėlytes? Man labai gražu taip pasigarbanoję žiedlapiai.

Is pastilazo lipdymui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 08 02, 12:51)
Sveiki. Turiu klausima. Ar agar ( o gal kokia kita ne gyvulines kilmes zelatina) tinka pastilazo gamybai? Kiek jos deti, ko is pastilazo tiketis? Please, pagelbekit, turiu uzsakyma vegetarui, negaliu naudoti iprastos zelatinos, o labai nori pastilazinio puosimo

Manau, kad nelabai išeis uždengti, galite bandyti pasidaryti saldainių dengimo masę, manau saldainiuose nėra gyvulinės klimės želatinos
Ačiū mergaitės už torto įvertinimą, tiek pagyrų, labai labai ačiū
Atsakyti
Marmallow saldainiuose yra zelatinos, manau ji bus gyvulines kilmes, taigi netinka..
Atsakyti
SaldiDiena, pažiūrėjau tikrai yra želatina. Dar galima daryti taip vadinamą pieno mastiką, pas rusaites ir ukrainietes labai populiari. Aš nedariusi, negaliu pasakyti.
Galiu pasidalinti vienu receptu
Tortų dekoratorės ir meistrės Julijos Balyčevos receptas (журнал „ТОРТ ДЕКО”)

288 gr. cukraus pudros
225 gr vaikiško mišinio (naudoja „Малютка”)
250 gr. kondensuoto pieno
Sumaišyti mišinį su cukraus pudra, įpilti kondensuotą pieną, išminkyti, labai ilgai neminkyti, nes išsiskiria riebalai
Rašo, kad šio kiekio užtenka apdengti 22 cm diametro ir 15 cm aukščio tortą ir dar lieka apie 200 gr.
Tortas dengiamas iš karto
Jeigu darysite, pasidalinkite įspūdžiais
Atsakyti
Aciu, Likta, bet esu jau bandziusi kazkada tokia mase.. nieko neisejo man su ja. Geriau gal pradziai su vegetariska zelatina paeksperimentuosiu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaldiDiena: 02 rugpjūčio 2014 - 19:13
QUOTE(Aleisaba @ 2014 08 01, 14:27)
mase buvau iskociojus gana plonai, tai ji sunkiai "stumdesi", raukslejosi, greitai dziuvo, o gal cia karstis buvo kaltas???

tikrai ne karstis,nes per karscius mase kaiptik dreksta,o ne dziuna.
arba iskociotas mases''blynas'' buvo permazas,arba tiesiog mase netinkamai padaryta,perkieta.
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2014 08 02, 00:32)
esu purskus su wilton perliniu va tokiu , nieko jai nenutiko

dekui 4u.gif as wilton ir turiu tik golden mist, tai tikiuosi, kad pavyks, dar karta aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės 4u.gif Noriu paklausti dėl sviestinio kremo. Aš visada darau šarlot, man jis labai smagiai tepasi ir skonis neblogas, bet pilnai nesustingsta ant tortuko, kad ir kelias valandas palaikau prieš dengiant, jis vis tiek apyminkštis g.gif Ar taip turi būti su šarlot, ar aš kažką ne taip darau? Sviestą naudoju visada 82%.
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2014 08 03, 07:03)
Sveikos kepėjėlės 4u.gif  Noriu paklausti dėl sviestinio kremo. Aš visada darau šarlot, man jis labai smagiai tepasi ir skonis neblogas, bet pilnai nesustingsta ant tortuko, kad ir kelias valandas palaikau prieš dengiant, jis vis tiek apyminkštis g.gif  Ar taip turi būti su šarlot, ar aš kažką ne taip darau? Sviestą naudoju visada 82%.


Per karscius netgi sviestas su cukraus pudra aptirpsta bedengiant torta. O sarlot, kiek prisimenu, tai dar skystesnis kremas, nenuostabu, kad nestingsta
Atsakyti
Sveikos, reikia padaryti atidarytą kriauklę su perlais viduj perlinėms vestuvėms, bet niekur neradau, kaip daryti. Pinterest ir youtube yra tik paprastos kriauklės sudėtos, kurios su moldais darosi. Gal kuri darėt ir galit padėti?




QUOTE(AIRA @ 2014 08 03, 07:03)
Sveikos kepėjėlės 4u.gif  Noriu paklausti dėl sviestinio kremo. Aš visada darau šarlot, man jis labai smagiai tepasi ir skonis neblogas, bet pilnai nesustingsta ant tortuko, kad ir kelias valandas palaikau prieš dengiant, jis vis tiek apyminkštis g.gif  Ar taip turi būti su šarlot, ar aš kažką ne taip darau? Sviestą naudoju visada 82%.

Aš visad šarlot darau, man viskas gerai gaunasi. Gal per trumpai laikot šaldytuve?
Atsakyti