Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Rasskee @ 2014 07 26, 00:21)
Oj, kaip senai cia buvau zusuksi, mat vasara.. smile.gif O as cia su skubiu klausimu. Ar imanoma isgauti tamsiai melyna spalva. Turiu elektrine melyna, ka i ja primaisyti, kad pasidarytu tamsi?smile.gif
Ir tuo paciu sakykit, keksiukus, papuostus slapia beze, privaloma laikyti saldytuve? ar galima kambario temperaturoj?smile.gif

Rasskee, bandyk įdėti labai mažą lašiuką juodos spalvos. Tiksliau net ne lašiuką, o taškiuką, nes juoda labai greit keičia kitas spalvas. Aš pamirkau dantų krapštuką į juodą spalvą ir tuomet po truputį dažau. O šiaip geriausiai turėti royal blue arba navy blue smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2014 07 26, 16:14)
Tyras tai cia koks  g.gif dar neteko apie toki girdeti. Gal galetumet nupaveiksluot buteli , ar bent pavadinima parasyt , ten turi buti  "Virgen extra" ar dar kazkas uzrasyta. As naudoju saulegrazu, kvàpo neturi jokio. O kiek saukstu pilat? daugiau ar maziau. Man kazkaip kai ipilu 5 atrodo per daug , bet paskui kai mase subresta buna pats tas

"Virgen olive oil" ir yra tai ka sakiau, maniskis is italijos, ne musus rinkai skirtas biggrin.gif na esme kad butu ne isspaudu, o pirmo spaudimo ir t.t. ten daugiau faktoriu, bet kas man veza-zino ko reik, daugiau ir nusimano nei as biggrin.gif foto padaryt negaliu ne namie esu. Pagaliau atostogos! smile.gif
del kiekio pilu 3 nelabai didelius saukstus man sociai gana. bet cia aisku kiekviena savaip daro.
Papildyta:
QUOTE(okmantes @ 2014 07 26, 22:36)
ramune.v, aciu uz patarimus  4u.gif paklausiu dar...kaip ruosiat zelatina su cukrum vaisiams aptepti (kokiu santykiu su vandeniu ir kokioj "stadijoj" jau aptepat vaisius)?

naudoju zele cukru "Multi" Dan sukker, TOKI
ten viskas parasyta ant pakuotes, tik kiekis didelis, tai as ji mazinu pagal poreiki, stingsta greit jei per tirstas gaunasi, dapilu vandens, dengiasi puikiai, skonis irgi geras, net labaiau patiko nei tortenguss
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 27 liepos 2014 - 16:13
okmantes, thumbup.gif
SaldiDiena, gražu.
Likta, šaunūs keksiukai.

Aliejų pastilažui naudoju saulėgrąžų, nes padarius su alyvuogių, man nepatiko nei kvapas, nei skonis, tai niekada ir nebenaudoju jo tam tikslui. Dedu pilnus 5 sriubinius šaukštus, kaip ir rašoma recepte.

Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 26, 13:03)
keksiukus su slap. beze puosiu tik pries atiduodama ir visad sakau kad paimtu ta pacia diena kai des ant stalo. Jei lieka juos laikau ir sakau kad laikytu SLADYTUVE.
del melynos nepatarsiu, pati naudoju royal blue, atrodo taip:

QUOTE(sunshow @ 2014 07 27, 11:13)
Rasskee, bandyk įdėti labai mažą lašiuką juodos spalvos. Tiksliau net ne lašiuką, o taškiuką, nes juoda labai greit keičia kitas spalvas. Aš pamirkau dantų krapštuką į juodą spalvą ir tuomet po truputį dažau. O šiaip geriausiai turėti royal blue arba navy blue  smile.gif

Aciu labai uz patarimus, gal dar spesiu nusipirkti tos royal blue smile.gif O jei keksiukai puosti dengimo mase, ar juuos irgi butina laikyti saldytuve? Vien aeksiuka su slapia beze pasilikau ir laikiau ne saldytuve, tai ta beze per tokius karscius isdziuvo, gavosi kaip morengas biggrin.gif Ar gali buti, kad ji netinkama valgymui ne nelaikiau saldytuve?... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasskee: 28 liepos 2014 - 09:19
QUOTE(Rasskee @ 2014 07 28, 10:18)
Aciu labai uz patarimus, gal dar spesiu nusipirkti tos royal blue smile.gif O jei keksiukai puosti dengimo mase, ar juuos irgi butina laikyti saldytuve? Vien aeksiuka su slapia beze pasilikau ir laikiau ne saldytuve, tai ta beze per tokius karscius isdziuvo, gavosi kaip morengas biggrin.gif Ar gali buti, kad ji netinkama valgymui ne nelaikiau saldytuve?... smile.gif

su pastilazu galit ir ne saldytuve, jei po apacia ne sviestinis, tik ne iki begalybes, nes ir keksai dziuna.

del beze ir ne tik laikymo ne saldytuve -
viska galima valgyti tik neaisku kiek kartu smile.gif kai kas valgoma bet tik karta-JUODAS JUMORAS biggrin.gif biggrin.gif siaip kai manes to klausia tai as visad sakau-jusu reikalas, bet jusu paciu saugumas, ne gi verta del to rizikuoti savo ir kitu sveikata...nemanau.
isdziuves ar ne ten yra kiausinis, kazi ar kiltu mintis ant stalo laikyta kiausini po to deti i maista ir valgyti. KARSCIAI DABAR YPAC reik ziuret.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 28 liepos 2014 - 22:39
Mergaites, help 4u.gif
Is keliu baltymu man ruosti beze jei noriu rozemis papuosti 24 cm skersmens torta ? Uzteks is 3 ? g.gif
Ir ar galiu beze dazyt geliniais dazais ? Kuriuo momentu ? Visad kazkaip su balta dekoruodavau, o dabar norisi spalvu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(beladona @ 2014 07 29, 10:45)
Mergaites, help  4u.gif 
Is keliu baltymu man ruosti beze jei noriu rozemis papuosti 24 cm skersmens torta ? Uzteks is 3 ?  g.gif
Ir ar galiu beze dazyt geliniais dazais ? Kuriuo momentu ? Visad kazkaip su balta dekoruodavau, o dabar norisi spalvu  bigsmile.gif

sveiki, 26 cm tortui aš sunaudoju 4 L dydžio baltymus. Bet aš dar ir visą tortą plonai bezu aptepu, kad biskvitas nešviestų. Jei darot pirmą kartą siulyčiau pasidaryti daugiau. Dažus dedu į išplaktą beze. Naudoju gelinius.
Atsakyti
QUOTE(punkis @ 2014 07 29, 10:55)
sveiki, 26 cm tortui aš sunaudoju 4 L dydžio baltymus. Bet aš dar ir visą tortą plonai bezu aptepu, kad biskvitas nešviestų. Jei darot pirmą kartą siulyčiau pasidaryti daugiau. Dažus dedu į išplaktą beze. Naudoju gelinius.

Aciu smile.gif
Atsakyti
Kokio skersmens turetu buti antras torto aukstas, kad graziai ziuretusi, jei pirmas 28 cm?
Atsakyti
QUOTE(beladona @ 2014 07 29, 09:45)
Mergaites, help  4u.gif 
Is keliu baltymu man ruosti beze jei noriu rozemis papuosti 24 cm skersmens torta ? Uzteks is 3 ?  g.gif
Ir ar galiu beze dazyt geliniais dazais ? Kuriuo momentu ? Visad kazkaip su balta dekoruodavau, o dabar norisi spalvu  bigsmile.gif

3man tikrai neužtektų, daryčiau iš kokių 5 (per 2kartus gal) smile.gif nor menka iš manęs patarėja, rožes esu dariusi kokius 2 kartus biggrin.gif ir man pasirodė, kad labai daug bezo susinaudoja.

QUOTE(CervusDama @ 2014 07 30, 13:42)
Kokio skersmens turetu buti antras torto aukstas, kad graziai ziuretusi, jei pirmas 28 cm?

MANAU 18 CM
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 28, 22:36)
su pastilazu galit ir ne saldytuve, jei po apacia ne sviestinis, tik ne iki begalybes, nes ir keksai dziuna.

del beze ir ne tik laikymo ne saldytuve -
viska galima valgyti tik neaisku kiek kartu smile.gif kai kas valgoma bet tik karta-JUODAS JUMORAS biggrin.gif biggrin.gif siaip kai manes to klausia tai as visad sakau-jusu reikalas, bet jusu paciu saugumas, ne gi verta del to rizikuoti savo ir kitu sveikata...nemanau.
isdziuves ar ne ten yra kiausinis, kazi ar kiltu mintis ant stalo laikyta kiausini po to deti i maista ir valgyti. KARSCIAI DABAR YPAC reik ziuret.

Aciu uz superini atsakyma, pritariu, geriau nerizikuoti turbut ir viska laikyt saldytuve. Nes ir su pastilazu keksiukai pa smane su sviestiniu priklijuoti, nes nzn, na nebnet kokiu sokoladu dar patepus priliptu, bet nebandziau smile.gif

QUOTE(SaldiDiena @ 2014 07 30, 13:48)
3man tikrai neužtektų, daryčiau iš kokių 5 (per 2kartus gal) smile.gif  nor menka iš manęs patarėja, rožes esu dariusi kokius 2 kartus  biggrin.gif  ir man pasirodė, kad labai daug bezo susinaudoja.

puosiau 24 cm skersmens torta ir sunaudojau 4 baltymus. Pirmiausia aptepiau ypac plonai visa torta beze, o paskui sukau rozes, suejo tie baltymai, nepritruko, bet vos vos. Kita kart tikrai plakciau is 5 baltymu. Esu kelis kartus plakus 5 baltymus iskart, viskas gerai susiplake, mikseris neperkaito smile.gif

O cia, akd nebutu taip liudna smile.gif
2,8 kg su varske ir persikais
user posted image

4 kg snikeris
user posted image

5,2 kg juodas miskas
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasskee: 30 liepos 2014 - 15:04
QUOTE(CervusDama @ 2014 07 30, 14:42)

jei tik del grozio klausymas tai minimum -6cm, siaip man graziau jei dar maziau antra, bet ziurint kaip puosis, jei dideles geres ar figureles ar kaspinai - viska reik ivertinti ir dar jei reik tilpti i tam tikra kg.
optimaliausiai butu 20.
Papildyta:
QUOTE(Rasskee @ 2014 07 30, 16:00)
Aciu uz superini atsakyma, pritariu, geriau nerizikuoti turbut ir viska laikyt saldytuve. Nes ir su pastilazu keksiukai pa smane su sviestiniu priklijuoti, nes nzn, na nebnet kokiu sokoladu dar patepus priliptu, bet nebandziau smile.gif

ziurint kiek tas su sviestiniu bus laikomas, bet tokius kur papuosimas ant pastilazo plokstutes tai geriausiai klijuoti tirpintu pastilazu, tiek papuosimus tiek pacia plokstute prie kekso. Jokiu papildomu terlioniu, jokio kremo, jokio pavojaus, nepaslaptis kad jos daznai tik del grozio tai zmogus nuima lengvai ir keksiukas svarutis, o ne apterliotas sokoladu ar dar bala zino kuo...

Galvojam juk ir apie estetika, kepejos pareiga pagalvoti ir kaip pjaustysis ir kaip atpjovus atrodys biggrin.gif (kalbu ir apie 3D tortu pertepimu parinkima ir apie geles su vielom per visa torta ir apie mini boruzes su usais per visa torta).
Pagalvoju kaip pati pjaustydama tureciau nurankioti vielinius usus nuo drugeliu ar boruziu nuo kokiu 20vnt doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 30 liepos 2014 - 18:31