Klausimas, gal kas zinosit kodel taip yra? Apdengiu torta sokoladiniu ganasu ir po to kai tortas gerai sustingsta dengiu su torto dengimo mase, kol tortas stovi saldytuve, tai ta mase laikosi gerai, bet kai istrauki is saldytuvo mase po truputi pradeda rasoti ir leistis...? Ka daryti? Mase perku jau pagaminta...
Todėl, kad ganasas grietinėlės, o grietinėlė tirpdo masę. Prieš dengiant mase būtina aptepti sviestiniu kremu.
QUOTE(bombonke @ 2014 10 10, 13:57)
labas merginos,
aš dėl tokio pat pradžiamokslių patarimo pas jus. vis nusiperku tokius sausaunius su saulėgrąžomis, norėčiau išsikepti, tešla kaip ir jokių įmantrybių ten nėra, bet esmė "papuošimas" - tos saulėgražos - su kuo sumaišyti, kaip paruošti, kad jų ant sausainio būtų gausiai, ir apvertus sausainį jos visos nenubyrėtų (na ir kad sausainis išliktų daug maž trapus) ačiū
aš dėl tokio pat pradžiamokslių patarimo pas jus. vis nusiperku tokius sausaunius su saulėgrąžomis, norėčiau išsikepti, tešla kaip ir jokių įmantrybių ten nėra, bet esmė "papuošimas" - tos saulėgražos - su kuo sumaišyti, kaip paruošti, kad jų ant sausainio būtų gausiai, ir apvertus sausainį jos visos nenubyrėtų (na ir kad sausainis išliktų daug maž trapus) ačiū
sunku patarti kai neaisku kaip tas sausainis atrodo, ar jos tik uzbertos ar su kokiu kremu ten ar misiniu.
Jei tik uzbertos tai pries kepant gausiai patepta kaiusiniu arba spec. gatavu cukraus misiniu ir uzberta, kepant lydosi ir prlimpa.
Kas del maskarpones kremo darau 2 dalys surio ir 1 dalis grietineles+pudros ir rugsties pagal skoni - nu viskas standziai, pastilazo papuosimu netirpina tiesa spalva nera visiskai akinanciai balta, nu bet taciau... viskas ok.
jei tirpsta nuo ranku dirbant-apsukit konditerini maisiuka (jau paruosta) su virtuviniu ranksluosteliu ir dirbkit greit
Ar galima puošti tortą iš vakaro su kokiu nors grietinėlės kremu? Ar neišsileis, jei stovės per naktį šaldytuve ar balkone?
QUOTE(mallena @ 2014 10 10, 17:02)
Todėl, kad ganasas grietinėlės, o grietinėlė tirpdo masę. Prieš dengiant mase būtina aptepti sviestiniu kremu.
Netiesa....mifas kazkoks tai)
Sekmingai lyginu ganasu) (nevisada, nes nepigiai gaunasi) . Paskaitykite forumus) ganasas labai paplites( tik ne LT)
QUOTE(mallena @ 2014 10 10, 17:02)
Todėl, kad ganasas grietinėlės, o grietinėlė tirpdo masę. Prieš dengiant mase būtina aptepti sviestiniu kremu.
Dekui
Papildyta:
QUOTE(Ulitka @ 2014 10 10, 20:11)
Netiesa....mifas kazkoks tai)
Sekmingai lyginu ganasu) (nevisada, nes nepigiai gaunasi) . Paskaitykite forumus) ganasas labai paplites( tik ne LT)
Sekmingai lyginu ganasu) (nevisada, nes nepigiai gaunasi) . Paskaitykite forumus) ganasas labai paplites( tik ne LT)
Bet kodel ta mase leidziasi? Tai kaip pagaminti vestuvini torta kuris turi stoveti ant stalo ir nekeisti savo isvaizdos?
QUOTE(simba @ 2014 10 10, 19:36)
Ar galima puošti tortą iš vakaro su kokiu nors grietinėlės kremu? Ar neišsileis, jei stovės per naktį šaldytuve ar balkone?
Man irgi šitas klausimas rūpi, o konkrečiai - tai ar galima puošti TIK grietinėle?
Planuoju gaminti šitą varškės tortuką (girdėjau gerų atsiliepimų): tortukas
Bet ten rašo puošti tik grietinėle.. Neišlaikysiu aš jo iki ryto taip papuošto... Ką daryt?
Tiesa, ant viršaus norėčiau uždėt vyšnių aplietų žele. Kaip manot, ok bus? Tik va, dėl šonų vis tiek nežinau, ką daryt.. Norisi kažkuo aptept...
QUOTE(braske24 @ 2014 10 10, 23:03)
Dekui
Papildyta:
Bet kodel ta mase leidziasi? Tai kaip pagaminti vestuvini torta kuris turi stoveti ant stalo ir nekeisti savo isvaizdos?
Papildyta:
Bet kodel ta mase leidziasi? Tai kaip pagaminti vestuvini torta kuris turi stoveti ant stalo ir nekeisti savo isvaizdos?
Tai jeigu jums nesigauna kazkodel tai su ganasu , tepkite sviestniu( sviestas su cukraus pudra).Taigi daro mergaites tu tortu simtais) ir viskas OK)
QUOTE(Shviesele @ 2014 10 11, 09:20)
Man irgi šitas klausimas rūpi, o konkrečiai - tai ar galima puošti TIK grietinėle?
Planuoju gaminti šitą varškės tortuką (girdėjau gerų atsiliepimų): tortukas
Bet ten rašo puošti tik grietinėle.. Neišlaikysiu aš jo iki ryto taip papuošto... Ką daryt?
Tiesa, ant viršaus norėčiau uždėt vyšnių aplietų žele. Kaip manot, ok bus? Tik va, dėl šonų vis tiek nežinau, ką daryt.. Norisi kažkuo aptept...
Planuoju gaminti šitą varškės tortuką (girdėjau gerų atsiliepimų): tortukas
Bet ten rašo puošti tik grietinėle.. Neišlaikysiu aš jo iki ryto taip papuošto... Ką daryt?
Tiesa, ant viršaus norėčiau uždėt vyšnių aplietų žele. Kaip manot, ok bus? Tik va, dėl šonų vis tiek nežinau, ką daryt.. Norisi kažkuo aptept...
AS negaliu patarti. nes nedirbu su grietinele), nepatikimas produktas ( MAN) .Jeigu puosiu grietinele , tai iskart ir suvalgom ta torta) , niekada nelaikau.
Paskaitykite forumus arba palaukite , gal kas dar patars.
QUOTE(ramune.v @ 2014 10 10, 19:06)
Kas del maskarpones kremo darau 2 dalys surio ir 1 dalis grietineles+pudros ir rugsties pagal skoni - nu viskas standziai, pastilazo papuosimu netirpina tiesa spalva nera visiskai akinanciai balta, nu bet taciau... viskas ok.
jei tirpsta nuo ranku dirbant-apsukit konditerini maisiuka (jau paruosta) su virtuviniu ranksluosteliu ir dirbkit greit
didelis dekui visoms kurios dave minciu del maskarpones kremo bandysim dar ir dar, tiesiog noriu kad pavyktu, ir tiek
Sveikutės,
reikia patarimo. Tikiuos, kažkas esat dirbę su tais marshmalow saldainiais, darę iš jų masę. Taigi, ketinu daryti tą saldainių masę, pirkti saldainius "saldūs majai", ar kur ten..
Man labai svarbu žinoti, ar ta masė tirptų nuo žele? Jeigu patektų žele lašiukai ant saldainių masės, ar jie tirpdytų ją? O jeigu užpilčiau sirupo šiek tiek, ar tirpdytų?
ačiū
reikia patarimo. Tikiuos, kažkas esat dirbę su tais marshmalow saldainiais, darę iš jų masę. Taigi, ketinu daryti tą saldainių masę, pirkti saldainius "saldūs majai", ar kur ten..
Man labai svarbu žinoti, ar ta masė tirptų nuo žele? Jeigu patektų žele lašiukai ant saldainių masės, ar jie tirpdytų ją? O jeigu užpilčiau sirupo šiek tiek, ar tirpdytų?
ačiū
QUOTE(Elentari @ 2014 10 09, 02:30)
Na, aš ne profė, ir tokios masės nedarau. Man gėlėms puikiausiai tinka pastilažas lipdymui, Asseni receptas. Greitai džiūna, bet ne taip žaibiškai, kur nurodytas receptas, reiktų itin greitai mokėti dirbti su ta gėlių mase, kur tik pudra ir želatina.
Sudėtingoms gėlėms merginos daro gėlių masę pagal Aguonos receptą.
Sudėtingoms gėlėms merginos daro gėlių masę pagal Aguonos receptą.
Elentari, Jūsų tortai priverčia atsidusti- iš balto pavydo- tad Jus, kaip ir ne vieną šios temos merginą, drąsiai laikau profesionale, tegu ir be tai įrodančio diplomo (O gal- su?) Čia toks lyrinis nukrypimas buvo, nesupykit, kad ne į temą.
O ta cukrinė masė man kaip tik, kaip pradedančiajai, pasirodė gan nesunkiai pagaminama. Tokių gėlių, kokias matau čia, nepadariau, bet paprastos "žibutės", drugeliai neblogai pavyko. Drąsinuosi pagaliau pastilažą pabandyti, nes viskas man ten taaaip sudėtinga atrodo...
QUOTE(naitas @ 2014 10 11, 15:41)
Sveikutės,
reikia patarimo. Tikiuos, kažkas esat dirbę su tais marshmalow saldainiais, darę iš jų masę. Taigi, ketinu daryti tą saldainių masę, pirkti saldainius "saldūs majai", ar kur ten..
Man labai svarbu žinoti, ar ta masė tirptų nuo žele? Jeigu patektų žele lašiukai ant saldainių masės, ar jie tirpdytų ją? O jeigu užpilčiau sirupo šiek tiek, ar tirpdytų?
ačiū
reikia patarimo. Tikiuos, kažkas esat dirbę su tais marshmalow saldainiais, darę iš jų masę. Taigi, ketinu daryti tą saldainių masę, pirkti saldainius "saldūs majai", ar kur ten..
Man labai svarbu žinoti, ar ta masė tirptų nuo žele? Jeigu patektų žele lašiukai ant saldainių masės, ar jie tirpdytų ją? O jeigu užpilčiau sirupo šiek tiek, ar tirpdytų?
ačiū
Bet juk i ta saldainiu mase dedasi zelatina, tai nemanau, kad ji bijo zelatinos nu, nezinau, su saldainiu mase esu bandravusi tik pirma karta kai torta dengiau, nebedirbu su ja..