aciu mergaites uz pamokyma ,bandysiu pagal kita recepta,nu gal pavyks
Merginos, patarkit. Noriu padaryti ledo gabalus (Frozen), dariau cukraus pudra+gliukozes milteliai+ vanduo, uzkaitinau iki 150 laipsniu, bet tokioj temperaturoj cukrus pradejo geltonuoti, o as melynu dazu idejus buvau, tai gavau zalio butelio spalva.. antra karta dariau tik is gliukozes su vandeniu, uzkaitinau iki 140 laipsniu (nezinau, ar gliukoze ruduoja kepdama, tikriausiai taip), mazi lasiukai uzstingo neblogai, bet islietas didesnis plotas ir liko lankstus ir lb lipnus. Gal kas nors dare tuos ledo gabalus, galit kazka patarti? Bandysiu dar kaitinti kokiu kokiu 145 laipsniu, gal dar bus neparudave ir pakankamai kietai sustings?
Papildyta:
Radau va toki recepta:
Rock Candy: 2 cups water, 1 cup white corn syrup, 3 1/2 cups sugar, 1/4 tsp cream of tartar. Then I added: 1/4 tsp vanilla extract
Bet nera gaminimo proceso aprasyto.
Kuo keiciat ta cream of tartar? Cia citrinos rugstis ar kokia soda, ar kas (visur as ji matau uzsienio receptuose, niekaip nedaeina kas tai yra)
Papildyta:
Radau va toki recepta:
Rock Candy: 2 cups water, 1 cup white corn syrup, 3 1/2 cups sugar, 1/4 tsp cream of tartar. Then I added: 1/4 tsp vanilla extract
Bet nera gaminimo proceso aprasyto.
Kuo keiciat ta cream of tartar? Cia citrinos rugstis ar kokia soda, ar kas (visur as ji matau uzsienio receptuose, niekaip nedaeina kas tai yra)
SaldiDiena, jei skaitote angliškai, įdedu nuorodą Saldainiai. Kaip suprantu spalva labai priklauso nuo sirupo temperatūros. Tartarą galite pakeisti actu, o gal ir citrinos r., tik proporcijų dabar nepamenu..
Dar galima nusipirkti mėlynų čiulpinukų ir juos išlydyti
Dar galima nusipirkti mėlynų čiulpinukų ir juos išlydyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 10 09, 08:26)
Bet nera gaminimo proceso aprasyto.
Kuo keiciat ta cream of tartar? Cia citrinos rugstis ar kokia soda, ar kas (visur as ji matau uzsienio receptuose, niekaip nedaeina kas tai yra)
Kuo keiciat ta cream of tartar? Cia citrinos rugstis ar kokia soda, ar kas (visur as ji matau uzsienio receptuose, niekaip nedaeina kas tai yra)
kazkada tortui frozen ir as norejau bandyti daryti melyna stikla, bet atsisakiau tos minties ,nes gliukozes neturejau. O ir nezmoniskas karstis buvo , tai atsisakiau tos minties.
Cream of tartar tai vyno akmuo , jo galima nusipirkti cia
QUOTE(AIRA @ 2014 10 09, 08:57)
SaldiDiena, jei skaitote angliškai, įdedu nuorodą Saldainiai. Kaip suprantu spalva labai priklauso nuo sirupo temperatūros. Tartarą galite pakeisti actu, o gal ir citrinos r., tik proporcijų dabar nepamenu..
Dar galima nusipirkti mėlynų čiulpinukų ir juos išlydyti
Dar galima nusipirkti mėlynų čiulpinukų ir juos išlydyti
Aciu, bandysiu kaitinti iki 148 laipsniu
Aha, vyno akmens, manau teks isigyti, nes daznai su juo tenka susidurti
daug metu skaitau jusu tema bet niekada neparasau iskilo toks klausimas, pasiskaiciau kad minit VYNO AKMUO , bet greiciausiai kad mano cia keista bus mintis, bet kiek milijona kartu gamiciau maskapones krema keksiukams ji man pasidaro vandeneliu arba papuosiu bet netaip graziai kaip gaunasi KAI KAM KITAM pvz foto kaip Liu patty rasta foto, atsiprasau kad butent ja parodysiu, man taip niekada neiseina kremas, kur pas juos slypi paslaptis tik pats dievas turbut tezino , gal sakau kartais galima ideti vyno akmesn
ir atrodo neperplaku grietineles , kol sudedu i krepseli po pirmo keksiuko papuosimo kremas netoks..
ir atrodo neperplaku grietineles , kol sudedu i krepseli po pirmo keksiuko papuosimo kremas netoks..
QUOTE(styga31 @ 2014 10 09, 15:15)
kol sudedu i krepseli po pirmo keksiuko papuosimo kremas netoks..
greiciausiai susyla nuo ranku kremas (as todel nemegstu darbo su grietinele )
QUOTE(styga31 @ 2014 10 09, 14:15)
daug metu skaitau jusu tema bet niekada neparasau iskilo toks klausimas, pasiskaiciau kad minit VYNO AKMUO , bet greiciausiai kad mano cia keista bus mintis, bet kiek milijona kartu gamiciau maskapones krema keksiukams ji man pasidaro vandeneliu arba papuosiu bet netaip graziai kaip gaunasi KAI KAM KITAM pvz foto kaip Liu patty rasta foto, atsiprasau kad butent ja parodysiu, man taip niekada neiseina kremas, kur pas juos slypi paslaptis tik pats dievas turbut tezino , gal sakau kartais galima ideti vyno akmesn
ir atrodo neperplaku grietineles , kol sudedu i krepseli po pirmo keksiuko papuosimo kremas netoks..
ir atrodo neperplaku grietineles , kol sudedu i krepseli po pirmo keksiuko papuosimo kremas netoks..
Kazkada skaiciau, kad augaline grietinele gerai laiko forma. Bet negaliu rekomenduot, nes tas vienintelis kartas,kai neissiplake ganasas tai ir buvo tas su augaline grietinele. o kas del maskarpones kremo, tai gal kokius 3 kartus bandziau ,plakta grietinele sumaisius su maskarpone ir idejus citrinos rugsteles krema reikia mest lauk nes ji sutraukia, vyno akmuo kaip suprantu irgi rugstis. Yra daug kremu keksiukams receptu, bandykit beze, beze su sviestu,galima rasti visada iseiti
QUOTE(styga31 @ 2014 10 09, 14:15)
daug metu skaitau jusu tema bet niekada neparasau iskilo toks klausimas, pasiskaiciau kad minit VYNO AKMUO , bet greiciausiai kad mano cia keista bus mintis, bet kiek milijona kartu gamiciau maskapones krema keksiukams ji man pasidaro vandeneliu arba papuosiu bet netaip graziai kaip gaunasi KAI KAM KITAM pvz foto kaip Liu patty rasta foto, atsiprasau kad butent ja parodysiu, man taip niekada neiseina kremas, kur pas juos slypi paslaptis tik pats dievas turbut tezino , gal sakau kartais galima ideti vyno akmesn
ir atrodo neperplaku grietineles , kol sudedu i krepseli po pirmo keksiuko papuosimo kremas netoks..
ir atrodo neperplaku grietineles , kol sudedu i krepseli po pirmo keksiuko papuosimo kremas netoks..
Ir man idomu , kaip toki krema padaryti ?
as gal tris kart dariau, tai irgi pavandenija, bet paskutiniu kartu isejo truputi geriau, bet nera jis baltas, vistiek kaskokio gelsvo atspalvio yra, gal jie dazu deda i kremus, ir gal grietineles standikli
as tai dejau mascarpone ir grietinele, plius sauksta citrinu sulciu, cukraus, skonis labai geras, bet noretusi tokio standesnio kremo
cia maniskiai, kaskodel neleidzia foto deti i SM , is FC
https://fbcdn-sphoto...4bf2333620192ca
QUOTE(Cola 777 @ 2014 10 09, 18:47)
Ir man idomu , kaip toki krema padaryti ?
as gal tris kart dariau, tai irgi pavandenija, bet paskutiniu kartu isejo truputi geriau, bet nera jis baltas, vistiek kaskokio gelsvo atspalvio yra, gal jie dazu deda i kremus, ir gal grietineles standikli
as tai dejau mascarpone ir grietinele, plius sauksta citrinu sulciu, cukraus, skonis labai geras, bet noretusi tokio standesnio kremo
as gal tris kart dariau, tai irgi pavandenija, bet paskutiniu kartu isejo truputi geriau, bet nera jis baltas, vistiek kaskokio gelsvo atspalvio yra, gal jie dazu deda i kremus, ir gal grietineles standikli
as tai dejau mascarpone ir grietinele, plius sauksta citrinu sulciu, cukraus, skonis labai geras, bet noretusi tokio standesnio kremo
aš dedu į kremą želatinos (į kremą grietinėlė +maskarponė+citrinos sultys + cukrus). Puošiu, kol nesustingo.
Nuo rankų šyla, todėl dedu į nedidelius maišelius ne po daug.
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 10 09, 11:09)
O gal šaldytuvas rasoja? Tkiu atveju reikia padeti kartono lapą prie sienelės, arba tortą i saldytuva deti su deze. Padidinta temperatura tokiu atveju gali buti dar blogiau.. as ne spece siuo klausimu, tik garsiai mastau
Ne zinokit kad mano saldytuvas kaip tik viska laabai gerai dziovina. bet vat kai isimu pastovi ant stalo ir prasideda istorijos
pvz. noriu nutepti torta perlamutru ir sakes pradeda dregti netaip dengiasi milteliai limpa.
Nu vsio bandysiu sekanti karta pati mase daryti gal bus kitaip nei su pirktine
labas merginos,
aš dėl tokio pat pradžiamokslių patarimo pas jus. vis nusiperku tokius sausaunius su saulėgrąžomis, norėčiau išsikepti, tešla kaip ir jokių įmantrybių ten nėra, bet esmė "papuošimas" - tos saulėgražos - su kuo sumaišyti, kaip paruošti, kad jų ant sausainio būtų gausiai, ir apvertus sausainį jos visos nenubyrėtų (na ir kad sausainis išliktų daug maž trapus) ačiū
aš dėl tokio pat pradžiamokslių patarimo pas jus. vis nusiperku tokius sausaunius su saulėgrąžomis, norėčiau išsikepti, tešla kaip ir jokių įmantrybių ten nėra, bet esmė "papuošimas" - tos saulėgražos - su kuo sumaišyti, kaip paruošti, kad jų ant sausainio būtų gausiai, ir apvertus sausainį jos visos nenubyrėtų (na ir kad sausainis išliktų daug maž trapus) ačiū