Oi,labai ačiū už greitą atsakymą Jei aš gerai suprantu tai ganašui iš balto šokolado santykis grietinėlės ir šokolado 1:2?
Papildyta:
Ir dar klausimas o ganašą tept po mastika suplakta ar ne?
mergaites ,kodel man nesigauna cukrine mase(gelems) susoka i gabala gaunasi kai guma,kocioti net negalvok, ka vis darau ne taip jau 3 kart mase ismeciau dariau pagal si http://kristi.erdves...geliu_mase.html ,gal kas daro kitaip?
QUOTE(akula2000 @ 2014 10 08, 09:47)
Oi,labai ačiū už greitą atsakymą Jei aš gerai suprantu tai ganašui iš balto šokolado santykis grietinėlės ir šokolado 1:2?
Papildyta:
Ir dar klausimas o ganašą tept po mastika suplakta ar ne?
Papildyta:
Ir dar klausimas o ganašą tept po mastika suplakta ar ne?
400 sokolado ir 200 grietineles- taip)
Plakant ganasas tvirteja...taigi ziurekite pagal situacija) Jeigu konsistencija ir taip tvirta- plakti nereikia)
Sveikutes.maciau pries pora metu panos kalbejo ka daryti kai rasoja is saldytuvo isimti tortai. Bet jau tikrai nerasiu. Patarkit ka darot jus kad nepradetu rasoti isemus? Buciau l dekinga uz atsakymus
AČIŪ
Ulitka aciu
Papildyta:
rasoja del temperaturu skirtumo, tarp saldytuvo ir kambario. Bandykit dirbti vesiau (ta prasme isvedinti patalpa ar pan. arba minimaliai prisukti saldytuvo saldyma). Dar koki sviestini naudojat? maziau rasoja su sviestas+cukraus pudra.
Papildyta:
QUOTE(niukse @ 2014 10 08, 14:27)
Sveikutes.maciau pries pora metu panos kalbejo ka daryti kai rasoja is saldytuvo isimti tortai. Bet jau tikrai nerasiu. Patarkit ka darot jus kad nepradetu rasoti isemus? Buciau l dekinga uz atsakymus
rasoja del temperaturu skirtumo, tarp saldytuvo ir kambario. Bandykit dirbti vesiau (ta prasme isvedinti patalpa ar pan. arba minimaliai prisukti saldytuvo saldyma). Dar koki sviestini naudojat? maziau rasoja su sviestas+cukraus pudra.
QUOTE(ramune.v @ 2014 10 08, 23:19)
Ulitka aciu
Papildyta:
rasoja del temperaturu skirtumo, tarp saldytuvo ir kambario. Bandykit dirbti vesiau (ta prasme isvedinti patalpa ar pan. arba minimaliai prisukti saldytuvo saldyma). Dar koki sviestini naudojat? maziau rasoja su sviestas+cukraus pudra.
Papildyta:
rasoja del temperaturu skirtumo, tarp saldytuvo ir kambario. Bandykit dirbti vesiau (ta prasme isvedinti patalpa ar pan. arba minimaliai prisukti saldytuvo saldyma). Dar koki sviestini naudojat? maziau rasoja su sviestas+cukraus pudra.
Vat as ir maniau kad del temp. skirtumo bet vat ir galvoju kaip jus su tuo kovojat.
Padidinau saldytuvo temperatura iki 7 daugiau neduoda bet isemus dedant detales net tepti klijais nereikia pacios prilimpa
Sviestini naudoju tik paprasta ta su cukraus pudra
Hmmmm nezinau kaip su tuo tvarkytis
Turbut belieka pirkti atskira saldytuva kur galima aukstesne temperature laikyti
Jaatus kaip mane nervuoja sitas reikalas
dar galvoju gal jus visos cia pastilaza paciu daryta naudojat ane. as dedu pirktine mase gal ji daugiau lepi nei pastilazas.
QUOTE(niukse @ 2014 10 08, 20:41)
Vat as ir maniau kad del temp. skirtumo bet vat ir galvoju kaip jus su tuo kovojat.
Padidinau saldytuvo temperatura iki 7 daugiau neduoda bet isemus dedant detales net tepti klijais nereikia pacios prilimpa
Sviestini naudoju tik paprasta ta su cukraus pudra
Hmmmm nezinau kaip su tuo tvarkytis
Turbut belieka pirkti atskira saldytuva kur galima aukstesne temperature laikyti
Jaatus kaip mane nervuoja sitas reikalas
Padidinau saldytuvo temperatura iki 7 daugiau neduoda bet isemus dedant detales net tepti klijais nereikia pacios prilimpa
Sviestini naudoju tik paprasta ta su cukraus pudra
Hmmmm nezinau kaip su tuo tvarkytis
Turbut belieka pirkti atskira saldytuva kur galima aukstesne temperature laikyti
Jaatus kaip mane nervuoja sitas reikalas
Kažkaip keista, kad šiuo metu rasoja, nes tai pagrinde vasaros problema, kai karščiai... O pieno produktai laikomi iki +6 laipsnių, ne šilčiau, turbūt ne šiaip sau. Tai tas pats ir tortams galioja...
Gražūs tortai.
QUOTE(Elentari @ 2014 10 08, 21:57)
Kažkaip keista, kad šiuo metu rasoja, nes tai pagrinde vasaros problema, kai karščiai... O pieno produktai laikomi iki +6 laipsnių, ne šilčiau, turbūt ne šiaip sau. Tai tas pats ir tortams galioja...
as ant deziu rasau-laikyti ne silciau nei +5
na as dirbu su namine mase, bet pas mus dregna tai buna kad ji lipni, bet dirbu prie lango tai atsidarau mikro ventiliacija ir viskas ok. be to koks skirtumas-nereik lipinti-viskas ir taip limpa padarai ka reik ir i saldytuva.
QUOTE(ointriga @ 2014 10 08, 10:49)
mergaites ,kodel man nesigauna cukrine mase(gelems) susoka i gabala gaunasi kai guma,kocioti net negalvok, ka vis darau ne taip jau 3 kart mase ismeciau dariau pagal si http://kristi.erdves...geliu_mase.html ,gal kas daro kitaip?
Spėju, kad nuo želatinos priklauso. Kelis sykius nepavyko, nes vietoj įprastinės, trumpai brinkinamos, nusipirkau tokią, kurią rašo, kad brinkinti reikia apie pusvalandį (nebepamenu rūšies), o aš nepaskaičiusi trumpai palaikiau ir masė gavosi fui. Gal profės tiksliau patars, mano patirtis tokia.
QUOTE(Doremina @ 2014 10 08, 22:36)
Spėju, kad nuo želatinos priklauso. Kelis sykius nepavyko, nes vietoj įprastinės, trumpai brinkinamos, nusipirkau tokią, kurią rašo, kad brinkinti reikia apie pusvalandį (nebepamenu rūšies), o aš nepaskaičiusi trumpai palaikiau ir masė gavosi fui. Gal profės tiksliau patars, mano patirtis tokia.
Na, aš ne profė, ir tokios masės nedarau. Man gėlėms puikiausiai tinka pastilažas lipdymui, Asseni receptas. Greitai džiūna, bet ne taip žaibiškai, kur nurodytas receptas, reiktų itin greitai mokėti dirbti su ta gėlių mase, kur tik pudra ir želatina.
Sudėtingoms gėlėms merginos daro gėlių masę pagal Aguonos receptą.
QUOTE(niukse @ 2014 10 08, 20:41)
Vat as ir maniau kad del temp. skirtumo bet vat ir galvoju kaip jus su tuo kovojat.
Padidinau saldytuvo temperatura iki 7 daugiau neduoda bet isemus dedant detales net tepti klijais nereikia pacios prilimpa
Sviestini naudoju tik paprasta ta su cukraus pudra
Hmmmm nezinau kaip su tuo tvarkytis
Turbut belieka pirkti atskira saldytuva kur galima aukstesne temperature laikyti
Jaatus kaip mane nervuoja sitas reikalas
dar galvoju gal jus visos cia pastilaza paciu daryta naudojat ane. as dedu pirktine mase gal ji daugiau lepi nei pastilazas.
Padidinau saldytuvo temperatura iki 7 daugiau neduoda bet isemus dedant detales net tepti klijais nereikia pacios prilimpa
Sviestini naudoju tik paprasta ta su cukraus pudra
Hmmmm nezinau kaip su tuo tvarkytis
Turbut belieka pirkti atskira saldytuva kur galima aukstesne temperature laikyti
Jaatus kaip mane nervuoja sitas reikalas
dar galvoju gal jus visos cia pastilaza paciu daryta naudojat ane. as dedu pirktine mase gal ji daugiau lepi nei pastilazas.
O gal šaldytuvas rasoja? Tkiu atveju reikia padeti kartono lapą prie sienelės, arba tortą i saldytuva deti su deze. Padidinta temperatura tokiu atveju gali buti dar blogiau.. as ne spece siuo klausimu, tik garsiai mastau