Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Oi,labai ačiū už greitą atsakymą clap.gif Jei aš gerai suprantu tai ganašui iš balto šokolado santykis grietinėlės ir šokolado 1:2? 4u.gif
Papildyta:
Ir dar klausimas 4u.gif o ganašą tept po mastika suplakta ar ne?
Atsakyti
mergaites ,kodel man nesigauna cukrine mase(gelems) susoka i gabala gaunasi kai guma,kocioti net negalvok, doh.gif ka vis darau ne taip jau 3 kart mase ismeciau doh.gif dariau pagal si http://kristi.erdves...geliu_mase.html ,gal kas daro kitaip?
Atsakyti
QUOTE(akula2000 @ 2014 10 08, 09:47)
Oi,labai ačiū už greitą atsakymą clap.gif  Jei aš gerai suprantu tai ganašui iš balto šokolado santykis grietinėlės ir šokolado 1:2? 4u.gif
Papildyta:
Ir dar klausimas  4u.gif o ganašą tept po mastika suplakta ar ne?

400 sokolado ir 200 grietineles- taip)
Plakant ganasas tvirteja...taigi ziurekite pagal situacija) Jeigu konsistencija ir taip tvirta- plakti nereikia)


Atsakyti
Sveikutes.maciau pries pora metu panos kalbejo ka daryti kai rasoja is saldytuvo isimti tortai. Bet jau tikrai nerasiu. Patarkit ka darot jus kad nepradetu rasoti isemus? Buciau l dekinga uz atsakymus
Atsakyti
AČIŪ smile.gif
Atsakyti
Ulitka smile.gif aciu
Papildyta:
QUOTE(niukse @ 2014 10 08, 14:27)
Sveikutes.maciau pries pora metu panos kalbejo ka daryti kai rasoja is saldytuvo isimti tortai. Bet jau tikrai nerasiu. Patarkit ka darot jus kad nepradetu rasoti isemus? Buciau l dekinga uz atsakymus

rasoja del temperaturu skirtumo, tarp saldytuvo ir kambario. Bandykit dirbti vesiau (ta prasme isvedinti patalpa ar pan. arba minimaliai prisukti saldytuvo saldyma). Dar koki sviestini naudojat? maziau rasoja su sviestas+cukraus pudra.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 10 08, 23:19)
Ulitka smile.gif aciu
Papildyta:

rasoja del temperaturu skirtumo, tarp saldytuvo ir kambario. Bandykit dirbti vesiau (ta prasme isvedinti patalpa ar pan. arba minimaliai prisukti saldytuvo saldyma). Dar koki sviestini naudojat? maziau rasoja su sviestas+cukraus pudra.

Vat as ir maniau kad del temp. skirtumo bet vat ir galvoju kaip jus su tuo kovojat.
Padidinau saldytuvo temperatura iki 7 daugiau neduoda bet isemus dedant detales net tepti klijais nereikia pacios prilimpa biggrin.gif
Sviestini naudoju tik paprasta ta su cukraus pudra g.gif
Hmmmm nezinau kaip su tuo tvarkytis
Turbut belieka pirkti atskira saldytuva kur galima aukstesne temperature laikyti

doh.gif Jaatus kaip mane nervuoja sitas reikalas

dar galvoju gal jus visos cia pastilaza paciu daryta naudojat ane. as dedu pirktine mase gal ji daugiau lepi nei pastilazas. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niukse: 08 spalio 2014 - 20:56
QUOTE(niukse @ 2014 10 08, 20:41)
Vat as ir maniau kad del temp. skirtumo bet vat ir galvoju kaip jus su tuo kovojat.
Padidinau saldytuvo temperatura iki 7 daugiau neduoda bet isemus dedant detales net tepti klijais nereikia pacios prilimpa  biggrin.gif
Sviestini naudoju tik paprasta ta su cukraus pudra  g.gif
Hmmmm nezinau kaip su tuo tvarkytis
Turbut belieka pirkti atskira saldytuva kur galima aukstesne temperature laikyti

doh.gif  Jaatus kaip mane nervuoja sitas reikalas

Kažkaip keista, kad šiuo metu rasoja, nes tai pagrinde vasaros problema, kai karščiai... O pieno produktai laikomi iki +6 laipsnių, ne šilčiau, turbūt ne šiaip sau. Tai tas pats ir tortams galioja...

Gražūs tortai.
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2014 10 08, 21:57)
Kažkaip keista, kad šiuo metu rasoja, nes tai pagrinde vasaros problema, kai karščiai... O pieno produktai laikomi iki +6 laipsnių, ne šilčiau, turbūt ne šiaip sau. Tai tas pats ir tortams galioja...

drinks_cheers.gif as ant deziu rasau-laikyti ne silciau nei +5 smile.gif
na as dirbu su namine mase, bet pas mus dregna tai buna kad ji lipni, bet dirbu prie lango tai atsidarau mikro ventiliacija ir viskas ok. be to koks skirtumas-nereik lipinti-viskas ir taip limpa smile.gif padarai ka reik ir i saldytuva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 08 spalio 2014 - 21:54
QUOTE(ointriga @ 2014 10 08, 10:49)
mergaites ,kodel man nesigauna cukrine mase(gelems) susoka i gabala gaunasi kai guma,kocioti net negalvok, doh.gif  ka vis darau ne taip jau 3 kart mase ismeciau doh.gif dariau pagal si http://kristi.erdves...geliu_mase.html ,gal kas daro kitaip?

Spėju, kad nuo želatinos priklauso. Kelis sykius nepavyko, nes vietoj įprastinės, trumpai brinkinamos, nusipirkau tokią, kurią rašo, kad brinkinti reikia apie pusvalandį (nebepamenu rūšies), o aš nepaskaičiusi trumpai palaikiau ir masė gavosi fui. Gal profės tiksliau patars, mano patirtis tokia.
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2014 10 08, 22:36)
Spėju, kad nuo želatinos priklauso. Kelis sykius nepavyko, nes vietoj įprastinės, trumpai brinkinamos, nusipirkau tokią, kurią rašo, kad brinkinti reikia apie pusvalandį (nebepamenu rūšies), o aš nepaskaičiusi trumpai palaikiau ir masė gavosi fui. Gal profės tiksliau patars, mano patirtis tokia.

Na, aš ne profė, ir tokios masės nedarau. Man gėlėms puikiausiai tinka pastilažas lipdymui, Asseni receptas. Greitai džiūna, bet ne taip žaibiškai, kur nurodytas receptas, reiktų itin greitai mokėti dirbti su ta gėlių mase, kur tik pudra ir želatina.
Sudėtingoms gėlėms merginos daro gėlių masę pagal Aguonos receptą.
Atsakyti
QUOTE(niukse @ 2014 10 08, 20:41)
Vat as ir maniau kad del temp. skirtumo bet vat ir galvoju kaip jus su tuo kovojat.
Padidinau saldytuvo temperatura iki 7 daugiau neduoda bet isemus dedant detales net tepti klijais nereikia pacios prilimpa  biggrin.gif
Sviestini naudoju tik paprasta ta su cukraus pudra  g.gif
Hmmmm nezinau kaip su tuo tvarkytis
Turbut belieka pirkti atskira saldytuva kur galima aukstesne temperature laikyti

doh.gif  Jaatus kaip mane nervuoja sitas reikalas

dar galvoju gal jus visos cia pastilaza paciu daryta naudojat ane. as dedu pirktine mase gal ji daugiau lepi nei pastilazas.  g.gif


O gal šaldytuvas rasoja? Tkiu atveju reikia padeti kartono lapą prie sienelės, arba tortą i saldytuva deti su deze. Padidinta temperatura tokiu atveju gali buti dar blogiau.. as ne spece siuo klausimu, tik garsiai mastau rolleyes.gif
Atsakyti