Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 07 25, 10:15)
Pirmą kartą dviaukštį darau, tvirtinsiu 5 storais šiaudeliais ir padėkliukais. Ir dabar taip susimąsčiau, ar antras aukštas nečiuožinės man dėl šiaudelių ir padėkliuko? Kaip juos dar tarpusavyje sukibdyti? Tirpintu pastilažu?

as tvirtinu siaudeliais kur balionu kotai buna kai dalina reklaminius, tokius perkuosi,nukerpu pagal poreiki-puikiai laiko nesunku pjaustant issimti ir t.t.
i dviauksti 4-5kg smeigiu 4vnt, 2a. ant padekliuko, sulipinu tirpintu pastilazu.
kai susmeigsit iesmukus sarbu kad butu jie vienodo aukscio, net jei tortukas kiek kreivokas susiziurekit aukscius nes jei ilgiau stoves ant stalo ar toliau transportuosis-gali krypti i ta puse.
Atsakyti
temoje lankausi treti metai ir labai dziaugiuosi apskritai pacia tema,visa esama info,jusu darbais ir patarimais 4u.gif
turiu uzsakyma...busiu dekinga uz jusu nuomone,komentarus ir patarimus smile.gif tortas 30-ties metu moters jubiliejui.ji nori karamelinio meducio, bet nori papuosimo is vaisiu ir "kreminiu" roziu, sonai aplipdyti riesutais. visa tai turetu buti kaip kad vaikystej budavo. pasidalinkit,prasau,savo vaikystes prisiminimais...as pamenu tik beze arba sviestinio kremo rozes su ryskiai zaliais kietais lapeliais (dabar jau zinau,kad jie plikytos teslos)...ir man atrodo,kad vaisiu skonis visai nederes su karamelinio meducio skoniu, nors cipciuko medutis daromas su vaisiu gabaliukais,bet cia dar karameles skonis. ka jus apie tai manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 24, 10:22)
gal nuo produktu priklauso. man stovi spinteleje ir viskas ok, jokio kvapo visisai nera.

AS darau pastilaza, tai zinok, tikrai jis turi kvapa pastovejus, nes papuosimai jai ilgiau pabuna dezuteje, irgi kvapas nekoks sad.gif

Tiesa, as dar prie pastilazo, kas neturi laiko brandinti, tiesiog idekyte i saldytuva 1-2h, mase pasidaro tokia pat kaip ir brandinta, isbandziau ir labai patiko thumbup.gif

QUOTE(amorosa @ 2014 07 24, 10:31)
Darau Cipciuko pastilaza, na manau produktai tikrai nesikeicia. Gal kad ilgiau masei tekdavo pastoveti g.gif o ir tas nezmoniskas karstis doh.gif  , verte ieskoti kitu saugojimo budu. Sio metu nepalikciau mases jokioje spinteleje, sunta gi ji tame maiselyje. Na nebent turint daug uzsakymu, ir gretai sunaudojant mase , tada gal ir nedeciau saldyti, bet kai per menesi buna kokie 2 tortai, o kartais ir didesnis laiko tarpas buna, tai man nepatikdavo jau kvapas pastovejusios spinteleje mases.

thumbup.gif

QUOTE(likta @ 2014 07 25, 08:03)
Pikti paukščiai

SUPERINIAI thumbup.gif wub.gif

QUOTE(raima.ma @ 2014 07 25, 08:18)
mergaitės, juk ateina į šią temą vis naujų, nieko nežinančių. Visos, tur būt, taip atėjome, smalsumo vedinos.
Naujokams gi ir  kyla daugiausiai klausimų - save prisiminkim.
Bet kaip paieškoti tingi, parašo "duokit, laiko neturiu..", tai viršūnė. Atrodo, kad kitos čia tarnauti prisijungia ir kažką privalo.
Niekas nieko neprivalo.
Atsakė - šaunu, reikia informacijos - paieškai, nerandi - paklausi. Turi ką parodyti - rodai, pamatai kas patiko - pasidžiaugi. (va tik savo įkelti nemoku, tik vieną kartą pavyko  lotuliukas.gif ).
Ačiū visoms rodančioms, visoms klausiančioms ir visoms atsakančioms.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Varona Ivanovna @ 2014 07 25, 09:15)
Pirmą kartą dviaukštį darau, tvirtinsiu 5 storais šiaudeliais ir padėkliukais. Ir dabar taip susimąsčiau, ar antras aukštas nečiuožinės man dėl šiaudelių ir padėkliuko? Kaip juos dar tarpusavyje sukibdyti? Tirpintu pastilažu?

as dar viena ilga iesmeli per viduri smeigiu, per abu tortus (naudoju kinietiskus pagaliukus maistui
nuo balionu pagaliukai netinkami maistui, jie net ir kvapa turi kita kart sad.gif

QUOTE(okmantes @ 2014 07 25, 13:41)
turiu uzsakyma...busiu dekinga uz jusu nuomone,komentarus ir patarimus smile.gif tortas 30-ties metu moters jubiliejui.ji nori karamelinio meducio, bet nori papuosimo is vaisiu ir "kreminiu" roziu,

Per toki karsti, as vaisiu nedeciau schmoll.gif
Atsakyti
pamoket kaip kelti dar kitaip nuotraukas,tai pasirodysiu ir as keleta savo tortuku smile.gif
karamelinis medutis,3kg
user posted image
karamelinis medutis,3kg
user posted image
snikers skonio tortas,2kg. paso virseli dariau pati smile.gif
user posted image
karamelinis medutis,3kg
user posted image
dar vienas karamelinis medutis,2kg
user posted image

Atsakyti
QUOTE(okmantes @ 2014 07 25, 14:46)

Tortai visi , superiniai thumbup.gif wub.gif
bet ir padirbejai su pasu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
aciu Cola 777, uz tortu pastebejima ir uz patarima del vaisiu 4u.gif is tikruju tai mane labai nervina kelti nuotraukas:tai per didele,tai per maza,tai visai neduoda,tai viena tokiu budu,o vat kita nuotrauka niekaip tokiu paciu budu neisikelia...tai vat retai ir rodau savo tortus ax.gif
dar karteli prasau pasisakyti del auksciau pamineto mano uzsakymo 30 metu jubiliejui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(okmantes @ 2014 07 25, 21:41)
aciu Cola 777, uz tortu pastebejima ir uz patarima del vaisiu  4u.gif is tikruju tai mane labai nervina kelti nuotraukas:tai per didele,tai per maza,tai visai neduoda,tai viena tokiu budu,o vat kita nuotrauka niekaip tokiu paciu budu neisikelia...tai vat retai ir rodau savo tortus  ax.gif
dar karteli prasau pasisakyti del auksciau pamineto mano uzsakymo 30 metu jubiliejui  smile.gif

tortai thumbup.gif
jei vaisiai tik ant virsaus kaip papuosimas, viskas ok, dekit sausas uogas-vysnias, silauoges, dar galima ir braskiu rasti, na tokias kad tvirtos butu, jei is vaisiu naudociau tik konservuotus-persikus, kriauses... viska norint galima aptepti tortengus ar zele cukrumi.
tik is aprasymo nesuprantu kur tie vaisiai bus dedami, jei vidun nedeciau del karscio-ta turit paaiskinti uzsakovei, kad taip nedarysit jos pacios saugumui.
O del vaikystes papuosimo...na neatmenu tokio, pasidalinti negaliu...matyt mano vaikystej tortai neuzfiksuoti-dabar atsigriebiu biggrin.gif
QUOTE(Cola 777 @ 2014 07 25, 15:45)
AS darau pastilaza, tai zinok, tikrai jis turi kvapa pastovejus, nes papuosimai jai ilgiau pabuna dezuteje, irgi kvapas nekoks sad.gif

nu sakau gal nuo produktu, man pastilazas stovi, kvapo ner net patikrinau, nes turejau gabaliuka violetini tai menuo jam-nieko tik padziuves reiketu atgaivinti ka darant.
O papuosimai tai is vis-kas ten gali ne taip kvepeti tai i kaula sudziuve smile.gif
Tas kvapas apie kuri kalbat nuo aliejaus. As naudoju ypac tyra alyvuogiu alieju ir pilu jo ne 5 saukstus, gal del to.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 25 liepos 2014 - 22:14
Labas vakaras. Okmantes, grazus tortai.

Maniskiai
Raudonam jubiliejui (tortas pagal uzsakoves nuotrauka):
user posted image

Jogurtinis
user posted image

Del kvapo, gal dar ir vanduo turi reiksmes? Jeigu nevirintas, gal greiciau genda, ir kvapas atsiranda.. as tai su virintu darau, tai kvapas buna tik kai tikrai ilgai uzsistovi- kokius pora men, kur uzkritusi mase smile.gif o siaip as negailedama metu mase po max poros savaiciu, arba duodu dukrai zaisti vietoj plastilino kartu su manim kol tortus puosiu smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaldiDiena: 25 liepos 2014 - 22:37
Oj, kaip senai cia buvau zusuksi, mat vasara.. smile.gif O as cia su skubiu klausimu. Ar imanoma isgauti tamsiai melyna spalva. Turiu elektrine melyna, ka i ja primaisyti, kad pasidarytu tamsi?smile.gif
Ir tuo paciu sakykit, keksiukus, papuostus slapia beze, privaloma laikyti saldytuve? ar galima kambario temperaturoj?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2014 07 26, 00:21)
Oj, kaip senai cia buvau zusuksi, mat vasara.. smile.gif O as cia su skubiu klausimu. Ar imanoma isgauti tamsiai melyna spalva. Turiu elektrine melyna, ka i ja primaisyti, kad pasidarytu tamsi?smile.gif
Ir tuo paciu sakykit, keksiukus, papuostus slapia beze, privaloma laikyti saldytuve? ar galima kambario temperaturoj?smile.gif

keksiukus su slap. beze puosiu tik pries atiduodama ir visad sakau kad paimtu ta pacia diena kai des ant stalo. Jei lieka juos laikau ir sakau kad laikytu SLADYTUVE.
del melynos nepatarsiu, pati naudoju royal blue, atrodo taip:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 25, 22:00)
O papuosimai tai is vis-kas ten gali ne taip kvepeti tai i kaula sudziuve smile.gif
Tas kvapas apie kuri kalbat nuo aliejaus. As naudoju ypac tyra alyvuogiu alieju ir pilu jo ne 5 saukstus, gal del to.

Tyras tai cia koks g.gif dar neteko apie toki girdeti. Gal galetumet nupaveiksluot buteli , ar bent pavadinima parasyt , ten turi buti "Virgen extra" ar dar kazkas uzrasyta. As naudoju saulegrazu, kvàpo neturi jokio. O kiek saukstu pilat? daugiau ar maziau. Man kazkaip kai ipilu 5 atrodo per daug , bet paskui kai mase subresta buna pats tas
Atsakyti
ramune.v, aciu uz patarimus 4u.gif paklausiu dar...kaip ruosiat zelatina su cukrum vaisiams aptepti (kokiu santykiu su vandeniu ir kokioj "stadijoj" jau aptepat vaisius)?
Atsakyti