Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(ramune.v @ 2014 09 15, 21:17)
Saunus tortukai ir kiti kepinukai smile.gif

mano keli...
valgomas smile.gif sokoladine meta
user posted image

Dailu wub.gif Jei ne paslaptis, kaip padarote tokį glajų? Ar jis nebūna kietas, ta prasme lengvai pjaustosi ir nelūžta?
Atsakyti
QUOTE(Märchen @ 2014 09 15, 22:51)
Dailu wub.gif Jei ne paslaptis, kaip padarote tokį glajų? Ar jis nebūna kietas, ta prasme lengvai pjaustosi ir nelūžta?

Aciu smile.gif

geras sokoladas+sviestas+aliejus.
Jei torta liesit pastatyta ant groteliu galit pilti daugiau aliejaus, bus dnegtras plonu sluoksniu ir graziai dengsis, tik turi buti gerai islygintas. Si dariau sau, skonio bandymui tai nelyginau visai, sviestinio ten nera.
Atsakyti
ramune, o kaip padaret ta dalyka ant sokoladinio torto, jis yra is lydyto cukraus? ar jis jum neistirpsta stovedamas kambario temperaturoj? kaip jus taip padarot, man visokie karameliniai papuosimai istirpsta kazkodel...
Atsakyti
Sveikos visos kepėjos 4u.gif
Oi kiek gražių tortų užderėjo 4u.gif

Aš turiu prašymą patarti. Nepamenu kaip vielučių storis skaičiuojasi doh.gif Ar kai numeriukas mažesnis tai vielutės storesnės, ar plonesnės? Gal kas galit pagelbėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viliuosi @ 2014 09 16, 13:39)
Sveikos visos kepėjos  4u.gif
Oi kiek gražių tortų užderėjo  4u.gif

Aš turiu prašymą patarti. Nepamenu kaip vielučių storis skaičiuojasi  doh.gif  Ar kai numeriukas mažesnis tai vielutės storesnės, ar plonesnės? Gal kas galit pagelbėti  4u.gif


Kuo mazesnis skaicius, tuo storesnes. Turiu 28, labai plonos, tik atskiriems ziedlapiams arba mini gelytems. O 26 storesnes, universalesnes.
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 09 16, 14:53)
Kuo mazesnis skaicius, tuo storesnes. Turiu 28, labai plonos, tik atskiriems ziedlapiams arba mini gelytems. O 26 storesnes, universalesnes.

Ačiū. Padėjot 4u.gif
Atsakyti
Dar kartą prie to šokoladinio ganašo grįžtu 4u.gif ar galit pasakyti tos, kurios naudoja ganašą torto lyginimui (po dengimo mase), ar ant visų tortų jis tinka? Uzsieny tai tortai vienos bulkos su keliu mm pertepimu, o mūsų tortai juk kitokie.. g.gif

Skaičiau čia šiand apie tą ganašą, tai nervinosi kai kurios užsienio kepėjos kad dėl aptepto ganašo tortą šaldytuve laikyti reikia doh.gif kai kurios dėl to jo nemėgsta ir nenaudoja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 09 16, 00:31)
geras sokoladas+sviestas+aliejus.

O galite parašyti tikslias proporcijas? blush2.gif Su glajais nelabai draugauju, tai norisi, kad pagaliau sėkmingai ir sklandžiai viskas pavyktų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SaldiDiena @ 2014 09 16, 15:59)
Dar kartą prie to šokoladinio ganašo grįžtu 4u.gif  ar galit pasakyti tos, kurios naudoja ganašą torto lyginimui (po dengimo mase), ar ant visų tortų jis tinka? Uzsieny tai tortai vienos bulkos su keliu mm pertepimu, o mūsų tortai juk kitokie..  g.gif 

Skaičiau čia šiand apie tą ganašą, tai nervinosi kai kurios užsienio kepėjos kad dėl aptepto ganašo tortą šaldytuve laikyti reikia doh.gif  kai kurios dėl to jo nemėgsta ir nenaudoja lotuliukas.gif


Naudoju ant visų tortų ax.gif Tik man patogiau tortą apjuosti biskvito juosta arba bent jau pertepimus juostele uždengti. Ypač jei pertepimas koks jogurtinis, prie kurio šokoladas nenori lipti.

Nesupratau, kame problema tortą šaldytuve palaikyti unsure.gif Sviestiniu aptepus gi irgi į šaldytuvą deda, kad apstingtų ir galima būtų normaliai išlyginti ir uždengti. Juodo šokolado ganašą darau santykiu 2:1 (2 dalys šokolado ir 1 grietinėlės), toks kietokas gaunasi, balto šokolado ganašą santykiu 3:1. Šokoladinius triufelius tokiu santykiu daro, nesugenda jie greitai, galima laikyti savaitę ar ilgiau. Pabandykit pasidaryti ir pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas mergaitės, nuo Jūsų grožybių raibsta akys!!!

Labiausiai įstrigo Liktos, saldi diena ir viliuosi tortai (ypač Jūsų), labai kruopštūs, turintys stilių tortai, pirmus pamačiau, kaip sakant „užkabino“, o antrą kai pamačiau, tai jau net niką pasižiūrėjau ar tas pats, tikrai labai šaunūs tortukai!!!
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2014 09 16, 21:20)

Nesupratau, kame problema tortą šaldytuve palaikyti unsure.gif


Man tai ne problema, as visus tortus saldytuve laikau smile.gif cia toms uzsienietems, kurioms neiprastas torto laikymas saldytuve nepatogumas iskyla biggrin.gif tai labai gerai matosi tas skirtumas tarp "musisku" tortu ir tu uzsienietisku..
Atsakyti
Turiu dar vieną klausimėlį - paprašė brolienė iškept tortą, bet be pastilažo, nepatinka ta masė. Kuom kitkuom galėčiau apdengti nesunkiai tortą? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti