Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(amorosa @ 2014 07 24, 10:16)
Laikau saldiklyje  tongue.gif , kai reikia pries kokia para ar puse paros issiimu ir palieku ant spinteles kol ji pati atsyla .Mase kuri liko vel dedu i saldikli. Is pradziu labai atsalgiai pabandziau (kazkokiam rusaiciu saite radau patarima), bet dabar jau kokius metus taip  darau, nes palaikius ilgesni laika mase spinteleje, kad ir sandariai uzsukta maiselyje , atsirasdavo labai nekoks kvapas( reikedavo mase ismesti ir gamintis nauja)tai ieskojau budu kaip to isvengti , nes tortu kasdien nedarau, kad sunaudoti visa mase, o ismesti gaila biggrin.gif ir neekonomiska.Laikant saldiklyje nesikeicia niekas nei kvapas ,nei spalva , nei koncistencija., netgi daug kartu saldant ir atsildant. Logiskai mastant, tai nera gendanciu produktu. Taip pat darau ir su pirktine mase, jei tik praplesiu  ipakavima  4u.gif jei nera tortu ir meneisais prastovi, tik vat kartais dazyta mase pasidaro trapi(jei buvo deta daug dazu)tada sumaisau su sveizia ir vel tinkama naudojimui  thumbup.gif

gal nuo produktu priklauso. man stovi spinteleje ir viskas ok, jokio kvapo visisai nera.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 24, 10:22)
gal nuo produktu priklauso. man stovi spinteleje ir viskas ok, jokio kvapo visisai nera.



Darau Cipciuko pastilaza, na manau produktai tikrai nesikeicia. Gal kad ilgiau masei tekdavo pastoveti g.gif o ir tas nezmoniskas karstis doh.gif , verte ieskoti kitu saugojimo budu. Sio metu nepalikciau mases jokioje spinteleje, sunta gi ji tame maiselyje. Na nebent turint daug uzsakymu, ir gretai sunaudojant mase , tada gal ir nedeciau saldyti, bet kai per menesi buna kokie 2 tortai, o kartais ir didesnis laiko tarpas buna, tai man nepatikdavo jau kvapas pastovejusios spinteleje mases.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 24 liepos 2014 - 10:36
Ulitka, aš iš vienos normos kepu ir man gaunasi 2kg kažkur, o su rafaelo biskvitu jaučiu daryčiau iš pusantros ar gal net dvigubos normos.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 23, 19:16)
biggrin.gif sorry NEBANDYSIU biggrin.gif
nebedalinkim visai jokiu patarimu sioj temoj, juk yra nekomentuojama su visais receptais smile.gif tegu skaito, o cia tik rodykimes ir girkim viena kita mirksiukas.gif

Prasideda... doh.gif Ar aš taip sakiau? Na, nenorit, nedalinkit, man tai kas biggrin.gif O gal sudedam visą nekomentuojamos temos informaciją į tą pirmą žinutę kiekvienoje naujoje temoje ir bus ramu? lotuliukas.gif Ar gi ne logiška yra papildyti informaciją prie receptų ir patarimų, kur visada ir visos ją suras? Matyt, kad ne... doh.gif

QUOTE(neriulka s @ 2014 07 23, 21:40)
Aciu merginos pagaliau idejau,tai pakartosiu klausimuka,kodel trupejo pastilazas lipdymui,gal reikia aliejaus ipilti gaminant ji g.gif

Labai gražūs meškiukai, tik torto spalvos man nepatinka... Negaliu pasakyti, kodėl trupėjo, nes nepasakote, ar darėte tiksliai pagal receptą ir kokį. Man šiaip netrupa. Na, aišku, jei ilgai tą patį gabaliuką kamuoju, prisigeria per daug krakmolo, tai jau aišku, trupa. Be to, jis džiūna labai greitai, tai ir dirbti reikia gan greitai. Darau tiksliai pagal receptą, gramas į gramą, man gaunasi tokia košė, kuri plėvelėje pabuvusi parą, pasidaro puikus "plastelinas".

Likta, labai gražu.

QUOTE(ramune.v @ 2014 07 24, 10:22)
gal nuo produktu priklauso. man stovi spinteleje ir viskas ok, jokio kvapo visisai nera.

Tai gal mėnesį nelaikote. Nes masė ilgai stovėdama tikrai sugenda. Ypač pastilažas lipdymui, dar jei įdėta tylose miltelių, tai išvis kažkodėl greitai genda... g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 23, 21:59)
jei kakaviniai rafaelo standartui dedu 200 miltu+30 kakavos, is standartines normos gaunasi bendras 650-750g. biskvito svoris.
+ kremai +vysnios +sulaistymas
+sviestinis+pastilazas
senai bedariau ji tokio svorio blush2.gif bet paskaiciavus manau kad is normos ir dengtas pastilazu apie 3kg ir gausis. del biskvitu dydzio, ziurint kokio aukscio reik.

neriulka s liuks tortukas. pati viska darau is dengimo pastilazo, tai netrupa smile.gif bet jei trupejo tai gal per daug cukraus pudros ar zelatinos. Kita syk bandykit ne visa is kart pudra supilti, o po truputi.


Aciu,cia dar tik trecias mano,seimai,bet kad rodos viska tiksliai dejau,o is dengimo pastilazo pabijojau,kad nesilaikys figureles,kitakart reiks pamegint.
Atsakyti
Sveikos, ryt turiu gabenti dviaukšį tortą apie 3-3.5val kelio (kadangi su dviem mažais pipirais, tai ne vienas sustojimas bus pakeliui), tokiame karštyje blink.gif Patarkit prašau kaip geriausia būtų transportuoti. Bagažinėje torto dėžė įdėta į didesnę dėžę, kuri apviniota folija, bei pridėta sušaldytų blokelių aplink (kur šaldikliuose būna su vandeniu viduje)? Ar dėti po kojomis ir jungti kondyške? Kuriuo atveju mažesnė tikimybė rasojimui bei tižimui? O gal kokiu dar patarimų turite?
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2014 07 24, 12:19)
*Prasideda...  doh.gif Ar aš taip sakiau? Na, nenorit, nedalinkit, man tai kas biggrin.gif O gal sudedam  visą nekomentuojamos temos informaciją į tą pirmą žinutę kiekvienoje naujoje temoje ir bus ramu?  lotuliukas.gif Ar gi ne logiška yra papildyti informaciją prie receptų ir patarimų, kur visada ir visos ją suras?  Matyt, kad ne...  doh.gif

**Tai gal mėnesį nelaikote. Nes masė ilgai stovėdama tikrai sugenda. Ypač pastilažas lipdymui, dar jei įdėta tylose miltelių, tai išvis kažkodėl greitai genda...  g.gif


*logikos cia daznai nedaug biggrin.gif kai kas antram psl. tas pats klausymas, lankausi sioj temoj nuo 2009m gal jums neteko bet man sociai tas pastilazas saldytuve girdetas biggrin.gif sios temos ir buvo skirtos tam kad kepejoms butu patogu, o ne tam kad graziai atrodytu, bet... matyt del to visos senosios ir nebesilanko arba uzsuka tik apacioje "pakabeti"...
**dazniausiai mases pasidarau tiek kiek reik, leika nedaug, bet buna kad ir menesi uzsilaiko-ir nieko jai, tik padziuna. Jokio kvapo, kalbu apie dengimui skirta, is jos ir lipdau, ana man nepatinka. Su tylose darius, bet nebedarau, puikiai susitvarkau is be ju tai nematau reikalo papildomas chemijas kisti.
Papildyta:
QUOTE(*Linele* @ 2014 07 24, 18:41)
Sveikos, ryt  turiu gabenti dviaukšį tortą apie 3-3.5val kelio (kadangi su dviem mažais pipirais, tai ne vienas sustojimas bus pakeliui), tokiame karštyje  blink.gif  Patarkit prašau kaip geriausia būtų transportuoti. Bagažinėje torto dėžė įdėta į didesnę dėžę, kuri apviniota folija, bei pridėta  sušaldytų blokelių aplink (kur šaldikliuose būna su vandeniu viduje)? Ar dėti po kojomis ir jungti kondyške? Kuriuo atveju mažesnė tikimybė rasojimui bei tižimui? O gal kokiu dar patarimų turite?

pirmas var. viskas aprasyta gerai, jei neturit pakankamai saldymo blokeliu tinka is "bamboliai" su ledu. Mano ne vienas tortukas taip keliaves gerus km-viskas ok, svarbu gerai sutvirtinti. Ir ne prie kondyskes! Ja junkit bet torto salia nedekit, jei bagazine kartu su salonu tai torta i bagazine ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 24 liepos 2014 - 23:11
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 24, 22:54)
*logikos cia daznai nedaug biggrin.gif kai kas antram psl. tas pats klausymas, lankausi sioj temoj nuo 2009m gal jums neteko bet man sociai tas pastilazas saldytuve girdetas biggrin.gif sios temos ir buvo skirtos tam kad kepejoms butu patogu, o ne tam kad graziai atrodytu, bet... matyt del to visos senosios ir nebesilanko arba uzsuka tik apacioje "pakabeti"...

Tai tam ir pravartu būtų papildyti nemokentuojamos temos receptus, ar tiesiog naujoje žinutėje dėti info. Savaime suprantama, klausimai kartosis, bet jų visada mažiau, kai yra tiksli informacija viršutinėje temoje. Kad bus kažkas parašyta pirmoje žinutėje, tai tikrai nei kiek nepadės, o bus papildomai apkrauta ir taip ilga ta žinutė, kurios ir taip niekas neskaito, o ir toliau klausinės kas antrame psl., tai koks tolkas.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 07 24, 23:01)

pirmas var. viskas aprasyta gerai, jei neturit pakankamai saldymo blokeliu tinka is "bamboliai" su ledu. Mano ne vienas tortukas taip keliaves gerus km-viskas ok, svarbu gerai sutvirtinti. Ir ne prie kondyskes! Ja junkit bet torto salia nedekit, jei bagazine kartu su salonu tai torta i bagazine ir viskas.

Tai ačiū už patarimą. Bus ramiau dabar 4u.gif
Atsakyti
Pikti paukščiai

user posted image

3 metukų džentelmenas vaišins darželio draugus
Atsakyti
[quote=Biškis,2014 07 23, 18:53]o sita, ar tinka ta Dr.oetker balta zelatina tortams, butent pastilazui?
[/quote]
tinka
Papildyta:

[/quote]
mergaitės, juk ateina į šią temą vis naujų, nieko nežinančių. Visos, tur būt, taip atėjome, smalsumo vedinos.
Naujokams gi ir kyla daugiausiai klausimų - save prisiminkim.
Bet kaip paieškoti tingi, parašo "duokit, laiko neturiu..", tai viršūnė. Atrodo, kad kitos čia tarnauti prisijungia ir kažką privalo.
Niekas nieko neprivalo.
Atsakė - šaunu, reikia informacijos - paieškai, nerandi - paklausi. Turi ką parodyti - rodai, pamatai kas patiko - pasidžiaugi. (va tik savo įkelti nemoku, tik vieną kartą pavyko lotuliukas.gif ).
Ačiū visoms rodančioms, visoms klausiančioms ir visoms atsakančioms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raima.ma: 25 liepos 2014 - 08:18
Pirmą kartą dviaukštį darau, tvirtinsiu 5 storais šiaudeliais ir padėkliukais. Ir dabar taip susimąsčiau, ar antras aukštas nečiuožinės man dėl šiaudelių ir padėkliuko? Kaip juos dar tarpusavyje sukibdyti? Tirpintu pastilažu?
Atsakyti