Jau senokai cia bebuvau, sitiek grozybiu priekepta, kad net akys raibsta:)
As cia su klausimu, gal kuri zinos:) Parduotuviniai tortai labai daznai buna papuosti tokiu glajum (nezinau net kaip pavadinti tiksliau), jis buna tiek, skaidrus, tiek karamelinis, tiek kitokiu spalvu..Kad ne zele, tai tikrai, nes jis pjaustosi lengvai, kaip kokia kose, nebuna sustinges ar sukietejes, bet saldus ri labai skanus:) Gal kuri zinot kas tai per daylkas, prisegu foto, kaip jis atrodo, gal suprasit apie ka as cia:)
O cia maniskis vienas, 2 kg medutis paprastas, bet bandziau pirma kart daryt irisus, tai ikeliu jusu teismui
Rasskee, man rodos tai ir yra veidrodinė glazūra apie kurią čia retkarčiais kalbame, bet niekas neįdeda recepto.. nežinau gal tai kokia paslaptis Aš radau kelis receptukus anglų k., bet nesu bandžiusi, tai gal kuri konkrečiau parašys. O gal aš ir klystu
Cia kalbat apie sintetinius glaistus, ruosinius ju.
Juos pardavineja konditeriniu prekiu imones.
Pvz. vienas is tokiu: "SPALMY Karamel - skaidrus, blizgus, pilnai paruoštas glaistas. Inde 1,4 kg."
sudeties aisku geriau neskaityti kas man butu visiskas minusas namie kepamiems tortams, nes grynumas ir kuo daugiau naturalumo ir yra naminiu gaminiu isskirtinumas.
Juos pardavineja konditeriniu prekiu imones.
Pvz. vienas is tokiu: "SPALMY Karamel - skaidrus, blizgus, pilnai paruoštas glaistas. Inde 1,4 kg."
sudeties aisku geriau neskaityti kas man butu visiskas minusas namie kepamiems tortams, nes grynumas ir kuo daugiau naturalumo ir yra naminiu gaminiu isskirtinumas.
Rasskee, labai panašų glaistą esu bandžiusi namie daryti, dariau pagal senovinę kepinių knygą, tai konsistencija tokia pati ir skonis panašus, ten daug įvairių receptų buvo. Tik neatsimenu, kur knygą esu nusikišusi. Gal jūsų mama ar kas iš aplinkos turi kokią senovinių kepinių receptų, gal ten rastumėt? Jei atrasiu knygą, parašysiu receptus, jie labai lengvai daromi ir tokie visai paprastučiai
QUOTE(ramune.v @ 2014 09 10, 23:34)
Cia kalbat apie sintetinius glaistus, ruosinius ju.
Juos pardavineja konditeriniu prekiu imones.
Pvz. vienas is tokiu: "SPALMY Karamel - skaidrus, blizgus, pilnai paruoštas glaistas. Inde 1,4 kg."
sudeties aisku geriau neskaityti kas man butu visiskas minusas namie kepamiems tortams, nes grynumas ir kuo daugiau naturalumo ir yra naminiu gaminiu isskirtinumas.
Juos pardavineja konditeriniu prekiu imones.
Pvz. vienas is tokiu: "SPALMY Karamel - skaidrus, blizgus, pilnai paruoštas glaistas. Inde 1,4 kg."
sudeties aisku geriau neskaityti kas man butu visiskas minusas namie kepamiems tortams, nes grynumas ir kuo daugiau naturalumo ir yra naminiu gaminiu isskirtinumas.
QUOTE(AIRA @ 2014 09 10, 15:22)
Rasskee, man rodos tai ir yra veidrodinė glazūra apie kurią čia retkarčiais kalbame, bet niekas neįdeda recepto.. nežinau gal tai kokia paslaptis Aš radau kelis receptukus anglų k., bet nesu bandžiusi, tai gal kuri konkrečiau parašys. O gal aš ir klystu
taip taip, viena kepejėlė ("kutikutule") visai nesenai demonstravo tortus su tokia veidrodine glazūra, gaminta namuose, labai gražiai padengta, bet konkrečiau nieko neperašė (sudėtį tik:"iviariausiu ju receptu yra, as darau su baltu sokoladu, kondensuotu pienu, gliukoze, cukrum" p. 26, o kaip gaminti - deja, nea).
Pagooglinau ir aš, beveik viskas ką randu apie veidrodinę glazūrą - šokoladinė.
O mačiau spalvotą, tai ir man labai įdomu.
Gal kas atsilieps? Būčiau dėkinga.
Papildyta:
Radau rusų kalba glazūrą:
Рецепт глазури:
75 г воды /vanduo
150 г сахара /cukrus
150 г глюкозного сиропа /gliukozės sirupas
100 г сгущеного молока /kondensuotas pienas
12 г желатина /želatina
150 г белого шоколада /baltas šololadas
диоксид титана -около 1 ч.л. -для отбеливания глазури. / balinimui, daryta be jo. Делала без него.
Желатин замочить в холодной воде на 15 минут.
Želatiną užmerkti vandenyje 15 min.
В сотейнике смешать воду, глюкозный сироп, сахар и диоксид титана. Довести до кипения и варить до 105С.
Puode sumaišyti vandenį, gliukozės sirupą, cukrų. Užvirinti ir virti iki 105 C
В отдельной миске смешать мелко порубленный шоколад и сгущенку. Я поставила их на водяную баню нагреваться. Белый шоколад не очень легко растопить, даже залив горячими сливками.
Atskirai sumaišyti susmulkintą šokoladą ir kondensuotą pieną. Pašildyti.
Вылить горячую смесь на теплый, прогретый (но не растопленный) шоколад, размешать до объединения.
Karštą cukraus sirupo masę užpilti ant šokolado.
Добавить отжатый желатин, и пробить смесь блендером.
Sudėti išbrinkusią želatiną ir masę suplakti blenderiu.
Использовать глазурь при температуре 32-31С.
Atvėsinti masę ir naudoti jau atvėsusią iki 32-31 C.
Эту глазурь можно хранить до 1 месяца в холодильнике, доводя до рабочей температуры в микроволновой печи.
Galima laikyti 1 mėn. šaldytuve, naudoti pašildžius mikrobanginėje.
Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2014 09 10, 13:15)
gal kuri turit tokio tipo batuku maketa?
gal galetumet mestel?
gal galetumet mestel?
temoj be komentarų
Aciu visoms labai uz paaiskinimus del glazuros ar glaisto, kaip ten ji pavadinti
ramune.v, zinoma, kad naminiams kepiniam sintetiniu niekada nenaudociau, bet dabar zinosiu kas cia per dalykas:)
raima.ma, didelis aciu uz receptuka, ir dar su vertimu, fantastika kada prie progos butinai bandysiu, nes labai jau idomu.
Varona Ivanovna, o nepamenat kaip ta knyga vadinasi? Pas mama yra tik ta senovine knyga "Seimininke", jos neturiu, nebent ten reiks paieskoti...Jei tik surasit knyga, jei galesite, butu labai idomu isbandyti, ir manau ne man vienai is cia esanciu
O dar... visai pamirsau paklausti, nekomentuojamoje papuosimu temoje radau ideta nuoroda kaip pasidaryti papuosimus ir net geliu ziedlapius is zelatinos su vandenuku brinkintos. Gal kuri bandete?
ramune.v, zinoma, kad naminiams kepiniam sintetiniu niekada nenaudociau, bet dabar zinosiu kas cia per dalykas:)
raima.ma, didelis aciu uz receptuka, ir dar su vertimu, fantastika kada prie progos butinai bandysiu, nes labai jau idomu.
Varona Ivanovna, o nepamenat kaip ta knyga vadinasi? Pas mama yra tik ta senovine knyga "Seimininke", jos neturiu, nebent ten reiks paieskoti...Jei tik surasit knyga, jei galesite, butu labai idomu isbandyti, ir manau ne man vienai is cia esanciu
O dar... visai pamirsau paklausti, nekomentuojamoje papuosimu temoje radau ideta nuoroda kaip pasidaryti papuosimus ir net geliu ziedlapius is zelatinos su vandenuku brinkintos. Gal kuri bandete?
raima.ma labai ačiū už receptą Laukiu progos jį pabandyti. Aš anglų k. receptukų keletą turiu išsisaugojus, tai norint spalvotos glazūros tiesiog įdedama maistinių dažų, aišku jei glazūra su baltu šokoladu. Dar daro ir su vaisių piure, bet dėl spalvos intensyvumo vis tiek deda maistinių dažų.
Gal galite patarti, ar dekorgelis, kur daromas is gliukozes sirupo ir zelatinos, ar draugautu su slapia beze? Noriu daryt ezera ir is beze sniega balta, bet bijau, nes zelatinos jei yra gal beze negerai bus? Esu dejusi dekorgeli ant pastilazo dengimui, tai gerai buvo, neistirpo...
Radau knyga vadinasi "Kepiniai".
1 receptas:
200g c.pudros
65 g (4v.š.) virinto vandens, kavos, pieno, sulčių arba alkoholinio gėrimo (vieną iš jų)
Išeiga apie 200g.
C.pudrą persijoti, supilti vieną iš skysčio ir išmaišyti iki vientisos masės.
2 receptas:
200g c.pudros
20g kakavos miltelių
70g konjako arba 2 kiaušinių baltymai
Išeiga apie 300g.
Kakavos milteliai sumaišomi su c.pudra ir išsukami su konjaku arba kiaušinio baltymais, kol pasidaro vientisa tiršta masė.
3 receptas:
200g c.pudros
20g kakavos miltelių
65g pieno
20g sviesto
Išeiga 300g.
Kakavos miltelius pakepinti su sviestu. C.pudra užpilamas karštu pienu, sudedama pakepinta kakava ir sukama, kol pasidaro vientisa tiršta masė. Jei masė per tiršta, įpilama pieno.
Nevirti glajai tuojau pat vartojami.
Tai va, surašiau beveik visus nevirtus glajus, nerašiau tik to, kur baltymai su c.pudra, kurį ir taip visos žinot
1 receptas:
200g c.pudros
65 g (4v.š.) virinto vandens, kavos, pieno, sulčių arba alkoholinio gėrimo (vieną iš jų)
Išeiga apie 200g.
C.pudrą persijoti, supilti vieną iš skysčio ir išmaišyti iki vientisos masės.
2 receptas:
200g c.pudros
20g kakavos miltelių
70g konjako arba 2 kiaušinių baltymai
Išeiga apie 300g.
Kakavos milteliai sumaišomi su c.pudra ir išsukami su konjaku arba kiaušinio baltymais, kol pasidaro vientisa tiršta masė.
3 receptas:
200g c.pudros
20g kakavos miltelių
65g pieno
20g sviesto
Išeiga 300g.
Kakavos miltelius pakepinti su sviestu. C.pudra užpilamas karštu pienu, sudedama pakepinta kakava ir sukama, kol pasidaro vientisa tiršta masė. Jei masė per tiršta, įpilama pieno.
Nevirti glajai tuojau pat vartojami.
Tai va, surašiau beveik visus nevirtus glajus, nerašiau tik to, kur baltymai su c.pudra, kurį ir taip visos žinot
Sveikos Patarkite dėl dažų tortui. Turiu nusipirkusi American Color maistinius dažus. Pasidarau be jokių dažų pastilažą pagal cipciuką, bet kai įdedu spalvos pradeda ta masė trupėt, neina net pakočioti Gal čia būtent dėl tų dažų? Kokie būtų geriausi dažai?
Gal dazu per daug dedat? Labai mazai reikia