Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(AIRA @ 2014 08 28, 07:52)
O aš tortukus užlieju būtent ganašu tongue.gif Imu proporcijas grietinėlės ir juodo šokolado 1:1, grietinėlę užvirinu, ištirpinu joje šokoladą, kambario temperatūroje palaikau kol atvėsta ir užlieju. Mums taip skaniau nei vien šokoladas su sviestu  ax.gif Kartais, kai norisi labai lygaus torto, tai aptepu šokoladiniu ganašu tortą. Tam ganašą reikia palaikyti kambario temperatūroje apie 8 val., kad taptų tepamo kremo konsistencijos. Ant jo puikiai laikosi visi pastilažiniai papuošimai, niekas netirpsta. Juk užsienyje tortus dengia daugiau ganašu, o ne sviestiniu kremu ir ant jo deda pastilažą. Reiškia ganašas pastilažo netirpdo.

sau daryti glima bet kaip smile.gif pati zinot kur laikyti ir kaip valgyti, as kai sau bezuoju, sviestinio praktiskai netepu, o kitiems visai kas kita. Apie užsienio tortus ir mases kita kalba ten daro kitaip nes yra kitaip, ir pertepimai ne tokie kaip pas mus ir storis ju bei dregme kita, mases kitos sudeties tai ir ptepineti galima dzemu, butteriu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 08 28, 13:48)
sau daryti glima bet kaip smile.gif pati zinot kur laikyti ir kaip valgyti, as kai sau bezuoju, sviestinio praktiskai netepu, o kitiems visai kas kita.


Nu ne mano natūrai ginčytis, bet negaliu šį kartą susilaikyti tongue.gif Bet kaip aš nieko nedarau nei sau, nei kitiems. Klausimas buvo ar galima užlieti ganašu, aš tik išsakiau iš savo patirties, kad galima ir bus netgi labai skanu. Taip darau ir sau, ir kitiems. Tie kas ragavo, pastilazo ir sviestinio kremo jau nebenori, o ir aš tuo džiaugiuosi, nes skonis man labai svarbu mirksiukas.gif
Kalbant apie užsienio kepėjas, tai taip, ten viskas kiek kitaip, ir produktai kiti, ir pertepimai. Manau, kad jų tortai nėra labai skanūs ir mūsų skoniui jie netiktų, bet puošyba kai kurių yra įspūdinga, ir yra ko pasimokyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2014 08 25, 12:35)
Laistomi, kodėl gi ne? Bent jau man nesulaistyti biskvitai visai neskanu  schmoll.gif  O jei dengiat tortą pastilažu, tai prieš tai juk aptepat sviestiniu kremu, jis tą drėgmę sulaiko.

Ačiū už paaiškinimą 4u.gif Dar nesu dengusi mase, o ragauti tortai pasirodė sausoki, tai ir išmąsčiau tokią teoriją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2014 08 28, 07:10)

Super tortukas thumbup.gif wub.gif



Mergaites ziurekyte, ar cia nera jusu tortuku pasisavintu ? https://www.facebook...t=share_comment
Atsakyti
Aciu atsakiusioms 4u.gif Visgi pasirinkau mase, ne sokolada. Gal kada kita karta pameginsiu, dabar jei sugadinciau nebutu laiko kitam biggrin.gif
Atsakyti
Kiek gražių tortukų prikėlėt wub.gif
@boruze2@ labai mielas drambliukas bigsmile.gif
Ulitka Jūsų tortai super'iniai visi 4u.gif

o aš atriedu su tanku smile.gif
2.2kg jogurtinis(su avietėm) pastilažas. kadangi bijojau kad reikės labai daug dažų į masę norint išgauti tamsiai samaminę spalvą, ir jis gali pradėt trupėt, dažiau ant viršaus... ax.gif
user posted image
Atsakyti
[quote=Fainika,2014 08 29, 11:52]
Kiek gražių tortukų prikėlėt wub.gif
@boruze2@ labai mielas drambliukas bigsmile.gif
Ulitka Jūsų tortai super'iniai visi 4u.gif

aciu fainika smile.gif jusu tankas taipt lbai grazus manasis kareivukas tikrai tokio noretu gimtadieniui 4u.gif
Atsakyti
Laba, reikalinga pagalba arba patarimas. Bandžiau tortą padengti saldainiu mase . Balta masė gavosi, kaip ir viskas neblogai kočiojosi ir gražiai pasidengė. Bet reikėjo juodos masės, dėjau juodų dažų naudojau Juoda - ProGel geliniai dažus. Į vieną masę dėjau ištirpdžius saldainius o į kitą gatavą išminkiau.. Bet masė kažkokia pasikeitė pradėjo trupėti.. nieko negalima buvo daryti... Ką ne taip padariau?
Atsakyti
Merginos, gal kas turite nuorodą, kaip sportbatį daryti. Kažkada mačiau tokį nesudėdingą, nes darysiu pirmą kart.Ačiū, jei kas pagelbėtumėt.
Sportbatis arba batas vyrui, ne tas vaikiškas batukas.
Labai praverstų ir brėžinys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasaru: 30 rugpjūčio 2014 - 00:30
oma man va irgi vakar tas pats buvo dariau makvyna ir reikejo raudonos mases tai pastilazas dazu idejus gavos kaip slapias smelis, suminkyt eina bet iskociojus trupa. as tai kazkodel galvoju kad vandens arba zelatinos padauginau g.gif
Atsakyti
Juodos ir raudonos spalvu mases perku, pati nedazau, nes neiseina ryskios spalvos. Kokiom mazom detalem pakanka spalvos, is bedos galima paciai dazyt, bet didesniems reikalams, o tuo labiau torto dengimui tai tik pirktine mase.. nebent dazyti ant virsaus.. g.gif
Atsakyti
Mano darbas su pastilažu libdymui. Komentaras - naturalus medus tikrai tinka biggrin.gif
Viduje Kirbės medutis, 5 kg.
user posted image
Atsakyti