QUOTE(AIRA @ 2014 08 28, 07:52)
O aš tortukus užlieju būtent ganašu Imu proporcijas grietinėlės ir juodo šokolado 1:1, grietinėlę užvirinu, ištirpinu joje šokoladą, kambario temperatūroje palaikau kol atvėsta ir užlieju. Mums taip skaniau nei vien šokoladas su sviestu Kartais, kai norisi labai lygaus torto, tai aptepu šokoladiniu ganašu tortą. Tam ganašą reikia palaikyti kambario temperatūroje apie 8 val., kad taptų tepamo kremo konsistencijos. Ant jo puikiai laikosi visi pastilažiniai papuošimai, niekas netirpsta. Juk užsienyje tortus dengia daugiau ganašu, o ne sviestiniu kremu ir ant jo deda pastilažą. Reiškia ganašas pastilažo netirpdo.
sau daryti glima bet kaip pati zinot kur laikyti ir kaip valgyti, as kai sau bezuoju, sviestinio praktiskai netepu, o kitiems visai kas kita. Apie užsienio tortus ir mases kita kalba ten daro kitaip nes yra kitaip, ir pertepimai ne tokie kaip pas mus ir storis ju bei dregme kita, mases kitos sudeties tai ir ptepineti galima dzemu, butteriu ir pan.