Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Oi nėra už ką blush2.gif , pati iš čia daug ko išmokau, tai norisi nelikti skolingai bigsmile.gif
Atsakyti
Gal kas galit skubiai atsakyti:

Darant pastilažą libdymui, jei neturiu nei gliukozės nei dirbtinio medaus, ar galiu deti naturalų medų?
Atsakyti
Pati nebandžiau, bet kiek pamenu yra dariusių ir viskas tvarkoje, tik jei medus kietas, reiks jį pašildyti, kad suskystėtų. Jei darysite, parašykite kaip pavyko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2014 08 27, 15:29)
Pati nebandžiau, bet kiek pamenu yra dariusių ir viskas tvarkoje, tik jei medus kietas, reiks jį pašildyti, kad suskystėtų. Jei darysite, parašykite kaip pavyko  ax.gif


Dėkui Jums 4u.gif einu daryt. Parašysiu kas gausis rolleyes.gif
Atsakyti
Ar pastilažą libdymui reikia brandinti? Man jis kažkoks labai lipnus gavosi... bijau deti daugiau pudros kad visai nesukietėtų, bet libdyti dabar nieko neišeitų... tai gal reik palaikyt? Ar taip turi būti?
Atsakyti
man taipat gaunasi lipnus tai idedu i maisiuka ir palieku pabrandinti kokia diena ar dvi ir tada labai fainai lipdosi ,nors paskutiniu metu liptau is to paties pastilazo kuriuo tortai dengiami irgi puikiai lipdosi:)
Atsakyti
Sveikutes. Tortu kepime ir puosime gan nauja esu, bet va nusprendziau gimtadienio proga torta issikepti ax.gif Noriu ji aplieti sokoladu, ar gerai darysiu jei pirmiausia visa torta aptepsiu plakta grietinele, o poto apipilsiu sokoladiniu ganasu? Ir ar prie ganaso dar laikysis gelytes is pastilazo sonuose? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Albe69 @ 2014 08 27, 23:54)
Sveikutes. Tortu kepime ir puosime gan nauja esu, bet va nusprendziau gimtadienio proga torta issikepti ax.gif Noriu ji aplieti sokoladu, ar gerai darysiu jei pirmiausia visa torta aptepsiu plakta grietinele, o poto apipilsiu sokoladiniu ganasu? Ir ar prie ganaso dar laikysis gelytes is pastilazo sonuose? g.gif

sokoladinis ganasas tai sildyta grietinele joje istirpintas sokoladas, viskas atsaldyta ir isplakta. Nelabai isivaizduoju kaip jus tuo ganasu apipilsit tortas, ten konsistencija tikrai tvirto kremo (jei daugiau gero sokolado tai net kietas). Jei norit lieti tai jokios grietineles ant virsaus nebetepkit, o tik sviestiniu kremu (paprasciausias sviestas issuktas iki baltumo+cukraus pudra pagal skoni) islyginat. Po to palaikot saldytuve kad sustinktu. O apliejat sokolado glazura, kad ir sokoladas+sviestas+aliejus (100g./2 valg.saukst./1 valg.saukst.) ji tirpinat garu vonelej. Ant jo laikysis gelytes ir ne tik smile.gif tik nekiskit ju ant ka tik apilpilto, reik palaukti kad butu nebeskystas bet klampus.

P.S. pastilazas bijo grietineles, tirpsta, o ganase grietinele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 27 rugpjūčio 2014 - 23:22
QUOTE(ramune.v @ 2014 08 27, 23:20)
sokoladinis ganasas tai sildyta grietinele joje istirpintas sokoladas, viskas atsaldyta ir isplakta. Nelabai isivaizduoju kaip jus tuo ganasu apipilsit tortas, ten konsistencija tikrai tvirto kremo (jei daugiau gero sokolado tai net kietas).

P.S. pastilazas bijo grietineles, tirpsta, o ganase grietinele.


O aš tortukus užlieju būtent ganašu tongue.gif Imu proporcijas grietinėlės ir juodo šokolado 1:1, grietinėlę užvirinu, ištirpinu joje šokoladą, kambario temperatūroje palaikau kol atvėsta ir užlieju. Mums taip skaniau nei vien šokoladas su sviestu ax.gif Kartais, kai norisi labai lygaus torto, tai aptepu šokoladiniu ganašu tortą. Tam ganašą reikia palaikyti kambario temperatūroje apie 8 val., kad taptų tepamo kremo konsistencijos. Ant jo puikiai laikosi visi pastilažiniai papuošimai, niekas netirpsta. Juk užsienyje tortus dengia daugiau ganašu, o ne sviestiniu kremu ir ant jo deda pastilažą. Reiškia ganašas pastilažo netirpdo.
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2014 08 28, 06:52)
O aš tortukus užlieju būtent ganašu tongue.gif Imu proporcijas grietinėlės ir juodo šokolado 1:1, grietinėlę užvirinu, ištirpinu joje šokoladą, kambario temperatūroje palaikau kol atvėsta ir užlieju. Mums taip skaniau nei vien šokoladas su sviestu  ax.gif Kartais, kai norisi labai lygaus torto, tai aptepu šokoladiniu ganašu tortą. Tam ganašą reikia palaikyti kambario temperatūroje apie 8 val., kad taptų tepamo kremo konsistencijos. Ant jo puikiai laikosi visi pastilažiniai papuošimai, niekas netirpsta. Juk užsienyje tortus dengia daugiau ganašu, o ne sviestiniu kremu ir ant jo deda pastilažą. Reiškia ganašas pastilažo netirpdo.

sutinku) ganasas netirpto pastilazo.As irgi retkarciais islyginu su ganasu o ne sviestiniu.Rezultatas daug geresnis)
Papildyta:
Medutis 3.6

user posted image
Atsakyti
Ulitka, koks įdomus tortukas bigsmile.gif O čia ranka taip raideles ir tas liepsnas išpjaustėtė? O iš ko berniukas, ir kaip jis laikosi? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2014 08 28, 07:45)
Ulitka, koks įdomus tortukas bigsmile.gif O čia ranka taip raideles ir tas liepsnas išpjaustėtė? O iš ko berniukas, ir kaip jis laikosi?  rolleyes.gif

Aciu)
Taip ranka ir liepsnas ir raideles.Berniukas is pastilazo , isdziovintas ir laikosi ant dantu krapstuku)
Atsakyti