QUOTE(madwifi @ 2014 07 29, 13:40)
kiek zinau tipiskame "barn" stiliaus name visas ant stogo surinktas vanduo nuteka sienomis, nes nera nei karnizo, nei vandens lataku.
kalbu apie
tokio tipo pastatus klezio namas irgi berods kazkas tokio ir visas dengtas skalunu.
Jei čia kalba apie mano namą, tai manyčiau, kad jis nėra tipiškas "barn" stiliaus namas. Bent jau kokių pavyzdžių pateikėte.
Čia šiaurinės pusės latakas. O čia
pietinės pusės latakai. O štai kaip atrodo
sienos ir stogo sandūra. Nėra jokių šansų, kad vanduo nuo kraštinės čerpės bėgtų ant sienos. Jis gali bėgti tik nuo čerpės šono. Bet tai jau įstrižas lietus. Arba kitais žodžiais tariant, nuo mano stogo ant sienų bėgs tiek pat (o gal net ir mažiau vandens) nei nuo sutapdinto/plokščio stogo parapetų. Šioje vietoje nematau jokių problemų.
Man kur kas įdomiau ar daryti ir ką daryti su
šitu mazgu. Realiai galima nieko nedaryti. Laikas parodys ar ši vieta problematiška. O jei taisyti, tai matau tik dvi išeitis: dėti skardą kampu po kampine čerpę, kad dalis skardos išlįstu ir ant fasado arba nuardžius čerpės dali EPS, kuris slepiasi po čerpėmis, nuarmuoti ir gal nutinkuoti. Pastarasis variantas gal kiek sudėtingiau įgyvendinamas (neaišku ar turės už ko laikyti čerpė), bet estetiškai labiausiai priimtinas.
Papildyta:
Beveik pabaigėm darbus su lauko palangėmis. Štai kaip sprendėme šį mazgą, pačias palanges kišome ne po lango rėmu, jos užėjo ant lango rėmo.
Pradžioje buvo išpjautas 2 cm
neoporo tarpelis po palange. Tada priklijavome 2 cm storio
XPS. Tuomet XPS putplastis buvo
nuarmuotas. Lango ir XPS sankirtoje suklijavome
Siga juostą. Tuomet visa palangė buvo nutepta
pirmu, o vėliau ir
antru hidroizoliacijos sluoksniu. Per vakar ir šią dieną buvo suklijuotos ir užfūguotos ir pačios
lauko palangės. Liko tik užsilikoninti visus tarpelius. Teisingiau vienintelį tarpelį: tarp palangės ir lango rėmo.