QUOTE(cibulis @ 2014 07 26, 13:23)
Jokio salcio tilto ten nebus, jei ta trikampi virs stygu siltinti kaip parapeta. As butent taip ir daryciau, jei siltinciau iki stygu: is lauko, is vidaus ir is abieju virsaus sonu (atbrailu). Bet toks siltinimas finansikai kainuotu tiek pat, kiek iki kraigo. Klausimas, kuris siltinimas labiau tinkamas pasyviam namui.
Kraigas turės būti apšiltintas bet kokiu atveju.
iš PHPP pusės žiūrint geresnis tas variantas, kurio šilumą spinduliuojantis į išorę paviršiaus plotas yra mažesnis. Paprastai žiūrint, atrodytų, kad šiltinant iki stygų, paviršiaus plotas bus mažesnis ir šilumos nuostoliai bus mažesni, vis tik konkretus atvejis taip mąstyti neleidžia, nes šiuo atveju bet kokiu atvejus dasideda kraigas (atleiskit, jei neteisingą pavadinimą pavartojau. Į šlaitinių stogų konstrukciją absoliučiai nesigilinau, tad galiu klysti), kurio plotas šiltinant tik iki stygų dauginasi iš dviejų. Nors šiltinant iki stygų, vis tiek teoriškai bus pasiektas didesnis namo šiltumas, bet skirtumas tarp abiejų šiltinimo variantų bus niekingai mažas, kad tik dėl šiltumo jį rinktis. Siūlyčiau rinktis tą variantą, kuris artimesnis pačiam. Pasirinkus pilną stogo apšiltinimą, žiūrėk, dar ir palėpėje sandėliuką galėsi įsirengti
.
Ne esme parapetu aukstis, siena vis tiek gaus lietaus, nes lietus niekad nelyja statmenai. O plokscio stogo eksploatacija brangesne, ji daugiau reikes remontuoti.
Apie parapetų aukštį niekas ir nekalba. Kalba ėjo apie parapetų plotį, ant kurio nukritęs lietus gali nubėgti į abu šonus esant mažam nuolydžiui. Kuo parapeto plotas didesnis, tuo didesnis vandens kiekis nubėgs ant sienų.
Taip, lietus sienas aplija iš šono, bet žinok, akivaizdžiai matosi, kad net ir stipraus šoninio lietaus atveju, vandenį įgeriančios sienos sušlampa ženkliai mažiau, nei net mažesniam vandens kiekiui nubėgant nuo parapeto. Ir išdžiūna visa siena momentaliai, o kur nuo parapeto nubėgęs vanduo, ten siena permirkus pilnai ir džiūsta labai, labai ilgai, tikrai kelis kart ilgiau nei sienos dalis, kurios nepasiekė nuo viršaus nubėgęs vanduo. Aš čia tokią teoriją susikūriau, kad lietaus vanduo krentantis atsimušęs į sieną didesne dalimi atšoksta ištykšdamas ir sušlapindamas pagrinde tik pątį sienos paviršių, o nuo stogo nubėgantis tiesiogine to žodžio prasme, geriasi į sienos paviršių, kaip į kempinę.
Plokščio stogo eksploatacija brangesnė
klausyk, gal nori paskaičiuoti, kieno stogas buvo brangesnis? Net kas metus darant kosmetinį remontą, aš per visą namo eksploatacijos laikotarpį nepasieksiu tos sumos, kurią išleidai stogui iš karto.
Čia jei kas metus reikėtų, bet ar reikės? Na mano stogas buvo uždengtas per vieną dieną. Vieną dieną atvažiavo PUR putų purškėjai, užpūtė stogą ir viskas. Jokių problemų su stogo vandens leidimu neteko matyti. Jau virš trijų metų bus, kaip nuo tos dienos, problemų su stogo vandens praleidimu nebuvo absoliučiai. Taip, tuo stogo darbai nesibaigė, bet jie kosmetiniai, ir tai, kadangi mano stogo niekas nematys, nebent per google maps įsijungę palydovinės nuotraukos vaizdą, ar iš 10km aukštyje praskrendančio lėktuvo, stogo kosmetiniai apdailai didelės reikšmės neskiriu.
Tavo stogas buvo uždengtas ilgiau nei per vieną dieną, kainavo brangiau, o dėl ilgaamžiškumo, tai pas mane ant stogo dabar, ~6-7cm betono sluoksnis iš viršaus. Įsivaizduoji, kad betono amžius trumpesnis nei čerpių? Abejoju.