QUOTE(mintas @ 2014 10 21, 15:46)
1. Nusprendžiau surašyti medžiagas eilės tvarka, kaip aš jas įsivaizduoju stogo konstrukcijoje pagal gerumą.
1. Purškiamos kietos PUR putos.
2. Sekančiu numeriu statyčiau EPS.
3. Trečioje vietuoje - Ekovata.
4. Ketvirtoje vietoje purškiamos atvirų porų putos.
5. O jau po to visokios vatos.
2. Jei remtis ne nuomonėmis, o šiltinimo vatomis rekomendacijomis (nes difuzinė -laidi garams plėvelė, reikalinga tik šiltinant vatomis), tai vata priglaudžiama prie pat difuzinės plėvelės, nes jei yra tarpas tap vatos ir difuzinės, tuomet iš vatos garai nepasišalina pro difuzinę, bet ant jos kondensuojasi (plėvelė atvėsta labiau nei vatos paviršius) ir laša atgal į vatą. Kol drėgmė vatose yra garų pavidale, dar kentėti galima, bet kai jau šlapina drėgmė, kuri esant šalčiams užšala, tai vatoje susidaro didžiulis šilumos tiltas ir apie tai, kad vata yra šiltinimo medžiaga galima pamiršti.
1. Gerai čia parašei. Iš esmės beveik sutinku. Aš galbūt tik ekovatą statyčiau aukščiau, t.y. į antrą vietą. Čia yra labai neblogas
medžiagų palyginimas. Pasirodo, kad ekovatą turi labai gerą šiluminę talpą (pasyviam namui tikrai aktualu), gerai sugeria triukšmą,
ekologiška (Thermofloc vata neturi boro rūgšties), sandari, ilgaamžė. Ji turi dvi problemas - mažoka liamda, reikia labai geros apsaugos nuo drėgmės.
2. Tai čia kalbi apie difuzinės ir mineralinės vatos panaudojimą. O jei kalbame apie ekovatą (celiulozę) ar ji irgi turi liestis prie difuzinės, ar turi/gali būti tarpas? Reikėjo ant gegnių vietoje difuzinės dėti medžio plaušo plokštę ir problemos nebūtų buvę. Per vėlai sužinojau. Tai mano viena iš statybos klaidų. Apmaudu.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 10 21, 17:57)
Net negalvodamas dėčiau neoporą tarp osb 2T-ių gegnių .Darbas imlus,kruopštus ,bet visapusiškai geriausias variantas mano mastymu .Užtikrinta šiluminė varža .Gal dar pora cm vatos glausčiau prie difuzinės plėvelės dėl galimos temperatūros poveikio per ilgesnį laiką .Daryčiau kaip pats cibulis rašė...,nes panašių vietų buvo pas mane šiltinant perdangą ties sienos ,murloto ir gegnių sankirta .Reikėjo pirma priauginti putplasčio ant murloto .
Visa problema ta, kad fasadininkai man stogą EPS apšiltinti galėtų tik vasarį, o gal ir iš viso prasidėti nebenori. Ieškoti kitų gana nemaža rizika.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2014 10 21, 18:25)
1. Kiek domėjausi ,kad nesestų,nesukristų pučiasi 45kg/m3 .
2. Čiupinejau lietuvišką ir austrišką
.Man išliko ispūdis pirmos sumalta makulatura (truputi gal geriau) o antros daug švelnesnė kaip medvilnė.
1. Man taip pat sakė. Bet kadangi mano stogas status (45 laipsniai), tai sakė reikėtų supūsti 50 kg, kad tikrai nesukristų.
2. Man irgi taip sakė, kad austriška turi ekologinį ženklinimą, nenaudoja bora junginių. Gal todėl ir buvo maloni liesti.