Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 28 tema

QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 17:05)
pas mane du trecdaliai stogo slaitas,trecdalis stygu.  Stogo buterbrodas- ziurint is virsaus.. difuzine tyvek,geriausia kokia tik radau,suklijuojama man atrodo LT nera tokios,tik analogai,poto vata 40 cm,poto kaipminejau plokste ir  folija.

Nebijai, kad per difuzinę ekovata gaus drėgmės ir praras savo gerąsias savybes? Kokios tavo difuzinės plėvelės savybės?

Beje, kai vatą purškiai iš vidaus jau buvai užkalęs plokštę? Ar kaip elgeisi? Vatą purškė ekorema? Ar kažkas kiti? Kokia išeiga išėjo? Kiek iš viso kainavo?
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 17:05)
pas mane du trecdaliai stogo slaitas,trecdalis stygu.

Kokia buvo darbų seka? Pirma šiltinai gegnes ar stygas?
Papildyta:
Ekovata rodo, kad šiltinant stogą iš lauko pusės turi būti vientisas lentos/OSB paklotas. Reikia paspausti ant stogo ir parodys schemą. Dar vieni celiulozinės vatos pardavėjai rodo tą patį: prieš difuzinę reikia pakalimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 spalio 2014 - 17:32
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 18:11)
Nebijai, kad per difuzinę ekovata gaus drėgmės ir praras savo gerąsias savybes? Kokios tavo difuzinės plėvelės savybės?

Beje, kai vatą purškiai iš vidaus jau buvai užkalęs plokštę? Ar kaip elgeisi? Vatą purškė ekorema? Ar kažkas kiti? Kokia išeiga išėjo? Kiek iš viso kainavo?
Papildyta:

Kokia buvo darbų seka? Pirma šiltinai gegnes ar stygas?

Seka idomi buvo.. Uzsandarinau gegnes is apacios,poto uzsandarinau stygas,poto uzsandarinau stygas is virsaus (cia buvo smagiausia dalis,nardyti po palepe nuo vieno metro iki nulio amplitudeje,ir dar visas gegnes apeiti... na bet akys baisininkes,rankos darbininkes. Pasilikau skyle per kuria islindau is palepes,o poto ja taippat uztaisiau. Drozliu plokstes neuzkaliau iki galo,nes ties kriaigu liko koks 40 cm juosta. Tad per ta tarpa zmogiukai puikiai privare vatos nuo apacios iki beveik virsaus ir tarp gegniu ir tarp stygu. O poto darbo eigoje,uzmetem galutines,paruostas plokstes,isgrezem skyles ir pripute galutinai. Seip yzpudingai vata uzpildo tarpus.. net nesitikejau. pleciasi,lenda i visus tarpus. Vata purske ekorema,nes pvz Thermoflock uzsiprase su PVM skaiciuojant dvigubai brangiau negu ekorema. O kadangi tai Lietuviskas produktas ir kaina geresne,tai net nebuvo mastymo ka rinktis. Cia taspats kas ir su geoterminiu siurbliu.. Nafig man uz pvz NIbe varda bent trecdaliu daugiau sumoketi,jei galiu pasirinkti salda,kurie nuo manes uz keleto kilometru. Nezinau cibuli,bet jau as abejojau ar yra tikslinga detis geo i savo nama nes manau maniskis taippat siltas,o tavo namui.. kazkoki branda detis (brangu turiu minty) abejoju ar verta. nebent tu nori mandraus valdymo.. Saldoj to nebus,bet man to ir nereikia. Tiesa klausei kokie geriausi siurbliai? Man viena ymone pasake-svediski. Nepamenu koks pavadinimas,bet kazkoks nelabai girdetas ir jo kaina.......... kosmosas.. nepamenu tiksliai gal koks 40 0000... Vienu zodziu net neverta sneketi apie jy... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 18:19)

Ekovata rodo, kad šiltinant stogą iš lauko pusės turi būti vientisas lentos/OSB paklotas. Reikia paspausti ant stogo ir parodys schemą. Dar vieni celiulozinės vatos pardavėjai rodo tą patį: prieš difuzinę reikia pakalimo.

Vieni rodo,kiti nerodo.. As pataupiau,nedejau,dabar mastau gal reikejo deti.. Tiesa pasakius eko vata bent jau is pradziu turetu ispusti difuzine i isore. Tad susidarys kalnai ir jei kondensatas begs,tai begs ant gegniu arba isilginiu lystveliu,kas man nelabai patinka. Todel as po kiekvienu lotu,pakisau po pulistireno galaliuka kad isgaubti difuzine i vidu,kad ji nebutu issigaubus i isore. Sako su laiku vata sukrenta,tad teoriskai turetu isnykti guzai,bet kaip istikruju.. as nezinau. Todel ir pasistengiau tuos guzus eliminuoti is karto,plius ir vatos iseiga mazesne biggrin.gif
Papildyta:
Cibuli. Kur lentos ar plokste?Virs vatos.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 17:37)
1. Seka idomi buvo.. Uzsandarinau gegnes is apacios,poto uzsandarinau stygas,poto uzsandarinau stygas is virsaus (cia buvo smagiausia dalis,nardyti po palepe nuo vieno metro iki nulio amplitudeje,ir dar visas gegnes apeiti... na bet akys baisininkes,rankos darbininkes.

2. Vata purske ekorema,nes pvz Thermoflock uzsiprase  su PVM skaiciuojant dvigubai brangiau negu ekorema.

3. Tiesa klausei kokie geriausi siurbliai? Man viena ymone pasake-svediski. Nepamenu koks pavadinimas,bet kazkoks nelabai girdetas ir jo kaina.......... kosmosas..  nepamenu tiksliai gal koks 40 0000... Vienu zodziu net neverta sneketi apie jy...  biggrin.gif

4. Vieni rodo,kiti nerodo.. As pataupiau,nedejau,dabar mastau gal reikejo deti..  Tiesa pasakius eko vata bent jau is pradziu turetu ispusti difuzine i isore. Tad susidarys kalnai ir jei kondensatas begs,tai begs ant gegniu arba isilginiu lystveliu,kas man nelabai patinka. Todel as po kiekvienu lotu,pakisau po pulistireno galaliuka kad isgaubti difuzine i vidu,kad ji nebutu issigaubus i isore.

1. Tas užsandarinimas tai čia kas? OSB, kažkokia kita plokštė, gipskartonis? Ne paprasčiau buvo stygas iš viršaus pirma užkalti, o po to iš apačios?

2. Gal pameni kainas ir gali viešai paskelbti? Vienų ir kitų.

3. Greičiausiai šituos siurblus turėjai mintyje. Tik jie ne švedų, o suomių.

4. Mane ekovata irgi sudomino. Tik kad ta išorinė pusė nėra iškalta OSB (tiesa pasakius apie 17 kv. m. yra pakalta, bet ne visas stogas), todėl ir abejoju ar gera mintis su ekovata šiltinti stogą. Gali būti problemų.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 17:42)

Nuo pačio viršaus trečias užrašas - lenta išilgai gegnės. O čia Thermofloc brėžiniai (nuo 13 psl.). Irgi visur rodo, kad viršuje reikia kieto pagrindo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 18:51)
1. Tas užsandarinimas tai čia kas? OSB, kažkokia kita plokštė, gipskartonis? Ne paprasčiau buvo stygas iš viršaus pirma užkalti, o po to iš apačios?

2. Gal pameni kainas ir gali viešai paskelbti? Vienų ir kitų.

3. Greičiausiai šituos siurblus turėjai mintyje. Tik jie ne švedų, o suomių.

4. Mane ekovata irgi sudomino. Tik kad ta išorinė pusė nėra iškalta OSB (tiesa pasakius apie 17 kv. m. yra pakalta, bet ne visas stogas), todėl ir abejoju ar gera mintis su ekovata šiltinti stogą. Gali būti problemų.
Papildyta:

Nuo pačio viršaus trečias užrašas - lenta išilgai gegnės. O čia Thermofloc brėžiniai (nuo 13 psl.). Irgi visur rodo, kad viršuje reikia kieto pagrindo.

1 tai plokstes uzdejimas ir po vatos uzputimo folijos klijavimas. Plokste 12 mm OSB. Paprasciaau buvo didelius lapus uzsitempti ant stygu,ileisti aplink gegnes ir uzkalti,negu kad is apacios bandyti priburti. na,man taip paprasciau pasirode,bet kiekvienam meistrui savaip sviecias.
2. mazdaug kainas pamenu. ekovata 170,thermoflock 220.
3. Cibuli,tu auksas. Butent apie tuos siurblius ir galvojau. Tiesiog susimaisiau su svedais nes buvo nemazai diskusiju.
4. As is pradziu galvojau deti kieta vata tarp gegniu,bet kadangi del visko nusprendziau pries dedant stogo danga,tai pigiau buvo pakaisioti pulistirolo . nes kietos vatos kvadratas padidina sumustinio kaina desimcia litu,o naudos labai mazai.. g.gif

Kokiu gali buti problemu jei uzsandarini stoga normaliai..
Papildyta:
Cibuli. Lenta isilgai gegnes dedasi tam kad pakelti lotus nuo difuzines. Tam kad susidarytu oro tarpas,orui cirkuliuoti. Tiesa ekoremos breziniuose yra ir su skersinem len lentom brezinys kur lentos dengia visa stoga. Taippat kaip Thermoflock breziniuose. tad belieka rinktis. Brangesne ir geresne konstrukcija,ar pigesne.. Pvz po cerpem as megstu kai yra ploksciu arba lentu sluoksnis. Nes cerpem reikia po jom beveik antro stogo.... Aisku cia labiau taikytina molinem cerpem kurios nera tokios sandarios kaip betonines,arba tavo stogo tipo.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 18:07)
1. Butent apie tuos siurblius ir galvojau. Tiesiog susimaisiau su svedais nes buvo nemazai diskusiju.

2. As is pradziu galvojau deti kieta vata tarp gegniu,bet kadangi del visko nusprendziau pries dedant stogo danga,tai pigiau buvo pakaisioti pulistirolo . nes kietos vatos kvadratas padidina sumustinio kaina desimcia litu,o naudos labai mazai.. g.gif

3. Kokiu gali buti problemu jei uzsandarini stoga normaliai..

1. O kodėl tie lampoasa siurbliai geriausi? Gal sakė?

2. O kur tu tą EPS kaišiojai? Tarp difuzinės ir stogo dangos? Aš ten niekaip neįkiščiau. Nebent kažką ne taip supratau.

3. Nežinau, bet jei gamintojai rekomenduoja, tai greičiausiai, kad taip reikia. Gal būt nuo aukšto slėgio gali sudarskyti plėvelę, kai pūsi ekovatą. Antras dalykas - kondensatas. Jei ekovata gaus drėgmės, tai sako, kad nelabai išdžiūva. Ta papildoma kieta danga (pvz., OSB) tikrai apsaugo nuo abiejų problemų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 19:15)
1. O kodėl tie lampoasa siurbliai geriausi? Gal sakė?

2. O kur tu tą EPS kaišiojai? Tarp difuzinės ir stogo dangos? Aš ten niekaip neįkiščiau. Nebent kažką ne taip supratau.

3. Nežinau, bet jei gamintojai rekomenduoja, tai greičiausiai, kad taip reikia. Gal būt nuo aukšto slėgio gali sudarskyti plėvelę, kai pūsi ekovatą. Antras dalykas - kondensatas. Jei ekovata gaus drėgmės, tai sako, kad nelabai išdžiūva. Ta papildoma kieta danga (pvz., OSB) tikrai apsaugo nuo abiejų problemų.

1. sake jie patvariausi.. bet kadangi kaina tokia ,kad man niekaip neikandama tai ir nesigilinau.... Na pats pagalvok,jei mastai apie Hisser'i tai kokios lamposos gali buti galvoj lotuliukas.gif
2.Eps kaisiojau tarp difuzines ir grebestu (mes vadinam juos lotais) Tau jau nera sansu pakisti,uztai deciau kieta vata.
3.Na,kaip matei rekomendacijos ir tokios ir tokios. Tad jusu teise rinktis. Slegis nera toks didelis kad sudraskytu difuzine,nebent tualetini popieriu naudotum. pas mane difuzine 200 g/m2 man dzin smile.gif O seip spaudimas yra,sake jei su keliais varztais OSB prisuki,tai gali atplesti nuo varztu. As saudziau su daug,daug skobu... Atlaike. Tiesa yra kas siulo tiesiog uzdeti plevele ir per ja supusti vatas.. As tokiem bajeriam nepasirasiau.. Kas del dregmes ir nedziuvimo... Asaug prisiklausiau ir tiesiog padariau savo sprendima.. Kiekvienas turi sau rinktis.
Sibuli. gali sneketi kiek nori apie OSB plokste virs gegniu...Bet Tu jau i ta traukini pavelavai,tad lieka paprastesnis varijantas ekovatai tik su difuzine.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 19:15)

O tai dabar minimalaus storio (6 ar 8 mm) OSB plokštę dabar pripjaut ir prisukt iš apačios prie grebėstų (ar kaip ten jie vadinasi) tarp gegniųprieš pučiant ekovatą? Arba sukt ne OSB prie grebėstų, o kokiais brusikais prie gegnių prilaikymui? Apsisaugos ir plėvelė nuo išpūtimo, ir ekovata nuo galimo kondensato palašėjimo.
Atsakyti
Turiu gilu itartima kad jei vata liecias su difuzine,kaiptik jokie kondensatai nesusidaro. dregme jei joa yra gal ir stovi vatoje,bet manau ji labiau psiskirsciusi po visa vata ir tolygiau isgaruoja is vatos per difuzine. o kai yra oro tarpas tarp difuzines ir vatos,tada jo,nenustebciau pamates rasos laselius. Tiksliau esu mates ant difuzines tai,kol dar nebuvo vatos. Situacija tokia. karkasinis namas montuotas ziema,name dregmes dafiga,sudetas stogas.liko apsiltinti stoga. Tada ir maciau kaikur kondensato laseliu. (Dyzelines raketos silde kaip reikiant,tad dregme garavo kaipreikiant.) Bet hebra.. visur,visur,visur,vata dedi taip kad vata glaudziasi prie difuzines.. Ir nieko..Stovi namai,negriuna.. Cia manau yra svarbiau uztikrinti stogo ventiliacija po danga... Taspats ir su lentelem. Teoriskai turetu atsitraukti jos bent 1 cm nuo vatos,bet kadangi vata issigaubia,tai vidurys lieciasi.. teko nemazai senienu ardyti,puviniu nebuvo..
daug varijantu,daug tikimybiu. teko matyti kai name (rastiniame) padarytas blogas garo barjeras is vidaus,tai varvekliai nuo stogo varvejo... Bet cia jau kita opera..
Atsakyti
Praita savaite ir man uzpute ekovata, taciau pute ant perdangos atviru budu, nebuvo galimybes padaryti dezutes, trecdalis stogo gavosi taip, kad ekovata lietesi su difuzine, is apacios garui nelaidi armuota plevele su aliuminio folija ir kas 40 cm sukalti taseliai 16 x45mm. Pilvu neatsirado dideliu, taciau antra karta taip tikrai nedaryciau, plevele lengvai plysta, labai sunku kampus uzsandarinti, desiu pir 3 arba 5 cm is apacios, kad uztikrinti stogo sandaruma.
Jei deti, tai tik usb ir poto klyjuoti aliuminio folija. Bendras ekovatos storis gavosi 45-55cm.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 16:45)
Iš vidaus dar galiu pritvirtinti OSB/gipsą, bet iš lauko pusės - niekaip. Ten jau yra uždėta difuzinė plėvelė. Kiek suprantu yra tikimybė, kad nuo drėgmės ekovata sušlaps ir neatliks savo darbo.

Tai, kad vokiečiai OSB deda iš abiejų pusių, tai ne rodiklis. Iš lauko pusės OSB plokštę dėti yra negerai, nes ji uždarys garą vatoje ir vatoje su laiku tik didės drėgmės kiekis.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 17:44)
Man asmeniskai miksinti pvz neopora su vata kazkokia nesamone. Arba betkokios vatos artba  cia tik pulistirolas,putos.  Bet cia tik mano nuomone.
Man apie ekovata tik geriausi atsiliepimai. Prisitrombuoja visi plysiai. Buvau suslapines sauja,isdziovinau,pakietejo. Beje taip ir teigiama,kad gavus dregmes ir isdziuvus vatos pavirsius  igauna plutele kuri ir padaro vata neperpuciama. Na bet cia  niuansai. Seip esu labai patenkintas kad pasirinkau ekovata ,nors tiesa pasakius kiek to eko tai klausimas.. Nes.. Kai pyliau virs garazo rankiniu budu,purendamas su mikseriu,po keleto minuciu pradejo skaudeti plauciai. Manau tai del boro... O su akmens ar stiklo vata nera gyvenime buve.. Nuo stiklo vatos tik ciaudeti labiau noris, nes daugiau dulkiu. man labiausiai tiko eko vata,todel ir pasirinkau. Antroj eilej butu buve betkokia vata plius nuo isores puses priesvejine.
Beje,pas mane is apacios  OSB 12 milimetru o ant jos folija uzklijavau.

Manau neblogas sumuštinis dėl OSB ir folijos.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 18:42)
Tiesa klausei kokie geriausi siurbliai? Man viena ymone pasake-svediski. Nepamenu koks pavadinimas,bet kazkoks nelabai girdetas ir jo kaina.......... kosmosas.. 

Ar tik ne apie LÄMPÖÄSSÄ kalbėjo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 spalio 2014 - 22:14
QUOTE(Orginalus @ 2014 10 19, 22:30)
Praita savaite ir man uzpute ekovata, taciau pute ant perdangos atviru budu, nebuvo galimybes padaryti dezutes, trecdalis stogo gavosi taip, kad ekovata lietesi su difuzine, is apacios garui nelaidi armuota plevele su aliuminio folija ir kas 40 cm sukalti taseliai 16 x45mm. Pilvu neatsirado dideliu, taciau antra karta taip tikrai nedaryciau, plevele lengvai plysta, labai sunku kampus uzsandarinti, desiu pir 3 arba 5 cm is apacios, kad uztikrinti stogo sandaruma.
Jei deti, tai tik usb ir poto klyjuoti aliuminio folija. Bendras ekovatos storis gavosi 45-55cm.

pas mus panasiai, tik ekovatos ant perdangos 35 cm, is apacios armuota plevele ir brusai 50*50 prie kuriu bus tvirtinamas karkasas.
1. pleveles suplesyti neimanoma, atlaiko 20 kg i "langa" be problemu. plevele neplysta, o lupa skabes ir pan.o langas susidaro paprastai - perdangos balkiai ir jiems statmenai prisukti brusai. didziausias gavosi 50*50 tai kad ramu.
2. jei bruseliai tai minimum 50*50 kad nebutu skyliu nuo GKP kabinimo.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 18:13)
1. Lenta isilgai gegnes dedasi tam kad pakelti lotus nuo difuzines. Tam kad susidarytu oro tarpas,orui cirkuliuoti. Tiesa ekoremos breziniuose yra ir su skersinem len lentom brezinys kur lentos dengia visa stoga. Taippat kaip Thermoflock breziniuose. tad belieka rinktis. Brangesne ir geresne konstrukcija,ar pigesne.. 

2. Nes cerpem reikia po jom beveik antro stogo.... Aisku cia labiau taikytina molinem cerpem kurios nera tokios sandarios kaip betonines,arba tavo stogo tipo.

1. Lenta tikrai pakėlimui? O gal ji dedama po visu išilginiu stogu, kad nuo slėgio, pučiant ekovatą, neplyštų plėvelė ir kad pačią vatą apsaugotų nuo drėgmės. Įdomu, kodėl yra pigesnė ir brangesnė? O gal tai vienas ir tas pats?

2. Tikrai žinai ar spėji, kad molinės čerpės mažiau sandarios nei betoninės? Kodėl betoninės sandaresnės?
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2014 10 19, 18:41)
O tai dabar minimalaus storio (6 ar 8 mm) OSB plokštę dabar pripjaut ir prisukt iš apačios prie grebėstų (ar kaip ten jie vadinasi) tarp gegniųprieš pučiant ekovatą? Arba sukt ne OSB prie grebėstų, o kokiais brusikais prie gegnių prilaikymui? Apsisaugos ir plėvelė nuo išpūtimo, ir ekovata nuo galimo kondensato palašėjimo.

Per daug sudėtingas dalykas. Galima suplėšyti difuzinę plėvelę. Manau, kad jau geriau nelįsti. O be to jei kokie statybininkai ir apsiims, tai kaina už darbą bus kosminė.
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2014 10 19, 21:30)
Pilvu neatsirado dideliu, taciau antra karta taip tikrai nedaryciau, plevele lengvai plysta, labai sunku kampus uzsandarinti, desiu pir 3 arba 5 cm is apacios, kad uztikrinti stogo sandaruma.

O kokia plėvelė plyšio?
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 10 20, 07:52)
pas mus panasiai, tik ekovatos ant perdangos 35 cm, is apacios armuota plevele ir brusai 50*50 prie kuriu bus tvirtinamas karkasas.
pleveles suplesyti neimanoma, atlaiko 20 kg i "langa" be problemu. plevele neplysta, o lupa skabes ir pan.o langas susidaro paprastai - perdangos balkiai ir jiems statmenai prisukti brusai.

Prieštaringos žinios. Vieniems lyg ir plėšo, kitiems - ne. Beje gal iš labai arti pūtė? Gal galima laikyti iš toliau ir plėvelė neplyš?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 spalio 2014 - 09:28