Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 28 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 13:35)
Pagal PHPP skaičiavimus mano stogo U turi būti ne prastesnė nei 0,074 arba varža - 13,51. Vien su ekovata ar EPS tarp gegnių tokios varžos nepasieksiu. Su 40-41 cm NEPS tarp gegnių pasieksiu 12,81 varžą, o su ekovata - 10,51. Vadinasi, reikia dar kažkokios apšiltinimo medžiagos. PIR su folija dirbtų kaip garų barjeras. Be to su EPS PIR pakaktų 2-3 cm, o tai reiškia, kad mansardoje būtų šiek tiek erdviau. PIR su ekovata reikėtų apie 8 cm storio. Mano stogo apšiltinime skaičiuota, kad apšiltinimo storis gali būti iki 50 cm. Tada mansardoje bus erdvu. EPS toje vietoje nenorėčiau. Nebent vata, bet jos reikėtų apie 5 cm.
Papildyta:

O kur jų dar gali būti? Plyšiu turiu galvoje.

Mano manymu tau reikia deti neopora ir viska uzpurksti Pir. Turesi reikiama varza,sandaruma,o kaina... Kagi..I bala brides,sausas nelipsi. bigsmile.gif 5 cm PUR putu ne karva kainuos,o kazkiektai neoporo atlieku,vistiek bus pigiau negu visa plotu putu pripurksti. As daryciau taip,nes tau reikia dideles stogo varzos. Tiesa as pasistengciau kad butu R=14 varza. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 13:35)

Putplasčio jungtyje su gegnėmis bus bent jau dvi siūlės.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 14:12)
As daryciau taip,nes tau reikia dideles stogo varzos. Tiesa as pasistengciau kad butu R=14 varza. smile.gif

Nesipizdavok wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 13:12)
1. Mano manymu tau reikia deti neopora ir viska uzpurksti Pir. Turesi reikiama varza,sandaruma,o kaina... Kagi..I bala  brides,sausas nelipsi. bigsmile.gif  5 cm PUR putu ne karva kainuos,o kazkiektai neoporo atlieku,vistiek bus pigiau negu visa plotu putu pripurksti.  As daryciau taip,nes tau reikia dideles stogo varzos.

2. Tiesa as pasistengciau kad butu R=14 varza. smile.gif

1. Nieko nebūtų. 15 cm neoporo ir 25 cm PIR putų (40 cm telpa tarp gegnių) duotų 13,01 varžą. Nebent storinti sumuštinį virš 40 cm.

2. O kiek pats išspaudei?
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 10 19, 13:19)

Tokių siūlių fasade buvo nemažai, o gal net daugiau nei stoge. Aišku fasadas armuotas ir tinku dengtas, kas padidino sandarumą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 14:30)
1. Nieko nebūtų. 15 cm neoporo ir 25 cm PIR putų (40 cm telpa tarp gegnių) duotų 13,01 varžą. Nebent storinti sumuštinį virš 40 cm.

2. O kiek pats išspaudei?
Papildyta:

Tokių siūlių fasade buvo nemažai, o gal net daugiau nei stoge. Aišku fasadas armuotas ir tinku dengtas, kas padidino sandarumą.

Na,kad su ekovata tau pravalas,tai faktas. O daugiau lieka tik neoporas ir putos. Tik tau spresti kokie sluoksniai ju bus. Viskas tik pinigu klausime.

As nestatau pasyvaus,mano namop lasiniai kudesni. Sienos R= 9 o stogas 40 cm ekovatos plius 5 cm dar ant gipso karkaso. Bet cia jau daugiau del garso izoliacijos. Plius dvigubas gipsas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 19 spalio 2014 - 13:47
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 12:04)
Vakar kaip tik skaičiau, kaip Vilius šiltinimo savo stogą. Jis pirko 1x1x4 m ilgio dešras ir jas susipjaustė vietoje. Mano atveju visai geras variantas būtų imti 1x0,5 m. Tai standartas. O storį gali nurodyti, kokį norį. Tokiu atveju imčiau 70 cm ir kelis 80 cm. Reikėtų paskaičiuoti. Dauguma gegnių žingsnis yra 65-67 cm, vienoje vietoje - 55 cm, dviejuose - 72-77 cm.

Nuo storio 0,5, nupjaučiau šonams, t.y. dvietėjų sijų šonams, kad priklijuoti tuos pastorinimus. Dvitėjės sijos medinės dalies storis - 89 mm, OSB per vidurį užima 10 mm. Vadinasi iš abiejų pusių reikiamas apšiltinti storis - 79 mm. O mano EPS storis 50 cm. Gegnės aukštis - 40-41 cm. Likusių cm (9-10 cm) tikrai užteks suformuoti OSB pastorinimui, nes jis bus tik 7,9 cm.

Gerai apskaičiavus gegnės žingsnius ir atitikamai užsakius EPS storį, išmetimas būtų gana nedidelis. Jis būtų, bet tikrai ne kosminis. Tik dėl ilgio neaišku. Statybininkai aišku nenorėtų dirbti su 4 m ilgio dešra, bet su tokia būtų labai sandaru. Greičiausiai tektų imti 1 ar 2 m ilgio.

Pas tave perdangos sijos naudotos ar gegnes I-Beam ? http://www.osb.lt/pr...gegnes-bk-d-400
nes ju storiai skiriasi. Perdangos 89 mm, o gegnes 58mm.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2014 10 19, 13:43)
Pas tave perdangos sijos naudotos ar gegnes I-Beam ? http://www.osb.lt/pr...gegnes-bk-d-400
nes ju storiai skiriasi. Perdangos 89 mm, o gegnes 58mm.

Suklydau. Naudotos gegnės.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 13:43)
Na,kad su ekovata tau pravalas,tai faktas. O daugiau lieka tik neoporas ir putos. Tik tau spresti kokie sluoksniai ju bus. Viskas tik pinigu klausime.

As nestatau pasyvaus,mano namop lasiniai kudesni. Sienos R= 9  o stogas  40 cm ekovatos plius 5 cm dar ant gipso karkaso. Bet cia jau daugiau del garso izoliacijos. Plius dvigubas gipsas.

O kodėl man ekovata netinka? Beje, pats putei ekovatą. Kokie atsiliepimai, nuomonės?
Atsakyti
Peržiūrėjau daugybę sertifikuotų pasyvių namų. Stogo šiltinimui bent jau Vokietijoje dominuoja celiulozė (arba ekovata) . Ekovatos panaudota gal kokie 60-70 proc. Antroje vietoje eina akmens vata. Vos vienoje vietose radau, kad buvo panaudotas poliuretanas, bet tai buvo ne purškiamos putos, o poliureatano plokštės. Tik tarp gegnių vis tiek ėjo vata, o poliuretato plokštės ėjo iš vidaus ant gegnių. Vienoje vietoje radau, kad stoge panaudotas EPS, bet tai buvo Euromac sistema.

Vokiečiai ekovatą iš abiejų pusių uždaro OSB ar panašia plokšte. Štai čia - 4 psl. Ta prasme OSB eina ant gegnių viršaus, o iš vidaus eina arba OSB ar gipsoplokštės. Iš vidaus dar galiu pritvirtinti OSB/gipsą, bet iš lauko pusės - niekaip. Ten jau yra uždėta difuzinė plėvelė. Kiek suprantu yra tikimybė, kad nuo drėgmės ekovata sušlaps ir neatliks savo darbo.

EPS tarp gegnių kaip ir niekas nededa, PIR putų irgi nepurškia. Kas belieka - tik akmens vata. Arba ekovata, bet ji greičiausiai sudrėgs.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 12:35)
Pagal PHPP skaičiavimus mano stogo U turi būti ne prastesnė nei 0,074 arba varža - 13,51. Vien su ekovata ar EPS tarp gegnių tokios varžos nepasieksiu. Su 40-41 cm NEPS tarp gegnių pasieksiu 12,81 varžą, o su ekovata - 10,51. Vadinasi, reikia dar kažkokios apšiltinimo medžiagos. PIR su folija dirbtų kaip garų barjeras. Be to su EPS PIR pakaktų 2-3 cm, o tai reiškia, kad mansardoje būtų šiek tiek erdviau. PIR su ekovata reikėtų apie 8 cm storio. Mano stogo apšiltinime skaičiuota, kad apšiltinimo storis gali būti iki 50 cm. Tada mansardoje bus erdvu. EPS toje vietoje nenorėčiau. Nebent vata, bet jos reikėtų apie 5 cm.
Papildyta:

jeigu naudotum 3-4 cm vatos, 40 NEPS tarp gegniu, tada viska paslepi su PIR 60mm plokstem kuriu viena puse degta aluminiu ir U turetu buti ~ 0.074. Su PHPP greitai pirmeciau.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 10 19, 14:19)
Papildyta:
Nesipizdavok wink.gif.

Jei su vata neimanoma,imi tai kas lieka. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 14:50)
Suklydau. Naudotos gegnės.
Papildyta:

O kodėl man ekovata netinka? Beje, pats putei ekovatą. Kokie atsiliepimai, nuomonės?

Man asmeniskai miksinti pvz neopora su vata kazkokia nesamone. Arba betkokios vatos artba cia tik pulistirolas,putos. Bet cia tik mano nuomone.
Man apie ekovata tik geriausi atsiliepimai. Prisitrombuoja visi plysiai. Buvau suslapines sauja,isdziovinau,pakietejo. Beje taip ir teigiama,kad gavus dregmes ir isdziuvus vatos pavirsius igauna plutele kuri ir padaro vata neperpuciama. Na bet cia niuansai. Seip esu labai patenkintas kad pasirinkau ekovata ,nors tiesa pasakius kiek to eko tai klausimas.. Nes.. Kai pyliau virs garazo rankiniu budu,purendamas su mikseriu,po keleto minuciu pradejo skaudeti plauciai. Manau tai del boro... O su akmens ar stiklo vata nera gyvenime buve.. Nuo stiklo vatos tik ciaudeti labiau noris, nes daugiau dulkiu. man labiausiai tiko eko vata,todel ir pasirinkau. Antroj eilej butu buve betkokia vata plius nuo isores puses priesvejine.
Beje,pas mane is apacios OSB 12 milimetru o ant jos folija uzklijavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 19 spalio 2014 - 16:54
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 19, 16:44)
man labiausiai tiko eko vata,todel ir pasirinkau. Antroj eilej butu buve betkokia vata plius nuo isores puses priesvejine.

O ją sudėjai į dvišlaitį stogą ar ant stygų? Jei į dvišlaitį, tai purškiai tiesiai ant difuzinės plėvelės ar ten buvo kažkokia kita medžiaga? Žodžiu, kur naudojai ekovatą ir tarp kokių medžiagų ją uždarei?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 17:53)
O ją sudėjai į dvišlaitį stogą ar ant stygų? Jei į dvišlaitį, tai purškiai tiesiai ant difuzinės plėvelės ar ten buvo kažkokia kita medžiaga? Žodžiu, kur naudojai ekovatą ir tarp kokių medžiagų ją uždarei?

pas mane du trecdaliai stogo slaitas,trecdalis stygu. Stogo buterbrodas- ziurint is virsaus.. difuzine tyvek,geriausia kokia tik radau,suklijuojama man atrodo LT nera tokios,tik analogai,poto vata 40 cm,poto kaipminejau plokste ir folija. Virs stygu is virsaus dejau presuota kartona (ta kur se3niau grindis kaldavo) . Virs garazo buterbrodas- is apacios drozliu plokste 12 mmir du raudoni gipsai ,is virsaus 24 mm drozliu plokste. Nesu tikras ar tai geras sumustinis nes tas kas vedziojo rekuperatoriu sake pas jo drauga,tokio buterbrodo viduj dreko vata,reikalinga ventiliacija. O as manau taip- drozliu plokste nera visiskai sandari,tai prasiventiliuos. Turiu plana kada nors atidaryti gabala ir paziureti kas dedas. g.gif
Atsakyti