Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 28 tema

QUOTE(cibulis @ 2014 10 16, 22:26)
Štai kaip aš įsivaizduoja stogo apšiltinimą putplasčiu. Pradžioje suklijuojame maždaug 3 cm storio EPS lapus prie OSB. Tokiu būdu išlyginame gegnių sieneles. Tada link difuzinės plėvelės dedame 2-3 cm priešvėjinės, kietos vatos. Ji tam, kad sugertų nuo čerpių link vatos ateinantį karštį vasaros metu ir neleistų karščiui pasiekti EPS. Tada likusią erdvę apšiltiname EPS. Jį tiesiog įklijuojame su poliuretano klijais.

O negalvojote geriau dėti Steico termo plokštę, nes kiek žinau ji dirba ir kaip difuzinė ir kartu "numuštų" pagrindinę pradinę stogo kaitrą ir dėl savo špuntų gerintų viso sumuštinio sandarumą. Nors kiek pamenu tamstai vėlu, nes dangą jau uždėjęs.
Atsakyti
QUOTE(Pasvaistes @ 2014 10 18, 20:12)
O negalvojote geriau dėti Steico termo plokštę, nes kiek žinau ji dirba ir kaip difuzinė ir kartu "numuštų" pagrindinę pradinę stogo kaitrą ir dėl savo špuntų gerintų viso sumuštinio sandarumą. Nors kiek pamenu tamstai vėlu, nes dangą jau uždėjęs.

Dabar jau tikrai vėlu, o tuo metu net minčių nebuvo. Be to ta plokštė mano žiniomis labai brangi. Galima ja ir iš vidaus prikalti. Bus tas pats sandarumas. Aš renkuosi tokius stogo šiltinimo variantus:

1. Ekovata + 10 cm akmens vatos. Ekovatą supūstumėme tarp gegnių, tada OSB, tada dar 10 cm vatos. Galima vatą keisti į PUR plokštes, bet bus brangu.

2. 40 cm EPS tarp gegnių ir dar 10 cm akmens vatos ar PUR plokščių.

3. Kietos PIR putos. Jų užtektų 40 cm tarp gegnių. Nereikėtų papildomo pakalimo, išloščiau mansardoje erdvės. Tik gali būti labai brangu.

4. Visą 50 cm daryti su akmens vata. Pigiausia, bet galimas didžiausias brokas, vatos sušlapimas.

Gal dar yra kažkokių būdų?
Papildyta:
Turiu name du termometrus. Lauke buvo +5, mano name buvo +12. Visai neblogas variantas, nes stogas dar neapšiltintas ir lauko durys ne nuolatinės, labai prastos.
Atsakyti
QUOTE(Pasvaistes @ 2014 10 18, 21:12)

jei bogu reklaminės nesamonės prisiskaitę likote apgauti.

Steico dirba kaip difuzinė plėvelė doh.gif

Sorry, nesigilinau į tą sistemą, tad galiu klysti, bet nuorodų į reklamas nesiūlykit paskaityti, duokit nuorodas į realius testus.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 10 18, 21:24)
3. Kietos PIR putos. Jų užtektų 40 cm tarp gegnių. Nereikėtų papildomo pakalimo, išloščiau mansardoje erdvės. Tik gali būti labai brangu.

Tarp gegnių nematau reikalo purkšti labai geros šilumos izolecinės medžiagos, nes gegnės vis tiek bus šilumos tilteliu ir kuo geresnis medžiagos liambda, tuo tas šilumos tiltelis bus labiau jaučiamas.

Nesutariu aš matau su Bangu dėl kietų PUR putų purškimo tarp medinių konstrukcijų. Taip kai klausysi jo patarimų šiuo klausimu, žinok kad yra žmonių, kurie mąsto šiek tiek kitaip ir kietų PUR putų ten pūst nerekomenduoja.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 10 18, 21:51)
1. Tarp gegnių nematau reikalo purkšti labai geros šilumos izolecinės medžiagos, nes gegnės vis tiek bus šilumos tilteliu ir kuo geresnis medžiagos liambda, tuo tas šilumos tiltelis bus labiau jaučiamas.

2. Nesutariu aš matau su Bangu dėl kietų PUR putų  purškimo tarp medinių konstrukcijų. Taip kai klausysi jo patarimų šiuo klausimu, žinok kad yra žmonių, kurie mąsto šiek tiek kitaip ir kietų PUR putų ten pūst nerekomenduoja.

1. O tai ką siūlai dėti?

2. Kodėl? Kad putos stums, gadins gegnes? Ar dėl ko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 spalio 2014 - 22:11
QUOTE(cibulis @ 2014 10 18, 23:01)
1. O tai ką siūlai dėti?

NEPS arba ekovatą. Būtent tau, dėl dvitėjų sijų pirmoje eilėje siūlau NEPS.

2. Kodėl? Kad putos stums, gadins gegnes? Ar dėl ko?

Ne, gegnėms absoliučiai neturėtų padaryti žalos. Tik dėl uždarų putų kietumo, trapumo.
Bangas argumentuoja tik šiluminio medžiagų plėtimosi įtakojamu konstrukcijos judėjimu, bet karkasinė konstrukcija bus judinama ne tik temperatūros pokyčių, bet ir kitų apkrovų, pavyzdžiui - vėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 18 spalio 2014 - 22:45
QUOTE(mintas @ 2014 10 18, 22:24)
NEPS arba ekovatą. Būtent tau, dėl dvitėjų sijų pirmoje eilėje siūlau NEPS.
Ne, gegnėms absoliučiai neturėtų padaryti žalos. Tik dėl uždarų putų kietumo, trapumo.
Bangas argumentuoja tik šiluminio medžiagų plėtimosi įtakojamu konstrukcijos judėjimu, bet karkasinė konstrukcija bus judinama ne tik temperatūros pokyčių, bet ir kitų apkrovų, pavyzdžiui - vėjo.

Bandysiu susikviesti prie namo skirtingų firmų atstovus, kad jie realiai įvertintų darbus, sudėtingu ir t.t. Kol kas mane domina ekovata, EPS ar PIR putos. Panašu, kad geriausias variantas būtų EPS. Jei tie mano fasadininkai sutiktų klijuoti EPS.

Pabandžiau sudėlioti stogo sumuštinį. Čia su EPS tarp gegnių, o čia su Ekovata.

Medžiagų kainos pirmu atveju (su EPS):
vata - 2000 Lt
EPS - 10 725 Lt
PIR - 4490 Lt.
Klijai - 480 Lt.
Iš viso - 17 695 Lt.

Medžiagos antru atveju (su Ekovata):
PIR - 8528 Lt
Ekovata - 5767 Lt.
OSB - 1646 Lt.
Iš viso: 15 941 Lt.

Realiai reikia įsivertinti darbų kainas. Beje, jei tarp gegnių klijuoti EPS ar reikia OSB tarp EPS ir PIR? Jei būtų purškiama Ekovata, tai tada tikrai reikia. O jei klijuoju tarp gegnių EPS?

Beje, o kas dėl uždarų porų trapumo, kietumo. Tai reiškia, kad stogui vaikštant, jos gali įtrūkti ir neliks stogo sandarumo? Ar kaip? Ar tiesiog sutrupės ir sugrius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 spalio 2014 - 23:48
Čia įdomus stogo šiltinimo būdas.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 10 18, 23:24)
judinama ne tik temperatūros pokyčių, bet ir kitų apkrovų, pavyzdžiui - vėjo.

Ir dar kaip juda stogas kartais ir gipsas trukineja del prastos stogo konstrukcijos.
Atsakyti
1. Todel kad tokiu matmenu polistirolo greiciausiai niekas negamins, o pjaustyt is didelio gabalo arba daklijuot bus daug darbo ir broko.

QUOTE(cibulis @ 2014 10 18, 20:10)
1. Kodėl?

2. Metalo tikrai nėra. Kas turi būti po kojomis?
Papildyta:

Gal čia pačio namas? Kokios gegnės dėtos - 40 cm storio? Kokia dabar kaina? Aš Lietuvoje už metrą mokėjau apie 20,23 Lt. Ar 21,23 Lt. Žodžiu, apie 21-22 Lt.
Papildyta:

O aš manau, kad ant žemės šiltinti - visiška nesąmonė. Kaip tu tas gegnes po to sukilnosi. O kaip galima EPS suklijuoti jau parodžiau ir nuotrauka, ir piešinuku. Nėra ten jokios mistikos ir sudėtingumo. Vienintelis dalykas, kad gegnių žingsnis nėra vienodas. Todėl reikėtų imti pagal storiausią ir nupjaudinėti galus. Būtų nemažai atliekų.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 10 19, 10:03)
1. Todel kad tokiu matmenu polistirolo greiciausiai niekas negamins, o pjaustyt is didelio gabalo arba daklijuot bus daug darbo ir broko.

Vakar kaip tik skaičiau, kaip Vilius šiltinimo savo stogą. Jis pirko 1x1x4 m ilgio dešras ir jas susipjaustė vietoje. Mano atveju visai geras variantas būtų imti 1x0,5 m. Tai standartas. O storį gali nurodyti, kokį norį. Tokiu atveju imčiau 70 cm ir kelis 80 cm. Reikėtų paskaičiuoti. Dauguma gegnių žingsnis yra 65-67 cm, vienoje vietoje - 55 cm, dviejuose - 72-77 cm.

Nuo storio 0,5, nupjaučiau šonams, t.y. dvietėjų sijų šonams, kad priklijuoti tuos pastorinimus. Dvitėjės sijos medinės dalies storis - 89 mm, OSB per vidurį užima 10 mm. Vadinasi iš abiejų pusių reikiamas apšiltinti storis - 79 mm. O mano EPS storis 50 cm. Gegnės aukštis - 40-41 cm. Likusių cm (9-10 cm) tikrai užteks suformuoti OSB pastorinimui, nes jis bus tik 7,9 cm.

Gerai apskaičiavus gegnės žingsnius ir atitikamai užsakius EPS storį, išmetimas būtų gana nedidelis. Jis būtų, bet tikrai ne kosminis. Tik dėl ilgio neaišku. Statybininkai aišku nenorėtų dirbti su 4 m ilgio dešra, bet su tokia būtų labai sandaru. Greičiausiai tektų imti 1 ar 2 m ilgio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 spalio 2014 - 12:06
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 00:34)
Realiai reikia įsivertinti darbų kainas. Beje, jei tarp gegnių klijuoti EPS ar reikia OSB tarp EPS ir PIR? Jei būtų purškiama Ekovata, tai tada tikrai reikia. O jei klijuoju tarp gegnių EPS?

Aš PIR, PUR nedėčiau, tiktai OSB.

Beje, o kas dėl uždarų porų trapumo, kietumo. Tai reiškia, kad stogui vaikštant, jos gali įtrūkti ir neliks stogo sandarumo? Ar kaip? Ar tiesiog sutrupės ir sugrius?

Mano supratimu, kyla pavojus tik sandarumui, bet siūlyčiau konsultuotis su purškėjais. PUR putose, matau privalumą tiktai sandarume. Medinėje konstrukcijoje, mano supratimu, šio privalumo nelieka.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 10 19, 13:04)
Statybininkai aišku nenorėtų dirbti su 4 m ilgio dešra, bet su tokia būtų labai sandaru.

Na na, labai sandaru nebūtų, tik šiek tiek sandariau wink.gif. Užteks plyšių ir kitose vietose wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 19 spalio 2014 - 12:27
QUOTE(mintas @ 2014 10 19, 12:26)
Aš PIR, PUR nedėčiau, tiktai OSB.

Pagal PHPP skaičiavimus mano stogo U turi būti ne prastesnė nei 0,074 arba varža - 13,51. Vien su ekovata ar EPS tarp gegnių tokios varžos nepasieksiu. Su 40-41 cm NEPS tarp gegnių pasieksiu 12,81 varžą, o su ekovata - 10,51. Vadinasi, reikia dar kažkokios apšiltinimo medžiagos. PIR su folija dirbtų kaip garų barjeras. Be to su EPS PIR pakaktų 2-3 cm, o tai reiškia, kad mansardoje būtų šiek tiek erdviau. PIR su ekovata reikėtų apie 8 cm storio. Mano stogo apšiltinime skaičiuota, kad apšiltinimo storis gali būti iki 50 cm. Tada mansardoje bus erdvu. EPS toje vietoje nenorėčiau. Nebent vata, bet jos reikėtų apie 5 cm.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2014 10 19, 12:26)
Na na, labai sandaru nebūtų, tik šiek tiek sandariau wink.gif. Užteks plyšių ir kitose vietose wink.gif.

O kur jų dar gali būti? Plyšiu turiu galvoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 spalio 2014 - 12:34