QUOTE(cibulis @ 2014 10 15, 10:41)
6. Bet pamirštat, kad akmens vata puikiai akumuliuos vasaros karščius, šilumos perteklių. O tokiame stoge vandens ten tikrai nebus. Stogas atviras stovi daugiau nei metus. Nė lašo nebuvo.
Žinok Cibuli, mane prajuokinai
. Vata gerai akumuliuoja šilumą
. Na jos kg, galbūt ir geriau, nei betonas, dabar nežiūrėsiu lentelių, bet pažiūrėk, kokią vatos masę į stogą įkiši. Paskaičiavęs pamatysi, kad vien antro aukšto, šildomų grindų 6cm storio stežkė akumuliuoja keleriopai daugiau šilumos, kad vatos akumuliacija lyginant su ja net juoką kelia
. Ką jau kalbėt apie vatos akumuliacijos dydį, lyginant su kitomis, tikrai gerai šilumą akumuliuojančiomis tavo namo konstrukcijomis. Na gal ta vata ir 0.00000001% šilumos akumuliacijos bendram fone ir duos
.
7. Tie klijuotojai tikrai padarytų. Klausimas tik piniguose ir tai, kad aš tikrai nenoriu EPS iš vidaus. Nesu toks paranojikas, kuris galvoja, kad visos plėvelės plyšta, visur vanduo, viskas bėga ir t.t.
Ten plėvelės gali būti ideliai sandariai sudėtos, bet BangaS teisingai pasakė - tai neapsaugos vatos, nuo didelio kondensato kiekio.
P.S. Daug kas labai kreivai žiūrėjot, kaip pavyks apšiltinti namo sienas aplink langus, kitose vietose ir aplamai. Išėjo. Išeis ir su stogu. Yra meistrų ir medžiagų. Klausimas tik kainoje ir deramoje atrankoje.
Nei pridėsi, nei atimsi. Darbas tikrai gerai atliktas.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 10 15, 11:43)
O jei tarkim pirmus gegnes 20 cm ekovata, likusi gegnes auksti neps (gegnes nebutu pilnai paskandintos neopore) ir is apacios neps arba pir.
Teoriškai, vatą su NEPS maišyti ir būtų galima, bet aš nei maišyčiau, ne rekomenduočiau tai daryti, tuo labiau, kad nematau tam reikalo.
Dabar tiksliai nepamenu, bet atrodo mažiau nei 30% vatos galima dėti po garui nelaidžia plėvelia, jei 70%ir daugiau yra virš. Tuo vadovaujantis galima nedidelį vatos kiekį dėti ir po putplasčiu, tiesa, jokiu būdu ne tarp putplasčio. Na gal pliusas tame, kad nėra putplasčio iš vidaus, ir nuo gaisro, pirmiausiai vata saugo, bet vis tiek, na nedaryčiau aš taip
. PIR kiek žinau irgi nedegus, tuo labiau, jei su folija, tai gal geriau jau PIR po putplasčiu iš apačios.