QUOTE(Verteris @ 2014 10 13, 12:00)
Akmens vatos tarpai (kad ir kaip sąžiningai dėtų, vis tiek liks kažkokių nesandarumų, bent jau prie dvitėjų sijų) pamažins šiluminę varžą, gal net iki tos pačios ekovatos lygio. Man pirmu pasirinkimu turbūt eitų ekovata + PIR plokštė iš apačios su aliuminio folija, sandarumo ir garo izoliacijos užtikrinimui. Jei superbrangu, tada gal kitus variantus žiūrėčiau (atvirų porų putos, akmens vata ir pan.).
Aš pritariu. Mano manymu geriausias kainos/kokybės (šiuo atveju garantuotos šiluminės varžos) santykis bus pasiektas su ekovata. Tik aš ją vienintelę naudočiau, iš apačios ne PIR sukdamas, o OSB plokštę, kurią dar ir folija galima apklijuoti. Mano supratimu, tokia kosntrukcija užtikrins garantuotą rezultatą mažiausiomis sąnaudomis.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 10 13, 13:35)
Vata galima imt netik lapais bet ir istisa rulonais, bus kazkiek maziau broko sujungimuose.
Šiuo atveju ne vatos forma broką lemia o darbo jėga, kuri net ir geriausią vatos formą gali labai brokuotai sukišti. Ekovatos atveju, galimos problemos dėl darbo jėgos stipriai apmažinamos.
Mano kaimynas stoga tarp grebestu denge steiko plokstem, atseit sandarumas geras
http://www.steico.lt...-medziagos.html
po apacia bus vata. Zodziu nedejo jokios difuzines.
Net ir skaičiuoklių nereikia pasitikrinimui, kad konstatuotum faktą, jog grybą pripjovė.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 10 13, 16:01)
Mano žiniomis rulonuose būna tik stiklo vata. Ar yra dar kažkokią kita? Bangas sako, kad stiklo vata - didelis blogis, nes jos smulkiosios dalelės pralenda ir pro gipskartonį ir gali sukelti daug įvairių ligų.
Jo, kai perskaičiau BangoS perspėjimus, jau turėjau stiklo vatos, vėliau pirkau akmens vatos. Palyginęs jas, galiu drąsiai teigti, kad stiklo vata ženkliai elastingesnė, tad su ja ženkliai mažesnė rizika dėl sukritimo.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 10 13, 16:01)
Štai
čia yra ekovatos šilumos laidumo dydis.
Nihrenovas rezultatas, vos ne neoporas. Aišku kad realiai toks mažai tikėtinas, bet jei iš vidaus įrengis superinę garo izoliaciją, savo stoge su visomis vatomis turi šansų pasiekti artimas laboratorinėms reikšmes.