Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 28 tema

QUOTE(BangaS @ 2014 10 08, 10:12)
Perinsul atrodo per brangu. Rostverko susidaro kokie 60-80 m vistiek  100Lt/m jau per brangiai atrodo.

na pas mane rostverko bus apie 35m atmetus duris ir vitriną, vidinių pertvarų apačioje galima mažesnio gniuždymo kažką pigesnio naudot
Atsakyti
Sveiki,

norejau paklausti - kur buna didesnis slegis lauke ar namo viduje? Na, jei namas bent vidutiniskai sandarus?
nes kazkaip mistika gaunas smile.gif Namas apsiltintas bet nesildomas ( ir be sildymo 20 laipsniu yra ). Sandarumas labai salyginis - atviras kaminelis gartraukiui, kaminelis san. mazgams, vamzdziai i lauka rekuperatoriams. Namas kolkas negyvenamas. Tai as taip mastau, kad slegis turetu buti vienodas tiek lauke tiek viduje... bet KODEL per klozeto reme esancia pajungimo anga ir per trapa vonioje pucia i namo vidu? blink.gif sulinukas nuo namo uz 7 m., kanalizacija miesto.
Beja, kaip sprendziate duru serdeles klausima? vakar vakare pamaciau - durys sandarios, o per serdele pucia i vidu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 10 08, 10:44)
Sveiki,

norejau paklausti - kur buna didesnis slegis lauke ar namo viduje? Na, jei namas bent vidutiniskai sandarus?
nes kazkaip mistika gaunas smile.gif Namas apsiltintas bet nesildomas ( ir be sildymo 20 laipsniu yra ). Sandarumas labai salyginis - atviras kaminelis gartraukiui, kaminelis san. mazgams, vamzdziai i lauka rekuperatoriams. Namas kolkas negyvenamas. Tai as taip mastau, kad slegis turetu buti vienodas tiek lauke tiek viduje... bet KODEL per klozeto reme esancia pajungimo anga ir per trapa vonioje pucia i namo vidu?  blink.gif sulinukas nuo namo uz 7 m., kanalizacija miesto.
Beja, kaip sprendziate duru serdeles klausima? vakar vakare pamaciau - durys sandarios, o per serdele pucia i vidu.. g.gif

O kodėl kyla oro balionai žinote? Tas pats ir su namo, šiltesnis oras kyla aukštyn, per apačią įtraukia šalto oro.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 10 08, 13:19)
O kodėl kyla oro balionai žinote? Tas pats ir su namo, šiltesnis oras kyla aukštyn, per apačią įtraukia šalto oro.

oro balionas yhra oro balionas... tik niekur dar nemaciau kad per vonios trapa i vidu eitu oras... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 10 08, 12:49)
oro balionas yhra oro balionas... tik niekur dar nemaciau kad per vonios trapa i vidu eitu oras...  blink.gif

Aš mačiau kaip per 9 metrų aukčio židinio kaminą pasiurbia orą į namą.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 10 08, 13:55)
Aš mačiau kaip per 9 metrų aukčio židinio kaminą pasiurbia orą į namą.

na OK, bet tas isiurbimo faktorius isnyks atsiradus vandens "kamsciams"? g.gif

Gal kas dar stato silta nama ir dar nesildo? kokia vidaus temperatura?
Atsakyti
Loreciukaz pas jus 20 lsipsniu? Gal labai dirbat ir prisildot su prietaisais?

Pas mane tik 15 ir 64% dregmes. Pakuriau snd savo siurbli..

Kas vedinima jums dare?
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 10 08, 13:34)

Gal kas dar stato silta nama ir dar nesildo? kokia vidaus temperatura?

As. 15-16 laipsniu.. Siandien kaip tik ziurejau.

Korida - as nesuprantu kokia temperatura i grindis reiktu paduoti kad kambaryje palaikyt apie 18?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 08 spalio 2014 - 13:44
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 08, 14:43)
Loreciukaz pas jus 20 lsipsniu? Gal labai dirbat ir prisildot su prietaisais?

Pas mane tik 15 ir 64% dregmes. Pakuriau snd savo siurbli..

Kas vedinima jums dare?

jo, pas mus 20. dregmes nezinau, bet sausa tikrai. savaitgali kai saule sviete tai buvo iki 22.5 prisildyta, su seseliavimu gerai pataikem.
o kad prisildytumem... tai 2-3 lemputes po 60W + graztas + vyras suka profilius per diena kelias valandas, daugiau nieko. Darbai daugiau nevyksta smile.gif
vedinima tai dare "pirmi sutikti", kaina kaip ir OK, bet nerekomenduosiu nes tiesiog nepatiko.

Korida - as nesuprantu kokia temperatura i grindis reiktu paduoti kad kambaryje palaikyt apie 18?

jo, ir man aktualu. nes kai 27-30 paduodi tai Taskentas pasidaro... zinoma dar anksti sneketi, kai bus -10 gal tada bus viskas ok.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 08 spalio 2014 - 13:54
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 10 08, 14:52)
jo, ir man aktualu. nes kai 27-30 paduodi tai Taskentas pasidaro... zinoma dar anksti sneketi, kai bus -10 gal tada bus viskas ok.

Tai pradėkit padavinėt nuo 20C ir kelkit po laipsnį, jei neužteks. Taip mokslinio baksnojimo metodu ir sužinosit kiek reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 10 08, 10:16)
Fibra dedas jei tinklo nededi.

Mano grindyse sudėtas ir tinklas, ir fibra.
Atsakyti
ne, as tokios siekiamybes neturiu. mirksiukas.gif
perfect grindu, kaip ir namo - nebus smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 10 08, 15:22)
Mano grindyse sudėtas ir tinklas, ir fibra.

Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 08, 15:48)

as nesuprantu kokia temperatura i grindis reiktu paduoti kad kambaryje palaikyt apie 18?

Prie tokiu lauko temperaturu turetu uztekti 20-22lC i grindis ,bet pirma reiktu isildyti masyvias sienas ... Vienai nakciai palikite pvz. 25lC .
Atsakyti