Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 28 tema

QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 03, 21:20)
Man tai grazus is isores cibulio namas  thumbup.gif

Patikėkite, gerulis ir viduje. Ta prasme, mano vidus tik 137 kv. m (su lauko sandėliu 155 kv. m), bet realiai atrodo daug ervesnis nei kaimyno 310 kv. m namas. Čia ne aš sugalvojau. Žmonės, kurie buvo ir viename, ir kitame name taip sakė. Geras išplanavimas daro stebuklus, nors erdvės panašaus dydžio. Aš dabar matau, kad dar kokių 10 kv. m riebalų nuo namo tikrai galėčiau numesti. O jei būtų vieno aukšto namas, tai ir 100-120 kv. m pakaktų. Bet tam reikia protingo architekto ir saikingų užsakovo norų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 22:00)
Patikėkite, gerulis ir viduje. Ta prasme, mano vidus tik 137 kv. m (su lauko sandėliu 155 kv. m), bet realiai atrodo daug ervesnis nei kaimyno 310 kv. m namas. Čia ne aš sugalvojau. Žmonės, kurie buvo ir viename, ir kitame name taip sakė. Geras išplanavimas daro stebuklus, nors erdvės panašaus dydžio. Aš dabar matau, kad dar kokių 10 kv. m riebalų nuo namo tikrai galėčiau numesti. O jei būtų vieno aukšto namas, tai ir 100-120 kv. m pakaktų. Bet tam reikia protingo architekto ir saikingų užsakovo norų.

nu mano namas man irgi erdvesnis atrodo smile.gif negu kaimyno blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 03 spalio 2014 - 22:07
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 03, 22:07)
nu mano namas man irgi erdvesnis atrodo smile.gif negu kaimyno  blush2.gif

Vadinasi, gerai suplanuotas. O juk pasyvaus namo viena iš esmių: 35 kv. metrai žmogui. Tai reiškia, kad 4 asmenų šeimai optimalus namas yra 140 kv. metrų. Mano šeima būtent tokia ir mes turime tikrai optimalų namą, kaip sakiau net gi šiek tiek per didelį. Tai reiškia, kad ir jūs statote protingą namą. Nes energijos, šilumos (ir statybos kaštų) taupymas prasideda nuo optimalių plotų. Ne visi dar tai supranta.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 22:18)
Vadinasi, gerai suplanuotas. O juk pasyvaus namo viena iš esmių: 35 kv. metrai žmogui. Tai reiškia, kad 4 asmenų šeimai optimalus namas yra 140 kv. metrų. Mano šeima būtent tokia ir mes turime tikrai optimalų namą, kaip sakiau net gi šiek tiek per didelį. Tai reiškia, kad ir jūs statote protingą namą. Nes energijos, šilumos (ir statybos kaštų) taupymas prasideda nuo optimalių plotų. Ne visi dar tai supranta.

mes 3x35=105.. turim maziau, bet gal tilspim kaip nors biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 03, 22:20)
mes 3x35=105.. turim maziau, bet gal tilspim kaip nors biggrin.gif

O kiek mažiau nei 105? Bet jei gerai suplanuotas, tai tikrai pakaks? Beje, kiek šiltą namą statote? Kokie sprendimai bus taikomi?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 22:22)
O kiek mažiau nei 105? Bet jei gerai suplanuotas, tai tikrai pakaks? Beje, kiek šiltą namą statote? Kokie sprendimai bus taikomi?

turiu -10m2
tai kad visi sprendimai jau praktiskai igyvendinti ir priimti, beliko vedinimas..
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 03, 22:26)
turiu -10m2
tai kad visi sprendimai jau praktiskai igyvendinti ir priimti, beliko vedinimas..

O būtent kokie? O ką reiškia turiu - 10 m2?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 22:28)
O būtent kokie? O ką reiškia turiu - 10 m2?

kad maziau 10m2 negu pagal jusu formule pateikta smile.gif

siltas namas, visa kita tiek grindiniam, tiek geoterminiam forumuose..
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 03, 22:34)
kad maziau 10m2 negu pagal jusu formule pateikta smile.gif

siltas namas, visa kita tiek grindiniam, tiek geoterminiam forumuose..

Patinka man tokie žmonės, kurie sako - eik ir pasieškok ten kažkur. Dabar jau kelias valandas sėdite ir čia rašote, bet negalite kelių sakinių parašyti. Sunku iki galo apibūdinti namą. Bala ne mate. Gerų statybų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 22:36)
Patinka man tokie žmonės, kurie sako - eik ir pasieškok ten kažkur. Dabar jau kelias valandas sėdite ir čia rašote, bet negalite kelių sakinių parašyti. Sunku iki galo apibūdinti namą. Bala ne mate. Gerų statybų.

cibuli nesinervuokite, jus apie mano statybas ne karta skaitet ir persimetet mintim, tad nera reikalo kartotis..

Geru ir jums statybu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 10 03, 22:43)
cibuli nesinervuokite, jus apie mano statybas ne karta skaitet ir persimetet mintim, tad nera reikalo kartotis..

Geru ir jums statybu  mirksiukas.gif

Aš nesinervuoju. Tik jūs primenate mano kaimynės tipažą. Tai žmonės, kurie nori apie kitus viską žinoti, bet apie save viską slepia. Nejau buvo sunku parašti apšiltinimo sluoksnius, langus, kitus sprendimus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 03, 20:34)
*** domėjosi kaip sekasi lipdyti namą. Tai štai šiandieną pabaigė skardinti parapetus. Vilniuje buvo labai gražus vakaras. Šiek tiek pažaidžiau su telefonu, t.y. pagaudžiau gražesnius kadarus. Švieži vos kelių valandų senumo kadrai. Žodžiu, eksliuzyvas iš įvykio vietos ( lotuliukas.gif):

pirma nuotrauka
antra nuotrauka
trečia nuotrauka
ketvirta nuotrauka
penkta nuotrauka
šešta nuotrauka
septinta nuotrauka.

kazkodel pas mane  raso"paveikslelis nerastas, pavyzdys negalimas"
kas per pieva:)

Žodžiu, iš išorės trūksta cokolio apdailos (dėsiu klinkerį), apie 30-33 kv. metrų klinkerio ant fasado, įdėti lauko sandėliuko duris, stoginės pakalimų, lietvamazdžių ir lauko durų.

Atsakyti