QUOTE(*** @ 2014 08 29, 16:20)
Neuzpyk eilini karta bet pats nors ir turi projektus viskam bet klaustuku buvo daugiau nei atsakymu. Kai gauni pamatu ar sienu plana gi klausimu nekyla? Tai ko vertas projektas jai galutiniam rezultate interpretuoji savaip, na kad ir sandeliuke deti nedeti, 16 ar 20, kaip suprantu ir metrazas neatitiko suprojektuoto...
Nelabai supratau, kur kilo klausimai? Aš labai daug domėjausi namo statybomis iki projektavimo. Kai padarė projektą, man neaišku buvo tik keli dalykai: pamatai, šildymas, vėdinimas. Dar palanges padarėme kitokias nei tradicinės.
Pamato norėjau plokštuminio. Neišėjo. Optimizavau tik pačius polius: jie tapo ne 0,5 m storio, o 0,3 m storio. Šildymas jau aiškus - geoterma. Vėdinimas vis dar kaba, bet jau kaip ir baigiu susidėlioti vaizdą.
Niekur statybų metu nebuvo nukrypta nuo projekto. Namo išoriniai matmenys pasikeitė tik 2,2 cm, t.y. namas tik tiek pailgėjo. Buvo šiokių tokių neatitikimų, bet paklaidos - milimetrai.
Nesupratau pastabos dėl sandėliuko: ką dėti ir ko nedėti? Aš tik sakiau, kad mano sandėliukas ir stoginė išėjo brangūs. Be to jei galėčiau, dabar ir stoginės stogas būtų dvišlaitis. Ką reiškia 16 ar 20 mm?
Statybų metu klausinėjau ir projektą viešinu tik dėl vieno dalykų: čia tikrai yra statybas išmanančių žmonių. Jie dirba kaip statybų techninė priežiūra. Gaunu gerų patarimų.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 08 29, 06:40)
1. Cia musu poziuriai skiriasi, nors siekiamybes labai panasios. Tik keliai truputi skirias.
2. Del poliu kompensaciju - nenesa man protas
, kad vienoj vietoj apsiltinus (kompensavus) daugiau , panaikinsim kiauros skyles itaka
1. Tikra teisybė.
2. Čia labai panašiai kaip su žmogaus negalia. Tarkime, jei žmogus blogiau mato, tai dažnu atveju labai gerai girdi ar užuodžia ir t.t. Panašiai ir su namu: jei per polius prarandama daugiau šilumos nei reikėtų, jos netekimą gali kompensuoti geresnis namo sandarumas, geresni ar mažesni langai, šiltesnės durys, geriau apšiltintas stogas ir t.t. Čia kaip IN ir JAN.