QUOTE(BangaS @ 2014 07 22, 09:27)
Man irgi atrodo puikus šiltintojų darbas, bet labai skausmingas.
Klausimas Cibuliui - kiek kainuoja toks NEPS klijavimas Lt/m2 už darbą imant šiuos meistrus? Už kiek jie vėl sutiktų šitaip pasidarbuoti?
Ar meistrų kontaktai bus paskelbti viešai?
Stogo šiltinimas iš apačios bus toks pat kruvinas darbas, ar gal jau suradote meistrus? Aš šiltinčiau stygas jūsų vietoje.
Kaina priklauso nuo paviršiaus apdirbimo. Jei reikia suklijuoti EPS, nuarmuoti ir nutinkuoti (galutinė apdaila - tinkas), tai už 1 kv. m - 55 Lt. Jei pagrindą reikia paruošti klinkerio klijavimui (bus mano name ir toks variantas, tik bus ne klinkeris, o Meldofer plytelės - 33 kv. m.), tai 1 kv. m kaina - 40 Lt. Dabar ta kaina, kur 55 sakė būtų mažiausiai 65-66 Lt. Taip sakė spontaniškai. Gal geriau pagalvoję ir iki 70 Lt pakeltų.
Kontaktų viešai neduosiu. Jei kam reikia, mielai suteiksiu asmeniškai. Geriau parodysiu, kaip kovojome su
širšėmis. Stogo šiltinimas dar tolimas etapas.
O kodėl šiltintumėte tarp stygų? Kaip tuomet spręstumėte to trikampio virš stygų iki kraigo vedinimą. Šiandieną prie mano namo buvo vienas įdomus žmogus atvažiavęs (jis - fasadininkų pažįstamas). Jo darbas/užsiėmimas - konstrukciniai sprendimai, technologinės idėjos. Turėjau 2-3 valandas gero pokalbio. Jis sakė, kad būtina šiltinti iki kraigo. Ir dar net šiltinant iki krago sakė ant stygų užmesti kokius 5 cm vatos dėl garso slopinimo. Ir net tokiu atveju geriau keliuose patalpose tarp stygų ir apšiltintos erdvės iki kraigo įrengti vėdinimą. O jei šiltinčiau tik iki stygų, tai būtina virš stygų sienos frontonuose įrengti vėdinimą (apie kurį aš kalbu ir kalba biesas). Pastarasis sprendimas mano supratimu neprotingas, nes sandarų šiltą namą papildomai išsandarina.
Dar gavau patarimų dėl
šios vietos (kur fasadas sueina su šoninėmis čerpėmis). Galima nieko nedaryti, tarpus užsandarinti, pavyzdžiui, Bostik PU2637 medžiaga. Arba dėti
skardą. Čia dar
kažkas panašaus. Sako jei palikti neužsandarinta, tai toje vietoje, kur čerpė liečiasi su fasadu vanduo gali palįsti po tinku ir ilgainiui pradės gadinti fasadą. Hermetikas problemą irgi išspręstų ne ilgam (kokiems 10 metų), o be to ir kaina nemaža. Greičiausiai, kad darysiu skardos variantą.
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 07 22, 10:11)
As ir siltinciau stygas, jeigu likes plotas bus nenaudojamas. Kai domejausi del nesildomo trikampio vedinimo man monier tech zmogus siule du variantus:
1. frontonuose skyles (kaip kad jum pasiule statybinikai)
ARBA
2. deti ventiliacini kamineli, kuris kerta difuzine plevele.
Bet kuriuo atveju kalbate apie ventiliaciją. Štai kodėl aš manau, kad šiltinimas iki kraigo turi daugiau privalumų nei ties stygomis. Čia kalbu apie šiltą namą, nes nereikia daryti jokių skylių, kaminėlių. Apšiltini iki pat viršaus ir konstrukcijai viskas gerai, ir skylių nėra.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2014 07 22, 13:25)
Konkrečiai Cibulio atveju difuzinė plėvelė būtų kertama gerokai virš apšiltinimo sluoksnio, vėdinamoje neizoliuotoje aplinkoje - tai, kaip suprantu, šitos bėdos negresia.
Mano atveju difuzinė plėvelė visai nebūtų kertama. Jei šiltinčiau iki stygų, tai daryčiau tuos
raudonus tarpus frontonose (raudoni kvadratėliai). Šitie raudoni kvadratėliai eitų ne per stogą, o sienos šonuose. Mano fasadas tose vietose jau apšiltintas, todėl reikėtų daug brangių darbų: daryti skyles sienoje, putplastyje, specialių grotelių, kurios gadina fasadą. O kur dar drėgmė virš stygų EPS. Aišku galima dėti priešvėjinę vatą stygų viršuje, bet man atrodo, kad šiltam namui stygų šiltinimas - bevertis dalykas. Iki kraigo - daug labiau apsimoka, nes turime sandarų stogą ir jokių galimų problemų ateityje. Be to, šiltinant tarp stygų plotas - 134 kv., iki kraigo - 170 kv. Skirtumui padengti reikės maks. 18 kūbų vatos. O tai kainuoja apie 1600 Lt. Be to ir karkaso kalti beveik nereikia, nes mano gegnės yra 40 cm aukščio. O virš stygų reikėtų daug medžio ir medžio darbų. Kaina galutiniame variante gali išeiti vienoda. Tik apšiltinus iki kraigo turiu vientisą, šiltą be vėdinimo problemų stogą.