QUOTE(mintas @ 2014 08 12, 09:45)
Šeip tai labai įdomiai padarytas palangės tvirtinimas. Bus nereikalingas popalanginis profilis, ir išvengiamas pet koks šilumos tiltelis po profiliu. Mano nuomone labai geras sprendimas.
Niuansas dar dėl tokio varčios paslėpimo po rėmu yra tame, kad stiklo paketo rėmelis atitolinamas nuo šaltosios zonos. Apie tai Feistas rašė savo knygoje, kaip apie būdą sumažinti šilumos tiltelį. Mano nuomone, tai tikrai geras sprendimas.
Niuansas, tik su prispaudimo stiprumu. Padarysi per stiprų prispaudimą, žiūrėk ir stiklo paketas suskils.
Taip pat įdomus varčios stiklo paketo prispaudimas prie išorinio rėmo. Jei išorinį rėmą apšiltini, labai stipriai gali pakelti viso lango šilumines savybes. Gal rėmas ir ne pats šilčiausias, bet jei žadi jį pilnai slėpti apšiltinimo sluoksnyje, kaip kad dariau aš, tai manyčiau butų labai geras pasirinkimas.
Niuansas dar dėl tokio varčios paslėpimo po rėmu yra tame, kad stiklo paketo rėmelis atitolinamas nuo šaltosios zonos. Apie tai Feistas rašė savo knygoje, kaip apie būdą sumažinti šilumos tiltelį. Mano nuomone, tai tikrai geras sprendimas.
Niuansas, tik su prispaudimo stiprumu. Padarysi per stiprų prispaudimą, žiūrėk ir stiklo paketas suskils.
Taip pat įdomus varčios stiklo paketo prispaudimas prie išorinio rėmo. Jei išorinį rėmą apšiltini, labai stipriai gali pakelti viso lango šilumines savybes. Gal rėmas ir ne pats šilčiausias, bet jei žadi jį pilnai slėpti apšiltinimo sluoksnyje, kaip kad dariau aš, tai manyčiau butų labai geras pasirinkimas.
Paveiksliukus tuos apžiūrėjau anksčiau ir vis tik kyla klausimų. Profilis reklamuojamas kaip sukurtas 'pilnai paslėpti' šiltinimo sluoksnyje. Jei jį visą slėpti, klausimas kur dings krituliai, patenkantys pro tarpinę, prispaustą prie išorinio stiklo (šimtaprocentinio nutekėjimo išoriniu paviršiu nebus)? Taip išeina, kad viskas, kas patenka į vidų, turėtų kauptis tame griovelyje ties išoriniu apatiniu varčios kampu. Tai va ir klausimas - ar čia problema (kažkokiu periodiškumu pravalyt su skuduru), ar tie kiekiai nedideli ir patys išgaruoja ar čia jau išvis juodos katės ieškojimas tamsiame kambaryje, kur jos nėra... Žodžiu, kai jau vietiniai 'vekistai' turės techninę informaciją su siūlomais mazgais, reiks juos iškamantinėt dėl to slėpimo šiltale.