QUOTE(madwifi @ 2014 08 10, 21:45)
nesuprantu vieno - gamintojas turi dvieju auksciu rehau profilius, aukstesnis brangesnis. kokia prasme per jega kist pigesni? gal pirkejas/tarpininkas griebia uz gerkles ir sako "staigiai duodi pigiau !" ? cibulio atveju tai kaip surpantu 7 langai "teisingai" paspekuliavo ir taip pramuse "gera nuolaida", o tavo, mintai, kas?
Matai, niuansas tame, kad apie tai, kad GENO yra du skirtingi profiliai sužinojau tik tada, kai man juos pastatė, rinkausi iš pasiūliusių Geneo profilį pigiausius. Vadovavausi logika, kad jei prekė absoliučiai ta pati, kam mokėti brangiau. Taip aš REHAU buvau apgautas pirmą kartą. Svarbiausia ir kai pastatė, ne iškart supratau. Gal po pusmečio, kai pabandžiau savo langus suskaičiuotri su PHPP ir tada mano išmatavimai nesutapo su reklamose pateiktais. Bet tada save nuraminau, taigi geneo, tas pats tik siauresnis profilis.
Antrą kartą sužinojau, kad esu apgautas, tik po dviejų metų, kai Cibulis pastebėjo, kad siauresnis profilis nesertifikuotas PN institute. Vat čia aš jaučiuosi, labai stipriai apgautas Rehau. Kurie reklamuoja vieną profilį, o išreklamuoto profilio vardu, prakiša absoliučiai kitą profilį ir niekur apie tai neužsimena reklamose, bei juos platinantys atstovai šiuos niuansus irgi nutyli.
Trečias dalykas, kodėl jaučiuosi Rehau apgautas, todėl, kad visur rašoma, kad GENEO gaminamas iš Rau fipro medžiagos, todėl jie pakankamai stiprūs ir jiems nereikalinga metalinė armuotė. Tai vat, šia reklama aš buvau Rehau apgautas ir net nekilo mintis pasidomėti ar man gaminami Geneo langai neturi metalinės armuotės. Apie metalinę armuotę mano languose sužinojau tik šeis metais, kai profilis buvo pirmiausiai pagrinde tiktai dėl langų užpurkštas PUR putopmis ~12000 Lt, plius kiek vargo, dėl PUR nulyginimo, finansiškai įvertinčiau ne mažesne suma. Vėliau labai giliai paskandintas apšiltinimo sluoksnyje ir uždėta struktūra.
Man šio profilio keitimas, net jei juos keistų nemokamai, dėl apšiltinimo darbų kainuotų labai nepigiai. Tad manau galiu drąsiai pareikšti, kad esu stipriai apgautas REHAU firmos reklamų ir marketologų. Rehau yra apgavikai, nes pelnosi apgaulės būdu. Kaip minėjau, du paskutinius apgavystės niuansus sužinojau tik po 2 metų.
Šie du profiliai yra absoliučiai skirtingi, ne tik dėl to, kad vienas sertifikuotas, o kitas ne. Skiresi ir jų tvirtumas, bei armavimo poreikis, taip pat šiluminės savybės. Taip, kad čia yra ne to pačio profilio modifikacija, o du absoliučiai skirtingi profiliai, turintys šiek tiek panašumo, bet iš tikrųjų turi daugiau skirtumų nei yra panašūs, tuo labiau, kad skiriasi techniniai niuansai nuo deklaruotų. Jie negali vadintis vienu ir tuo pačiu vardu ir abu būti pardavinėjami, kaip vienas ir tas pats profilis.
Kodėl Rehau taip daro? Turbūt todėl, kad sertifikuotasis profilis labai brangus ir neturi šansų konkuruoti su tokiais profiliais, kaip Aluplast Energeto, Komeling 88 ir kitais panašiais. Todėl išleido naują, pigesnį profilį ir jį pardavinėja brangesniojo vardu. Sukuriamas vaizdas, kad labai geras produktas parduodamas pigiau ir tampa pakankamai patraukliu lyginant su konkurentais. Taip apgaulės būdu pritraukiamas didesnis klientų skaičius. Vienareikšmiškai aš tame įžvelgiu apgavystę. Gal net sakau reikėtų vartotojų teisėms paskambinti ir informuoti dėl melagingos reklamos ir kito vartotojų apgaudinėjimo, apie kurį čia parašiau. Gal kelių milijonų baudą uždės, tai bent kiek bus atlyginta už apgavystes
.