Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 28 tema

QUOTE(darius333 @ 2014 08 08, 09:55)
klausimas buvo ne su kuo skaiciuoti, o su kuo lyginti  mirksiukas.gif koks yra kitas siltinimo variantas

Skaičiuoti sąmatą reikėtų ir lyginti ją su kitomis analogiškomis wink.gif. Vis tik brangus toks sumuštinis, žiūrėkit ir Cibulis jo būtent dėl kainos atsisakė, nors jo statybos ir nepretenduoja į pigiausias.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 08 08, 12:20)
Skaičiuoti sąmatą reikėtų ir lyginti ją su kitomis analogiškomis wink.gif. Vis tik brangus toks sumuštinis, žiūrėkit ir Cibulis jo būtent dėl kainos atsisakė, nors jo statybos ir nepretenduoja į pigiausias.

Mintas teisingai sako, kad brangu. Beveik dvigubai brangiau nei su vata. Klausimas ar verta? PIRo plokščių tikrai atsisakiau.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 08, 14:59)
Mintas teisingai sako, kad brangu. Beveik dvigubai brangiau nei su vata. Klausimas ar verta? PIRo plokščių tikrai atsisakiau.

tai sprantu, kad klasuimas tik NEPS vs VATA ? Visa kita apacioje gali buti identiska g.gif ir PIR ir PUR ir tik PE lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 08, 15:54)
tai sprantu, kad klasuimas tik NEPS vs VATA ? Visa kita apacioje gali buti identiska g.gif ir PIR ir PUR ir tik PE  lotuliukas.gif

atvirkščiai, visai nesvarbu, EPS ar vata, kainą kelia PIR, PUR ir pan. Jei man dabar reikėtų apšiltinti medinį, karkasinį stogą būtinai pakalkuliuočiau variantą su OSB plokšte.
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 08, 14:54)
tai sprantu, kad klasuimas tik NEPS vs VATA ? Visa kita apacioje gali buti identiska g.gif ir PIR ir PUR ir tik PE  lotuliukas.gif

Aš tarp gegnių tikrai nekišiu neoporo. Nesu toks savo pinigų eksperimentatorius kaip Vilius ar Klezys ir kompani. PIR ir PUR - taip pat tik mados reikalas.

Mintas kaip tik sako teisybę - vata ir OSB karkasas. Pigu, patikima, sandaru ir jokio pelėsio ar kitų galimų problemų. Su vata tik dvi problemos - ne itin idealus apšiltinimas (plyšeliai, tarpeliai), galimas vatos susėdimas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 08, 21:33)
Aš tarp gegnių tikrai nekišiu neoporo. Nesu toks savo pinigų eksperimentatorius kaip Vilius ar Klezys ir kompani. PIR ir PUR - taip pat tik mados reikalas.

Mintas kaip tik sako teisybę - vata ir OSB karkasas. Pigu, patikima, sandaru ir jokio pelėsio ar kitų galimų problemų. Su vata tik dvi problemos - ne itin idealus apšiltinimas (plyšeliai, tarpeliai), galimas vatos susėdimas.

o jus apie vata plokstemis/rulonais ar palaida vata supust?

dar klausimas apie PU putas klijuoti EPS/XPS, kad jau Bangas parekomendavo Tekapur putas, o Mintas pritare tai pradejau ieskot kas jomis prekiauja. Google tik b-a.lt rodo, gal zinot kur dar prekiauja?

Palyginimui kainos
Tekapur Gun 750ml 14.86lt/vnt = 1.98lt/100ml b-a.lt
Penosil Premium Polystyrol FixFoam 750ml 24.90lt/vnt = 3.32lt/100ml Lemora
Ceresit CT84 850ml 32.99lt/vnt = 3.88lt/100ml Senukai (pritaikom 30% nuolaida, gaunasi 2.72lt/100ml)

Atsakyti
Turiu labai žemiškus du klausimus:

1) kokiame aukštyje daryti rekupo rozetę? Nežinau, koks bus rekupas: palubinis ar horizontalus (ar kaip jis ten).
2) Kur daryti geotermos rozetę - tiesiai už "šaldytuvo", šiek tiek šone ar dar kur nors?
Papildyta:
QUOTE(skyroja @ 2014 08 08, 21:30)

Čia man dar tamsus miškas. Labai negalvojau, tikrai nežinau.
Atsakyti
Jei Tekapur geros = tai ka as zinau, pirkau pabandyt pora flakonu, neee. Atrodo turkiskos, jei neklystu jos. Palyginus su Soudal ar Penosil = skirtumas trigubas. Tankis visai kitas sukietejusiu putu.
Atsakingiems mazgams tikrai nerizikuociau.
Yra ju Statyk ...

[quote=skyroja,2014 08 08, 20:30]

dar klausimas apie PU putas klijuoti EPS/XPS, kad jau Bangas parekomendavo Tekapur putas, o Mintas pritare tai pradejau ieskot kas jomis prekiauja. Google tik b-a.lt rodo, gal zinot kur dar prekiauja?
schmoll.gif
Palyginimui kainos
Tekapur Gun 750ml 14.86lt/vnt = 1.98lt/100ml b-a.lt
Penosil Premium Polystyrol FixFoam 750ml 24.90lt/vnt = 3.32lt/100ml Lemora
Ceresit CT84 850ml 32.99lt/vnt = 3.88lt/100ml Senukai (pritaikom 30% nuolaida, gaunasi 2.72lt/100ml)

Atsakyti
QUOTE(skyroja @ 2014 08 08, 22:30)

Kažkas čia ne taip, pati balionelinių putų naudojimą aš tikrai galėjau rekomenduoti, nes pats labai dažnai jas vartoju, bet konkrečiai Tekapur rekomenduot negalėjau, nes jų nesu net bandęs. Iš pat pradžių bandžiau naudoti Penosil klijus, nes jie pigesni, bet kai pabandžiau CT84, daugiau jokių kitų ir nenaudojau. Man šios geriausios. Tad ir laukiu trečiadienio, kai jų pritrūkstu.
Atsakyti
Hm, o xps nejo vietoi metalo? Beje pas mane tie metaliniai kampai kaikur rudyt pradejo po tinkavimo, o pas tave tiek tinklo suleista.. Gi galima buvo det paprasta armavimo tinkliuka kam tas metalas?

QUOTE(cibulis @ 2014 08 04, 21:22)
Gal kam nors bus įdomu ir aktualu kaip armuoja mano namo angokraščius. Čia dar viena nuotrauka. Šitas metalinis tinklelis tikrai sustiprins, suarmuos angokraščius. Tik dabar pagalvojau ar nebus čia šalčio tiltas. Iš lauko ant lango rėmo užleisti 5 cm EPS. Manyčiau, kad neturėtų būti šalčio tilto.

Kiek anksčiau bijojau dėl metalinio HEB, kuris eina virš vitrininio lango. Štai kaip vis atrodė dar "nuogas". Tada štai kaip jį apšiltino iš lauko. O dabar jis apšiltintas dar ir iš vidaus. Manau, kad šalčio tilto neliko, nors tikslesnį vaizdą parodys termovizija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 10 rugpjūčio 2014 - 10:35
QUOTE(*** @ 2014 08 10, 11:33)
Beje pas mane tie metaliniai kampai kaikur rudyt pradejo po tinkavimo, o pas tave tiek tinklo suleista..

Pas mane tinkuojant, metalinių kampų nedėjo, sakė kad geriau juos dėti glaistymo metu. Glaistom patys, pabandžiau nupirkti metalinius cinkuotus, papigiai, tai lankstėsi, neįmanoma dirbti su jais, tada nupirkau brangesnius aliumininius "Ejot" firmos, tai pasaka palyginus su anais. Dabar, kaip ir nebaisu, kad rudys smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 rugpjūčio 2014 - 11:42
QUOTE(*** @ 2014 08 10, 10:33)
Hm, o xps nejo vietoi metalo? Beje pas mane tie metaliniai kampai kaikur rudyt pradejo po tinkavimo, o pas tave tiek tinklo suleista.. Gi galima buvo det paprasta armavimo tinkliuka kam tas metalas?

XPS/EPS nebūtų tilpęs. Gal kai kuriose vietose ir būrų išėjęs, bet tikrai ne visur. Priežastis labai paprasta - siauras Rehau Geneo lango profilis. Jei būtų EPS ir dar tinkas, tai visas sumuštinis nueitų vos ne iki lango vyrių. Tarpas liktų, bet jis būtų per mažas langui atidaryti. Trūko visai nedaug. Štai ką reiškia 72 mm lango profilis prieš normalų 84 mm lango profilį. Jei būčiau įsigijęs platesnius lango profilius, tai XPS/EPS būtų tilpęs. Apie siauro lango problemą tinkuotojas užsiminė ir langistams. Sakė, kad tie tylėjo. Be to, sakė, kad dar niekur kitur nebuvo susidūręs su siauro lango profilio problema. Štai jums ir "auksiniai" Rehau Geneo langai.

Kita vertus nei XPS, nei EPS iš vidaus nereikia, nes ir taip langas visas apšiltinimo sluoksnyje guli. Aišku, kad papildomas apšiltinimas nebūtų pamaišęs, bet tai būtų tik katino ašaros.

Beje, tavo kampai gal pradėjo rūdyti, nes kito gamintojo. O gal dėl to, kad mano tinkas - kalkinis, o tavo - gipsinis. Čia daug skirtingų technologinių niuansų, kurių mes nežinome. Bent jau aš nežinau.
Kita vertus galėjau klijuoti EPS/XPS, bet tada būtų tinkavę ne su kalkiniu skiediniu, bet su gipsiniu. Aš noriu patvarių, ilgaamžių anograkščių, todėl geriau be XPS/EPS nei su gipsiniu ir po to remontas po remonto.

Vonioje sudėjo cinkuotus kampus. Sakė pagal technologiją visur taip daro. Greičiausiai žmogus žino, ką kalba, nes tikrai ne pirmą namą tinkuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 rugpjūčio 2014 - 16:37