QUOTE(*** @ 2014 08 10, 10:33)
Hm, o xps nejo vietoi metalo? Beje pas mane tie metaliniai kampai kaikur rudyt pradejo po tinkavimo, o pas tave tiek tinklo suleista.. Gi galima buvo det paprasta armavimo tinkliuka kam tas metalas?
XPS/EPS nebūtų tilpęs. Gal kai kuriose vietose ir būrų išėjęs, bet tikrai ne visur. Priežastis labai paprasta - siauras Rehau Geneo lango profilis. Jei būtų EPS ir dar tinkas, tai visas sumuštinis nueitų vos ne iki lango vyrių. Tarpas liktų, bet jis būtų per mažas langui atidaryti. Trūko visai nedaug. Štai ką reiškia 72 mm lango profilis prieš normalų 84 mm lango profilį. Jei būčiau įsigijęs platesnius lango profilius, tai XPS/EPS būtų tilpęs. Apie siauro lango problemą tinkuotojas užsiminė ir langistams. Sakė, kad tie tylėjo. Be to, sakė, kad dar niekur kitur nebuvo susidūręs su siauro lango profilio problema. Štai jums ir "auksiniai" Rehau Geneo langai.
Kita vertus nei XPS, nei EPS iš vidaus nereikia, nes ir taip langas visas apšiltinimo sluoksnyje guli. Aišku, kad papildomas apšiltinimas nebūtų pamaišęs, bet tai būtų tik katino ašaros.
Beje, tavo kampai gal pradėjo rūdyti, nes kito gamintojo. O gal dėl to, kad mano tinkas - kalkinis, o tavo - gipsinis. Čia daug skirtingų technologinių niuansų, kurių mes nežinome. Bent jau aš nežinau.
Kita vertus galėjau klijuoti EPS/XPS, bet tada būtų tinkavę ne su kalkiniu skiediniu, bet su gipsiniu. Aš noriu patvarių, ilgaamžių anograkščių, todėl geriau be XPS/EPS nei su gipsiniu ir po to remontas po remonto.
Vonioje sudėjo cinkuotus kampus. Sakė pagal technologiją visur taip daro. Greičiausiai žmogus žino, ką kalba, nes tikrai ne pirmą namą tinkuoja.