QUOTE(mintas @ 2014 08 04, 16:28)
Kas skaitinėja šį forumą, manau nesunkiai suprastų ką aš turėjau omenį. Medinių langų su keturių stiklų paketu savininkas čia tik vienas.
Aš gyvai esu matęs tik du kauniečius iš SM. Korida nėra vienas iš jų.
Aš gyvai esu matęs tik du kauniečius iš SM. Korida nėra vienas iš jų.
Nėra čia ką spėlioti. Jei čia užsuka, tai akivaizdžiai - Korida.
Papildyta:
Pagaliau įsigijau du termometrus ir pradėjau matuoti vidaus oro temperatūra. Matavau apie 18 val. šiandieną. Pirmame aukšte +28 laipsniai, antrame: +31, +32 laipsniai. Matavau prie rytinės pusės langų. Įlipus į mašiną iš pradžių rodė +36 (mašina stovėjo toje pačioje rytinėje pusėje, pavėsyje), pavažiavus apie 100 metrų: +34, o kiek toliau ir tik +32. Pagal valstybinę meteo.lt 18 val. Vilniuje buvo +32 laipsniai. Tik aš Pilaitėje, o jie matuoja kažkur už Aukštųjų Panerių. Atstumo skirtumas apie 10-12 km.
Mano pirmas aukštas jau visiškai apšiltintas (sienos, grindys, langai užsandarinti), o antrame aukšte neapšiltintas stogas ir du langai neužsandarinti.
Išeina taip, kad gerai apšiltintame name per karščius apie 4 laipsniais vėsiau nei lauke. Tiesa, pirmame aukšte dirbo tinkuotojai (dar netinkuota, tik ruošiasi), buvo darinėjamos lauko durys, langai. Gali būti, kad temperatūra būtų dar mažesnė. Aišku dar reikėtų įvertinti tai, kad name realiai negyvenama (gyventojai sukeltų temperatūrą) bei nėra ventiliacijos.