Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 28 tema

Sveiki,

Šioje temoje išsakyta dalyvių asmeninė nuomonė, kuri nebūtinai teisinga ir kuria nereikia aklai vadovautis.

Ankstesnės temos apie pasyvų namą:

Pasyvus namas - 27 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 26 tema, Ekonomiskai efektyvus namas
Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus na - 25 tema
Pasyvus namas - 24 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 23 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 22 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 21 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 20 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 19 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 18 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 17 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 16 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 15 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 14 tema, Energiškai efektyvaus namo statybos
Pasyvus namas - 13 tema, Statome PN, Dalinamės info ir patirtimi
Pasyvus namas - 12 tema, Statome PN, Dalinamės info ir patirtimi
Pasyvus namas - 11 tema, Statome PN, dalinamės info ir patirtimi
Pasyvus namas - 10, Dalinamės patirtimi ir informacija
Pasyvus namas - 9, Dalinamės informacija ir patirtimi
Pasyvus namas - 8, Dalinamės informacija ir patirtimi
Pasyvus namas ir jo variacijos VII, Kaip pasistatyti Pasyvų namą?
Pasyvus namas ir jo variacijos VI, Kaip pasistatyti Pasyvų namą?
Pasyvus namas ir jo variacijos V, Ar šiandien verta statytis "standartą"?
Pasyvus namas ir jo variacijos IV, Ar šiandien verta statytis "standartą"?
Pasyvus namas ir jo variacijos III, Ar šiandien verta statytis "standartą"?
Pasyvus namas ir jo variacijos II, Ar šiandien verta statytis "standartą"?
Pasyvus namas ir jo variacijos, Ar šiandien verta statytis "standartą"?
Kelios naudingos nuorodos neminėtos paskutiniame Evoy PN sąvade:
(noriu atkreipti dėmesį, kad tame sąvade yra netikslumų, ypač tai liečia pasyvaus namo dogmas, nes pasyvaus namo statybai keliami tiktai trys reikalavimai, visa kitą yra rekomendacijos, kurios kiekvienam namui individualios)

1. Sertifikuotų pasyvaus namo planuotojų duomenų bazė, lietuviai turintys šį sertifikatą
2. narvid sukurta, nesudėtinga, namo šilumos nuostolių skaičiuoklė,
3. kristinka_2010 sudaryta, jos namo šilumos nuostolių skaičiuoklė
4. Informacija apie plokščius pamatus
5. Šildymo ir ventiliacijos sistemų energiškai efektyviuose ir pasyviuose namuose pastatytuose ES apžvalga

Pagrindiniai reikalavimai Pasyvaus namo sertifikatui gauti:
1. Energijos poreikis šildymui mažiau 15 kWh/m² per metus
2. Sandarumas: ne daugiau n50 = 0,6/h (prie sudaryto 50 Pa viršslėgio, oras neturėtų pasikeisti daugiau kaip 0,6 vidaus tūrio per valandą)
3. Bendras energijos suvartojimas: mažiau 120 kWh/m² per metus
Lietuvoje patvirtintų, namų energinio efektyvumo, A, A+ ir A++ klasių reiklavimai. (Teisės aktas).

Nuo 2006 m. sausio 4 d. naujai statomo namo energinio naudingumo klasė turi būti ne žemesnė kaip C. (Palyginimui sienų R-5)
Nuo 2014 m. sausio 1 d., energinio naudingumo klasė turi būti ne žemesnė kaip B.
Nuo 2016 m. sausio 1 d., energinio naudingumo klasė turi būti ne žemesnė kaip A. (Sienų R-8.33)
Nuo 2018 m. sausio 1 d., energinio naudingumo klasė turi būti ne žemesnė kaip A+. (Sienų R-9.09)
Nuo 2021 m. sausio 1 d., energinio naudingumo klasė turi būti ne žemesnė kaip A++. (Sienų R-10)

PN aktuali fizikos abėcėlė:
Šildymo prietaisų galia ir šiluminiai nuostoliai matuojami vatais (W), kilovatais (kW)
Šilumos sąnaudos, šilumos nuostoliai ir pritekėjimai per tam tikrą pasirinktą laiko tarpą matuojami kilovatvalandėmis (kWh), už kilovatvalandes mokama energijos tiekėjams.
Kilovatais per valandą (kW/h) gali būti matuojami nebent šilumos prietaisų inertiškumas, ir visiškai netinka kai kalba eina apie energijos sąnaudas.
Trumpai:
galia - W, kW
energija - Wh, kWh
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 liepos 2014 - 23:22
QUOTE(mintas @ 2014 07 21, 23:17)
Šioje temoje išsakyta dalyvių asmeninė nuomonė, kuri nebūtinai teisinga ir kuria nereikia aklai vadovautis.

Va čia tai gerai dėjai. Man patiko. 4u.gif

O dabar kas padės išsiaiškinti su stogo šiltinimu: iki stygų ar iki kraigo? Kodėl?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 07 22, 00:23)

Tavo pačio žodžiai wink.gif, ir daugelio dalyvių prašymu, išsakytu prieš tris temas juos ir įkėliau wink.gif.
O dabar kas padės išsiaiškinti su stogo šiltinimu: iki stygų ar iki kraigo? Kodėl?

Sory, bet aš šalinuosi temų, apie medinio karkaso stogus. Aš į juos nesigilinau ir nematau reikalo gilintis blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 21 liepos 2014 - 23:28
Perziurejau jusu nuotraukas, vartotojo akimis - puikus siltinimo darbas. Jusu nuotraukose putplastis yra iki pat difuzines pleveles: nuoroda.

Del ko pakeliau sita klausima, t.y. siltinti iki pat difuzines ar palikti ~1cm tarpa (kaip kad siulo pas mane dirbantys fasadinikai).

Pries uzbaigiant pas mus lauko siena (frontona) reikia butinai apsiltini gegniu pora kuri apzergia siena (ja patogiau siltinti is lauko nei namo vidaus) ir iskilo klausimas kokio tipo akmens vata naudoti.

Ziurint paroc'o puslapi jei patenka vejas tarp pleveles ir siltinimo (paliktas oro tarpas), tuomet turi buti naudojama priesvejine vata.

Snekant su paroc'u, sako jei naudojate difuzine plevele, tai oro tarpo palikti nereikia ir tuomet nereikia priesvejines. Teoriskai viskas grazu, bet praktiksai net jei ir liecia putplastis plevele, tai vejas manau vis tiek gali praeit. Mano nuomone teisingiausia butu visais atvejauis naudoti priesvejine.. o tarpa daryti kaip pas jumi, t.y. kad remtusi i difuzine wink.gif

Atsakyti
QUOTE(egilis @ 2014 07 21, 22:32)
Gal kas galite patarti ,kokia medžiaga geriausiai tiktų užsandarinti 1-5 mm tarpus tarp betono(šildomos grindys) ir medžio ? Betonuojant buvo palikti tarpeliai(kompensacinės juostos ,kad nesiliestų tiesiogiai medis su betonu)) ,per juos nesandaru ,cirkuliuoja oras -buvo nustatyta darant sandarumo testą su termovizorium .Sandarinimo putos ne išeitis-kai kur buvo pripurkšta,tačiau oras vis tiek praeina .Gal yra kokia labai skvarbi sandarinanti medžiaga,kuri "draugautų" su medžiu ir šildomom grindim  g.gif Ar vis gi geriausia šiuo atveju sandarinimo juostelė(tik ar neatlips nuo betono ,jam šylant,šalant ?) . Iš išorės oro patekimo po pamatu problemą manau kad išspręsiu storai nutepdamas hidroizoliaciją .

Jei plysys tiktai toks,tai geriausia pusti hermetika.Konkretaus pavadinimo neduosiu bet bostic turi produktu,kurie limpa ir prie medzio ir prie betono. Jei labai domins galesiu atsiusti nuotrauka,to kury mes naudojame sandarinant betono ir sienu (karkasiniu) sanduroje.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 07 22, 00:23)

As siltinau stygas. 4u.gif Man apsiltintos palepes nereikia nes ji visiskai nenaudojama. O statybininkai teisingai sake kad tada reikes angu,nes ventiliacija turi buti. Nemanau kad stygu pastorinimas labai brangus darbas mirksiukas.gif Stygu ilgis juk nera labai didelis.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 07 22, 04:24)
O statybininkai teisingai sake  kad tada reikes angu,nes ventiliacija turi buti.

O kaip išsprendei šį ventiliacijos klausimą?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 07 22, 07:20)

Taip kaip ir sake tau statybininkai. Dvi skyles.Po viena kiekvienam skliaute. Jokiu stebuklu.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2014 07 22, 06:42)
Taip kaip ir sake tau statybininkai. Dvi skyles.Po viena kiekvienam skliaute. Jokiu stebuklu.

O ant skylių dėjai groteles? Ar kaip? O jei šiltinti iki kraigo, tai tada nereikia tų vėdinimo grotelių?

Beje, kuo iš viršaus uždengei vatą? Nebijai, kad ji per tas groteles gaus dregmės. Ar kažkaip pavyko ją uždengti?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 07 22, 07:50)
O ant skylių dėjai groteles? Ar kaip? O jei šiltinti iki kraigo, tai tada nereikia tų vėdinimo grotelių?

Beje, kuo iš viršaus uždengei vatą? Nebijai, kad ji per tas groteles gaus dregmės. Ar kažkaip pavyko ją uždengti?

Groteles butinos,geriausia kad butu smulkus tinklelis dar po jom. Kad vanaliukai ir sirses nelystu. Vata uzdengiau su spec kartonu (man art taip ar taip reikejo dengti nes ekovata puciau) Galima ir difuzine deti jei yra noro.
Atsakyti
Sekančiam kartui, po PN reikalavimais, manau verta prirašyti tai:
Plius vienas nerašytas reikalavimas. Norint savo namą sertifikuoti, kaip PN, statybas, reikia derinti su Vokietijoje esančiu PN institutu, dar nuo namo projektavimo stadijos, pastoviai jam mokant nustatytus mokesčius, kurie yra pakankamai dideli ir turint omenį, kad A++ namo reikalavimai yra aukštesni, kyla klausimas, ar tas sertifikavimas yra to vertas.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2014 07 22, 00:08)
Perziurejau jusu nuotraukas, vartotojo akimis - puikus siltinimo darbas. Jusu nuotraukose putplastis yra iki pat difuzines pleveles: nuoroda.

Del ko pakeliau sita klausima, t.y. siltinti iki pat difuzines ar palikti ~1cm tarpa (kaip kad siulo pas mane dirbantys fasadinikai).

Pries uzbaigiant pas mus lauko siena (frontona) reikia butinai apsiltini gegniu pora kuri apzergia siena (ja patogiau siltinti is lauko nei namo vidaus) ir iskilo klausimas kokio tipo akmens vata naudoti.

Ziurint  paroc'o puslapi jei patenka vejas tarp pleveles ir siltinimo (paliktas oro tarpas), tuomet turi buti naudojama priesvejine vata.

Snekant su paroc'u, sako jei naudojate  difuzine plevele, tai oro tarpo palikti nereikia ir tuomet nereikia priesvejines. Teoriskai viskas grazu, bet praktiksai net jei ir liecia putplastis plevele, tai vejas manau vis tiek gali praeit. Mano nuomone teisingiausia butu visais atvejauis naudoti priesvejine.. o tarpa daryti kaip pas jumi, t.y. kad remtusi i difuzine wink.gif

Man irgi atrodo puikus šiltintojų darbas, bet labai skausmingas.
Klausimas Cibuliui - kiek kainuoja toks NEPS klijavimas Lt/m2 už darbą imant šiuos meistrus? Už kiek jie vėl sutiktų šitaip pasidarbuoti?
Ar meistrų kontaktai bus paskelbti viešai?
Stogo šiltinimas iš apačios bus toks pat kruvinas darbas, ar gal jau suradote meistrus? Aš šiltinčiau stygas jūsų vietoje.

Kodėl visi galvoja kad yra tik plėvelės? Ženkliai geresnis variantas yra naudoti priešvėjines plokštes (9-13Lt/m2) kai naudojama vata, prie glaudžiama šiltinimo medžiaga. Galima įrengti sandarų ir lygų sluoksnį, kur nepateks vėjas ir nesilaikys vanduo. Tai būtų ir papildomas garso slopinimas, bei konstrukcijos sutvirtinimas. Ar nesvarstėte šio varianto?

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 07 22, 09:27)
Kodėl visi galvoja kad yra tik plėvelės? Ženkliai geresnis variantas yra naudoti priešvėjines plokštes (9-13Lt/m2) kai naudojama vata, prie glaudžiama šiltinimo medžiaga. Galima įrengti sandarų ir lygų sluoksnį, kur nepateks vėjas ir nesilaikys vanduo. Tai būtų ir papildomas garso slopinimas, bei konstrukcijos sutvirtinimas. Ar nesvarstėte šio varianto?

Ka turite galvoje priesvejine plokste, t.y. is ko pagaminta (gal nuoroda kokia turite)? Draugas google rodo kad prisvejine plokste gali buti medine, gipsine, o taip pat is akmens vatos.

Del garso slopinimo manau sito nereikia, stogo danga cerpes. Svarbu kad ciongai neitu i namo vidu..

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 07 22, 06:20)

As ir siltinciau stygas, jeigu likes plotas bus nenaudojamas. Kai domejausi del nesildomo trikampio vedinimo man monier tech zmogus siule du variantus:

1. frontonuose skyles (kaip kad jum pasiule statybinikai)
ARBA
2. deti ventiliacini kamineli, kuris kerta difuzine plevele.

#2 variantas man kaip ir patrauklesnis nes per ji taip pat galeciau nuleisti saules kolektoriaus vamzdukus. Klausimas kuris variantas teisingesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 22 liepos 2014 - 10:12