QUOTE(dives @ 2014 07 31, 22:37)
dar syki pakartoju klausimą, labiausiai Juodai skirtas jis
Bute turėjau į viršų atsidarančias, kažkas tokio:
Išklero šitie pakėlimo mechanizmai, po kokių 6-7 metų, tad dureles teko paskutiniu metu atidarius galva pasilaikyt
. Kaip čia išsiaiškinau, tai vadinamieji dujiniai mechanizmai, jie nėra ilgaamžiai. Aišku, galima buvo pasikeist, tačiau ant nosies buvo išsikraustymas, tad
...
Neturiu duomenų, kiek ilgaamžis būtų va tokis Blum mechanizmas, taip pat pakeliantis dureles, kaip ir tie dujiniai lankstai:
Dabar turiu pora tokių spintelių (virš šaldytuvo ir orkaitės spintoje), pagyvensim, pamatysim. Bet vien faktas, kad tai Blum, teikia vilties, kad ilgiau jie tarnaus. Tiesa šitos spintelės nėra dažnai varstomos pas mane.
Tačiau daugelis renkasi va tokius pakėlimo mechanizmus:
ir džiaugiasi. Man tokios durelės kiek gremėzdiškai atrodo, bet tik tada, kai yra be stiklo. Stiklas, kaip matom pavyzdy, "palengvina" vaizdą. Dar kažkas daug anksčiau temoje buvo pastebėjęs, kad blum pakėlimo mechanizmai (kitų firmų irgi turbūt) užima nemažai erdvės spintelėje - šitas dalykas turbūt aktualus, jei pati spintelė siauresnė, kai ji plati, tai tampa nebe taip svarbu. Tačiau, kuo platesnė spintelė, tuo gremėzdiškumo įspūdis didėja
. Esu atidarinėjus tokio tipo spinteles svečiuose, man nepatiko
. Apsunkino reikalą tas, kad rankenėlių nebuvo, kaip dabar labai populiaru daryt - tada 100 proc. apsičiupinėja fasadas ir nepatogus man pasirodė jų uždarymas.
Bet pakartosiu, daug merginų čia rašė, kad labai patogu joms tokio tipo durelės
.
Darydama naują virtuvę į šonus atsidarančias pakabinamas spinteles rinkausi dėl virtuvės stiliaus. Nu niekaip man nesižiūrėtų pakeliamos durelės klasikiniam stiliuje
... gal aš klystu
, gal kas rasit pavyzdį, įkelkit tuomet
.
Jei būčiau darius modernią virtuvę, greičiausia būčiau rinkusis tokio tipo dureles:
Irgi - čiupinėjau darinėjau, man patiko toks principas.
Daugelis galvoja, kad į šonus atsidarančios durelės trukdys šeimininkauti virtuvėje, nes mėgsta tai daryti atidarę visas dureles. Man nereikia jų laikyti atidarytų, nes viskas, ko reikia, yra apačioje stalčiuose. Pakabinamose laikau stiklines, puodelius, mažas lėkštutes, kavas, arbatas, skanumynus-saldumynus (čia kad vaikai nepasiektų
), kitas smulkmenas. Dažniausiai jas darinėju iškraudama indaplovę - atidarau/iškraunu/uždarau. Ką nors pasiimant irgi iš karto uždaromos yra. Nepatogumo nėra, nebet kokį žioplį pagaunu kada
. Skaičiuojant pinigėlius, į šonus atsidarančios durelės turbūt pigiau, ar ne
? Ir dėl išklerimo rami esu, dabar galva tikrai nerikės jų pasilaikyt
.
Na, tikiuosi atsakiau į visus klausimus.