Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 16

QUOTE(sineriuke @ 2014 07 31, 12:26)
patarkit prasau,kur daryti indu dziovykle,kai kriaukle yra prie lango?ar virsutinei spinteleje,sone,ar aptinei,taip pat desiniam sone,kaip patogiau deti slapius indus plaunant? Ar kas apskritai apatineje spinteleje daro indu dziovykle? Kaip tuomet su dregme?nes kai virsutineje spinteleje daroma,tai juk nededamas dugnas,iskart padeklas,kad ventiliacija butu gera g.gif

tokiu atveju dėčiau tik pakabinamoj spintelėj, nes stalčiuje nedžius. stalčiuje patogu indus laikyti, kai jie yra dedami iš indaplovės, o ne šlapi tik išplauti.
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2014 07 31, 10:44)
Sveikos. Prasau patarimo, norejau violetiniu plyteliu virtuvej,pradejom klijuoti,bet kazkas lyg netinka.lyg per tamsu. Dar ne visa isklijuota, galim kelias nuimti, iterpti kitokias. . Lauksiu ideju, aciu 

iterpsit daugiau spalvu isvis bus margumynas, sitos plyteles net nedera visumoj su balais, kazkaip reikejo derint prie baldu plyteles, ir klijuot horizontaliai, dabar bandykit dekoro juostele kazkur iterpt
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2014 07 31, 13:09)
iterpsit daugiau spalvu isvis bus margumynas, sitos plyteles net nedera visumoj su balais, kazkaip reikejo derint prie baldu plyteles, ir klijuot horizontaliai, dabar bandykit dekoro juostele kazkur iterpt

na prie baldu gal ir nedera,bet foto nesimato kad derinasi su dideliais violetiniais vazonais, kedemis, sviestuvu virs stalo. Galvojam bandyti terpti tokio pat dydzio baltas plyteles. Kita virtuves puse svelniai svelniai oranzine.
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 07 31, 12:26)
patarkit prasau,kur daryti indu dziovykle,kai kriaukle yra prie lango?ar virsutinei spinteleje,sone,ar aptinei,taip pat desiniam sone,kaip patogiau deti slapius indus plaunant? Ar kas apskritai apatineje spinteleje daro indu dziovykle? Kaip tuomet su dregme?nes kai virsutineje spinteleje daroma,tai juk nededamas dugnas,iskart padeklas,kad ventiliacija butu gera g.gif

Manau, kad apačioje bus nepatogu lankstytis schmoll.gif
Aš išvis neplanuoju paskiri spintelės džiovyklei. Rankomis tik retkarčiais vieną kitą smulkmeną ar didelį indą plaunu, tai palieku džiūti ant kriauklės prailginimo, ar kaip ten jį pavadint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2014 07 30, 10:06)
nu, ir man rupi dabar baisiausiai  biggrin.gif Nes laukia brolio virtuves planavimas smile.gif

dar syki pakartoju klausimą, labiausiai Juodai skirtas jis blush2.gif

beto, žiūriu ne mane vieną domina, cia perkeliu citata del spinteliu...

Ar galetumet parasyti kas buvo negerai su i virsu atsidaranciom spintelem ir kodel naujoj virtuvej pasirinkote standartiskai atidaromas spinteles,kas nuleme butent toki pasirinkima?
Atsakyti
QUOTE(dives @ 2014 07 31, 22:37)
dar syki pakartoju klausimą, labiausiai Juodai skirtas jis blush2.gif

Bute turėjau į viršų atsidarančias, kažkas tokio:

user posted image

Išklero šitie pakėlimo mechanizmai, po kokių 6-7 metų, tad dureles teko paskutiniu metu atidarius galva pasilaikyt biggrin.gif. Kaip čia išsiaiškinau, tai vadinamieji dujiniai mechanizmai, jie nėra ilgaamžiai. Aišku, galima buvo pasikeist, tačiau ant nosies buvo išsikraustymas, tad ax.gif ...
Neturiu duomenų, kiek ilgaamžis būtų va tokis Blum mechanizmas, taip pat pakeliantis dureles, kaip ir tie dujiniai lankstai:

user posted image

Dabar turiu pora tokių spintelių (virš šaldytuvo ir orkaitės spintoje), pagyvensim, pamatysim. Bet vien faktas, kad tai Blum, teikia vilties, kad ilgiau jie tarnaus. Tiesa šitos spintelės nėra dažnai varstomos pas mane.

Tačiau daugelis renkasi va tokius pakėlimo mechanizmus:

user posted image

ir džiaugiasi. Man tokios durelės kiek gremėzdiškai atrodo, bet tik tada, kai yra be stiklo. Stiklas, kaip matom pavyzdy, "palengvina" vaizdą. Dar kažkas daug anksčiau temoje buvo pastebėjęs, kad blum pakėlimo mechanizmai (kitų firmų irgi turbūt) užima nemažai erdvės spintelėje - šitas dalykas turbūt aktualus, jei pati spintelė siauresnė, kai ji plati, tai tampa nebe taip svarbu. Tačiau, kuo platesnė spintelė, tuo gremėzdiškumo įspūdis didėja unsure.gif . Esu atidarinėjus tokio tipo spinteles svečiuose, man nepatiko blush2.gif . Apsunkino reikalą tas, kad rankenėlių nebuvo, kaip dabar labai populiaru daryt - tada 100 proc. apsičiupinėja fasadas ir nepatogus man pasirodė jų uždarymas.
Bet pakartosiu, daug merginų čia rašė, kad labai patogu joms tokio tipo durelės mirksiukas.gif .

Darydama naują virtuvę į šonus atsidarančias pakabinamas spinteles rinkausi dėl virtuvės stiliaus. Nu niekaip man nesižiūrėtų pakeliamos durelės klasikiniam stiliuje schmoll.gif ... gal aš klystu g.gif , gal kas rasit pavyzdį, įkelkit tuomet smile.gif .

Jei būčiau darius modernią virtuvę, greičiausia būčiau rinkusis tokio tipo dureles:

user posted image

Irgi - čiupinėjau darinėjau, man patiko toks principas.

Daugelis galvoja, kad į šonus atsidarančios durelės trukdys šeimininkauti virtuvėje, nes mėgsta tai daryti atidarę visas dureles. Man nereikia jų laikyti atidarytų, nes viskas, ko reikia, yra apačioje stalčiuose. Pakabinamose laikau stiklines, puodelius, mažas lėkštutes, kavas, arbatas, skanumynus-saldumynus (čia kad vaikai nepasiektų biggrin.gif ), kitas smulkmenas. Dažniausiai jas darinėju iškraudama indaplovę - atidarau/iškraunu/uždarau. Ką nors pasiimant irgi iš karto uždaromos yra. Nepatogumo nėra, nebet kokį žioplį pagaunu kada hihihi.gif . Skaičiuojant pinigėlius, į šonus atsidarančios durelės turbūt pigiau, ar ne smile.gif ? Ir dėl išklerimo rami esu, dabar galva tikrai nerikės jų pasilaikyt biggrin.gif .

Na, tikiuosi atsakiau į visus klausimus.
Atsakyti
Na va, gavau papaisyta projekteli, gal kas turit kokiu pastabu?
user posted image
Buto planelis
user posted image

2 ir 3 nr pazymetus suola ir stala perkelem I balkona,
Gal kokiu minciu yra, kaip panaudot ta likusia erdve? Gal cia pasidaryt kokia mini salele su pusbario kedem? Bet gal per siaura? plotis 2,50m virtuves, ilgis 3m. Nr 1 vietoj palikta palange plati, po ja radiatorius.
Atsakyti
Atejau pasidziaugt savo nauja virtuve. Priminsiu projekteli, del kurio buvo is Jusu puses nemazai patarimu :

user posted image

O cia siandienos rezultatas (foto su mobiliu darytos, nelabai vykusios gal) :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Spinteliu is pirmo vaizdo tiek daug pasirode, bet pamazu sivakar jas uzpildziau biggrin.gifD
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurga_urte: 02 rugpjūčio 2014 - 01:57
QUOTE(Jurga_urte @ 2014 08 02, 02:55)
Atejau pasidziaugt savo nauja virtuve. Priminsiu projekteli, del kurio buvo is Jusu puses nemazai patarimu :

Gražu. Svarbu pačiai šeimininkei tinka ir patinka. Ir plyteles įdomios, pagyvina vaizdą. mirksiukas.gif
O kodėl nekelet orkaitės i ta ūkine spinta?
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2014 08 01, 23:00)
Na va, gavau papaisyta projekteli, gal kas turit kokiu pastabu?

Jūsų projektas labai panašus į mūsų.
Visų pirma ką keisčiau, tai nedaryčiau to spintelių iškirpimo gartraukiui virs kaitlentės, tikrai nebūtina, o vaizda bent jau man gadina, tada geriau visas spinteles 10 cm pakelčiau aukštyn.
Antra, orkaite ir kaitlente kelčiau į dešinę nuo kriauklės, tokiu atveju gautųsi vienas ilgesnis normalus darbastalis, o ne 3 po truputį. Ir bent jau man taip patogiau.
Virš šaldytuvo daryčau spintelės gylį lygų su šaldytuvo gyliu, man taip gražiau ir manau patogiau pasiekti bus.
Šalia šaldytuvo daryčiau vieną ištisinę spintelę, taip pat tokio pat gylio kaip šaldytuvas
Nedaryčiau atviros skylės šalia kriauklės
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 01, 10:30)

va čia tai apžvalga thumbup.gif

aciu, Juodai, labai daug verti Jusu komentarai ir patarimai 4u.gif

Jurga-urte, grazi virtuve thumbup.gif
Atsakyti
Dauguma dabar ir virtuveje deda gipskartonio lubas,mes taip pat,bet daugelis isgirde stebisi,sako,kad pageltonuos ir pan. Ar yra tame tiesos?ar reiktu kazkuom dar padengti dazytas baltai lubas virtuveje?pvz. Palakuot?
Atsakyti