Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 16

QUOTE(Juodai @ 2014 08 18, 09:12)
Norėjau pasitikslinti - plotis 338cm, tai atstumas nuo sienos iki lango? O ilgis - tai atstumas nuo vieno praėjimo angos iki kitos? Gal dar lango ir praėjimo angų matmenis parašykit ir atstumus nuo kampų iki jų g.gif .
Šiaip, viskas lyg ir logiškai išdėliota, tačiau labai didelis atstumas gaunasi nuo vieno stalviršio iki kito. Gal ir nebūtų bėdos, bet kaip suprantu, tas užapvalintas kampas tarnaus ne tik kaip staliukas, bet ir kaip darbastalis. Jis man atrodo tolokai nuo kiaitlentės - beveik 175cm gaunasi... Bet matyt nelabai ką kitaip išgalvosi tokioj patalpoj. Nebent nedaryt aukštų ūkinių spintų, orkaitę leisti žemyn, tada prie kaitlentės darbastalio atsirastų g.gif . Bet jei pripiešėt tiek ūkinių, vadinas Jums jos reikalingos, ar ne?

ne ne atvirkščiai, plotis tarp įėjimų 338. Noriu žinoma,kad pagrindinis darbastalis būtų prie kaitlentės. Programa labai primityvi, labai plačią tą ūkinę spintą deda. Na ir šiaip lieka ten vietos, nes: aukšta ūkinė spinta 60cm, šaldytuvas 60cm, orkaitės blokas 60cm (nors galiu orpo kaitlente kišt), pati kaitlentė 60cm, tai lieka apie metrą rolleyes.gif
Aš gal jums į AŽ įmesiu namoplaną, niekaipman nesiseka su Linuxais apkarpyti,kad visų duomenų nesimatytų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 08 16, 19:36)

Del bosch parasysiu i AZ 4u.gif

Ir aš norėčiau mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 08 17, 22:26)
Ne visai į temą, bet - kaip gailiuosi, kad savo laiku nepasidarėme atskiros, uždaros virtuvės. Nepatogu tos vientisos neatskirtos erdvės. Jei dabar projektuočiau namą, būčiau tik už atskirą virtuvę.

g.gif argumentuokite palciau. kaip tik planuojame nama, kol kas daromes sujungta virtuve. del kvapu ir garsu sutinku, geriau atskira erdve, ypac kai bus sveciu, o ju bus... bet del tu paciu sveciu nenoriu buti uzdaryta virtuveje, kai visi smaginasi svetaineje. padaveju-seimininkiu nesamdome g.gif tokia ir tevu patirtis. zinoma, kad sveciu amzinai nebus (pasensime kada nors biggrin.gif ) ir ten bus mano uzuoveja, daabr turime bendra virtuve su salonu, man patinka. tiesa salonas pereinamas, tai uzdarome duris, kad vaikams netrukdytu. o kai virtuveje pasileika nakvoti tevukai ar sveciai, tai visai nekas. pas mus 2 kambariai 4u.gif

man dar reiktu vyra motyvuoti g.gif

nors ateityje, nusibos, pastatysime siena cool.gif
Atsakyti
Man irgi būtų įdomu išgirsti, kuom nepatogu tos bendros erdvės g.gif .
Turėjom bute bendrą, dabar name taip pat bendrą pasidarėm. Man patinka. Lygiai taip pat, kaip Karvutei, man nepatiktų turint svečių būti atskirai virtuvėje, kol viską suruošiu, sunešiosiu. Kiek buvo svečių pas mus naujuose namuose, praktiškai nė karto nebuvo nieks prisėdę svetainėje schmoll.gif , o prie stalo tik tuomet, kai karštus patiekalus valgė. Didžiąją laiko dalį praleidžiame su svečiais... virtuvėje, prie salos bigsmile.gif .
Kasdien aš irgi nenorėčiau triūsti užsidarius virtuvėje, kai tuo tarpu kiti sėdi, žiūri teliką. Dabar galiu sau kepti kotletus ir žiūrėti teliką, matyti, kaip vaikai piešia prie stalo, kalbėtis su vyru, būti kartu su visais. Labai džiaugiuosi dar ir tuom, kad kaitlentė pas mane saloje ir dirbdama prie jos, aš būnu atsisukus į svetainę, o ne į sieną.
Aš esu iš tų žmonių, kurie priima buitį natūraliai. Iščiustyti namai, kaip muziejuje - ne man. Man natūralu, kad namuose yra virtuvė su visais rakandais, jos slėpti aš visai nenoriu, o juo labiau kartu pasislėpti pati. Turim namuose dar kambarių - tai vaikų kambariai, mūsų miegamasis, darbo kambarys, tad norint privatumo, galima juose užsidaryti ir pabūti su savim. O bendro naudojimo patalpos man turi būti bendros, be jokių barjerų biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 18 rugpjūčio 2014 - 09:24

Žalia Rūta, ačiū 4u.gif

Sveikos,

renkuosi plokštę ir stalviršį doh.gif kaip jums toks variantas ar labai nenugrybavau biggrin.gif

http://www.termopala...u-plokstes/1070 -plokšė
http://www.termopala...stalvirsiai/374 -stalviršis

Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2014 08 18, 10:06)
g.gif argumentuokite palciau. kaip tik planuojame nama, kol kas daromes sujungta virtuve. del kvapu ir garsu sutinku, geriau atskira erdve, ypac kai bus sveciu, o ju bus... bet del tu paciu sveciu nenoriu buti uzdaryta virtuveje, kai visi smaginasi svetaineje. padaveju-seimininkiu nesamdome g.gif  tokia ir tevu patirtis.  zinoma, kad sveciu amzinai nebus (pasensime kada nors biggrin.gif )  ir ten bus mano uzuoveja,  daabr turime bendra virtuve su salonu, man patinka. tiesa salonas pereinamas, tai uzdarome duris, kad vaikams netrukdytu.  o kai virtuveje pasileika nakvoti tevukai ar sveciai, tai visai nekas. pas mus 2 kambariai 4u.gif

man dar reiktu vyra motyvuoti g.gif
nors ateityje, nusibos, pastatysime siena cool.gif

kas mane atbaido nuo bendros virtuvės su svetaine, kad reikia idealią tvarką palaikyti, nes kitaip mane pačią užbiesintų kad ir menka netvarka virtuvėje ant akių. paskui kvapai. bet tas užsidarymas virtuvėje atskirai nuo visų irgi nepatinka, tad bute planuojam daryti nišą ir jungti svetainę su virtuve. Name manau planuočiausi virtuvę taip, kad ji būtų pusiau užslėpta, pusiau atvira - t.y. atitivert ją sala ar kokia sienele su niša, na žodžiu, kad nebūtų ji kaip ant delno visa. bet kiekvieno poreikiai ir norai skirtingi.
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2014 08 18, 10:06)
g.gif argumentuokite palciau. kaip tik planuojame nama, kol kas daromes sujungta virtuve. del kvapu ir garsu sutinku, geriau atskira erdve, ypac kai bus sveciu, o ju bus... bet del tu paciu sveciu nenoriu buti uzdaryta virtuveje, kai visi smaginasi svetaineje.

Mes kėlėmės į namą iš buto su atskira virtuve. Tai sujungtos oi kaip norėjosi, gi nauja, neišbandyta biggrin.gif Na o dabar, mano subjektyvūs argumentai "prieš" tokie :

- pas mus svetainės zonoje dažnai žiūrimi filmai (sofa, projektorius, ekranas), tai jeigu pvz., su vyru žiūrim filmą, o kuris nors vaikas ateina į virtuvę stiklinės pieno ar arbatos užsivirti - labai trukdom vieni kitiems. Įjungiama šviesa, burzgia virdulys, o mes savo ruožtu, turime stabdyti filmą (nes žiūrime ir ne vaikams skirtus), kad jaunimas neprisižiūrėtų ko nereikia.

- svečiams paprastai negaminu pietų - pakanka iškepto pyrago, būna vyno, sūrio, vaisių, na, geriausiu atveju einame į terasą mėsytės pasikepti. Taigi, virtuvėje atėjus svečiams nesisuku ir todėl nei jausčiausi uždaryta, nei atskirta. Kaip tik, mažiau vargo būtų dėl ne visada tvarkingos virtuvės zonos - uždarei duris ir tiek žinių.

- auginame kūdikį, kuris užmigęs dažnai guldomas į lovytę pirmame namo aukšte. Tai kai jis miega, vėlgi, nieko neįmanoma daryti - nei puodu pabarškinti, nei indus iš indaplovės iškraustyti, nes mažius miega jautriai ir nesinori žadinti.

- mūsų svetainės-vituvės zona labai šviesi. Sąmoningai planavome ją pačioje šviesiausioje dalyje, kur net nykiausią žiemą būna šviesu, patenka daug saulės. Nepagalvojau, kad ypač šviesi, šilta virtuvė gali būti minusas, ypač šiltuoju metų laiku - produktai, jei laikomi ne šaldytuve, nukenčia, nes neužtraukus roletų visa virtuvė beveik ištisą dieną būna tiesioginiuose saulės spinduliuose, jei ne pro tą, tai pro kitą langą. O visko nesukiši į šaldytuvą ar uždaras spinteles. Dabar galvoju, kad praktiškiau būtų virtuvė rytinėje- šiaurinėje dalyje, o svetainės, poilsio zona - pietuose.

Žodžiu, man dabar daugiau minusų nei pliusų ta sujungta virtuvė. Net svarstėm variantą ją perkelti į kitą patalpą, bet matomai, būtų pernelyg brangu dabar viską keisti - juk jau padaryti visi įvadai, vanduo, gartraukio ventiliacija, elektra ir t.t., tai net neįsivaizduoju, kiek kainuotų jau įrengtam name visa tai daryti iš naujo. g.gif Iškeldinti svetainę būtų paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(JJ_M @ 2014 08 18, 08:28)
šiandien sulauksiu kainos kiek ąžuolinis kainuotų, o betoninį paskaičiavo 4 št, tai manau palyginsim kainas ir bus sprendimas smile.gif

Įdomu. Lauksiu sprendimo smile.gif .

QUOTE(coco5 @ 2014 08 18, 09:42)

Na tikrai lieka šalia kaitlentės pakankamai darbastalio - 98cm smile.gif . Nepaskaičiavau šito, matot, o vizulkoj pažiūrėjus labai glaustai atrodė smile.gif .
Gavau Jūsų planą, ten ir norėdamas pavardžių neperskaitysi biggrin.gif .

user posted image

Išties keista, kad taip suprojektuota virtuvės patalpa... Nuo lango iki sienos 3070mm, tai reikškia, kad darant dvi eiles tarp stalviršių gaunas 1870mm atsumas, kai ergonomika rėkia, kad atstumas turėtų būti 1200mm (pas mane dabar dėl vieno kliurko yra 1300mm - pusė velnio, dar gerai, bet daugiau jau būtų nepatogu schmoll.gif ). Dargi, ventiliacija matau lango dešinėje, o kaitlentė visai prie kitos sienos planuojama g.gif ... Iš pirmo žvilgsnio, lyg ir norėtųsi uždaryti įėjimą iš tambūro, tačiau kita vertus, nepatogu būtų kiekvienąkart į virtuvę eiti per aplinkui... nors, tas įėjimas iš tambūro patogesnis tik grįžus su pirkinių krepšiais, o sukantis namuose patogiau virtuvėn eiti per svetainės pusę.
g.gif ... velnias žino... dabar nieko protingesnio į galvą neateina... doh.gif
Ar sienos jau yra?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 18, 10:21)
Man irgi būtų įdomu išgirsti, kuom nepatogu tos bendros erdvės g.gif .
Turėjom bute bendrą, dabar name taip pat bendrą pasidarėm.
................

Kaip gaila, kad supermamoje nėra galimybės paspausti mygtuką Like ar Patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(darbiete @ 2014 08 18, 10:22)
renkuosi plokštę ir stalviršį doh.gif  kaip jums toks variantas ar labai nenugrybavau biggrin.gif

http://www.termopala...u-plokstes/1070 -plokšė
http://www.termopala...stalvirsiai/374 -stalviršis

Kažkaip taip atrodytų:

user posted image
Papildyta:
QUOTE(BevardeX @ 2014 08 18, 11:10)
Kaip gaila, kad supermamoje nėra galimybės paspausti mygtuką Like ar Patinka smile.gif

Yra kur tobulėti SM biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 08 18, 10:45)
- pas mus svetainės zonoje dažnai žiūrimi filmai (sofa, projektorius, ekranas), tai jeigu pvz., su vyru žiūrim filmą, o kuris nors vaikas ateina į virtuvę stiklinės pieno ar arbatos užsivirti - labai trukdom vieni kitiems. Įjungiama šviesa, burzgia virdulys, o mes savo ruožtu,  turime stabdyti filmą (nes žiūrime ir ne vaikams skirtus), kad jaunimas neprisižiūrėtų ko nereikia.

Patikėkit, mes irgi lygiai taip pat žiūrime filmus vakarais ne vaikams skirtus, turime ir mažus vaikus ir paauglę dukrą - jokių problemų. Aišku, sėdame žiūrėti jau suguldę mažius. Jei ir ateina kuris nors, tai visai nesunku tą filmą sustabdyti (svarbu tik, kad tinkama vieta pasitaikytų biggrin.gif ), per vieną vakarą gali pasitaikyti koks vienas, ar du kartai, gali ir visai nepasitaikyt - nepatogumų tai mums nesukelia. Paprastai būnam įsijungę šviesą po virtuvės spintelėmis, tad papildomai šviesos jungtis nereikia, arbatos dar nė vienas nakčia neužsimanė - bet čia aišku įpratimo reikalas.

- svečiams paprastai negaminu pietų - pakanka iškepto pyrago, būna vyno, sūrio, vaisių, na, geriausiu atveju einame į terasą mėsytės pasikepti. Taigi, virtuvėje atėjus svečiams nesisuku ir todėl nei jausčiausi uždaryta, nei atskirta. Kaip tik, mažiau vargo būtų dėl ne visada tvarkingos virtuvės zonos - uždarei duris ir tiek žinių.

Kavos/arbatos vistiek reikia atnešti smile.gif . Man kaip tik būtų nepatogu nešioti į kitą patalpą, kad ir TIK puodelius su gėrimais. Dabar viskas vietoj, viskas prie akių. Visai nepergyvenu dėl lengvai apkrautos virtuvės - kai laukiam svečių, kaip taisyklė pasitvarkom kiek labiau, nei įprastai, o tas lengvas bardakėlis atsiradęs esant svečiams man akių nebado. Natūralu juk. Gal svečiai pas mus tokie paprasti, kad irgi pretenzijų dėl to nereiškia biggrin.gif .

- auginame kūdikį, kuris užmigęs dažnai guldomas į lovytę pirmame namo aukšte. Tai kai jis miega, vėlgi, nieko neįmanoma  daryti - nei puodu pabarškinti, nei indus iš indaplovės iškraustyti, nes mažius miega jautriai ir nesinori žadinti.

Kūdikis labai greitai užaugs mirksiukas.gif . Net per greitai. Patikrinta biggrin.gif .

- mūsų svetainės-vituvės zona labai šviesi. Sąmoningai planavome ją pačioje  šviesiausioje dalyje, kur net nykiausią žiemą būna šviesu, patenka daug  saulės. Nepagalvojau, kad ypač šviesi, šilta virtuvė gali būti minusas, ypač šiltuoju metų laiku - produktai, jei laikomi ne šaldytuve, nukenčia, nes neužtraukus roletų visa virtuvė beveik ištisą  dieną būna tiesioginiuose  saulės  spinduliuose, jei ne pro  tą, tai pro kitą langą.  O visko nesukiši į šaldytuvą ar uždaras spinteles.  Dabar galvoju, kad praktiškiau būtų virtuvė rytinėje- šiaurinėje dalyje, o svetainės, poilsio  zona - pietuose.

Visiškai sutinku - virtuvė turi būti rytuose/šiaurėje, o svetainė pietuose. Su bendra erdve tai puikiai išsprendėm - mūsų virtuvė šiaurėje, svetainė pietuose. Sienos tarp jų nėra, tad virtuvė nėra visiškoj tamsoj, nes gelbėja bendra edvė ir dar siauras langelis tarp virtuvės spintelių tongue.gif

Reziume - rimtų minusų taip ir nepamačiau unsure.gif ...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 18 rugpjūčio 2014 - 10:34
Merginos, kas turite salas virtuvėse, ar jas tvirtinot prie grindų kažkaip?
Atsakyti