Grįžtu ir aš šiek tiek padirbėjusi su ikea programėle. Santechnikas dėl kriauklės dar leido pagalvoti per savaitgalį, taigi vis dar esu pasimetime...
papiešiau savo pirminį variantą maždaug:
http://www.talpykla.com/?di=WSMS
Kad sumažinti kažkiek, palikau vienišą šaldytuvą ir orkaitę perkėliau prie dešinės sienos. Kaip manot, ar toks variantas įmanomas, ar nelabai žiūrisi?
http://www.talpykla.com/?di=X7KD
Pabandžiau papaišyti Juodai variantą, kad įsivaizduoti, bet gaila salų ikejoj normalių norandu, o tokios ne visai į temą su orkaitėm, tik vaizdą gadina, bet plius minus būtų toks vaizdelis:
http://www.talpykla.com/?di=D7SK
Buvau šiandien baldų rojuj, kad man paskaičiuotų kas kaip, tai pirmas variantas su normalia firnitūra, paprastu štalviršiu, rankelenlės maždaug po 25 Lt, plokštė su klasikinio stiliaus išrantymais (nežinau kaip pavadinti ), gaunasi apie 20 tūkstančių. Čia be buitinės technikos, aišku. Nu daug daug Bet turbūt nuėmusi pora spintelių (perdariusi į antrą variantą), jei ir sutaupysiu tūkstantuką ar du, esmės jau labai nekeičia Nebent juodai variantą normaliai paskaičiuoti, nes Ikea su tom baisinėm salom, dar brangiua paskaičiavo nei mano pirmą variantą.
Ai žodžiu, kažkaip labai daug čia man visko gaunasi, nematau nei vieno tinkančio varianto, visi kompromisiniai
QUOTE(Jorie @ 2014 08 16, 18:41)
Grįžtu ir aš šiek tiek padirbėjusi su ikea programėle. Santechnikas dėl kriauklės dar leido pagalvoti per savaitgalį, taigi vis dar esu pasimetime...
Man sis graziausias. Paieskokit kitu baldininku, gal kaina bus mazesne.
QUOTE(Amelita @ 2014 08 16, 19:03)
Man sis graziausias.
Bet turint omeny, kad šeimininkei didelės virtuvės nereikia, nes nėra poreikio, man šis variantas kiek griozdiškas... Visą vaizdą gadina prie dešinės sienos ilga spintelių eilė, išsikišanti už salos ribų.
Papildyta:
Beje, Jorie, o paskutinio mano siūlyto varianto nesvarstėt?
QUOTE(Juodai @ 2014 08 16, 19:14)
Bet turint omeny, kad šeimininkei didelės virtuvės nereikia, nes nėra poreikio, man šis variantas kiek griozdiškas... Visą vaizdą gadina prie dešinės sienos ilga spintelių eilė, išsikišanti už salos ribų.
Dėl to išsikišimo nepergyvenu, realybeje jo nebus. Nes sala bus 30 cm platesnė (ikejoje radau tik 60 cm pločio salą ir gerokai platesnes) ir bus pusbario kėdės iš išorės. Realus išsikišimas liktų apie 40 cm max.
O va kad didelė, tai didelė gaunasi Bet čia jau projektuojant namą reikėjo pagalvot geriau, nes dabar neužštabeliavus tų dviejų sienų spintelėm atrodo kaip kažkas "nedadaryta"
QUOTE(Jorie @ 2014 08 16, 19:22)
nes dabar neužštabeliavus tų dviejų sienų spintelėm atrodo kaip kažkas "nedadaryta"
Bet dievaži, štabeliuoti spintelėmis tik dėl to, kad yra siena irgi nelogiška . Juo labiau, kad toms spintelėms poreikio nėra. Man rodos pasidarę šitą variantą tikrai rastumėt ką tam tuščiam kampe pastatyti
Tik čia gal kiek pussalę reiktų patrumpinti, mažiausiai iki sulyginimo su plautuvės spintele.
QUOTE(Juodai @ 2014 08 16, 19:21)
Beje, Jorie, o paskutinio mano siūlyto varianto nesvarstėt?
Čia kalbate apie tą kitą u formos variantą užsuktą prie kaitlentės?
Pirmiausia pasilieka ta sienutė 60 cm po dešinę be spintelių, o ji ten būtent tam ir buvo padaryta. Vien tas keistai atrodo. Plius nelabai kas ir sumažėja tų spintelių bendroje sumoje, be to užėjimas į tą U formą atrodo nepatogus.
Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2014 08 16, 19:28)
Bet dievaži, štabeliuoti spintelėmis tik dėl to, kad yra siena irgi nelogiška .
Dievaži, pritariu
Tik nerandu kito varianto, kuris mane įtikintų, neatrodydamas keistai
Beje, pagalvokit, kaip darytumėte, jei tai būtų Jūsų virtuvė. Savo vaikino virtuvės sienas išdažiau ryškiai žaliai, dabar tai yra mano ir mano vyro virtuvė, kaži ar būčiau taip dažiusi, jei būčiau žinojusi, kad tai bus ir mano virtuvė
Tai nedarykit tos sienutės .
Taip, į pirmąją U formą užėjimas kur kas patogesnis. Ir virtuvė bene kompaktiškiausia gaunas. Tas kampas kairėje irgi kitaip būtų atrodęs, jei ten tą patį kvietkelį būtumėt įstatę, kaip ir antram Jūsų variante .
Taip, į pirmąją U formą užėjimas kur kas patogesnis. Ir virtuvė bene kompaktiškiausia gaunas. Tas kampas kairėje irgi kitaip būtų atrodęs, jei ten tą patį kvietkelį būtumėt įstatę, kaip ir antram Jūsų variante .
QUOTE(Amelita @ 2014 08 16, 14:09)
Zalia ruta, ar sumontavo virtuve? Kaip ispudziai? Is kur pirkote visa Bosch technika? Gal internetu? Jei nesunku pasidalinki nuoroda.
Dar nematem, nes isvyke. Laukiam nesulaukiam, kada pamatysim, aisku, nebus dar stalvirsio ir kazko dar truks, nes nera rankeneliu, negali pabaigti.
Del bosch parasysiu i AZ
QUOTE(Jorie @ 2014 08 16, 19:35)
Beje, pagalvokit, kaip darytumėte, jei tai būtų Jūsų virtuvė.
Patikėkit, tikrai pagalvojau. Gal net per daug. Tiek prirašiau čia Jums apie visus variantus .
Greičiausia rinkčiausi šitą variantą, t.y. pirmąją man siūlytą U raidę .
O jei dar pussalėj kaitlentę paliktumėt, tai ir vaizdas smagus iš svetainės būtų, nes matytųsi gražus gartraukis. Dabar turiu kaitlentę saloj, virtuvė matosi iš visų svetainės kampų ir viskas man gerai.
Taigi arba tokią U, arba atitinkamą I I - t.y. dviejų eilių virtuvę, kur išsimestų dalis prie lango ir liktų dalis prie dešiniosios sienos ir sala priešais ją, galu į valgomojo erdvę.
QUOTE(Jorie @ 2014 08 16, 18:41)
Buvau šiandien baldų rojuj, kad man paskaičiuotų kas kaip, tai pirmas variantas su normalia firnitūra, paprastu štalviršiu, rankelenlės maždaug po 25 Lt, plokštė su klasikinio stiliaus išrantymais (nežinau kaip pavadinti ), gaunasi apie 20 tūkstančių. Čia be buitinės technikos, aišku. Nu daug daug
Mes irgi buvom užsukę į Baldų rojų, tai palyginus, Ikea tikrai pigiau siūlo. Bent mums pigiau gavosi - žinoma, skonio reikalas, ne visiems gražu ir norisi tų Ikėjos spintelių. O rankenėles jau nusipirkome iš Ikėjos išparduotuvės, nukainuotos buvo nuo 25 lt iki 6 lt
Jorie, o vietoj virtuvinių spintelių nesinori kokią gražią indaują pasistatyti, ar knygų spintutę, ar dar ką - čia pratęsiant mintį, kad tuščios sienos atrodo neišbaigtai Man labai patiko dar ir toks sprendimas (suoliukas, knygų lentynėlė), bet kadangi pas mus situacija priešinga ir norisi kuo daugiau virt. spintelių - atsisakėme.
QUOTE(Juodai @ 2014 08 16, 19:36)
Tai nedarykit tos sienutės .
Su kvietku
http://www.talpykla.com/?di=TA99
Iš tikro šį variantą vis dar svarstau. Pridėjus čia normalią pussalę, pusbario kėdes, erdvė užsipildytų visai kitaip. Plius vaikščiojimo trikampį iš karto pamatavau tik Jums pasiūlius šį variantą. Jis iš tikrųjų mažesnis, t.y. gaunasi apie 4,5 m (o mano variantas 5,1 m). Tas man labai oponuoja.
Dabar radau gražių erdvinių gartraukių, kas man buvo kaip minusas:
http://www.imperija....i19p/?item=3258
Tik kainikė aišku
O koks Jūsų gartraukis? Jei ne paslaptis?