Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 16

QUOTE(Jorie @ 2014 08 13, 23:38)
Šiandien su elektriku buvome susitikę, kaip tik ir sakė, kad saloje geriau rozečių nedaryti, nes jei norėsite panaikinti salą, bus grindys jau sugadintos.

Na, jei jau žmonės sugalvoja darytis salą, apie jos naikinimą tikrai negalvoja... Bent mano sala yra nepajudinama smile.gif, o ir išleidus tiek pinigų, koks tikslas naikinti g.gif . Tiesiog reikėtų apsispręsti - reikia Jums jos, ar ne.

Erdvė pas Jus nemaža, todėl darytis nuobodžią L formos virtuvę šiokia tokia nuodėmė... smile.gif .
Pagalvokit: panaikinsit salą, pristumsit artyn stalą ir vieta prie terasos lango, spėju vitrininio bus tuščia, neišnaudota. Ar Jums reikia šokių aikštelės? Jei stalo nestumsit arčiau, virtuvės erdvė bus nykiai tuščia ir atstumai nuo vienos virtuvės pusės iki kitos dideli - kam taip apsunkinti save papildomu vaikščiojimu g.gif, turėkit omeny, kad judėsit ne vien tik darbiniu trikampiu šaldytuvas/kaitlentė/plautuvė.
Dar sugalvojau vieną variantą - užsukti U formos virtuvę už kaitlentės, jeigu taip jau norit turėti šaldytuvą vos ne toliausiam taške nuo valgomojo ir svetainės.

Jums dabar tereikia išsirinkti geriausiai Jūsų norus atitinkantį variantą:

mano anksčiau pasiūlytas, kur kaitlentę galima kelti prie sienos dešinėje - šaldytuvas gaunas arčiau valgomojo ir svetainės, ne paslaptis, kad jis naudojamas ne vien tik gaminant virtuvėje, todėl manau, kad patogu jį turėti arčiau, juo labiau, kai jis taip subtiliai pasislepia už sienelės - čia svarbu tiems, kas kažkodėl nori tarsi "paslėpti" virtuvės techniką namuose biggrin.gif :

user posted image

Jūsų L raidė, kai stalas pristumtas arčiau virtuvės - tokiu atveju stalas gaunasi toliau nuo lango, neišpildytas Jūsų noras kiek atitverti virtuvinį nuo kitos erdvės, nes virtuvė ir valgomasis gaunas jau vienoje erdvėje:

user posted image

Jūsų L raidė, kai stalas paliktas prie terasos langų - smagiau prie jo sėdėti šalia jų, tačiau lieka ta nyki zona virtuvėje:

user posted image

Dar vienas mano U variantas - tas užsukimas nuo kaitlentės, be to, kad daro virtuvės zoną jaukesne, dar gali tarnauti kaip tarpinė stotelė turint svečių ir patiekiant maistą stalui, ar kaip saldus stalas ir t.t. Be to, kaip darbastalis jis patogiau naudotųsi, nei L raidės virtuvėje vieta kaitlentės dešinėje:

user posted image

Kadangi Jums nereikia daug spintelių, tai kam daryti šalia orkaitės ir šaldytuvo dar vieną aukštą spintą g.gif ? Ir tą užsukimą už kaitlentės paskutiniam variante turbūt kiek per ilgą nupiešiau...

6. Elektrikas sakė, kad tipo šaldytuvas šalia orkaitės negerai, bet kažkaip tubūt čia skiedalai  irnesakyk.gif Man atrodo, visi daro ir gerai ax.gif

Įdomu kodėl negerai? Nepasakė? Juk pati sakot, kad orkaitę naudojate labai retai, kokios problemos? Orkaitė kaista, kai kepama joje, šaldytuvas irgi išskiria šilumą į aplinką. Bet juk abu yra įmontuojami, t.y. bus apsupti plokštėmis. Kaip turi įkaisti plokštė nesudegdama, kad sugadintų šaldytuvą? Buvom diskutavę jau apie tai ir priėjom logiškos išvados, kad realiai orkaitės karštis galėtų patekti į šaldytuvą tik esant jiems abiems atidarytiems, orkaitė žinoma turėtų būti kaitinama tuo metu. Tada į šaldytuvo vidų gal patektų kiek daugiau šilumos ir tiek. Nuo to jis tikrai nesugestų.

Reikia skubios pagalbos, rytoj jau santechnikas atvaro ir reikia indaplovės vietą jau tiksliai žinoti

O kam tos indaplovės vietą santechnikui reikia žinoti? Juk už jos vistiek negali būti jokių vandens išvadų. Indaplovė puikiai prisijungia prie plautuvės vandens išvadų, todėl manau, kad santechnikui daug svarbiau žinoti plautuvės vietą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 14 rugpjūčio 2014 - 00:10
QUOTE(skaiciukas @ 2014 08 13, 14:34)
Laba diena,
Mes klijavome. Pasikonsultavau su stiklų klijavimu patirties turinčiomis įmonėmis ir klijavau Unifix klijais. Nepamenu tikslaus pavadinimo (žaliai geltona tūbelė, tokia kaip būna silikonai). 2viems m2 stiklo priklijuoti sunaudojau 1 tūbelę. Taip dariau nes man tie tvirtinimai varžteliais negražiai atrodo. Tačiau kaip supratau, Jūs po stiklu planuojate tapetą dėti? Tuomet tvirtinimas varžtais manau bus vienintelė išeitis, nes jei klijuosite prie tapeto, tai stiklas nučiuoš su visu tapetu, o ir klijai prie tapeto gali nelipti smile.gif
Dabar gal tokių minčių ir turite, kad nuiminėsite stiklą, pasivalyti ir t.t., bet realybėje kažin ar taip bus. Pritvirtinsite ir jau kabos iki sekančio remonto... smile.gif nepriklausomai nuo to tvirtinsite varžtais ar klijuosite... ir galų gale tai stiklas, bekabinėdami jį ten galite ir sudaužyti smile.gif

Sėkmės  smile.gif

Patys stiklo tvirtinti neketinam, juk tam yra meistrai 4u.gif 4u.gif Tik va idomi kitu zmoniu patirtis....
Atsakyti
Juodai, pamenu kalbejai apie Siemens indaplove, kodel sakei ji tau nepatiko? Kokie jos minusai? Is kokiu firmu turit ir esat patenkintos? Kalbu apie 60 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 14 rugpjūčio 2014 - 07:40
Labas rytas 4u.gif .
Taip, turiu Siemens SN66L080EU, berods. Net nežinau, ar nepatenkinta esu. Kad ji netobula, tai tikrai, nes galėtų išdžiovinti geriau. Nėra indikacijos ant grindų, kai ji dirba. Pagrindinis dalykas, kuriuo nesu patenkinta, yra tai, kad netelpa aukštos taurės ar stiklinės doh.gif . Stiklinės išėmus įrankių stalčiuką viršuje dar tilptų, bet kur tada įrankius dėt g.gif . Krepšelio jiems nėra. Tai dedu aukštesnes stiklines 45 laipsnių kampu - yra viena tokia vietelė, kur jas taip galima suremti. O didžiosios vyo taurės niekaip netelpa verysad.gif , bet jos pas mane tokio dydžio, kad turbūt į nė vieną indaplovę netilptų viršuje biggrin.gif . Gerumas tame, kad didelės lėkštės, kurios netilpdavo į Electrolux apačioj tvarkingai sukaišiotos tarp virbų, į šitą indaplovę telpa thumbup.gif . Dar man patinka įrankių stalčiukas smile.gif .
Šiaip, kai sumontavo mums ją, man vyras taip truputį pasukiojo pirštu ties smilkiniu, kad aš, budama "avtomatčikė" (pagal išsilavinimą), iš vsų firmų išsirinkau Siemens doh.gif . Bet aš jam atgal sakiau - o kodėl neuždėjo veto g.gif . biggrin.gif
Rinkausi tarp šių modelių: SIEMENS SN66L080EU, SIEMENS SN68M044EU ir BOSCH SMV48M10EU. Bosh orientacinė kaina buvo per vidurį, šimtu brangesnė už mano išsirinktąją. Dabar gal kiek norėtųsi būtent Boch išbandyt unsure.gif ...
Bet, įvertinus tai, kad visą buitinę pirkom jos nematę ir nečiupinėję, manau, kad visai neblogai nusipirkom. Dabar žiūrėsim, kiek tarnaus.
Senąja Electrolux indaplove patenkinta visiškai buvau, nors ir 45cm pločio, gana talpi ji man buvo. Ir atlaikė visus 7 metus be gedimų.
Atsakyti
pas mane indaplove BOSCH SMV48M10EU. Kadangi neturiu su kuo palyginti tai net nezinau gera ji ar bloga. Indikatorius ant grindu tai patinka kad yra. Kas del isdziovinimo tai isisvaizdavau kad indai buna sausuteliai, bet tikrai taip nera, nors pvz stiklines puodukai buna sausuteliai, tai nesuprantu kodel lekstes ir puodai ne g.gif taures i virsutini stalciu irgi netelpa per irankiu stalciuka.
Atsakyti
pas mane indaplovė išdžiovina pilnai tik jei aš baigus plaut palaikau pravertas dureles smile.gif nes ten būna daug garų, tai kai praveriu, jie išgaruoja ir indai būni sausi. kitu atveju būna šlapi, bet čia gal kad be atskiros džiovinimo funkcijos. vienos indaplovės turi džiovinimo funkciją,kitos ne
Atsakyti
parasiau ir prisiminiau kad knygelej kazka maciau apie stalciu aukscio keitima. Pabandziau tikrai virsutinis stalcius nusileidzia ir telpa visos taures netgi didziosios vyno. Tai del sito atsiimu zodzius blush2.gif na bet isdziovina vistiek neidealiai, nebent cia visose taip
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2014 08 14, 10:47)
vienos indaplovės turi džiovinimo funkciją,kitos ne

Jei programa ilga - 2-3 val, tai manau kad dalis jos yra džiovinimas, nes realiai indaplovė bilda, t.y. plauna tik apie kokia 0,5-1, na gal 1,5 val. Pas mane yra dar ir trumpa ~0,5val plovimo programa, kurią naudoju kai reikia greitai indus išsiplautu dieną. Vat šita tai tikrai be džiovinimo yra. Na, reiks instrukciją paskaityt, ten turėtų būti aprašytos programos.
Papildyta:
QUOTE(@leja @ 2014 08 14, 10:48)
Pabandziau tikrai virsutinis stalcius nusileidzia ir telpa visos taures netgi didziosios vyno.

Pas mane nieks niekur nenusileidžia verysad.gif , tik išsiima įrankių stalčius. Vat tau ir 100Lt skirtumas unsure.gif ...
Atsakyti
O kuom siemens blogai? As nusiziurejus visa buitine siemenso g.gif
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2014 08 14, 11:04)
O kuom siemens blogai?

Blogai nėra, tačiau turbūt buitinė technika nėra šitos firmos stiprioji pusė g.gif .
Pavyzdžiui man atrodo, kad tokie gamintojai kaip AEG ar pigesnė variacija Electrolux specializuojasi būtent tokioj technikoj ir jie jau savaime pranašesni už Siemens. Šaldytuvai man kažkodėl asocijuojasi su Liebherr. Skalbyklė, džiovyklė su Miele.
Bet čia tik mano pasvarstymai. Jokių įrodymų smile.gif . Plačiau apie tai reikėtų klausti buitinės technikos temose, kur konsultuoja nusimanantys.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 14, 11:17)
Blogai nėra, tačiau turbūt buitinė technika nėra šitos firmos stiprioji pusė g.gif .
Pavyzdžiui man atrodo, kad tokie gamintojai kaip AEG ar pigesnė variacija Electrolux specializuojasi būtent tokioj technikoj ir jie jau savaime pranašesni už Siemens. Šaldytuvai man kažkodėl asocijuojasi su Liebherr. Skalbyklė, džiovyklė su Miele.
Bet čia tik mano pasvarstymai. Jokių įrodymų  smile.gif . Plačiau apie tai reikėtų klausti buitinės technikos temose, kur konsultuoja nusimanantys.

Aš asmeniškai esu tokios pačios nuomonės. Jei gamina viską, specializuotis sunku. Jei specializuojasi ir siekia kokybiškumo, tai neįmanoma gaminti visko puikiai.
Tuo klausimu kalbėjau su žmogumi, kuris daug metų užsiima buitinės technikos servisu. Išsakiau jam savo tokią nuomonę, jis su ja sutinka. Tačiau tik dalinai. Kadangi tenka tvaryt daug įvairios buitinės technikos, tai, manau, žino apie ką kalba. Jo pasiūlymas buvo žiūrėt ne į prekės ženklą (kuris irgi svarbus), bet labiau orientuotis į tai, kur surinkta prekė. Ir niekada neimti surinkto Taivany, Indijoj ar Korėjoj. Geriau Europos šalys, Turkija. Jo žodžiais, Indija apskritai labai žemo lygio.
Nežinau, kiek tikėt jo žodžiais, bet kaip tik dabar besirinkdama buitinę virtuvei vis pažiūriu tą "Made in..."
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2014 07 31, 09:44)
Sveikos. Prasau patarimo, norejau violetiniu plyteliu virtuvej,pradejom klijuoti,bet kazkas lyg netinka.lyg per tamsu. Dar ne visa isklijuota, galim kelias nuimti, iterpti kitokias. . Lauksiu ideju, aciu 
user posted image
user posted image

Sveikos. Po dideliu svarstymu musu virtuve atrodo taip :
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

LAUKIU JUSU TEISMO ax.gif
Atsakyti