Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 16

QUOTE(Teka @ 2014 08 13, 14:44)
na mes visą butą dažėm plaunamais dažais, bet virtuvės sieną norėčiau kuo nors padengti, nes nusišveis tie dažai vistiek.

Plaunami dabar visi dazai, bet vonios patalpai skirti su zymiai didesniu atsparumu. Tad del to pasirinkome toki varianta. O lakas gali pigiai blizgeti. Musu nudazytos sienos visai neblizga, matines.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2014 08 13, 15:04)
Plaunami dabar visi dazai, bet vonios patalpai skirti su zymiai didesniu atsparumu. Tad del to pasirinkome toki varianta. O lakas gali pigiai blizgeti. Musu  nudazytos sienos visai neblizga, matines.

ufff, kaip sunku. reik skubiai daryt kažką su ta siena, lakas atrodo paprastas ir greitas variantas, bet nelabai ten aišku su juo kas ir kaip
Atsakyti
QUOTE(SUmantus @ 2014 08 12, 00:48)
Gal galite pakritikuoti kaip atrodo mano busima virtuvė?

user posted image
<...>
Kol kas neapsisprendžiu kaip atrodys kavos staliukas (palangė) prie lango, bet jis tikrai ten bus  smile.gif  Dėl šio staliuko "kenčia" dešinys kampas, tai kol kas irgi neišspręsta dilema. Jeigu pavyks pakelti 5-6 cm langą (arba ji sumažinti), galėčiau pakelti palangę iki 91 cm, problemos su staliuku ir stalčiaus atidarymu būtų išspręstos  g.gif
Kaip jums bendras sumanymas?

Bendras sumanymas manau geras. Jei pakeltumėt palangę, patekimas į dešinėje esančius stalčius vistiek būtų nepatogus. Galvočiau taip: didžiųjų spintų bloką stumtelti kairiau, link durų, tiek, kad praėjimas į virtuvę būtų neužgriozdintas. Tada mesčiau lauk atviras lentynas abipus ūkinių spintų. Jų kairėje esama erdvė vistiek niekam naudingam nebūtų panaudojama, tad toje vietoje būtų galima planuotis kokią indaują unsure.gif . Išvis durų į virtuvę nedaryčiau, mesčiau jas lauk, palikčiau atvirą praėjimą. Pasistūmus ūkinei spintai atsirastų vietos staliukui kampe - jį gal vertėtų stumtelti į kampą, nebūtinai lygiuoti su palange. Tada dalis staliuko vis dar bus ties langu ir gal patenkins poreikį sėdint dairytis pro jį smile.gif . Tokiu būdu nebeliktų problemos su stalčių atidarymu dešinėje 4u.gif .

Kažkaip va taip: ...

user posted image

QUOTE(*barbora* @ 2014 08 12, 18:44)
Kuris variantas virsutiniu spinteliu patogesnis butu?
<...>user posted image

Manau, kad antrasis 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 13 rugpjūčio 2014 - 14:16
QUOTE(Teka @ 2014 08 13, 15:07)
ufff, kaip sunku. reik skubiai daryt kažką su ta siena, lakas atrodo paprastas ir greitas variantas, bet nelabai ten aišku su juo  kas ir kaip

Galvokit. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorie @ 2014 08 12, 20:55)
Buvau apie Jūsų siūlomą variantą pamąsčiusi, bet atmečiau nebraižiusiu:
1. Dėl stalo valgomajame, nes gautųsi eilė stalų. Bet kaip smagu, kad Jūs ir tai apmąstėte  4u.gif Tik va nenoriu aš valgomojo stalo labiau kišti į svetainę nei į virtuvę  g.gif nors žiūrint erdvių išdėstymą, tai būtų gal visai ir logiška  g.gif

Na nesigauna ta stalų eilė dėl pasukto pietų stalo biggrin.gif . Į svetainę pietų stalas taip pat neįsikiša, jis taip ir lieka virtuvės-valgomojo erdvėj ir į terasą patekimas padoriai erdvus lieka - juk nelaikysit taip atstumtų kėdžių unsure.gif , stumsit jas tvarkingai po stalu mirksiukas.gif .

2. Nenoriu kaitlentės saloje, tas kabantis gartraukis nei šis nei tas, kažkaip kiek žiūrėjau klasikinių stilių virtuvių nuotraukas, labai retas atvejis saloje kaitlentė. Prie sienos irgi netiks kaitlentė, nes tada nusimuša logika: šaldytuvas -> kriauklė -> kaitlentė.

Nenorit - nedarykit. Darykit prie sienos ir nesukit galvos dėl to eiliškumo schmoll.gif - turėjau tokį eiliškumą ankstesnėj virtuvėj, praktiškai tokį pat šaldytuvo, kaitlentės ir plautuvės išdėstymą - viskas ok, patogu buvo. Pasibraižykit mano pasiūlytą variantą, kad galėtumėt darbinį trikampį pamatuot ir jei jis bus trumpesnis, nei Jūsų antrojo varianto, tikrai galvočiau apie U formą 4u.gif .
O erdvinis gartraukis kaip tik būtų puošmena virtuvei mirksiukas.gif. Pas mane dabar toks, klasikinis wub.gif . Labai pagerina virtuvės vaizdą smile.gif . Dar kaitlentės pliusas saloje tas, kad gamindama matau visus, nereikia būti nusisukus į sieną, kaip nubaustai... doh.gif . Sutinku, kad klasikinėse virtuvėse dažniau saloje sutinkame plautuvę, nei kaitlentę, bet yra ir tokių variantų. Būtumėt originalesnė mirksiukas.gif

O kaip dėl mano antro varianto? Jis kaip jau ir beveik patogus gaminimo atžvilgiu

Šitas geresnis, bet man vistiek per didelė L raidė gaunas... ax.gif . Sala darbinio trikampio neužstoja, tačiau prie kitų spintelių tiesų priėjimą jau riboja. Indaplovė man ne vietoj, reiktų ją į kitą plautuvės pusę kelti - tiesa, o kur laikytumėt indus iškraunamus iš jos?
Atsakyti
Mes viska dazem plaunamais dazais. Virtuveje dabar to nedaryciau, nepraktiska labai,po keliu metu naudojimo siena atrodo baisiai. dabar desime ant sienos kokia plokste ar pan.

Juodai,o ka manote apie sala virtuveje,kurioje nera nei kaitlentes,nei kriaukles? Ar pasiteisintu tik kaip papildomo darbastalio plius spinteles variantas? Ar gal kuri turite tokia sala,ar patenkintos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 13 rugpjūčio 2014 - 14:56
QUOTE(flight @ 2014 08 13, 15:51)
Mes viska dazem plaunamais dazais. Virtuveje dabar to nedaryciau, nepraktiska labai,po keliu metu naudojimo siena atrodo baisiai. dabar desime ant sienos kokia plokste ar pan.

Juodai,o ka manote apie sala virtuveje,kurioje nera nei kaitlentes,nei kriaukles? Ar pasiteisintu tik kaip papildomo darbastalio plius spinteles variantas? Ar gal kuri turite tokia sala,ar patenkintos?

Mano virtuve bus is 2 eiliu, o tos dvi eiles glaudzias vienu sonu prie vienos sienos, tai vat viena siena ir dazem tais super duper atspariais dazais. O kitur desime plokste.
Atsakyti
QUOTE(MUDU @ 2014 08 13, 08:44)
Žvelgiant į šį planą ,savo atveju dėliojau taip jog kaitlentė,su orkaite dešinėje pusėje ant sienos,šaldytuvas tarp langų(jis neįmontuojamasir toks kaip akcentas ax.gif ) ,o tas pusbaris(salelė) nesijungia su sieninem spintelem ir kėdžių nebus.

Tai gaunas kažkaip va taip: ?
user posted image

user posted image

user posted image

Visai nieko atrodo. Tarpas tarp salos ir virtuvinio kur šaldytuvas - 1200mm, tarpas tarp salos šono ir viryklės virtuvinio dalies - 1000mm. Tik velnias, ta salelė tokia vieniša atrodo... bet gal dailų švietubą virš jos pakabinus pasitaisytų vaizdas smile.gif .

QUOTE(MUDU @ 2014 08 13, 08:44)
tik galvoju ar bus patogus tarpas tarp jų judėjimui g.gif

Patogus tarpas tarp darbastalių yra 1200mm. Iš bėdos 1000mm. Pas mane dabar 1300mm - irgi ne per daug, bet daugiau jau būtų nelabai...
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 08 13, 15:51)

Manau gražiai viską sukomponavus - labai jaukus ir naudingas variantas wub.gif . Aš tokios dabar norėčiau vien dėl to, kad galėčiau virš jos pasikabinti gražuolius šviestuvus, vat kažkokius tokius:

user posted image

Alpstu aš dėl jų wub.gif ... tik gaila, kad prie mano gartraukio nebetinka tokie, nors imk ir bliauk cry.gif ...
Atsakyti
Sveikos. Na pagaliau gaminam virtuve, tik kaip visada 2m zinojau ko noriu, o vat emiau ir pakeiciau nuomone is juodos virtuve patapo sviesesniu tonu doh.gif
virtuves pvz

tik dabar klausimas, kokia kriaukle deti prie balto stalvirsio? Nerudijancio plieno man rodos labai matysis vandens lasu nudziuvimas doh.gif baltos irgi bijau, kad nenusidazytu netycia nuo kokio produkto... juoda-ar neatrodys kaip " balta varna"? smile.gif
iranga bus juoda visa. Pasidalinkite patirtimi ar pamastymais. Aciu smile.gif
beje, tarp spinteliu mastom deti ta pacia plokste kaip stalvirsio, nes meistras sake, kad nera jokio lako ale sienom virtuveje...
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 11, 11:14)

Betoniniai stalviršiai - pasidomėkit.
Labai daili Jūsų virtuvė. Ta viršutinė spintelių linija man visai netrukdo, ji labai gražiai atkartoja lubas, tik nuotruka taip padaryta, kad atrodo lyg kreiva būtų, lyg kažkas nesueitų. Iš tikrųjų tos spintelės dešiniau yra mažesnio gylio, nei ūkinės spintos šalia, dėl to tas kreivumas atrodo. Realiai visai kitaip tas vaizdas matos, ar ne?  bigsmile.gif
Kokios spalvos betoninį stalviršį dartytumėt? Kiek toj nuorodoj pavyzdžiuose mačiau, jie man tokie šaltoki atrodo. Gal to ir siekiate - prie grindų paderinti? Bet man žinokit labai gražiai žiūrėtųsi natūralios spalvos masyvo, ar jo imitacijos, stalviršis - dabar palangės kraštelis matosi ir man taip tinka ta spalva, gaunas lyg tokia šilta detalė visam bendram vaizde  ax.gif .

Papildyta:

Gali būti medinis visas stalviršis toks kaip palangė, o betoniniai vazonai derės prie grindų  wub.gif .

laba 4u.gif
žinau tą betono studiją, mačiau gyvai jų stalviršius ir man labai patiko..daryčiau tamsiai pilką pusiau matinį, pritrauktų prie židinio sienos spalvos..bet vat niekaip negaliu apsispręsti ąžuolo masyvas, ar betonas..man ir tas ir tas labai gražu..

dėl tų linijų foto, visiškai teisingai..indauja mažesnio gylio.. viskas ten sueina.. smile.gif labai gražiai ir kokybiškai padarė virtuvę, viskas ok..
liko galvos skausmas stalviršis.. betoninis atrodys naujoviškai, moderniai, ne taip kaip pas draugus.. ąžuolo masyvas jauku, gražu ir brangu :)ir nieko naujo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JJ_M @ 2014 08 13, 17:48)
laba 4u.gif
žinau tą betono studiją
<...>
liko galvos skausmas stalviršis.. betoninis atrodys naujoviškai, moderniai, ne taip kaip pas draugus.. ąžuolo masyvas jauku, gražu ir brangu :)ir nieko naujo smile.gif

Tai kodėl iš jos neužsakinėjat?
Tokiu atveju aš balsuoju už originalumą, jeigu betonas Jums tinka wink.gif. O palangę gal tada palikti masyvo, tik vat klausimas, kaip juos sujungti. Bet tikiu, kad įmanoma. Įdomu, kiek betoninis stalviršis kainuoja g.gif .
Atsakyti
QUOTE(siofka @ 2014 08 13, 09:29)
Jorie toks atvejis irgi geras, bet tada pasiulyčiau salos nedaryti (papildomos spintelės, kurių kaip sakei ir taip perdaug ir nesugalvoju ką ten dėti reiktų (turiu omeny ant stalviršio), o virtuvės atskyrimui būtų stalas, kurį galima pastatyti šiek tiek arčiau virtuvės ir didesnį, svečių priėmimui. Ir priėjimas prie terasos (kaip suprantu) būtų patogesnis..

4u.gif Taip, logiškas pasiūlymas drinks_cheers.gif Šiandien su elektriku buvome susitikę, kaip tik ir sakė, kad saloje geriau rozečių nedaryti, nes jei norėsite panaikinti salą, bus grindys jau sugadintos. Apsvarstysiu rimtai tą reikalą ir apsispręsiu turbūt paskutiniu momentu biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2014 08 13, 15:41)
Šitas geresnis, bet man vistiek per didelė L raidė gaunas...  ax.gif . Sala darbinio trikampio neužstoja, tačiau prie kitų spintelių tiesų priėjimą jau riboja. Indaplovė man ne vietoj, reiktų ją į kitą plautuvės pusę kelti - tiesa, o kur laikytumėt indus iškraunamus iš jos?

Indai būtų stalčiuose kitoje pusėje krauklės nei indaplovė. Manau visai patogi vieta, ir prie kaitlentės ir prie kriauklės/indaplovės ir nuo šaldytuvo netoli - pats viduriukas. Aišku, galima sukeisti indų stalčių su indaplove, bus arčiau šaldytuvo, bet toliau kaitlentės. Kaip manot, kuris variantas geresnis?

Taip pat turiu klausimą, kaip dėti orkaitę: prie sienos ar prie šaldytuvo?
1. Orkaitė naudoju retai, bet virš jos būsiančią mikrobangę dažnai.
2. Bet maistas turbūt dėsis į spintelę, kuri čia dabar aukojasi dėl orkaitės, tai vėlgi nesinori užgrūsti į kampą prie sienos.
3. Jei atsisakysiu salos, maistui realiai neliks kitos vietos, kaip ta spintelė. Dabar turiu dar alterntyvą, saloje maistą laikyti.
4. O kaži kaip gražiau žiūrėtusi orkaitė per vidurį ar prie sienos?
5. Ir ar nieko tokio, kad spintelę sumažinau iki 50 cm, nors šaldytuvas ir orkaitė po 60 cm?
6. Elektrikas sakė, kad tipo šaldytuvas šalia orkaitės negerai, bet kažkaip tubūt čia skiedalai irnesakyk.gif Man atrodo, visi daro ir gerai ax.gif

Reikia skubios pagalbos, rytoj jau santechnikas atvaro ir reikia indaplovės vietą jau tiksliai žinoti blush2.gif Oj, kokia pasimetusi jaučiuosi, bet jau apsistosiu ties šiuo variantu, bet dar norisi iki galo patobulinti rolleyes.gif

Pakartoju tą patį planą, apie kurį kalba eina, kad ieškoti nereiktų 4u.gif

http://www.talpykla.com/?di=X91H

Žiauriai dėkinga už patarimus ir padrąsinimus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 08 13, 17:16)
Sveikos. Na pagaliau gaminam virtuve, tik kaip visada 2m zinojau ko noriu, o vat emiau ir pakeiciau nuomone is juodos virtuve patapo sviesesniu tonu  doh.gif
virtuves pvz

tik dabar klausimas, kokia kriaukle deti  prie balto stalvirsio? Nerudijancio plieno man rodos labai matysis vandens lasu nudziuvimas doh.gif  baltos irgi bijau, kad nenusidazytu netycia nuo kokio produkto... juoda-ar neatrodys kaip " balta varna"? smile.gif
iranga bus juoda visa. Pasidalinkite patirtimi ar pamastymais. Aciu smile.gif
beje, tarp spinteliu mastom deti ta pacia plokste kaip stalvirsio, nes meistras sake, kad nera jokio lako ale sienom virtuveje...

Juoda atrodo gerai, bet draugė turėjo, 100 K blogiau nei nerūdijančio plieno. O pas mus nmie nerūdijančio plieno, bet irgi gaidys, rinkčiausi baltą 4u.gif Dėl nusidažymo nežinau, bet manau neturėtų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jorie: 13 rugpjūčio 2014 - 22:30