Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 16

QUOTE(Pievu gelyte @ 2014 08 12)

Pas mane pakabinamos spintelės yra 1500 aukštyje. Langas tarp spintelių yra ~550mm aukščio.
1600 mm aukštis gal ir aukštoka, bet ne tragedija. Ką jau čia daugiau bepatarsi, juk nekabinsit spintelių žemiau, kad langą užstotų smile.gif . O jei dar aukšta esate, manau viskas bus ok.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 12, 16:19)
QUOTE(Pievu gelyte @ 2014 08 12)

Pas mane pakabinamos spintelės yra 1500 aukštyje. Langas tarp spintelių yra ~550mm aukščio.
1600 mm aukštis gal ir aukštoka, bet ne tragedija. Ką jau čia daugiau bepatarsi, juk nekabinsit spintelių žemiau, kad langą užstotų smile.gif . O jei dar aukšta esate, manau viskas bus ok.

Esu neaukšta 1,66 cm be kopetėlių niekaip neišsisuksiu smile.gif galvoju viršutines pakabinamas spinteles tikriausiai varstomas daryti, nes su pakeliamom sistemom bus tikrai nepatogu, kaip jūs manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pievu gelyte: 12 rugpjūčio 2014 - 15:27
[quote=Pievu gelyte,2014 08 12, 14:50]Sveikos,

aš ir vėl gryžtu su savo virtuve smile.gif priminsiu savo virtuvės situaciją:
Ilgesnioje kraštinėje yra langelis: 680 aukšio ir 1600 ilgio, jis yra 910 aukštyje. Norim, kad spintelės būtų viename lygyje vadinasi jos turėtų prasidėti tik 1600 aukštyje. Kaip jūs manot ar ne per aukštai ir ką patartumėt daryti tokioje situacijoje? Lubų aukštis bus 2600.
Stalviršis bus vieno lygio kaip ir palangė (tinkamas aukštis 910).
Atrodo viską surašiau, lauksiu patarimų 4u.gif

Virtuvės planelis
[/quote]
truputį nesupratau, kodėl spintelės turi prasidėt 1600 mm aukštyje? šiaip paskaičiavus, jei stalviršis bus 91 cm aukštyje, paliekamas tarpas iki viršutinių spintelių 65 cm (imu pvz kaip čia rašė, koks turi būti atstumas nuo kaitlentės iki gartraukio), tai jau gaunasi 1,56 m. Jei nesat žemo ūgio, o prie aukštesnių, manau nieko tokio tas 1,6 m aukštis.
Papildyta:
[quote=Pievu gelyte,2014 08 12, 16:27]

Esu neaukšta 1,66 cm be kopetėlių niekaip neišsisuksiu smile.gif galvoju viršutines pakabinamas spinteles tikriausiai varstomas daryti, nes su pakeliamom sistemom bus tikrai nepatogu, kaip jūs manot?
[/quote]
parašiau, ir supratau kame čia esmė su tuo langu biggrin.gif blondinė žodžiu, nors plaukai ir tamsūs.
pakeliamų tokiu atveju tikrai nedaryčiau, nes paskui gali reikės kopetėlių norint dureles uždaryt, jei aukščiau pakelsit.[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanite: 12 rugpjūčio 2014 - 15:40
QUOTE(Tanite @ 2014 08 12, 16:33)
truputį nesupratau, kodėl spintelės turi prasidėt 1600 mm aukštyje? šiaip paskaičiavus, jei stalviršis bus 91 cm aukštyje, paliekamas tarpas iki viršutinių spintelių 65 cm (imu pvz kaip čia rašė, koks turi būti atstumas nuo kaitlentės iki gartraukio), tai jau gaunasi 1,56 m. Jei nesat žemo ūgio, o prie aukštesnių, manau nieko tokio tas 1,6 m aukštis.

Didžiausia kliūtis langas, kaip ir Juodai pakomentavo juk negalime leisti viršutinių spintelių žemiau, kad langą dengtų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pievu gelyte: 12 rugpjūčio 2014 - 15:38
QUOTE(Pievu gelyte @ 2014 08 12, 16:37)
Didžiausia kliūtis langas, kaip ir Juodai pakomentavo juk negalime leisti viršutinių spintelių žemiau, kad langą dengtų  smile.gif

tai kitos išeities kaip ir nėra, reikės kabinti tame aukštyje, bet tikrai nemanau, kad bus didelė bėda dėl to. einamiausius produktus ir daiktus dėsit žemiausiose lentynose, o kas aukštai bus, gal ne taip dažnai naudojami rkandai bus. O ir kaip rašėt, kopetėlėm viską pasieksit.
Atsakyti
QUOTE(Pievu gelyte @ 2014 08 12, 16:27)
Esu neaukšta 1,66 cm be kopetėlių niekaip neišsisuksiu  smile.gif  galvoju viršutines pakabinamas spinteles tikriausiai varstomas daryti, nes su pakeliamom sistemom bus tikrai nepatogu, kaip jūs manot?

Manau, kad apatinę pakeliamą spintelę laisvai atidarytumėt ir uždarytumėt. Viršutines, jei tokias darytumėt, atidaryt pasiektumėt, tik su uždarymu būtų sunkiau... Savo pakeliamą spintelę virš šaldytuvo atidarau laisvai, o uždarau tik pasišokinėjus... biggrin.gif . Ūgis mano 165cm.
Atsakyti
Ant šluotos koto kabliuka prisukt ir šokinėt nereik. Ar kur nors laikyt toki kota kur palėpinius laiptus atidarinėja smile.gif

Tokius va laiptus http://lt.lt.allcons....jpg?1323422991
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freke: 12 rugpjūčio 2014 - 15:55
QUOTE(Freke @ 2014 08 12, 16:52)
Ant šluotos koto kabliuka prisukt ir šokinėt nereik.

Tai man dėl 2 spintelių neapsimoka šluotos gadint biggrin.gif . Ten vistiek retai naudojami daiktai.
Atsakyti
Nu jo logiska smile.gif o ir sportas retsykiais gerai biggrin.gif
Atsakyti
Dėkui už patarimus dėl spintelių smile.gif
Dar vienas klausimas:
virtuvės erdvėje yra ventiliacijos anga, statybininkai ją siūlo daryti iš lubų, kaip jūs manot ar tinkamas būtų sprendimas? Nes kiek esu mačius ventiliacijos angų visos ant sienos bloko būna g.gif
Atsakyti
QUOTE(siofka @ 2014 08 12, 14:14)
*barbora* radau kad nuo gartraukio iki el viryklės turi būti 65 cm tarpas, o iki dujinės - 75 cm. Aš reikalaučiau kad visos viršutinės spintelės būtų lygios, nes man taip žymiai gražiau ir tvarkingiau atrodo. Ir jei negalima gartraukio spintelės nuleisti, tai gal galima visas likusias pakelti?  ax.gif

Spinteliu pakelt neina, nes plyteles taip suklijuotos. Reiks pasimatuot koks tarpas pas mane lieka.
Kuris variantas virsutiniu spinteliu patogesnis butu?
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *barbora*: 12 rugpjūčio 2014 - 18:02
Labai ačiū už pasiūlymą ir darbą pabraižant 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Norint sumažinti spintelių kiekį ir padaryti patogiau, kito varianto realiai nėra g.gif Arba jie jau bus labai keisti arab aš fantazijos neturiu rolleyes.gif .

Buvau apie Jūsų siūlomą variantą pamąsčiusi, bet atmečiau nebraižiusiu:
1. Dėl stalo valgomajame, nes gautųsi eilė stalų. Bet kaip smagu, kad Jūs ir tai apmąstėte 4u.gif Tik va nenoriu aš valgomojo stalo labiau kišti į svetainę nei į virtuvę g.gif nors žiūrint erdvių išdėstymą, tai būtų gal visai ir logiška g.gif
2. Nenoriu kaitlentės saloje, tas kabantis gartraukis nei šis nei tas, kažkaip kiek žiūrėjau klasikinių stilių virtuvių nuotraukas, labai retas atvejis saloje kaitlentė. Prie sienos irgi netiks kaitlentė, nes tada nusimuša logika: šaldytuvas -> kriauklė -> kaitlentė.

Žodžiu, sunku man apversti savo sąmonę į Jūsų variantą wacko.gif doh.gif doh.gif doh.gif Nors dar pabandysiu ax.gif

O kaip dėl mano antro varianto? Jis kaip jau ir beveik patogus gaminimo atžvilgiu, neskaitant, kad šaldytuvas toli nuo visko... Ar matote kaip jį galima būtų patobulinti nekeičiant L formos (čia turiu mintyje ne šaldytuvą, bet apskritai)?

http://www.talpykla.com/?di=X91H

Dar kartą ačiū drinks_cheers.gif

QUOTE(Juodai @ 2014 08 11, 12:05)
Tai kam daryti didelę L virtuvę, jei didelės jos net ir poreikio nėra? Argi būtina visas virtuvės erdvės sienas būtinai spintelėm apstatyt? g.gif
Kodėl gi nepagalvojus apie glaustesnę U tipo virtuvę?
Kažkaip taip man išdėstymas piešiasi:

Darbinis trikampis sumažėtų, lakstymo mažiau būtų, kaitlentę pagal norus arba prie sienos, arba pussalėj, prie pussalės galima dar kelias pusbario kėdutes pasistatyt. Šaldytuvas arčiau stalo, svetainės būtų.
Pietų stalą tuomet pasukčiau, kad jis mažiau įsikištų į virtuvės zoną.
Papildyta:

Man - viskas ok. O dar turint omeny, kad orkaitę vienąkart per metus jungiate, tai išvis jokių problemų  schmoll.gif   biggrin.gif .

Papildyta:
Manau, patogesnis pirmas, bet gražiau man antras ax.gif

Aišku, nelygu, kaip realybėje, ar ne per didelės durelės antrame variante?

Jei spintelių tipas klasikinis, tada dalinčiau maždaug taip ilgas spinteles:

http://www.houzz.com...itchen-st-louis

O jei modernios spintelės, tai tinka ir Jūsų pirmas variantas.

QUOTE(*barbora* @ 2014 08 12, 18:44)
Spinteliu pakelt neina, nes plyteles taip suklijuotos. Reiks pasimatuot koks tarpas pas mane lieka.
Kuris variantas virsutiniu spinteliu patogesnis butu?
user posted image
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jorie: 12 rugpjūčio 2014 - 19:45