Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 16

QUOTE(Freke @ 2014 08 04, 08:28)
Ir taip ir kitaip ziurejau lieka 4 laisvos. Tai užteks. Daug technikos istraukiamos retsykiais tik. Tai panaudojai ir vel atgal i spinta ar stalciu

na, manau, pakaks drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2014 08 01, 22:00)
Na va, gavau papaisyta projekteli, gal kas turit kokiu pastabu?

user posted image

Buto planelis
user posted image

2 ir 3 nr pazymetus suola ir stala perkelem I balkona,
Gal kokiu minciu yra, kaip panaudot ta likusia erdve? Gal cia pasidaryt kokia mini salele su pusbario kedem? Bet gal per siaura? plotis 2,50m virtuves, ilgis 3m. Nr 1 vietoj palikta palange plati, po ja radiatorius.

Taip lyg norėtųsi spintelę virš šaldytuvo pagilinti iki šaldytuvo gylio, tačiau žemiau Jūsų posto įkeltose Jurga_urte virtuvės nuotraukose visai gerai žiūrisi ir negili spintelė virš šaldytuvo. Klausimas šitoje vietoje toks: ar patogu naudotis tokia spintele g.gif ? Gal Jurga_urte atsakys, kaip jau turinti tokį sprendimą. Taip žiūrint iš šalies, tokios spintelės atidarymas jau problematiškas atrodo, nes be kėdės niekaip... Aš, pavyzdžiui, savo spintelę virš šaldytuvo galiu atidaryt pasistiebus, na o uždaryt visai pakanka lengvai šoktelt biggrin.gif, nes į viršų atsiveria ji. Netgi pasiekiu tai, kas padėta visai prie krašto joje, be kėdės. Suprantu, kad tai bus turbūt rečiausia naudojama spintelė, tačiau, gerai pagalvojus, kodėl gi nepasidaryti jos kiek talpesnės ir šiek tiek lengviau pasiekiamos unsure.gif . Kai ji bus didesnė, didesnių gabaritų daiktai tilps ir nereikės juos išimant/įdedant lenktis pasistiebus ant kėdės, kaip kad bus su mažesniais daikčiukais talpinamais į mažesnę spintelę rolleyes.gif . Gal aš ir klystu dėl nepatogumo, turinčios tokias spinteles gal aprašys tiksliau ax.gif .
Einant toliau su pakabinamom, man tas iškandimas gartraukiui nelabai kliūna, nors pasidomėkit, elektrinėms viryklėms nereikia tiek aukštai pakabinto gartraukio, galima jį leisti kiek žemiau, o tada pakėlus kitas spinteles žiūrėkit ir susivienodins viskas. Tačiau iš pirmo žvilgsnio viršus atrodo kaip spintučių makalynė... Gal išeitų apjungti siaurąją spintelę ir spinteles virš gartraukio ir padaryti dvi viena virš kitos g.gif ... man lyg vientisesnis vaizdas gautųsi.
Dabar apačia. Man ta skylė šluostukams nei gražu, nei patogu schmoll.gif . Toks vaizdas, kad norima paslėpti šluostes, nors realiai jos vistiek matosi, tad kam tas cirkas doh.gif smile.gif. Aš esu iš tų, kurioms visai nebaisu pakabinta šluostė ant orkaitės rankenos. O jei dar orkaitė šilta po kepimo, šluostė greit išdžiūsta, galima ją sulankstyt ir stalčiun įmest mirksiukas.gif . Kodėl, sakysit, nepatogu? Ogi todėl, kad šluostė yra toks daiktas, kurį smagu greitai užmesti/pačiupti ir darbuotis toliau. Turint tokį mechanizmą pailgėja šis procesas, man tai jau nepatogumas ir laiko gaišimas. Dar tai būtų svarstytinas variantas, jei ta skylė papuoštų virtuvę, bet iš tikrųjų ji tik gadina vaizdą.
Plautuvę norėtųsi stumti iš kampo dešiniau, tačiau kaip suprantu, toje vietoje (tos šluostukų skylės dešinėje) indaplovė numatyta, ar ne? Perkėlus čia plautuvę indaplovei vietos nebeliktų, arba jai tektų aukoti stalčius. Tokiu atveju kampinė plautuvė gal ir geresnis sprendimas. Tuomet ir pakabinamą kampinę spintelę tokią kaip papiešta reiktų palikti, kad viršus susišauktų su apačia smile.gif .
Stalčiai. Ar Jums reikia tiek žemų stalčių? Aš tikrai pasidaryčiau bent vieną aukštesnį sakykim apatinius su sujungus į vieną. Dar kilo mintis, kad stalčių bloką reiktų perkelti vietoje indaplovės, o indaplovę statyti vietoje stalčių. Vizualiai atrodo, kad jų matmenys vienodi - 60cm. Sukeitus vietomis, galima būtų paplatinti stalčius šluostukų kabyklos/skylės sąskaita ir juos daryti tokia kombinacija 2 žemi + 1 aukštas, arba 1 žemas + 2 aukšti, arba 2 aukšti + 1 vidinis stalčiukas viršutinio stalčiaus erdvėje.
Kas planuojama viryklės kairėje? Aš ten daryčiau stačius - analogiško išdėstymo kaip ir kitame stalčių bloke. Turbūt dailiau atrodytų visgi paskutinis variantas, tik čia galima būtų nedaryti vidinio stalčiuko, nors viskas pagal poreikus smile.gif. Daugelis tokiems siauriems blokams renkasi cargo krepšius:

user posted image

bet man daug patraukliau atrodytų va toks variantas, jei jau norima vieno ištisinio fasado:

user posted image

Skirtumas tarp šitų variantų tas, kad antram variante iš apatinės dalies galima niekur nekliūnant išsiimti daiktus, nes viršuje vidinis stalčiukas, kuris lieka uždarytas, kai cargo apatiniam krepšy esantiems daiktams viršutinis krepšys sudaro kliūtį juos imant/dedant. Kaip ir pribumbasas, ir nepigus, bet netobulas... tad kam leisti jam pinigus g.gif .

Dėl likusios virtuvės erdvės panaudojimo. Žiūrint į planą, tos erdvės ne kažkas ir belieka, turint omeny, kad turi likti laisvas praėjimas į balkoną prie valgomojo stalo. Mano nuomone jokia mini salelė čia jau nebetelpa. Galbūt kampe, kur pažymėta skaičiumi 2 galima būtų kažką pagalvoti, tačiau ar smagu būtų sėdėti ir spoksoti į sieną g.gif ? Minėjote, kad palangė plati, gal su ja kažkaip galima būtų sužaist, padidinti kiek įmanoma ir prie jos statyti pora pusbario kėdžių smile.gif . Bet vėlgi, reiktų nepamiršt, kad šaldytuvas turi nekliudomai atsidaryti. Tad daug tos palangės neišplatinsi...

Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 04, 11:10)
Taip lyg norėtųsi spintelę virš šaldytuvo pagilinti iki šaldytuvo gylio, tačiau žemiau Jūsų posto įkeltose Jurga_urte virtuvės nuotraukose visai gerai žiūrisi ir negili spintelė virš šaldytuvo. Klausimas šitoje vietoje toks: ar patogu naudotis tokia spintele g.gif ? Gal Jurga_urte atsakys, kaip jau turinti tokį sprendimą. Taip žiūrint iš šalies, tokios spintelės atidarymas jau problematiškas atrodo, nes be kėdės niekaip... Aš, pavyzdžiui, savo spintelę virš šaldytuvo galiu atidaryt pasistiebus, na o uždaryt visai pakanka lengvai šoktelt  biggrin.gif, nes į viršų atsiveria ji. Netgi pasiekiu tai, kas padėta visai prie krašto joje, be kėdės. Suprantu, kad tai bus turbūt rečiausia naudojama spintelė, tačiau, gerai pagalvojus, kodėl gi nepasidaryti jos kiek talpesnės ir šiek tiek lengviau pasiekiamos unsure.gif . Kai ji bus didesnė, didesnių gabaritų daiktai tilps ir nereikės juos išimant/įdedant lenktis pasistiebus ant kėdės, kaip kad bus su mažesniais daikčiukais talpinamais į mažesnę spintelę rolleyes.gif . Gal aš ir klystu dėl nepatogumo, turinčios tokias spinteles gal aprašys tiksliau ax.gif .

Ta spintele gal ir geriau butu buvusi su saldytuvu lygi, t.y. gilesne, kas liecia uzdaryma, kazkaip meistras nepasiule, o as nepagalvojau. siaip, ten pasidejau tokius labai retai naudojamus daiktus ir toje spinteleje yra padarytas pajungimas saldytuvui.
Atsakyti
QUOTE(Jurga_urte @ 2014 08 04, 11:15)
toje spinteleje yra padarytas pajungimas saldytuvui.

Kodėl taip aukštai? g.gif

Beje, sveikinu, su nauja gražia virtuve 4u.gif .

Stalviršis labai dėkingas, stalviršių sujungimas idealus thumbup.gif , tai kad turėsit kur pasidėti šluotas išvis labai puiku smile.gif . Siūlau prisitvirtinti prie tos spintos šoninės plokštės, o gal net prie durelių vidinėj pusėj kabliukus, ant kurių galėsite jas susikabinti smile.gif .
Tiesa, aš gal būčiau stūmus viryklę dešiniau per vieną stalčių bloką, nes dabar darbinis trikampis šaldytuvas/plautuvė/viryklė atrodo gal jau kiek per mažas, bet vėlgi, minėjot, kad anksčiau mažą virtuvę turėjot (jei ko nesumaišiau), tai pripratę turbūt esat, kad viskas čia pat. Tad linkiu, kad nebūtų spūsčių Jūsų darbinėj zonoj bigsmile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 04 rugpjūčio 2014 - 10:33
QUOTE(Freke @ 2014 08 03, 23:39)
Tai va kad skrudintuvo neturiu. Kavos aparato neturiu. Virdulys ant kaitlentes bus. Bet tuos du planuoju isigyt....  kombainas duonkepė bus retkarciais istraukiami. Kas ten dar... pjaustyklė kol kas del vietos stokos nenaudojama. Mikrobangė.( Vafline. Blyninė. Reciau ištraukiami) Nu jei ka perechodnika ikisiu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif skaiciuoju ir man mazoka.... o kur kompas telefonas vnus nusmigs lotuliukas.gif

Tikrai uzteks mirksiukas.gif PAs mane tik 2 rozetes ir dar niekad nepritruko biggrin.gif Jungiu tik kombaina ir telefona. Ai, dar mesmale, bet labai retai.
Atsakyti
QUOTE(Freke @ 2014 08 03, 21:32)
Kiek vienetu rozeciu laisvu yra normalu. Gincijuos kad bus mazai.... skaiciuojant be imontuojamos technikos 2x4vnt viso 8. Prie darbinio pavirsiaus. Pusę velnio ar mazokai?

Pas mane yra 8 rozetės. 4 saloj, po 2vnt iš abiejų šonų. Tiesa, vienam šone vyras niekaip nesutvarko, kad veiktų doh.gif , kartais pritrūksta man jų. Čia jungiu kombainą, blenderį, dar nuolat (kai neišsinešam į terasą) prijungta yra sonos kolonėlė, bet ji laikinai, kol lentyną susiprojektuosim smile.gif, kompiuterį, telefoną. Dar yra 3vnt vienoje virtuvinio prie sienos pusėje, čia visada prijungę tik virdulį laikom, ir 1vnt prie šaldytuvo, lango nišoje, čia prijungtas kavos aparatas.
Reziume - saloj vienam šone, tolimesniam nuo kaitlentės, prašytųsi daugiau rozečių, kartais man bent vienos čia pritrūksta. Ten kur 3 yra prie virtuvinio, tiek gal nereikia... bet anksčiau ten buvome prijungę kavos aparatą, tai kaip ir gerai buvo. Bendroj sumoj man jų 8 nėra per daug. Čia toks dalykas, kad vietos neužima, geriau daugiau, negu mažiau smile.gif . Tik reiktų gerai pagalvot apie jų išdėstymą - gal geriau ne 2 blokai po 4vnt, o 4 blokai po 2 vnt, kad prireikus bet kur galėtum jungtis prietaisą.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 04, 11:23)
Kodėl taip aukštai? g.gif

Beje, sveikinu, su nauja gražia virtuve  4u.gif .

Stalviršis labai dėkingas, stalviršių sujungimas idealus  thumbup.gif , tai kad turėsit kur pasidėti šluotas išvis labai puiku smile.gif . Siūlau prisitvirtinti prie tos spintos šoninės plokštės, o gal net prie durelių vidinėj pusėj kabliukus, ant kurių galėsite jas susikabinti  smile.gif .
Tiesa, aš gal būčiau stūmus viryklę dešiniau per vieną stalčių bloką, nes dabar darbinis trikampis šaldytuvas/plautuvė/viryklė atrodo gal jau kiek per mažas, bet vėlgi, minėjot, kad anksčiau mažą virtuvę turėjot (jei ko nesumaišiau), tai pripratę turbūt esat, kad viskas čia pat. Tad linkiu, kad nebūtų spūsčių Jūsų darbinėj zonoj  bigsmile.gif .

Aciu 4u.gif
Rozete saldytuvui darem taip aukstai, kad nereiktu to laido jungti i salia saldytuvo esancias rozetes, negrazu tas laidas butu buves, o uz saldytuvo nugaros ir nesinorejo, kad norint atjungti saldytuva, nereiketu jo stumdyti.
Stalvirsi junge patyre meistrai smile.gif) Sis meistrelis man baldus gamina jau 15 metu, nesiskundziu, senas virtuvinis, kuriam 11 metu, nepasakysi, kad nusidevejas, neissipute nuo dregmes nei vienos dureles, stalvirsis kaip naujas is vis atrodo.
O kaip dabar laikys, ziuresim.
O del sluotu ir virtuvinio ziursto kokio pakabinimo - ideja FIX, taip ir reiks padaryt, prisitvirtinsiu kabliukus. Aciu uz patarima thumbup.gif
O tas trikampis toks mazas gavos del to, kad toje vietoje buvo gartraukiui anga isvesta, tad nestumdem, nors gal ir galejom g.gif Bet - tilpsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2014 08 03, 23:30)
juodai ar išsirinikai šviestuvus? ebay.co.uk panašaus stiliaus šviestuvų yra kokių norėjai smile.gif nežinau ar toks į temą  biggrin.gif
http://www.ebay.co.u...=item4ad096ee20

Ačiū už rūpestį 4u.gif .
Su šviestuvais esu tam pačiam taške, kaip ir anksčiau... vis dar tikiuosi kada nusipirkti tuos brangiuosius, tačiau... kuo toliau, tuo dažniau pradedu galvoti, ar ne geriau dėti įmontuojamus į gartraukį laikančią konstrukciją g.gif ... Tokius didesnius blynus. Pradėjau mėtytis del to, kad visai netoli bus visa eilė, 5 vnt, kabančių žemyn šviečiančių šviestuvų, o žvelgiant į visą patalpą numatyti dar 2 kabantys - vienas virš svetainės zonos, sietynas, kitas virš valgomojo stalo. Bijau, kad per daug bus paskui tų kabančių doh.gif ... Todėl šitoj vietoj štilis. Kol kas. Kol surasim vieną, prie kurio rišim visus kitus smile.gif.
Tavo pasūlymas man patinka, tačiau pas mane jis nelabai tiktų, be to dar vyrui nepatinka. Tokio tipo šviestuvų ir Lietuvoje galima rasti.
Papildyta:
QUOTE(Jurga_urte @ 2014 08 04, 13:28)
Rozete saldytuvui darem taip aukstai, kad nereiktu to laido jungti i salia saldytuvo esancias rozetes, negrazu tas laidas butu buves, o uz saldytuvo nugaros ir nesinorejo, kad norint atjungti saldytuva, nereiketu jo stumdyti.

Teisingai, pas Jus gi neįmontuojamas šaldytuvas, o aš kažkaip automatiškai apie įmontuojamą galvoju doh.gif . Na, dar buvo galima daryti rozetę jam už šalia esančios spintutės, apačioje, cokolio aukštyje smile.gif .
Atsakyti
Aciu uz pasiulymus ir pastabas. Taip, ten desineje numatyta indaplove, o tos skyles as ir nenorejau niekad, cia sitaip ismaste baldininkai, patys papaise. Virykles traukt i desine kriaukles puse irgi nenoriu, nes ten iejimas i virtuve. Virs saldytuvo spintele sulygint su saldytuvu gal ir gera mintis, bet nelabai zinau kaip atrodys, nes islys is sienos nisos, saldytuvas irgi islenda, o daryt su siena, tai gausis vis tiek siauresne nei saldytuvas, bet platesne nei kitos spinteles. Gal bandyt virsutines spinteles daryt paprastom durelem i sonus atsidaromas?
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif

Jau baigiu prazilt apie busima virtuve galvodama: namu kurimas man labai sunki sritis. Jau ir susivelinom baisiai, bet sie baldai man labai svarbus, juk ilgam ir nepigiai, be to, seimyna auga, maisto gaminimas irgi smile.gif
Gaila, negaliu ikelt projektelio, nes tik el paste turiu ir nemoku telefone issaugoti.
Labai noriu Jurgos-urtes paklaust, ar patogu varstyti tokias dideles dureles, maniskes dar aukstesnes iseina, tai projekte man taip gresmingai atrodo. Norejau virsu skelti, kad atverus nesimatytu virsuje tu retai naudojamu daiktu, bet tada irgi kazkoks vaizdas susmulkinnas pernelyg, o ir projektuotojas su dizaineriu atkalbineja. Dar labai noreciau suzinoti, kur gaminote, jei Kaune ir kiek apytikriai kainavo, gal I a.z. bruksteltumete. Kai ziuriu I Jusu virtuves nuotraukeles, taip dailu, bet pati trupuciuka maziau modernumo noreciau, tai planuoju deti apacioje rankeneles. O kaip virsutines padaryti optiskai ne tokias dideles, vis dar galvoju.

Atsakyti
Prispaudė mane vyras, kad rudenį keisim virtuvę ir taškas. Taigi...gal ką išmintingo patarsite 4u.gif Planuojame naują virtuvę, patys, užsakinėsim turbūt iš Ikėjos. Dabartinė netenkina dėl to, kad ji mums, pagausėjus šeimai (trys vaikai), kiek per maža.
Problema ta, kad nesugalvojam, kur dėti šaldytuvą. Patalpos išplanavimas gan pretenzingas doh.gif , be to, jau padarytų įvadų ir kt. nerėtume smarkiai keisti. Žodžiu, pirmas variantas - kairėje pusėje šaldytuvas (šalia stiklinių durų į lauką ir lango), dešinėje - aukšta spinta, kurioje orkaitė, šalia spintelėje - indaplovė, kampe - kriauklė, tarpe - kaitlentė.
Siena palei ilgąjį langą - 3770 metrai, kitos virtuvės sienos - apie 2068 m. Kairėje pusėje sitklo durys, dešineje, beveik prieš duris - didelė, aukšta anga, įėjimas į svetainės-virtuvės zoną.

Maždaug taip:

user posted image

user posted image

Man nelabai gražiai atrodo tai, kad šaldytuvas yra tarp durų ir lango, nors durys nepagrindinės ir naudojamos labai retai (vaikams tiesiai į baseiną išbėgti), bet vis tiek...Užgriozdina...

user posted image

Kitas variantas - šaldytuvą montuoti dešinėje aukštoje spintoje, man taip labiau patiktų dėl estetinio vaizdo, bet kur tada dėti orkaitę?? Norėtųsi orkaitės ne apačioje, o spintelėje aukščiau. Tuomet vietoje šaldytuvo darytume ilgą stalą iš tų pačių kaip virtuvės spintelės medžiagų. Atrodytų daugmaž taip (į spalvas ir kt nežiūrėkite, sumesta grietuoju būdu, kad tik bendras vaixdelis matytųsi):

user posted image

Ką manote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 rugpjūčio 2014 - 18:28
Gal kas mate kur panasiu kriaukliu ,dvigubu keramikiniu,padare plana su tokia kriaukle o pasirodo ju ner prekyboj dabar doh.gif o man ji tokia faina
user posted image
Atsakyti