QUOTE(*barbora* @ 2014 08 01, 22:00)
Na va, gavau papaisyta projekteli, gal kas turit kokiu pastabu?
Buto planelis
2 ir 3 nr pazymetus suola ir stala perkelem I balkona,
Gal kokiu minciu yra, kaip panaudot ta likusia erdve? Gal cia pasidaryt kokia mini salele su pusbario kedem? Bet gal per siaura? plotis 2,50m virtuves, ilgis 3m. Nr 1 vietoj palikta palange plati, po ja radiatorius.
Taip lyg norėtųsi spintelę virš šaldytuvo pagilinti iki šaldytuvo gylio, tačiau žemiau Jūsų posto įkeltose
Jurga_urte virtuvės nuotraukose visai gerai žiūrisi ir negili spintelė virš šaldytuvo. Klausimas šitoje vietoje toks: ar patogu naudotis tokia spintele
? Gal
Jurga_urte atsakys, kaip jau turinti tokį sprendimą. Taip žiūrint iš šalies, tokios spintelės atidarymas jau problematiškas atrodo, nes be kėdės niekaip... Aš, pavyzdžiui, savo spintelę virš šaldytuvo galiu atidaryt pasistiebus, na o uždaryt visai pakanka lengvai šoktelt
, nes į viršų atsiveria ji. Netgi pasiekiu tai, kas padėta visai prie krašto joje, be kėdės. Suprantu, kad tai bus turbūt rečiausia naudojama spintelė, tačiau, gerai pagalvojus, kodėl gi nepasidaryti jos kiek talpesnės ir šiek tiek lengviau pasiekiamos
. Kai ji bus didesnė, didesnių gabaritų daiktai tilps ir nereikės juos išimant/įdedant lenktis pasistiebus ant kėdės, kaip kad bus su mažesniais daikčiukais talpinamais į mažesnę spintelę
. Gal aš ir klystu dėl nepatogumo, turinčios tokias spinteles gal aprašys tiksliau
.
Einant toliau su pakabinamom, man tas iškandimas gartraukiui nelabai kliūna, nors pasidomėkit, elektrinėms viryklėms nereikia tiek aukštai pakabinto gartraukio, galima jį leisti kiek žemiau, o tada pakėlus kitas spinteles žiūrėkit ir susivienodins viskas. Tačiau iš pirmo žvilgsnio viršus atrodo kaip spintučių makalynė... Gal išeitų apjungti siaurąją spintelę ir spinteles virš gartraukio ir padaryti dvi viena virš kitos
... man lyg vientisesnis vaizdas gautųsi.
Dabar apačia. Man ta skylė šluostukams nei gražu, nei patogu
. Toks vaizdas, kad norima paslėpti šluostes, nors realiai jos vistiek matosi, tad kam tas cirkas
. Aš esu iš tų, kurioms visai nebaisu pakabinta šluostė ant orkaitės rankenos. O jei dar orkaitė šilta po kepimo, šluostė greit išdžiūsta, galima ją sulankstyt ir stalčiun įmest
. Kodėl, sakysit, nepatogu? Ogi todėl, kad šluostė yra toks daiktas, kurį smagu greitai užmesti/pačiupti ir darbuotis toliau. Turint tokį mechanizmą pailgėja šis procesas, man tai jau nepatogumas ir laiko gaišimas. Dar tai būtų svarstytinas variantas, jei ta skylė papuoštų virtuvę, bet iš tikrųjų ji tik gadina vaizdą.
Plautuvę norėtųsi stumti iš kampo dešiniau, tačiau kaip suprantu, toje vietoje (tos šluostukų skylės dešinėje) indaplovė numatyta, ar ne? Perkėlus čia plautuvę indaplovei vietos nebeliktų, arba jai tektų aukoti stalčius. Tokiu atveju kampinė plautuvė gal ir geresnis sprendimas. Tuomet ir pakabinamą kampinę spintelę tokią kaip papiešta reiktų palikti, kad viršus susišauktų su apačia
.
Stalčiai. Ar Jums reikia tiek žemų stalčių? Aš tikrai pasidaryčiau bent vieną aukštesnį sakykim apatinius su sujungus į vieną. Dar kilo mintis, kad stalčių bloką reiktų perkelti vietoje indaplovės, o indaplovę statyti vietoje stalčių. Vizualiai atrodo, kad jų matmenys vienodi - 60cm. Sukeitus vietomis, galima būtų paplatinti stalčius šluostukų kabyklos/skylės sąskaita ir juos daryti tokia kombinacija 2 žemi + 1 aukštas, arba 1 žemas + 2 aukšti, arba 2 aukšti + 1 vidinis stalčiukas viršutinio stalčiaus erdvėje.
Kas planuojama viryklės kairėje? Aš ten daryčiau stačius - analogiško išdėstymo kaip ir kitame stalčių bloke. Turbūt dailiau atrodytų visgi paskutinis variantas, tik čia galima būtų nedaryti vidinio stalčiuko, nors viskas pagal poreikus
. Daugelis tokiems siauriems blokams renkasi cargo krepšius:
bet man daug patraukliau atrodytų va toks variantas, jei jau norima vieno ištisinio fasado:
Skirtumas tarp šitų variantų tas, kad antram variante iš apatinės dalies galima niekur nekliūnant išsiimti daiktus, nes viršuje vidinis stalčiukas, kuris lieka uždarytas, kai cargo apatiniam krepšy esantiems daiktams viršutinis krepšys sudaro kliūtį juos imant/dedant. Kaip ir pribumbasas, ir nepigus, bet netobulas... tad kam leisti jam pinigus
.
Dėl likusios virtuvės erdvės panaudojimo. Žiūrint į planą, tos erdvės ne kažkas ir belieka, turint omeny, kad turi likti laisvas praėjimas į balkoną prie valgomojo stalo. Mano nuomone jokia mini salelė čia jau nebetelpa. Galbūt kampe, kur pažymėta skaičiumi 2 galima būtų kažką pagalvoti, tačiau ar smagu būtų sėdėti ir spoksoti į sieną
? Minėjote, kad palangė plati, gal su ja kažkaip galima būtų sužaist, padidinti kiek įmanoma ir prie jos statyti pora pusbario kėdžių
. Bet vėlgi, reiktų nepamiršt, kad šaldytuvas turi nekliudomai atsidaryti. Tad daug tos palangės neišplatinsi...