QUOTE(Monteverte @ 2015 11 21, 23:55)
Atgaivinu iš nugrimzdusių temą, nes turiu tokį klausimą.
Kai ateina šaltas sezonas, jau keli metai iš eilės iškyla man tos pačios bėdos. Visi gražiausi megztiniai - akriliniai. Man tas akrilas kaip keiksmažodis, bet gal aš neteisi?
Gal dabar kažkoks kitoks, pagerintas akrilas?
O aš čia remiuosi caro maro akrilu, kuris nerealia tampydavosi ir ieškau užsiknisdama kažko gražaus be akrilo ar tik max. su 50 proc. akrilo.
Ar jūs juos perkate? Ar perkate tuos visu grožius, pradedant Zarom, baigiant VS ir pan., kurie yra akriliniai?Jei parkat, tai kaip nešiojasi, plaunasi, neišmetat po poros kartų? Jei pasidalintumėt patirtim, labai pagelbėtumėt
Kur 100% ar panasiai akrilo, ten nieko gero, kad ir kokia firma bebutu. Visu pirma, akrilinis pluostas turbut neleidzia laisvai orui cirkuliuoti, nes apsivilkus toki daikta odai buna karsta, net tvanku. Vilnos siluma yra kitokia.
O siaip akrilas man nepatinka, nes greit burbuliuojasi ir ziema nuo trinties su juo ziauriai elektrinasi plaukai. Bent man nuo vilnos elektrizavimosi buna lb nedaug.
Kas liecia misinius, cia jau buna ivairiai. Pvz., turiu megztiniu su 30-50% akrilo ir jie laiko gerai, nesivelia, yra svelnus. Bet turiu ir tokiu, kur smarkiai akrilinis karstis jauciasi ir siaip burbuliuojasi. Itariu, cia priklauso nuo firmos konkretaus audinio kokybe. Ant Zaros nestatyciau