QUOTE(Bubbleghost @ 2015 01 24, 15:55)
as ziauriai bijau pilvo raumenu prasiskyrimo

idomu ar yra kokios prevencines priemones, mazinancios tikimybe, kad raumenys prasiskirs?
Man prasiskyrė tik su trečiu vaiku.

Per abu pirmus nėštumus prasiskyrė tik tiek, kiek natūraliai prasiskiria visoms, t.y. per vieną pirštą ar net gerokai mažiau - jokios skylės pilve nepajutau, presas, tiek kiek jo buvoiki nėštumo - atsistatė.
O prevencija - jei įmanoma, neužsiauginti pernelyg didelio pilvuko (mano trečiasis gimė 4.5 kg. tai įsivaizduojate, koks krūvis teko pilvo raumenims). Žinoma, kitoms prasiskiria ir su 3 kg naujagimiais: nėštukių temoje, kurioje lankiausi besiklaukdama, prasiskyrė labai sportiškai, su mažučiu pilvuku pirmakartei. Mano lieknai kaip smilgelė draugei, pagimdžiusiai apie 3 kg vaiką, su pirmu nėštumu prasiskyrė ganėtinai stipriai. Bet, kuo didesnis vaikas - tuo didesnė rizika. Dar - raumenukai gali prasiskirti pačio gimdymo metu, ypač jei forsuojama tam tikru gimdymo etapu. Gali prasiskirti, jei vaiko padėtis ne visai teisinga ir t.t. Žodžiu, daug faktorių...
Kitos nešioja palaikančius pilvuką diržus nėštumo metu ir po gimdymo - aš nenešiojau.