Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sportuoti sporto klube

QUOTE(Nidulia @ 2014 10 14, 16:56)
Sveikos, sportuojancios:) Perskaiciau pagrindini puslapiuka ir siek tiek temos. Pirmame puslapyje parasyta, kaip uzbaigti treniruote kardio treniruokliu, bet as tokia vista, kad vistiek nesupratau kokiu tempu, kokiu sunkumu  ir kiek eiti ant "slidziu", kad riebalo/svorio NEdeginti o tik didinti istverme ir stiprinti sirdi. Gal parasytumet paprasta kalba, buciau labai dekinga?smile.gif As sportuojanti sveikatos sumetimais, del energijos gamybos, tonuso palaikymo, laikysenos prastos ir silpnu nugaros raumenu. Nors visi mano raumenukai bedarbiai, tiesa pasakius.

nugi paskaiciuojam nidulia 4u.gif
Riebalinę masę padės sudeginti kardio po treniruočių su svoriais. Per treniruotę kūnas jau būna įšilęs, todėl nebereikia skirti papildomų 20min jo įšilimui ir tuomet riebalą užtenka deginti 20-25min žemo intensyvumo zonoje. Apskaičiuoti savo intensyvumą galite pagal formulę:
(220-jūsų amžius)*60procetų, (220-jūsų amžius)*80procentų.
Gaunate maximalias ir minimalias savo širdies darbo zonas. Mažesnėje dega riebalai, didesnėje stiprėja širdis ir ištvermė. Niekas taip gerai nepamatuos Jūsų pulso kaip PULSOMETRAS, bet galite mėginti matuoti užčiuopę pulsą po kaklu.

(220- TAVO METAI)*60% MINIMALI RIBA - DEGA RIEBALAI
(220 - TAVO METAI)* 80 % MAXIMALI RIBA - STIPREJA SIRDIS IR ISTVERME

AR GERAI PANOS PASKAICIAVAU ? biggrin.gif

Nuo pirmadienio pradesiu kojoms supersesijas ax.gif
gal pumpum gali daugiau pakomentuoti apie superseijas ir trisetus, nuo ko pradeti ir ka atkreipti demesi, noriu, kad degtu ir skaudetu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
140 gaunasi, jei renkuosi antraji varianta, kad ne riebalus deginti o istverme ir sirdi treniruoti. Man tiek ir treniruotes lape parasyta, matyt trenere pamate pati, kad man nieko negalima deginti biggrin.gif Man iki 140 sunkokai pulsas damusa, nebent I pabaiga baigiamojo kardio, bet pas mane normalioje busenoje zemokas pulsas, gal todel?
As minu slides, na toki ejika su pagaliais, parasyta, kad ziureciau rodikli kazkoki, dar neissiaiskinau ka jis reiskia, kad jis tik iki 60 daeitu. Ne daugiau ir ne maziau, laikyti 60. Kad islaikyti 60, sunkumo atzvilgiu tai nesunku, nes labia greitai nereikia zingsniuoti, kad 60 pasiekti. Kazi, viska gerai darau?
Kiek man laiko reikia daryti uzbaigiamaji kardio, kad butu pats tas? Pries ji man dar 10 minuciu lanko sukimas.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 14, 22:25)

tai 60 turbut greitis ten kazkokiu matavimu vienetu g.gif negaliu pakomentuoti trukmes, treneriai nesako?
as 10 - 15 min bet begdavau ant begtakio visu galimu greiciu, pasiekdavau maximuma. bet pas men kitaip su kuno dizaino tikslaisjavascript:emoticon(':4u:')
Atsakyti
parasyta 10-20 minuciu. Bet yra ir zodelis MAX, bet, kad pasiekti ta 60, tikrai nereikia lekti man iskorus liezuvi. Na, paklausinesiu trenere, bet manau, kad ji viska sudare pagal mano prasymus, nusiskundimus ir pati gi mate mano kompleksija, tai gal zino ka daro smile.gif Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2014 10 14, 16:01)
Kaip sekas?
Sekmadienį vėl varžybos, pabulkinau, įgavau tonuso, padidėjo apimtys, per likusias kelias dienas dar daug planų galvoj kaip patobulint formas ir pozavimą  biggrin.gif

Na pozavime nusimanau - NIEKO. Bet va man labai istrigo per Vilniaus festivali latve su araudonu bikiniu. Ji kaip zuvis vandenyje ant scenos jautesi. Tie jos judesiai atrodo sake: ziurekite i mane ir grozekites. Ji spirgejo ir spindejo ant tos scenos. Nezinau, kaip ja ivertino komisija, bet man ispudi paliko labai ir labai dideli.
Atsakyti
Nidulia, pulsas turi būti 140-160 dūžių per minutę, užsiėmimas turėtų trukti ne ilgiau 20 minučių.

Dėl superserijų tai nežinau ką ten reikia komentuot biggrin.gif darai ir tiek
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2014 10 14, 16:01)
Kaip sekas?
Sekmadienį vėl varžybos, pabulkinau, įgavau tonuso, padidėjo apimtys, per likusias kelias dienas dar daug planų galvoj kaip patobulint formas ir pozavimą  biggrin.gif

Kur sikart vyks varzybos?smile.gif

Maciau ten apie pulsa kalbejot treniruociu metu, mano max 156, bet beveik niekad tokio pulso neturiu treniruojantis, jis pas mane visada 170-180, labiausiai megstu tokias intensyvias treniruotes, ir geriausiai po ju jauciuosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bubbleghost @ 2014 10 15, 10:38)
Kur sikart vyks varzybos?smile.gif

Maciau ten apie pulsa kalbejot treniruociu metu, mano max 156, bet beveik niekad tokio pulso neturiu treniruojantis, jis pas mane visada 170-180, labiausiai megstu tokias intensyvias treniruotes, ir geriausiai po ju jauciuosi  g.gif

tokiais tempais tuoj nualinsi širdį. iš pradžių atrodo kad gerai jauties, o kai kada nors nustosi sportuot (niekad negalim sakyt kad sportuosim visą gyvenimą, būna visko), pradės durti širdį ir pan, nes kai nuolat palaikomas toks didelis intensyvumas tai širdis bet kokia kaina turi prisitaikyti varinėti kraują ir padidėja ne dvigubai kaip normalių sportininkų širdis, o trigubai ir ją vėliau skauda. Su anaerobinėm zonom reikia atsargiai, tiek sukelti pulsą sportininkui mėgėjui gailma tik trumpam laikui. Buvau kalbėjus apie tai ax.gif
varžybos lenkų kultūros namuose sekmadienį 17h
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2014 10 15, 11:36)
Nidulia, pulsas turi būti 140-160 dūžių per minutę, užsiėmimas turėtų trukti ne ilgiau 20 minučių.

Dėl superserijų tai nežinau ką ten reikia komentuot  biggrin.gif  darai ir tiek

Reiskia stipriau reikia lekti? Nes prie man prirasyto tempo, tik I pabaiga siaip ne taip pasiekia 140.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 15, 12:02)
Reiskia stipriau reikia lekti? Nes prie man prirasyto tempo, tik I pabaiga siaip ne taip pasiekia 140.

nu tai taip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2014 10 15, 13:09)
nu tai taip rolleyes.gif

Arba eiti tokiu paciu tempu, kad ta 60 islaikyti, bet pasunkinti programa? Aciu, kad patariate, nes as visai zalia o trenere ne visada buna, tad nera pas ka ir pasiklausti:)
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2014 10 15, 11:59)
tokiais tempais tuoj nualinsi širdį. iš pradžių atrodo kad gerai jauties, o kai kada nors nustosi sportuot (niekad negalim sakyt kad sportuosim visą gyvenimą, būna visko), pradės durti širdį ir pan, nes kai nuolat palaikomas toks didelis intensyvumas tai širdis bet kokia kaina turi prisitaikyti varinėti kraują ir padidėja ne dvigubai kaip normalių sportininkų širdis, o trigubai ir ją vėliau skauda. Su anaerobinėm zonom reikia atsargiai, tiek sukelti pulsą sportininkui mėgėjui gailma tik trumpam laikui. Buvau kalbėjus apie tai  ax.gif
varžybos lenkų kultūros namuose sekmadienį 17h

na tada man reiktu labai su savimi pakovoti, kad ismokciau treniruotes su reikiamu pulso dazniu, jo nevirsyjant..blogiausia, kad ipratau treniruotis intensyviai, jei kokia treniruote ispuola mazesnio intensyvumo, ir prakaitas nesilieja kaip esu ipratus, iskart toks jausmas, kad nepasportavau, kad jokios prasmes is tokios treniruotes, tik laika sugaisau veltui ir pan.. doh.gif
Atsakyti