Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologines ligos 49

QUOTE(NERA @ 2014 08 15, 09:12)
wilow, kurią blauzdos vietą sauda? antkaulio uždegimo negali būti? g.gif

Kad ne tik blauzdą skauda, ir pėdą, ir kelio sąnarį ir aukščiau... skausmas vaikšto. įtrinu vieną vietą, praeina, po poros val skausmas atsiranda kitoj vietoj... dabar skauda kelį...

Nida, gal bereikalo vengi xanax ir kt , man atrodo, kad tu nuolatinio streso būsenoj... Ir su darbais tu labai apsikrovus... nežinau, aš tai ramybės jau noriu...

http://www.delfi.lt/...s.d?id=65555362
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 15 rugpjūčio 2014 - 09:55
Karme, man plaučiai, geriu Iressą, jau D U metai, pusantrų buvo gerai, tik pradžioje bėrė, kas yra gerai, reakcija buvo.

Willow, man to dekso negalima, bloga sąveika su biologine terapija. O jei tu užsidėtum kokį kompresą. Su vilnoniu šaliku.

Mintys mano ne kokios, bet kažkaip nusiteikiau filosofiškai.

Atsakyti
V.... daug kartų girdėjau, kokia tai klastinga liga, bet visada atrodė, kad ja susirgs kažkas kitas, o ne artimas... Tėvukui 76, prieš porą savaičių paguldė į ligoninę, nes plaučių rentgeno nuotraukoje buvo matomos dėmės, be to jau kokį 1,5 mėn.atsikosėjo su krauju, atliko bronchoskopinį tyrimą, skreplių tyrimą, KT, po savaitės išleido namo, gydytojas vis kartojo, kad yra blogai, yra blogai, kaip ir puse lūpų užsiminė, kad yra plaučių vėžys, bet patvirtinimui reikia važiuoti į Vilnių į nacionalinį vėžio institutą, trečiadienį buvome ten, vėl tyrė echoskopu visus organus, ..ir pasakė, kad III stadijos plaučių vėžys. O antradienį liepė atvažiuoti biopsijai. Pas daktarą toks šokas ištiko , tai kažkaip nebeišsiklausinėjom ar būtina ta biopsija, jeigu iš darytų tyrimų pasakė, kad vėžys...Dabar toks nerimas, nes vieni sako, kad neleistume biopsijos daryti, kad negerai, jei išjudins plaučius imdami mėginį. Bandžiau internete skaityti apie plaučių vėžį, bet irgi gerai nesupratau ar ta biopsija būtinai reikalinga? Mums tokios mintys kyla, gal tegul nekankina jo su ta biopsija, jeigu ir taip iš jau atliktų tyrimų pasakė, kad III stadija. Gal galėtumėte kas atsiliepti ar patarti ar būtina atlikti biopsiją. Ar ji skausminga ir pavojinga senam žmogui?
P.S Neperskaičiau visų žinučių, bet didžiausios stiprybės ir jėgų jums visoms...
Atsakyti
QUOTE(Nissa @ 2014 08 16, 02:28)
...bet patvirtinimui reikia važiuoti į Vilnių į nacionalinį vėžio institutą, trečiadienį buvome ten,  .....

Gal į Vilniaus Universiteto Onkologijos institutą? Nes nacionalinis vėžio centras kol kas popieriuose. Trečio kaip ir nėra.
Biopsija - vienas iš tyrimo metodų, kuris patvirtina arba paneigia onkolastelių buvimą mėginiuose. Jei jau onkologija yra, ką ten labai išjudins, o jei nėra, tai nėra ką judint. Man darė kepenų biopsija, yra vietinis nuskausminimas. Kaip plaučių nežinau, gal kas parašys. Svarbiausia nusiteikit visa šeima (kartu su ligoniu), kad reikia gydytis, kaip absurdiškai beskambėtų, nepasiduokit panikai, stresams ,kiek įmanoma išlaikykit dvasinę pusiausvyrą, kitaip prapulsit. Nes gydymai būna nelengvi, visokių pašalinių reiškinių, ir sunkių būna, jei suskysit, bus tik sunkiau...
Ir dar patarimas: mažiau visokių giminių bobučių klausykit kaip gydytis, tirtis ir pan. Yra gydantis gydytojas, bendraukit su juo. Nenorėčiau tikėt, kad paskirs gydymą, kuris iš karto pakenks tėvukui, juk matys bendrą būklę, širdies veiklą, kraujo tyrimus... tada turėsit gydymo planą šiokį tokį ir gydysitės. O dar gal biopsija nepatvirtins...Laikykitės ir stiprybės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 16 rugpjūčio 2014 - 07:32
QUOTE(willow @ 2014 08 16, 07:25)
Gal į Vilniaus Universiteto Onkologijos institutą? Nes nacionalinis vėžio centras kol kas popieriuose. Trečio kaip ir nėra.

Willow, nuo praeitos savaitės ant pastato kabo nauja iškaba "Nacionalinis vėžio institutas" - taigi jau turbūt ne tik popieriuose..
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 08 16, 07:25)
Biopsija - vienas iš tyrimo metodų, kuris patvirtina arba paneigia onkolastelių buvimą mėginiuose. Jei jau onkologija yra, ką ten labai išjudins, o jei nėra, tai nėra ką judint. Man darė kepenų biopsija, yra vietinis nuskausminimas. Kaip plaučių nežinau, gal kas parašys. Svarbiausia nusiteikit visa šeima (kartu su ligoniu), kad reikia gydytis, kaip absurdiškai beskambėtų, nepasiduokit panikai, stresams  ,kiek įmanoma išlaikykit dvasinę pusiausvyrą, kitaip prapulsit. Nes gydymai būna nelengvi, visokių pašalinių reiškinių, ir sunkių būna, jei suskysit, bus tik sunkiau...
Ir dar patarimas: mažiau visokių giminių bobučių klausykit kaip gydytis, tirtis ir pan. Yra gydantis gydytojas, bendraukit su juo. Nenorėčiau tikėt, kad paskirs gydymą, kuris iš karto pakenks tėvukui, juk matys bendrą būklę, širdies veiklą, kraujo tyrimus... tada turėsit gydymo planą šiokį tokį ir gydysitės. O dar gal biopsija nepatvirtins...Laikykitės ir stiprybės.

Ačiū, kad atsiliepėte Willow, vakar dar daug skaitinėjau čia, supratau, kad jūs ne tik nepasiduodate, bet ir kitiems suteikiate ryžto, begalinės stiprybės jums....Jo, mes važiavome į VU Onkologijos institutą, skaičiau, kad jis liepą pervadintas į nac. vėžio institutą, žinote, kas mums dabar, su mūsų žiniomis, atrodo labiausia nesuprantama, kodėl mums Vilniuje taip įtikinamai ir aiškiai pasakė, kad tėvukui III stadija, nors dar neatlikta biopsija. Dar įdomiausia, kad Vilniuje pasakė, jog pagal tyrimus, jis jau turėtų nebeturėti sveikatos vaikščioti, o vakar dar kaip tik buvau pa jį nuvažiavus, tai kruta dar ir nieko neįtarsi pažvelgus į jį, žinoma neskaitant kad atsikosėja krauju ir to sumišusio ir liūdno žvilgsnio akyse.
Atsakyti
Willow, kaip šiandien dešinė koja?
Prieš Willow ir kitas turėčiau slėptis po lapais, nu bet taaaip noriu padejuot.... (nors turėčiau švęst). Baigiau pagaliau švitinimo kursą - vajetau kaip bloga, kaip bloga nuo visko visko vien tik bloga... Per visą gydymą laikiausi, nusiteikinejau ir tikėjau.. O tik baigus, jau jaučiu kad skystu - pradejo tinti kairė koja (bet ne visa, o tik kai kuriose vietose), kairė gaktos pusė (į vakarą kaip pusiau išleistas balionas pasidaro), sunkiai bepaeinu. Ar čia taip turi būt???? AR PO KIEK LAIKO TIE TINIMAI IR IŠSIPŪTIMAI PRAEINA???O dar laukia ta brachiterapija, jau siaubyngai jos bijau..
Atsakyti
QUOTE(Nissa @ 2014 08 16, 03:28)
Dabar toks nerimas, nes vieni sako, kad neleistume biopsijos daryti, kad negerai, jei išjudins plaučius imdami mėginį. Bandžiau internete skaityti apie plaučių vėžį, bet irgi gerai nesupratau ar ta biopsija būtinai reikalinga? Mums tokios mintys kyla, gal tegul nekankina jo su ta biopsija, jeigu ir taip iš jau atliktų tyrimų pasakė, kad III stadija.  Gal galėtumėte kas atsiliepti ar patarti ar būtina atlikti biopsiją. Ar ji skausminga ir pavojinga senam žmogui?
P.S Neperskaičiau visų žinučių, bet didžiausios stiprybės ir jėgų jums visoms...

Sausa statistika: negydomas zmogus su plauciu veziu isgyvena nuo 2 iki 4 menesiu, operuojamas arba gydomas isgyvena iki 1 metu. 5 procentai ligoniu gydomi isgyvena iki 9 metu. Sioje temoje yra nevienas pacientas, kuris patekes i tuos 5 procentus 4u.gif
Vezys pats neislips is plauciu, kad ir ka ivairios bobutes sakytu. Pritariu Willow, ka ten judinti, jei jau tas vezys tupi? Biopsija imama tam, kad istirtu, kokios chemijos vezys "bijo", nuo kurios jis "mirsta". Procedura tokia: duodama bendra narkoze ir paimamas mikroskopinis gabalelis vezio pazeisto plaucio. Tada tiriamas mikroskopiskai, taikant ivairias chemijas, ziurint, i kuria reaguoja. Radus tinkancia chemija, skiriamas gydymas.
Jusu valia ir apsisprendimas, kuriai statistikai norit priklausyti 4u.gif

Sveikos, mergaites 4u.gif Pas mus viskas taip pat, be pakitimu, tad ir rasyti neturejau ka. 4u.gif
Skaiciau straipsni apie Ausros Vartu mergele Marija, ten tikrai stebuklinga vieta, isitikinau nekarta drinks_cheers.gif Kas turit galimybe, tikrai vaziuokit, tikrai pades 4u.gif Viena idomybe, raso, kad paveikslas kopijuotas nuo Italijos Madonos paveikslo. O skaitydama istorinius veikalus apie Barbora Radvilaite, skelbiama, kad ji pozavo Ausros Vartu Mergeles paveikslui. biggrin.gif Stai ir zinok, kur tiesa. Bet cia neesme mirksiukas.gif
Atsakyti
Reiškia naujoji ministrė davė eigą instituto kūrimui, nors per žinias sakė, kad įstatymas pristabdytas, nes NVI kūrimo įstatymas tiek prijovalintas, kad pagal jį nieko neįmanoma sukurti. Bala nematė, kad tik mus gydytų.
Skauda man tą koją... kai miegu, guliu - aprimsta, kai tik pradedu vaikščioti - vėl skauda. Šiandien labiausiai skauda čiurną ir pėdą. Skausmas toks ėdantis. Nervas ima nesvietiškai...
Liepa, man sakė, kad švitinimo pasekmes galiu jausti iki dviejų mėn. Tau turėtų būti trumpiau... kai švitino krūtį, man visi poveikiai praėjo maždaug po 10 dienų. Visi tie tavo tinimai tikrai gali būti švitinimo pasėkmė. Tikrai turi praeiti.
Sena pažįstama, puiku, kad užsukote, buvau pasigedusi. Kad ir toliau viskas būtų ramu ir gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 16 rugpjūčio 2014 - 09:58
Liepa, sveikinu baigus švitinimą. thumbup.gif Nebedaug ir liko - brachiterapija. Visos šitoj temoj rašiusios gi bijojo ir visos po pirmos procedūros suprato, kad nėr ko bijot. Kaip dantisto biggrin.gif

Aš taip laukiu, kada baigsis gydymas, nors dar tik įpusėjau... Sapnuoju ataugusius plaukučius, svajoju kaip keliausim po visokias šalis, ilgam nieko neplanuoju (tik iki pavasario), bet tikiu, kad liga man leis dar mažiausiai iki jo normaliai pagyvent smile.gif Nors nežinau, šiaip gąsdina išsipūtęs ir kietas, vis paskaudantis pilvas, man vis vaidenas recidyvai ir kad chemija neveikia, nes prieš diagnozę lygiai taip pat jaučiaus, o po operacijos nebe, bet veju mintis šalin su savo moto "kol nepatvirtinta, kad sergu, tol sveika", jau pačiai gėda savo baimių blush2.gif
Atsakyti

Kastuveli, Willow, aciu drinks_cheers.gif. Viskas-as susikietinu ir netriznioju. Suskaupiam-ir i kova toliau smile.gif Kastuvel, tavo uzmojai (po visokias salis-tralialia) mane uzdega smile.gif o tas laikas sunkus - praeis - i antra gydymo puse persiritus begs greiciau. Ir raudonu plauku kupeta vel bus kaip buvus ir kita, ir daugybe kitu pavasariu..
4u.gif
Atsakyti
Willow,
http://www.15min.lt/...smus-561-368153
Ar čia kaži nebus jūsų kojos skausmas su stuburo problemom susijęs?
Papildyta:
Kojų skausmui malšinti:
Skaudamas kojas kruopščiai įtinkite neskiestu obuolių actu.
Skaudamas kojas gydykite agurkinėmis kojų vonelėmis: smulkintuvu susmulkinkite keletą stambių agurkų ir supilkite į vandens vonelę. Mirkykite pusvalandį.
Atsakyti