Įkraunama...
Įkraunama...

Garbanoti katinai

Turiu nekilmingą kornish rexę biggrin.gif Niekada net minčių neturėjau pirkti iš veislynų, nes myliu ne dokumentus, o pačią katę. Prieš tai turėjau rastą pamestą pasiklydusį mažyti kačiuką, ji pas mus gyveno 13 metų, tai buvo "konteinerinė" puikaus charakterio ir protinga katė. Nekėlė absoliučiai jokių rūpesčių, viską darė į klozetą.
Kadangi kates myliu, o jų slenkančio kailio ne, tai dabar pasirinkom šią veislę. Tokių pamestų gatvėje nėra, teko nusipirkti biggrin.gif Katytė gera, supranta kai kurias komandas, žinoma žaisminga ir padykusi biggrin.gif
Nuo pusės metų pradėjo dingti garbanėlės nuo nugaros srities ir vis tas plotas didėja. Man tai netrukdo, kuo mažiau plaukų man tuo geriau tik šiaip smalsu ar ataugs tos gražios garbanos? 4u.gif Dabar jai 1 m 3 mėn 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 07 26, 11:37)
Turiu nekilmingą kornish rexę  biggrin.gif  Niekada net minčių neturėjau pirkti iš veislynų, nes myliu ne dokumentus, o pačią katę. Prieš tai turėjau rastą pamestą pasiklydusį mažyti kačiuką, ji pas mus gyveno 13 metų, tai buvo "konteinerinė" puikaus  charakterio ir protinga katė. Nekėlė absoliučiai jokių rūpesčių, viską darė į  klozetą.
Kadangi kates myliu, o jų slenkančio kailio ne, tai dabar pasirinkom šią veislę. Tokių pamestų gatvėje nėra, teko nusipirkti  biggrin.gif  Katytė gera, supranta kai kurias komandas, žinoma žaisminga ir padykusi  biggrin.gif
Nuo pusės metų pradėjo dingti garbanėlės nuo nugaros srities ir vis tas plotas didėja. Man tai netrukdo, kuo mažiau plaukų man tuo geriau tik šiaip smalsu ar ataugs tos gražios garbanos?  4u.gif  Dabar jai 1 m 3 mėn  4u.gif

Maniškiam tai buvo alergija maistui, o gal yra ir kokių kitų priežasčių g.gif
Rokio kaklas buvo nuplikęs pakeitus maistą, atrodė kaip grifas doh.gif ėdė alergiškoms katėms skirtą maistą ir tada vėl pakeitėm maistą. Dabar kaklas plaukuotas ir garbanotas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivajazz: 26 liepos 2014 - 10:40
QUOTE(daivajazz @ 2014 07 26, 11:40)
Maniškiam tai buvo alergija maistui, o gal yra ir kokių kitų priežasčių g.gif
Rokio kaklas buvo nuplikęs pakeitus maistą, atrodė kaip grifas doh.gif ėdė alergiškoms katėms skirtą maistą ir tada vėl pakeitėm maistą. Dabar kaklas plaukuotas ir garbanotas wub.gif

Aš nuo pat isigijimo maitinu NATURE'S PROTECTION. Veterinaras irgi apžiūrėjo, bet nieko blogo neįžiūrėjo, ligos nerado. Pasiūlė vitaminų skirtų kailiui parodinėm katėm, bet atsisakiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 07 26, 13:09)
Aš nuo pat isigijimo maitinu NATURE'S PROTECTION. Veterinaras irgi apžiūrėjo, bet nieko blogo neįžiūrėjo, ligos nerado. Pasiūlė vitaminų skirtų kailiui parodinėm katėm, bet atsisakiau  4u.gif

Mums maistas pradžioje irgi tiko, bet po Hills d/d (čia alergiškoms) perėjom prie virbac ir iki šiol gerai. Vetas irgi jokių bėdų nerado, nebent maisto netoleravimas.
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 07 26, 12:09)
Aš nuo pat isigijimo maitinu NATURE'S PROTECTION. Veterinaras irgi apžiūrėjo, bet nieko blogo neįžiūrėjo, ligos nerado. Pasiūlė vitaminų skirtų kailiui parodinėm katėm, bet atsisakiau  4u.gif

Savo ankstesniajai katei buvau davus paragaut (40 g. mėginuką) būtent šio maisto. Netiko. Nuo tokio kiekio atsirado plika dėmė, kuri ataugo tik per kitą kailio ataugimą, t.y. pavasarį.

Patarčiau pamėginti pavaliui pakeist į kitą ir stebėt. Kailis atauga vėliausiai, pirmiausia juntama pagal virškinimą (kvapų ženkliai mažiau). 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Senai besivaidenom biggrin.gif , pas mus viskas gerai, augam , ryzejam biggrin.gif

Ziuriu cia temos tos pacios, veisejai ir daugintojai biggrin.gif Nu bet brangiosios, klausiat patarimu del katineliu gerbuvio, o jis ir prasideda nuo gero veislyno (dazniausiai).

Merginos, patarkite please, ka mastote apie Husse maista katems?
http://lietuva.husse.com/, kaip jo sudetis g.gif ir gal kas ju kraika bande?

Nature proteccion maistas deja nedaug kam tinka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuoliausia @ 2014 07 26, 23:32)
Savo ankstesniajai katei buvau davus paragaut (40 g. mėginuką) būtent šio maisto. Netiko. Nuo tokio kiekio atsirado plika dėmė, kuri ataugo tik per kitą kailio ataugimą, t.y. pavasarį.

Patarčiau pamėginti pavaliui pakeist į kitą ir stebėt. Kailis atauga vėliausiai, pirmiausia juntama pagal virškinimą (kvapų ženkliai mažiau).  4u.gif

Va ko ko bet maisto kaltinti net nepagalvojau g.gif
Gal kas pažengęs toje srityje apie kačių maistą ir gali patarti kokių firmų ėdalas geriausia toleruojamas kačių? 4u.gif
Į brangiausius tikrai neįkabinsim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 07 27, 07:43)
Va ko ko bet maisto kaltinti net nepagalvojau  g.gif
Gal kas pažengęs toje srityje apie kačių maistą ir gali patarti kokių firmų ėdalas geriausia toleruojamas kačių?  4u.gif
Į brangiausius tikrai neįkabinsim  ax.gif

Cia reikia bandyti ir ziureti maisto sudeti, mano kaimyne seria Josera ir yra patenkinta kainos ir kokybes santykiu ( perkant internetu kilogramo kaina gaunasi apie 11-12 lt ), gal dar kas ka patars g.gif Vienareiksmiskai nepasakys niekas koks edalas geriausias, tai individualu, mes seriam Virbac su lasisa, esam patenkinti, bet jis nera pigus, musu katinas jo sueda 1,5 - 1,7 kg per menesi, kg kaina apie 25 lt

Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 07 27, 07:43)
Va ko ko bet maisto kaltinti net nepagalvojau  g.gif
Gal kas pažengęs toje srityje apie kačių maistą ir gali patarti kokių firmų ėdalas geriausia toleruojamas kačių?  4u.gif
Į brangiausius tikrai neįkabinsim  ax.gif

mes katyte maitinam Brit care. jis skaitosi super premium klases. kaina ~13-15lt kg.
pradejom juo serti nuo mazens. is pradziu skirtu maziems kaciukams,dabar kastruotiems.. esam patenkinti ir mes ir kate...
Atsakyti
Aš sakyčiau maituko įtaka yra didelė kailiui. Žinau, kad kai kuriems sustiprėjo kailis nuo Joseros, labai neblogai ataugo nuo Virbac ir Genesis. Bet kiekviena katė, kaip ir žmogus individualus, kas vienam tinka, kitam nebūtinai. Vat nuo Husse tai nesutikau, kad kam kailis sustiprėtų, bet gal jums tiktų.
Yra profesionalių vitaminų kailiui, kaina žinoma jų didelė, bet žinau kelis veislynus, kurie per 2-3 savaites plikoms katėms atsiaugino kailius. Patarčiau pradžiai susirasti maistuką, nuo kurio gerokai sustiprėtų kailis, o tada dar pamaitinti vitaminais, jei domins kokie, parašykite į až.

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noksas: 28 liepos 2014 - 07:14
Sveikutės 4u.gif

Mano "neveislinietė" super katė smile.gif Garbanėlės gražios,elgiasi,kaip superveislyno katė biggrin.gif Maitinam,jūsų patarimais remiantis,RC maisteliu,bandom duoti kartais ir ale šlapio maistelio, laabai retai vadinamų skanėstų smile.gif Pasakiška Kate turim (Kate jos vardas biggrin.gif ) ,labai smalsi,labai meili,bet tikrai labai mūsų gyvenimą suprato-kana lakstyt,kada šėlt,kada žaist,kada zbitkas daryt biggrin.gif Šilumos ieško visur ir visda biggrin.gif Tokiam karštyje,maniau,kad bus problema jai,bet klydau biggrin.gif Ieško,kur šilčiau,nors bulką duok biggrin.gif biggrin.gif Kol maniškio nėra,mano mieliausia ir geriausia,bet jam grįžus-aš nulio vietoj biggrin.gif biggrin.gif

Nežinau,kaip jai bus su garbanėlėm,bet kol kas (kaip ne veislyne pirkta) ,visai gražiai garbaniojasi biggrin.gif Nors jau tam ir reikšmės nebeteikiu,nes ir tai caca katę turiu smile.gif

Jūsų patarimu, lauko griežtai atsisakėm,vaikams ji pati neabejinga,meili ir meiliai žaidžia,stegiamės apsaugot nuo "tąsymų" ir erzinimų -jo ir pati tam norą rodo biggrin.gif

Dėl kastracijos klausimas... Na,ne tokia dar ji... Nusprendėm tikrai tai padaryt.. Gal kas turėjo ar pirko nesterilizuotą? Kada (kokio amžiaus ) tai darė? ar verta,jei tikrai nevesit ruošiamės? Ačiūūūū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GABUSKA @ 2014 08 02, 23:19)
Dėl kastracijos klausimas... Na,ne tokia dar  ji... Nusprendėm tikrai tai padaryt.. Gal kas turėjo ar pirko nesterilizuotą? Kada (kokio amžiaus ) tai darė?  ar verta,jei tikrai nevesit ruošiamės? Ačiūūūū smile.gif

Musiškei buvo 8,5 mėn kai prasidėjo pirmas morčius gruodžio 31. Tai vos mūsų iš proto neišvarė ir savęs. Išbuvom visi porą parų be ramybės ir miego, o katė jau buvo pradėjusi daužytis į spintą, tiesiog į jos duris šokdavo ir atsitrenkus su bet kuria kūno dalimi krisdavo krisdavo žemyn. Tai sausio 2 dieną iš pačio ryto susiradom veterinarą kuris iš karto ją kastravo 4u.gif
Atsakyti