QUOTE(Kaliopė @ 2014 07 17, 18:49)
Sveiki. Aš šiame forume naujokė... Bet turiu visiems Kornvalio reksų augintojams keletą klausimų, jei jūs ne prieš.., nes galvojame pirkti šios veislės katinuką
1. Kiek toks kačiukas kainuoja su kilmės dokumentais?
2. Ar jis tikrai nesukelia alergijos žmonėms, kurie katėms alergiški? (Aš tokia esu, tad bijau, kad nusipirkusi nenusivilčiau. O kad katinukai nesukelia alergijos, skelbia bene visas internetas...)
3. Ar šios katės tikrai nesišeria?
4. Ar tikrai, jei katę veisėjai skelbia išmokę naudotis draskykle, ji tikrai atvykusi į mūsų namus nepamėgs kito baldo, tapetų?
5. Kiek apytiksliai mėnesiui (maitinant katę kokybišku maistu) kainuoja jos išlaikymas? (nekalbu apie pradinį visokių daiktų susipirkimą, kalbu apie smėlius išmatoms, maistą ir pan.)
6. Ar labai nuo šios veislės katės nagų kenčia baldai?

Šito ypač bijau...
7. Ar namie jaučiasi specifinis katės kvapas (ar, pavyzdžiui, katės išmatų ypatingi kraigai tikrai sugeria kvapus? O gal užtenka ir paprasto kraigo ir kvapo nebus?)
8. Internete daug prirašyta, kad katė pasižymi šuniškai draugišku charakteriu, ar tai tiesa? Aktualu, nes turime du mažus vaikus...
9. Kokio amžiaus katinėlį geriausia pirkti (norėtume jau apmokyto tualeto, draskyklės reikalų)?
10. Gal galite išduoti, ko blogo tikėtis nusipirkus šios veislės katę? Veisėjai daug pripasakoja, nes jiems rūpi parduoti, norisi objektyvios nuomonės
11. Ar veislynai, tau pageidaujant, sterilizuoja katę? Ar už tai jiems reikia mokėti papildomai?
12. Kokią lyti patartumėte rinktis, jei nežadame kačiukų veisti? Norime ramesnio, švelnesnio būdo...
Ir paskutinis patebėjimas: gal kas žinote, kodėl temos pradžioje nėra nurodyto veislyno Alter Ego? Ar jie kažkokie "nekokybiški"?
Labai prašau patyrusių šių katinukų augintojų pagalbos. Klausimų nemažai, bet labai norėčiau nuoširdžių atsakymų, nepopulistinių, nereklaminių, juk kalbam apie gyvą padarėlį, tad nenorime pasiduoti emocijoms ir pirkti neapgalvoję, nesudėlioję visų minusų ir pliusų
Jei norite, galite rašyti į AŽ
Turiu jau antrą Cornish katę, abi su dokumentais. Pirmoji staiga iškeliavo.. Buvo auglys.
Antroji irgi su dokumentais, bet iš vieno iš veislynų, kuris nėra išvardintas šios temos pirmajame puslapyje.
Tikrai patariu imti dokumentinę iš būtent išvardintų veislynų.

Galiu palyginti. Ir pažįstu žmonių, kas ėmė tiesiog taip... nu turi tai įtakos tiek psichikai, tiek išvaizdai, tiek sveikatai (net jei tai ir skelbiasi veislynu).
Maitinimas + kraikas bent man kainuoja apie 60 lt (ant ėdalo netaupau - ženkliai pasijaučia vien per kailiuką, nekalbant jau apie gyvūno virškinimo sistemą ir galiausiai sveikatą).
Mano vienas vaikas alergiškas katėm - šitai veislei nealergiškas (aišku, tai nėra 100 proc. garantija visiem žmonėms). Kituos namuos, kur yra paprastos pūkuotės pradėdavo čiaudėt ir ašarot per kelias minutes. Pagyvenus su tokia pusiau pūkuota kate alergija ir paprastom katėm sumažėjo kažkiek.
Jei vaikai mažesni, nei 4-5 metų patariu gerai pagalvoti
Kadangi pirmoji katė iškeliavo labai staiga ir gan jauna (apie 6,5 metų), buvo labai skaudu ir trūko... Antrąją katę perėmiau iš žmonių kurių "vaikas alergiškas katei", o realiai... Jin buvo tūsyta, kas pasijautė po kelių dienų pagal elgesį. Mažo vaiko nesužiūrėsi, kad netyčia neužgautų, ir gaunas visas gyvenimas stresas ir šeimai, ir katei. Pasekmės tokios, kad bišk apibarus staiga apsysiojo visus namus (konsultavausi su veterinare - ne inkstai, nes elgtųsi truputį kitaip). Dabar svaiginamės kačių laimės hormonais

- manau, kad turėtų pamiršt ir nereaguot tokiu būdu.
Apie baldų apsaugą ir kt. elgesį patarčiau paskaityti Nerealios temą. Taip sakant, atlikti namų darbus - nepaisant to, ar esat auginę kačių, ar ne.
Jos tikrai yra katašuniai ir ženkliai skirias elgesiu nuo paprastų kačių. Galite pažiūrėt youtube filmukų - jų yra pakankamai.