QUOTE(rimulėėė @ 2015 12 17, 11:05)
Voisgi jei abbai perkat tai neimkit janome, nes papildomos kojelės brangios... po 20 euru tos specialios. man vilniuj ten žalgirio g. aiškino kad jom tinka ir paprastos.. bet kaip suprantu paprastose skylutė adatai siauresnė, nei vaikšto Janome adata ir neapsižiūrėjus galima en tik nulaušt adatą bet ior atkalt visą siuvimo mechanizmą... vienu žodžiu babutei persudėtinga, pati bijau kai siunu tikrinuos ir tikrinuos...
Net pasitikrinau informaciją. Bet tokių kainų tikrai neradau. Pati kol kas nepirkau nė vienos pėdelės, nes buitiniams pasiuvimams pakako tų, kurios pridėtos gamyklinėje komplektacijoje. Dabar pagalvoju apie spec. pėdelę palenkimui, apsiuvimui juostele, tefloninę kojelę odai. Bet tai tikrai nėra pirmo būtinumo pirkinys. Paskyrus daugiau laiko galima išsiversti kitaip, o odą irgi dar kol kas nesiuvau, tik pagalvoju (kur reikėjo odos imitaciją siūti, pasitelkiau į pagalbą popierių ir suveikė puikiai). Oficialaus atstovo Koliz kainyne kainos dar litais
čia, bet net žingsniuojanti pėdelė 20 Eur nesiekia, nebent jau su atsiuntimu.
Va, papildomos ritelės apatiniams siūlui, tai tiktai reikalingas daiktas. Ir pageidautina originalios, nes kitokias kartais sunku užmauti ant siūlo prisukimo ašelės.
Bet aš tikrai neagituoju būtent už Janome. Kiekvienas atranda, kas jam geriausia. Turėčiau kito prekinio ženklo mašiną, papasakočiau apie kitą. Be to esu visiška mėgėja savamokslė.