QUOTE(jegle @ 2014 12 28, 22:36)
Labas vakariukas,
Plius minus pražiūrėjau visas temutes, tačiau neužmačiau nieko man rūpimu klausimu. Planuoju pradėti lankyti siuvimo kursus, kai tik susidarys grupė, todėl anksčiau ar vėliau jei viskas gerai seksis reikės įsigyti ir siuvimo mašiną. Kadangi mano MB turi pomėgį siųti su oda ( t.y. vairų apsiuvimas, sėdynės ir kitokie dalykėliai susiję su automobiliais), norėtųsi išsirinkti tokią siuvimo mašina, kuri galėtų pasitarnauti ir jam. Gal žinote kokie variantai iš buitinių mašinų būtų tokie, kurie atlaikytų ir odą ( pvz. siųti trigubą odos sluoksnį)?
Odai siūti galima pritaikyti ir kai kurias buitiniais siuvimo mašinytes. Tam tikslui aš renkuosi senesnės laidos modelius ir juos rekonstruoju: pritaikau specialią adatinę plokštelę, dantukus, prispaudimo pėdelę, galingesnį el. variklį ir reostatą, padidinu dygsnio ilgi iki 6 mm. Tokią mašinytė visai nesunkiai įveikią ne mažiau, kaip 6 sluoksnių storio odą. Noriu perspėti, jog užsakymų nepriimu, nes tokios mašinos rekonstravimas užima labai daug laiko, o sąlygų tam aš neturiu. Be to dar reikią apmokyti klientą siuvimo įgūdžių, dirbant su oda. Iš savo ilgametės praktikos galiu pasakyt, kad vos tik viena iš maždaug 15 siuvėjų daug maž susigaudo apie elementariausi siuvimo procesą. Skaitydamas šiuolaikinės instrukcijas lietuvių kalba, susidaro nuomonė, kad rašė jas besmegenis.